Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krawat i ja
31.01.2007, 22:49:46

Ahab, mam podobne skojarzenia muszka - profesorek albo jakis uczony, krawat - biznesman, bez krawata w rozpietej lekko koszuli (tak lubie chodzic) - jakis koles z mafi lub cos takiego Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji --- takie skojarzenia <lol2>

a co powiecie na takie cos hmm jakby kawalek koszuli z reguly biale zapinane do pasa w bajkach dyrygenci maja takie cos z reguly nie wiem jak to nazwac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
17.02.2007, 16:55:22

właśnie uczyłem się wiązać krawat Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji obczaiłem 2 nowe sposoby (wyłączam w tym wiliczaniu wiązanie tradycyjne): shelby i windsor Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji oba ciężkie do zapamiętania ale czasem się udaje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
25.04.2007, 01:57:32

4 sposoby wiązania krawata klik
I coś na temat z sieci:
Krawat, muszka czy fular
Dodatki są niezbędnym uzupełnieniem stroju.
Wyrażają charakter i osobowość.
Świadczą o klasie. Wśród nich na pierwsze miejsce wysuwa się krawat.
Wielu panów nosi krawat codziennie.
Opanowali do perfekcji sztukę wiązania. Nauczyli się subtelnej gry kolorami, odcieniami, wzorkami i fakturą.
Wybór właściwego krawata nie sprawia im trudności, lecz przyjemność.
Jednak, z powodu codziennego używania, krawat nieco im spowszedniał.
Dlatego warto się zastanowić, w jakich okolicznościach można zastąpić krawat muszką lub fularem.
Na pewno są to dodatki dla mężczyzn odważnych, którzy mają dość śmiałości, aby wyróżniać się z tłumu.
Muszka jest koniecznym dodatkiem do smokingu i prawdopodobnie dlatego kojarzy się ze strojem wieczorowym i uroczystym.
Nie oznacza to jednak, że nie można nosić muszki w innych okolicznościach.
Są mężczyźni, którzy z muszki uczynili swój 'znak rozpoznawczy" i noszą ją na co dzień.
Inni traktują muszkę jako dodatek na szczególne okazje, podkreślający wyjątkowość sytuacji.
Istnieje też mniej oficjalna wersja stroju z muszką.
Można nałożyć ją do kamizelki bez marynarki, przy okazji mniej oficjalnych spotkań towarzyskich.
Muszki szyje się w dwóch typach. Są muszki "gotowe" - już zawiązane, z zapięciem - i muszki do własnoręcznego wiązania.
Te drugie są oczywiście bardziej wyrafinowane i wymagają umiejętności wiązania.
Nie jest to łatwa sztuka - potrzebny jest trening.
Można ćwiczyć przed lustrem lub na "modelu". Podobno prawdziwi mężczyźni wiążą muszkę nie patrząc w lustro.
Własnoręcznie zawiązana muszka świadczy o wyjątkowości noszącego ją.
Decyzja o nałożeniu muszki musi być podjęta z przekonaniem i pozostawać w zgodzie z charakterem mężczyzny.
Tylko wtedy czuje się on ubrany, a nie przebrany, i tylko wtedy zachowuje się swobodnie.
Jeżeli istnieje obawa, że będzie się pan czuł "nieswojo", lepiej zdecydować się na dobry krawat.
Jeszcze większej odwagi wymaga noszenie fularu (zwanego również ascotem).
Paradoksalnie muszka i fular, które są historycznie starsze od krawata, traktowane są jako dodatki bardziej awangardowe.
Szczególnie fular. Może on być noszony właściwie w każdej sytuacji.
Dodaje elegancji i klasy. Sposób wiązania fularu jest bardzo prosty i nie wymaga ćwiczeń.
Fular nosi się do otwartej koszuli. W wersji wieczorowej może być uzupełniony spinką lub szpilką.
Fular, aby dobrze się układał, musi być miękki, dlatego nie szyje się ich z żakardów (mimo że są modne), lecz z delikatnych tkanin drukowanych.
Ma miękką podszewkę i nie ma usztywniającego wkładu, jaki jest np. w krawacie.
Fular nadaje wyraz swobodnej, nonszalanckiej elegancji i artystycznego luzu, dlatego chętnie noszony jest przez mężczyzn swobodnych, eleganckich o artystycznych duszach.
Podobnie jak muszka, a nawet jeszcze bardziej wymaga pełnego przekonania ze strony użytkownika.
Fular jest dodatkiem wyjątkowym i trzeba być wyjątkową osobą, aby czuć się w nim dobrze i swobodnie.
Kolorystyka dodatków zmienia się wraz z modą, dlatego obecnie są w sprzedaży głównie dodatki monochromatyczne, ale jeżeli osobowość mężczyzny wyraża jedynie kontrastowa muszka, nie musi on rezygnować ze swoich upodobań.
Producentów krawatów jest bardzo dużo, muszek - też niemało. Ale firm, które proponują muszki do zawiązania i fulary - niewiele.
Dlatego nie w każdym sklepie możemy spotkać taką ofertę.
Udział tych dodatków w sprzedaży jest tak niewielki, że już sam ten fakt sytuuje je w dziale ekskluzywnym.

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
02.07.2007, 18:10:09

a u mnie w domu nikt nie umie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji no cóź , jak coś to sie idzie do sąsiada albo po rodzinie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Mój tato uwielbia krawaty , mamy sporą kolekcje , chyba z 50 .. i wszystkie powiązane Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
No ale postaram sie zmotywować i nauczyc przez wakacje bo szczerze mówiąc szczęsto zdarza mi sie chodzić w krawacie no i czasem niestety przypadkowo sie rozwiązuje i jest kłopot :/

I don't need no tv, I don't need no news, All I need is a bumpin beat to bump away my blue-ue-ues I don't give a damn what the people say I`m gonna do it my way Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
04.07.2007, 15:43:46

A ja się ostatnio nauczyłem- oj ciężko to szło ale teraz doskonale mi to wiąże się :]
23.07.2007, 16:57:29

umiałem - zapomniałem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy