Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Koniec z menstruacją u kobiet.
AutorWiadomość
rudzia

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 2,409

ziomalka napisał(a):
Taaaaaa - młode kobiety może i rodziłyby wcześniej i więcej dzieci - gdyby państwo - jak Falk słusznie zauważył - wspierało finansowo, gdyby partnerzy nie mieli problemów z pracą - i tu nasuwa się problem bezrobocia i wyjazdów za granicę grona Polaków - generalnie rzecz biorąc w polskiej rzeczywistości baaaardzo cięzki żywot mają młode kobiety, które marzą o dzieciach...

zgadzam się z Toba i siła rzeczy równiez i z Falkiem ale to wszytsko wynika z tego że pracodawcy nie cha kobiet które chą miec dzieci bo dla nich to jest spore utrudnienie...dlatego czesto jest tak że kobiety mające dzieci nie mają pracy i srodków na utrzymanie...

Falkhor napisał(a):
zapłodnienie dzieje się jednak bez naszej całkowitej woli. Stąd te ciągłe kombinacje - by mieć kontrolę...

wystarczy trochę sie poobserwowac i nie trzeba stosowac żadnych środków bo to jest bardzo szkodliwe i działa bardzo destruukcyjnie na organizm kobiety

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
03.06.2007 22:54:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
mala.em

*

Reputacja: 0
Portfel: 1

rudzia napisał(a):
wszytsko wynika z tego że pracodawcy nie cha kobiet które chą miec dzieci bo dla nich to jest spore utrudnienie...dlatego czesto jest tak że kobiety mające dzieci nie mają pracy i srodków na utrzymanie...

nie zgodzę się, może kiedyś tak faktycznie było, ale dziś kiedy duży odsetek młodych ludzi kombinuje jak tu czmychnąć do pracy za granicę pracodawcy patrzą przychylniejszym okiem na matki z dziećmi - przede wszystkim dlatego, że kobieta z takim "zobowiązaniem" bardziej szanuje pracę i nie rzuci jej z dnia na dzień żeby jechać np. do Anglii, bo musi myśleć o CAŁEJ rodzinie, a nie tylko swojej wygodzie..
miałam okazję z bliska to zaobserwować - w firmie, w której pracowałam kierownictwo zatrudniało na stałe tylko samotne matki albo mężatki z dziećmi, bo męczyła ich ciągła rotacja pracowników, a kobiety z dziećmi okazywały się bardziej odpowiedzialne i bardziej im na pracy zależało Smile

[ Dodano: 2007-06-04, 11:01 ]

Falkhor napisał(a):
Stąd też w Polsce duża popularność różnych form antykoncepcji

Falkhor, a skąd wytrzasnąłeś tę opinię?

Z raportów różnych producentów tychże środków wynika niezbicie, że jeśli chodzi o antykoncepcję, a zwłaszcza hormonalną, to jesteśmy gdzieś na szarym końcu w porównaniu do innych narodów z kręgu "cywilizacji Zachodu" - np. w USA pigułki bierze nawet 80% kobiet po 15 r.ż., w Europie Zachodniej średnio 50-60%, a w Polsce góra 20%, a do tego wiedza młodych Polaków na temat antykoncepcji jest zastraszająco niska i obwarowana różnymi zabobonami typu, że za pierwszym razem w ciążę się nie zachodzi...ale w sumie nic dziwnego, skoro tzw. edukacja seksualna to w naszych szkołach takie straszne tabu Smile

a na marginesie słyszeliście o tym, że Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny domaga się od min. Giertycha aby na koloniach był dostęp do pigułek wczesnoporonnych, bo wychowawcy nie potrafią upilnować, aby młodzież nie uprawiała seksu i nie narażała się na niechcianą ciążę? ----> LINK
to jest dopiero paranoja!

04.06.2007 10:40:15
rudzia

*

a naszym karju temat seksu byl chyba od zawsze tematem tabu i to jest chyba powodem że młodzi ludzie robią straszne głupoty. Nie ma kto z nimi porozmawiac na ten temat. Nauczyciele w szkole i wychowanie seksualne to jest masakra. Mówią dużo ale są to rzeczy niepotrzebne i tak naprawde nic nie wyjasniaja, no może sprawe kalendarzyka ale przeciętnej nastoilatce nie będzie się chcialo codziennie robic tych kilku czynnosci.

mala.em napisał(a):
że za pierwszym razem w ciążę się nie zachodzi

a ja zrnou wsltszałam że za pierwszym razem w ciążę zajsc jest najłatwiej Animatedwink ale dobra poltki śa rożne i nie trzeba w nie wierzyc tylko się edukowac pod tym kątem bo z tego wychodzi tak ze wszytscy TO robią i dzieci są ale przyrost naturalny nadal jest za mały Animatedwink

nie zgadzam się!! jak dziewczynki nie chcą zajsc w ciażę to neich myślą a nie zażywają jakies pigułki. Jak chcą byc takie dorosłe to niech to przyjmą ze wszystkimi tego konsekwencjami. Nikt nie będzie za nie myslał przez całe życie!!

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
04.06.2007 11:57:12
mala.em

*

rudzia napisał(a):

mala.em napisał(a):
że za pierwszym razem w ciążę się nie zachodzi

a ja zrnou wsltszałam że za pierwszym razem w ciążę zajsc jest najłatwiej Animatedwink

rudzia, jeśli chcesz cytować moje słowa to uprzejmie proszę, rób to z zachowaniem sensu - urwałaś mi połowę zdania i wynika, że plotę jakieś totalne bzdury - podczas gdy cała moja wypowiedź była taka, że wiedza na temat antykoncepcji nie dość, że jest niska to jeszcze czasem opiera się na zabobonach i nierzadko można spotkać przekonania typu, "że za pierwszym razem w ciążę się nie zachodzi"..
i pozostaje tylko ubolewać, że nikt młodym ludziom nie przekazuje rzetelnej wiedzy na te tematy Smile

04.06.2007 15:47:15
rudzia

*

przepraszamSad strałam się to uciac tak żeby sens był zachowany i wydawało mi się że zrobiłam to dobrze. W każdym razie i tak myslimy chyba o tym samym. A co do młodych ludzi i ich wychowania w tej dziedzinie życia to myślę, że konkretne, osoby które chciałyby przekazywac tę wiedze powinny byc kształcone w tym kierunku, tak by mogły przekazac wszytsko i do tego zdobyc zaufanie młodzieży by chciała ich słuchac

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
04.06.2007 17:35:00
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

mala.em, Hmmmm... powiedziałem tak, bo wystarczy cofnąć się 10 lat wstecz w czasie - i widac, ze od tamtej pory to zrobilismy sobie krajową rewolucję antykoncepcyjną Smile

04.06.2007 17:35:44
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
mala.em

*

patrząc z takiej perspektywy rzeczywiście muszę przyznać Ci rację Smile

04.06.2007 19:16:03
Gall

*

Portfel: 208

Gdyby nie wpadki nie było by pewnie połowy z nas. Teraz wszystko musi być zaplanowane. Kobiety nafaszerowane chemią antykoncepcyjną decydują sie na dziecko po 30stce a wtedy po latach ładowania w siebie tabletek istnieje wieksze zagrożenie ze ciąża bedzie przebiegać nie tak jak trzeba a dziecko może być chore. To bardzo skomplikowany problem. Wiadomo ze dziś liczy sie kariera i kasa rodzina na dalszym miejscu a młodzi ludzie chcą sie bzykać bez stresu ze skończy sie to nieplanowaną ciążą. Sex jest wszędzie w TV w necie w gazetach... w kościele też prawią mądrości o sexie nawet w radiu Maryja słuchałem porad o sexie po ślubieSmile, Jeśli dziewczyna chce uprawiać sex z chłopakiem czy to dla tego ze poprostu chce spróbować czy dla tego ze chłopak jej mówi:, jeśli nie będziesz się ze mną bzykać to znaczy ze mnie nie kochasz i sie wtedy rozstaniemy, to niech bedzie świadoma tego ze to może sie źle skończyć. Czy to poprzez niechcianą ciąże czy w późniejszym wieku na skutek długiego zażywania środków antykoncepcyjnych. A co do przerwania menstruacji u kobiet to już całkowicie powalony pomysł. Kobiety bez tego to już nie tak do końca kobietySmile No, ale oczywiście jak zawsze wszystko zależy od człowieka i jego mądrych bądź nie decyzji i poczucia odpowiedzialnościSmile

04.06.2007 22:32:42
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Gall, Kiedy człowiek ma 40 lat, to już nie bardzo jest dla niego wskazane być świeżym rodzicem. A przed 20 - człowiek by chciał, ale ciężko mówic o zabezpieczonej pozycji społeczno-materialnej :/

05.06.2007 16:57:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: