Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kontrowersja to trend :?:
02.08.2007, 09:50:22
kontrowersja to trend :?:
Od pewnego czasu zastanawiam się nad istotą bycia kontrowersyjnym, bycia 'innym'... często spotykamy się z sytuacją, w której pewna osoba stara się być na siłę kontrowersyjna. taka kontrowersja objawia się w różnoraki sposób...może to być np: kontrowersja stylu wizualnego (czy. ubioru), może to być kontrowersja w stylu bycia, w tym jak się zachowujemy i odnosimy do społeczeństwa...
...czasem taka kontrowersja jest męcząca i wprowadza w zakłopotanie zarówno osobę, która chce ZAIMPONOWAĆ jak i odbiorcę...
...parę dni temu, będąc w domu handlowym zauważyłem dość nietypowy sposób na imponowanie 2giej osobie: chłopak chcąc pokazać swojej dziewczynie, że kontrowersja to jest drugie 'ja' - zawiesił się na metalowej poręczy głową do dołu (jakieś 4 m nad ziemią) i zaczął głośno krzyczeć do tej osoby...hmmm to co wykrzyczał miało być czymś w rodzaju wyznania miłości - w moim mniemaniu nieco mu się to nie udało, bo co 2gie wypowiadane słowo można by zaliczyć do wulgaryzmów, a sposób w jaki się odnosił do ludzi, którzy na niego patrzyli był hmm dość niestosowny...

...i teraz rodzi się pytanie: kiedy kontrowersja jest smaczna, a kiedy przekracza granicę dobrego smaku :?: na co można sobie pozwolić oraz w którym momencie lepiej przystopować :?:

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
02.08.2007, 12:31:39

Kontrowersyjnych i artystów to należałoby głównie szukać w "wielkich" miastach jak Łódź czy Warszawa.... bluee.. tfu.. "artyści" - idzie takie cos nie wiadomo w co ubrane (czesto soptykane dziwne nakrycie glowy), i haselka typu: "precz z komercją", "niech żyje Che/Fidel" etc...

phi.. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

[ Dodano: 2007-08-02, 12:35 ]
Kazdy jest inny, ale jesteśmy tacy sami...

Ps. Paris Hilton tez jest kontrowersyjna, ale chyba nie świadczy to na jej korzyść (korzyść w oczach innych - pomijam pokemony, bo takie to mogą nawet wzorować się na paris). Jedyne co zyska to chwilowy rozgłos i kasy z wywiadów (ale kasy to chyba jej nie brakuje).
02.08.2007, 14:59:25

Ja tak czy tak jestem inny Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji hehehe cokolwiek to znaczy... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Nic na siłe kontrowersja sztuczna to sztuka która dostępują (czyt. umieją stworzyć sztucznie) nieliczni Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
02.08.2007, 17:31:28

idealnym przykłądem bycia kontrowersyjnym daje nam wspaniały asrysta, autor kilku świetnych płyt - Marylin Manson

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
02.08.2007, 17:34:38

Bake napisał(a):idealnym przykłądem bycia kontrowersyjnym daje nam wspaniały asrysta, autor kilku świetnych płyt - Marylin Manson

Jako miłośnik muzyki Mansona, twierdzę, że koleś się wypala...

Ale dobrze, że jest taki MM, bo nie jest tak nudno w tym świecie - krzywdy też raczej nikomu nie robi...
02.08.2007, 18:15:38

MM jest świetnym przykładem komercyjnej kontrowersji. Innym przykłądem może być FAKT. Madonna - również (zwłaszcza w epoce swojego... rozkwitu).

Kontrowersyjny nie znacyz od razu - zły, grzeszny, niewłąściwy. Często oznazca coś nowego, co wywołuje żywą dyskusję. Proces ustalania, czy coś jest oki cyz jst be - napędza nasze zainteresowanie, z czasem - słąbnie i tworzy OCENĘ. niestety stwierdzam, że człowiek współczesny zatraca wolę oceniania - mamy erę konsumpcji.
02.08.2007, 18:52:06

Cytat:Kontrowersyjny nie znacyz od razu - zły, grzeszny, niewłąściwy.
Bycie kontrowersyjnym w dobrym stylu i naturalnie to bycie sobą Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Trochę kontrowersji może wzbudzić zainteresowanie, przyciągnąć uwagę, dzięki temu nie jesteśmy tacy jak wszyscy, wyróżniamy się, stajemy się bardziej wyraźni na tle innych. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Odrobina kontrowersji, ale ze smakiem, jest ok Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
02.08.2007, 20:21:07

Gothka =) napisał(a):Odrobina kontrowersji, ale ze smakiem, jest ok Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Lepiej bym tego nie ujęła Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Kontrowersja jest magnesem, działa na ludzi w dość znacznym stopniu, interesują nas losy kontrowersyjnych gwiazd - ale tych w pozytywnym znaczeniu (Kurt Cobain, Janis Joplin, Jimmy Hendrix) z jednej strony dlatego, że za swoich czasów byli kochani, mieli mnóstw fanów, ale i ich śmierć budzi wielkie spory i znaki zapytania. Niejasna, czarna czasem przeszłość plus media nagłaśniajace afery - to przyciaga.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
02.08.2007, 20:23:49

Dokładnie... Wspaniała kariera, talent a śmierć przez narkotyki :/ Dodałbym tu Jima Morisona :/ To źródło kontrowersji wobec ich osoby - czyli braku możliwości jednoznacznej oceny tej osoby.
03.08.2007, 08:23:53

konrtowersja oplaca sie dlatego bo brukowce zyja kontrowersja :/ takie troche krzywe ale zamkniete kolo

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
03.08.2007, 09:31:49

Gothka=),
Cytat:Trochę kontrowersji może wzbudzić zainteresowanie, przyciągnąć uwagę, dzięki temu nie jesteśmy tacy jak wszyscy, wyróżniamy się, stajemy się bardziej wyraźni na tle innych.
tylko rodzi się pytanie: kiedy człowiek kontrowersyjny przekracza granicę dobrego smaku :?:
ja np znam człowieka baaa chłopaka, który będąc w moim wieku, podczas niedzielnej mszy podszedł do ołtarza i podczas tzw kazania dał/wręczył/usiłował wcisnąć księdzu 100 złotych i powiedział przy tym do mikroforu: "masz pan i kończ to gadanie" :eek: :eek: :eek:
chciał być śmieszny, kontrowersyjny, zabawny...INNY...a został uznany za antychrysta, idiotę, prześmiewcę :eek: byłem na tej mszy i mówię szczerze, że nie spodziewałem się, że takie coś wydarzy się w mojej obecności :eek: :eek: :eek: szok :eek:
Cytat:Odrobina kontrowersji, ale ze smakiem, jest ok
też tak myślę :!: wydaje mi się również, że kontrowersyjne popisy np głupie odzwyki, pikantne opowieści, śmieszne zachowanie - może być akceptowane jedynie w pewnej grupie społecznej, jak np grupa przyjaciół, którzy cię znają i wiedzą czego można się po tobie spodziewać i że to co robisz to poprostu szpan...
...jak to ktoś kiedyś powiedział: aby zaistniał szpan, obie strony (zarówno szpaner jak i odbiorca) muszą wiedzieć w co 'grają'

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
03.08.2007, 19:26:31

Hmmm... czy kontrowersja to trend - wg mnie tak. Bo to nakręca rozwój różnych branży. Moda nie może stanąć w miejscu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

levi',
Cytat:kontrowersyjne popisy np głupie odzwyki, pikantne opowieści, śmieszne zachowanie - może być akceptowane jedynie w pewnej grupie społecznej, jak np grupa przyjaciół, którzy cię znają i wiedzą czego można się po tobie spodziewać
To jak dla mnie nie jest jednak kontrowersją, bo się znamy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Ale MOGĄ być kontrowersyjne dla ludzi z zewnątrz.
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy