Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Krzysztof Kononowicz - kandydat na prezydenta Białegostoku
AutorWiadomość
Teddy_85

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 275
Krzysztof Kononowicz - kandydat na prezydenta Białegostoku

Trudno jest chyba znaleźć osobę, która nie słyszała o tej postaci. Wyróżnia się spośród tłumu kandydatów. Nie sposób Go nie zauważyć.

Fragment wywiadu:
BiałystokOnline

Wystarczy wpisać w Googlach Jego nazwisko aby odnaleźć duużo informacji - ciekawy jestem kto jest obecnie bardziej popularny p. Chuck Norris czy p. Kononowicz...

Tak na poważnie... Z całym szasunkiem jaki należy się Kandydatowi... Niepokojące jest hmm "zjawisko" - jakim jest ów człowiek. Przerażające jest przeświadczenie, że przy niskiej frekwencji i dużym zaangażowaniu nieświadomej zagrożenia młodzieży w promocję takich "kandydatów", tym który będzie nami rządzić może zostać ktoś, kto nie ma do tego zbyt wielkich predyspozycji...

Szkoda mi trochę pana Krzysztofa... Media robią sobie z Niego sensację. Można kupić już koszulki, swetry, paszporty, kurtki, płaszcze, fajki i wiele innych przedmiotów sygnowanych Jego nazwiskiem... Nie wiem czy nasz bohater domyśla się "o co chodzi"... Z licznych wywiadów wynika że cieszy się z zainteresowania. Nie jestem tylko pewny czy wie czym się ludzie bardziej ineteresują - Jego poglądami, sugestiami, pomysłami na ulepszenie Ojczyzny, czy "oryginalną" kandydaturą...

16.11.2006 01:51:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

CZytając jego wypowiedzi utwierdzam się w przekonaniu, że 'satyryk' - bo na takiego mi wygląda - nigdy nie powinien stanąć u władzy, tylko z tej włądzy ma się śmiać... Hmmm.. Tez tak myślę, że ludziom może się on podobać, jest wesoło, jest fajnie, mówi otwarcie jakie są problemy.

Ale czy ja wiem... czy ludzie powieżą mu prezydenturę Białegostoku? To już od nich zależy.

16.11.2006 10:12:43
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Portfel: 1,393

Teddy_85 napisał(a):
Z licznych wywiadów wynika że cieszy się z zainteresowania. Nie jestem tylko pewny czy wie czym się ludzie bardziej ineteresują - Jego poglądami, sugestiami, pomysłami na ulepszenie Ojczyzny, czy "oryginalną" kandydaturą...

Do czasu aż media znajdą ciekawszy obiekt do kpin. Bo nie jest to zainteresowanie człowiekiem tylko chwilowa sensacja, rozrywka dla mas.

Chociaż, jak okazało sie w programie Najsztuba i Żakowskiego, ma on swoich kreatorów, którzy być może właśnie tę jego bezradność wykorzystują do promocji swojej, póki co mało znanej partyjki. Może nie ma on nawet pełnej świadomości do jakich gierek jest wykorzystywany.[/quote]

16.11.2006 19:19:57
Svirus

*

Portfel: 173

grzenio napisał(a):
...kreatorów, którzy być może właśnie tę jego bezradność wykorzystują do promocji swojej, póki co mało znanej partyjki. Może nie ma on nawet pełnej świadomości do jakich gierek jest wykorzystywany.

Ja wiem co to za "partyjka". Jeśli to jest gierka to bardzo malutka w porównaniu z tym co robią nasze (izra)elity polityczne.

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
16.11.2006 19:35:29
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

oglądnąłem sobie filmik o nim krążocy w necie i ja wiem... już lepiej na jakiegokolwiek prominenta lepiej byłoby wybrać patrona elektryków wysokich napięc, pana Cygana. To był bardzo konkretny i naturalny typ. Ten... jest wg mnie sztuczny, marionetkowy.

Jak mówi Grzenio - to taki surowiec na szoł. Chyba, zeby nagle odciął sznurki i sam jeden siadł na fotelu bez zarządzania z tylnego siedzenie ojjjj... to mogłoby być ciekawie Tongue

16.11.2006 20:04:52
Svirus

*

Ludzie, chyba nie myśleliście, że ten człowiek został wystawiony do wyborów, po to by wygrał? :568:

16.11.2006 20:52:27
Falkhor
Administrator
*

Svirus, Może i nie, ale... nie masz pewności, co ludize wymyślą. Czy nasza polska rzeczywistość nie przyzwyczaiła Cię do absurdów? Smile

Jak wspomniałem - CYGAN byłby dla mnie dość intrygującym kandydatem, bo mimo powierzchownej wulgarności - ma pomysł i jest na pewno konsekwentny. A przegadać go jest trudno, zwłaszcza, jesli się jest decydentem Tongue

16.11.2006 23:44:18
Svirus

*

Falkhor napisał(a):
Svirus, Może i nie, ale... nie masz pewności, co ludize wymyślą. Czy nasza polska rzeczywistość nie przyzwyczaiła Cię do absurdów? Smile

Hmmm... popatrzeć na te nasze partie polityczne np. PO, PiS czy SO to różne...dziwne...niewyjaśnione rzeczy mogą się wydarzyć :570:
"Inteligencja" polityczna nie dba o interes naszej ojczyzny, więc może taki prosty człowiek byłby dla nas zbawieniem. Przypomniał mi się Nikoś Smile a tak na marginesie, fajna polska komedia Smile

17.11.2006 11:28:23
Falkhor
Administrator
*

Svirus, Kononowicz faktynicze - nie wygląda na prostaka, tylko robi wrazenie prostego człowieka. Jednak jeżeli założyć owo manipulatorstwo - to jak by go można było sobie wyobrazić na jakims ważnym stanowisku? W końcu rządziliby za niego jego kreatorzy, a nie on sam. Wtedy zamiast prostoty moze się pojawić wredota Smile, której nie usuniesz przez kilka lat Smile Tongue

ja mam andzieję, ze on jest samodzielny i po prostu naśmiewa się z naszych polityków Smile

17.11.2006 11:35:04
Svirus

*

Falkhor napisał(a):
ja mam andzieję, ze on jest samodzielny i po prostu naśmiewa się z naszych polityków Smile

Takie było założenie, że ma wyśmiać elity rządzące.

17.11.2006 11:39:02
Falkhor
Administrator
*

Svirus, Hmmm... tylko jak wielu ludzi o tym wie? Tongue Polski wyborca jest nieobliczalny. Woli dac się ponieśc chwili i emocji, dobremu dowcipowi, niż zastanowic się nad faktycznym przesłaniem owego Kononowicza.

17.11.2006 11:47:14
Svirus

*

Bez przesady, na takiego człowieka mogą zagłosować tylko jemu podobni.
Ktoś kiedyś powiedział, że naród dostaje taką władzę na jaka zasługuje, ale że Polacy zawsze maja 100 razy bardziej prze...pierniczone no to...

17.11.2006 11:54:09
grzenio

*

Portfel: 1,393

Svirus napisał(a):
Bez przesady, na takiego człowieka mogą zagłosować tylko jemu podobni.

Czyli należy zakładać że np. w Warszawie jest 2914 krasnoludków.
Wynika to z tego że tyle osób zagłosowało na niejakiego Waldemara Fydrycha, kandydata na prezydenta Warszawy zgłoszonego przez Komitet Wyborczy Gamonie i Krasnoludki (źródło PKW).
Ludzie są już tak zmęczeni politykami że głosują często przeciwko nim, wystarczy ktokolwiek, byle nie był znany z Sejmu lub "Wiadomości". Inna rzecz że politycy swoim zachowaniem często dają powód do takiego postępowania, być może jest to jakaś forma protestu przeciw temu co się w polityce dzieje.

17.11.2006 21:06:32
Falkhor
Administrator
*

Racja... Wyborca ma już dośc - następuje zmęczenie materiału i tak, jak już jest po prostu znudzony tymi samymi obietnicami oraz tylko zmieniającymi sie twarzami - to w końcu mówi dość i działa umyslnie na złość politykom. Głosuje na takich kandydatów (żartnownisiów), byleby tylko nie miec poczucia winy, ze wybrał przestępcę, złodzieja, osobę szerzącą korupcję i nepotyzm, albo często po dwóch głębsyzch siadających za kółkiem...

Sporą robote robi prasa, media ogółem. Znowu trafiłem na jakiś filmik z Kononowiczem... i wiecie co... on poza tymi kwestiami to wygląda totalnie przeciętnie. Wygląda, jakby mu w usta na siłę wsadzali niektóre kwestie, żeby było smieszniej.

I tak dalej sobie myśląc - to to jest żywa karyktura tak polityków, jak i wyborców...

19.11.2006 05:27:04
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Ogladalam filmiki z Panem Kononowiczem w roli glownej. Najpierw sie smialam z tego jak on mowi i jakim cudem jest tak medialna postacia, ale to byl moj pierwszy odruch, teraz jest mi go poprostu zal.
Kononowicz jest prostym zwyklym czlowiekiem, niewyksztalconym, majacym problemy z poprawna wymowa. Mam wrazenie ze jest troche "ograniczony" nie widzi tego ze wszyscy sie z niego nasmiewaja, ze jest "blaznem", ktorego inni uzyli do zarobienia pieniedzy i zyskania 5 minut slawy.
Napewno za jakis czas kononowicz ucichnie, stanie sie nudny, nie bedzie zadna sensacja, zacznie wzbudzac zalosc i politowanie, tylko ze to co w tej chwili sie dzieje, to jak ludzie go wykorzystuja zutuje na cale dalsze jego zycie, na jego psychike.
Wiec ja osobiscie wspolczuje mu sytuacji w jakiej sie znalazl.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
20.11.2006 23:08:41
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: