Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (4): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 Następna > Ostatnia »
kontrola oprogramowania ??
Autor Wiadomość
Svirus

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 175

Jeśli powstaną "potężne" wirusy, to pewnie w niedługim czasie "potężne" koncerny produkujące soft antywirusowy będą tworzyć odpowiednie aplikacje (dla Linuxa). Dla takich koncernów, Linux-owy rynek jest niszowy, ale jeśli sprawdzą się Twoje oczekiwania to i tak nie ma się czego bać. Szybko zostaniemy obsypani odpowiednimi aplikacjami do walkiSmile

PS. dla Windows-owców: nigdy format... walka do końca... :580:

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
15.11.2006 19:17:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,825

Svirus,

Cytat:
PS. dla Windows-owców: nigdy format... walka do końca...

Popieram Biggrin Format to złożenie broni i poddanie się Smile Kilka razy miałem chwilę zwątpienia, ale google i szukanie podpowiedzi w necie... i udało się Smile

Oprogramowanie antywirusowe PŁATNE na platformy pingwina ruszy szybko... a moze nawet szybciej. Ciężko byłoby mi uwierzyć, że mógłby powstać w pełni darmowy antywirus... i to skuteczny, aktualny, itd. Ale żeby nie robić totalnego OFFTOPA Smile

Cos ostatnio jakby ciszej w materii przeszukań... Może wystarczyło jednak legalnych windowsów? Może ludzie zbyt szybko pozmieniali się na Lunuxy? Smile

15.11.2006 19:33:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
zegfryd

*

nfm: 489

Ludzie sami są sobie winni, to nie jest wina tych co sprawdzali legalność oprogramowania, poza tym z tego co sie orientuje to sprawdzali legalność muzyki i zrobili nagonkę na tych co ją pobierają i udostępniają, a windy to przy okazji wpadały. Poza tym to akcja sprzątania jest ciągle, ale ostatnio przyszła na nasze podwórko, pewnie ucichło by to bardzo szybko gdyby nie ci oszuści co całe kompy pozabierali Smile no i się fala rozniosła.

A fajnie to wyglądało, kogo by nie zapytać, każdy coś o tym wiedział i każdy coś innego Smile

Zaczarowany pierniczek
16.11.2006 03:57:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

zegfryd,

Cytat:
A fajnie to wyglądało, kogo by nie zapytać, każdy coś o tym wiedział i każdy coś innego

Mnie to też fascynuje, jak jeden fakt może mieć tysiące odmian-plotek Biggrin

Jedna z lepszych wersji to... akcja antyterrorystów i zerekwirowanie chomika Tongue Ponoć wie, gdzie siedzi świstak Tongue Bo świstak wiele wie o nagrywaniu Tongue Tongue

A ktoś wie, co się dzieje, jeżeli komp w domu nie jest prywatny, tylko np. służbowy (należy do firmy)?

16.11.2006 06:29:34
grzenio

*

nfm: 1,363

Falkhor napisał(a):
akcja antyterrorystów i zerekwirowanie chomika Tongue Ponoć wie, gdzie siedzi świstak Tongue Bo świstak wiele wie o nagrywaniu Tongue Tongue

Ponoć świstak już siedzi, bo zawijał w sreberka Animatedwink

16.11.2006 18:03:30
Svirus

*

nfm: 175

grzenio napisał(a):
Ponoć świstak już siedzi, bo zawijał w sreberka Animatedwink

sreberka były z przemytu Smile

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
16.11.2006 18:14:19
Falkhor
Administrator
*

No dobra, strzeżmy się offTOPa Tongue

Hmmm... tak ostatnio postawiłem sobie za cel zrobić tylko i wyłącznie legalny, multimedfialny komp NIE SKŁADAJĄCY się z wersji trial czy demo. I wiecie co? UDAŁO SIĘ.

Albo nie, zrobie TOPIC Smile Żeby nie było OFFTOPA Smile

Dobra - GDZIE są / były dalsze kontrole? A może... gdzie BĘDĄ?

16.11.2006 18:58:08
Guest
Unregistered

nfm:

ostatnio byłem w Przemyślu, ludzie tam chodzą przerażeni podobno ktoś słyszał jak 10 kompów zabrali, niestety podobnie jak u nas nikt tego nie widział ;|

25.11.2006 20:39:00
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Hmmm...

Cytat:
Komputerowi piraci na celowniku (2006-11-29 00:02)

Jastrzębscy policjanci zarekwirowali w ostatnich dniach prawie sto komputerów z nielegalnym oprogramowaniem. Pukają do drzwi na osiedlach, pokazują nakazy prokuratorskie i konfiskują sprzęt - pisze "Dziennik Zachodni".

Komputery tracą uczniowie, studenci, zdarzają się też handlarze pirackimi płytami. Na czarną listę trafiło ponad stu kolejnych mieszkańców, którzy w ostatnim czasie zainstalowali sobie "piraty". Wkrótce policjanci zapukają także do ich drzwi.

Posiadacz nielegalnego oprogramowania nie zna dnia ani godziny - potwierdza nadkom. Piotr Bieniak z zespołu prasowego KWP. Kiedy po Jastrzębiu rozniosła się wieść, że konfiskują sprzęt z nielegalnym oprogramowaniem, rodzice zaczęli kontrolować komputery swoich dzieci.

W jastrzębskiej komendzie trzeba było wygospodarować pomieszczenie, do którego trafia zarekwirowany sprzęt. W tej chwili to kilkadziesiąt komputerów. Na kontrolę czeka kolejne 200 maszyn. Akcja zatacza coraz szersze kręgi.

- Dzisiaj Jastrzębie, jutro być może inne miasto. Ktoś, kto ma w domu nielegalne oprogramowanie musi się liczyć z tym, że pewnego dnia policjant zapuka do jego drzwi - mówi tajemniczo nadkom. Piotr Bieniak z zespołu prasowego KWP.

Jak się tłumaczą przyłapani na piractwie? - Zrzucają winę na nieświadomość. Mówią, że skoro kupowali komputer w sklepie, to mieli nadzieję, że zainstalowano im legalny program - wyjaśnia Bronisław Wójcik, rzecznik prasowy jastrzębskiej policji.

(PAP)

Źródło - Wiadomości o2 PL

Hehehe Smile Pilnujcie swe maszyny, bo nie znacie dnia ni godziny Smile

Ja na szczęście mam legala... a co do muzy - to tylko download.com i muza jak najbardziej legalna. Z resztą na WP jest muzy od zatrzęsienia... A chcesz słuchać nowości? Puść sobie radio Smile

Pozdro.

29.11.2006 12:00:19
Zuziaaa

*

nfm: 1,391

a czy ktos z was orientuje sie na czym polega "miecie" legalnego windowsa na okres studiow bedac studentem ..... ? znaczy ze dostaje sie od Microsoftu na czas studiow Smile

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
29.11.2006 12:16:28
retec

*

nfm: 37

Na legalny system mam na szczęście czas do 31 maja 2007. Do tego czasu pozostaję legalnym użytkownikiem Visty RC1 z numerkiem otrzymanym od M$.
Byłem szczerze ciekaw czy przejdzie poprawnie aktywację i czy po 14 dniach nie przestanie działać.
Na razie działa i to całkiem przyzwoicie jak na moje potrzeby.

A do maja trzeba się będzie zdecydować: Vista czy jednak XP.

Linuxów już próbowałem i jakoś nie mogę się przekonać. Za dużo czasu trzeba na to poświęcić by to naprawdę chodziło jak należy. A ja aż na tyle czasu to nie mam.
Poza tym do tej pory jeszcze nie znalazłem na linuxa programu, który poprawnie zrobiłby separację barwną CMYK i przygotował plik postscriptowy do druku. A na tym niestety opiera się moja praca...

29.11.2006 17:03:13
Teddy_85

*

nfm: 272

Zuziaaa napisał(a):
a czy ktos z was orientuje sie na czym polega "miecie" legalnego windowsa na okres studiow bedac studentem ..... ? znaczy ze dostaje sie od Microsoftu na czas studiow Smile

Nie wiem czy jest to dostępne na WSZYSTKICH kierunkach... Studiuję na PRz informatyke i dla mnie taka opcja jest dostępna... Więcej info dla studentów Polibudy i siakieś linki na stronce, którą znam Animatedwink

LINK LINK LINK

29.11.2006 18:09:48
Zuziaaa

*

ahaaaaaa Smile
no trudno :/ bo ja słyszalam od kolegi, ze jesli uczelnia figuruje w spisie uczelni w Polsce, to mozna sie o cos takiego starac Animatedwink no ale trudno Smile

29.11.2006 18:13:57
maciej
Administrator
*

Reputacja: 5
nfm: 2,827

Zuziaaa, Przejdź sie do swojej uczelni i zapytaj czy biorą udział w programie MSDN Smile jeśli tak to powinni wiedzieć co musisz zrobić, aby otrzymać bezpłatna wersje oprogramowania na czas studiów.

Pozdrawiam Maciej
29.11.2006 23:50:57
Zuziaaa

*

maciej napisał(a):
Zuziaaa, Przejdź sie do swojej uczelni i zapytaj czy biorą udział w programie MSDN Smile jeśli tak to powinni wiedzieć co musisz zrobić, aby otrzymać bezpłatna wersje oprogramowania na czas studiów.

sprawdziłam na internecie, znaczy na stronie URz i nic nie było :/ poza tym wyczytalam, ze przysługuje to raczej tym studentom, ktorzy maja stycznosc z informatyka, a ja nie mam Biggrin (choc powinnam :>) no ale zobaczymy Smile dzieki za pomoc Smile

30.11.2006 08:36:31
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *