Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Koniec z menstruacją u kobiet.
AutorWiadomość
mala.em

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1

dyskusja dyskusją a pigułka wielkimi krokami zbliża się do Polski:

Cytat:
Pigułka antykoncepcyjna o nazwie Lybrel już w lipcu ma trafić do amerykańskich aptek. Producent leku, firma Wyeth Pharmaceuticals, rozważa wprowadzenie tabletki na polski rynek.

Tymczasem posłanka PiS Jolanta Szczypińska, wiceprzewodnicząca Sejmowej Komisji Zdrowia, zapowiada, że wystąpi do władz, by nie wydały na to zgody. (...)

Szef Urzędu Rejestracji Leków Leszek Borkowski uważa, że protesty na nic się zdadzą. - Jeśli dokumentacja będzie w porządku, to lek może trafić do aptek nawet za kilka miesięcy - zapowiada.

źródło: "GW" i "ŻW"

tak sobie myślę, że ta pigułka to jednak nie jest zły wynalazek - pod warunkiem, że stosowałyby ją tylko te kobiety, dla których menstruacja to prawdziwy KOSZMAR a nie jedynie mniejszy lub większy dyskomfort fizyczno-psychiczny...

a co do ingerowania w naturę - zapytajcie jakąkolwiek użytkowniczkę obecnie dostępnych pigułek czy sama czasami dla wygody nie sterowała swoim cyklem przyjmując opakowanie za opakowaniem nie robiąc wymaganej przerwy na krwawienie - założę się, że większość skorzystała z tego "udogodnienia" Smile nie potrzeba więc wcale nowej tabletki żeby osiągnąć taki sam efekt... tylko nikt wcześniej nie dorabiał do tego ideologii o wolności kobiety i jej prawie do wyboru czy chce mieć menstruację czy nie jak to w obecnej dyskusji medialnej ma miejsce Smile

28.05.2007 18:10:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

mala.em napisał(a):
założę się, że większość skorzystała z tego "udogodnienia"

ja sama bardzo chętnie Animatedwink heh może i nie jest złym wynalazkiem ale dłuższe stosowanie takich środków nie raz może prowadzic i prowadzi do bardzo poważnych konsekwencji np. bliźniecze ciąże albo co gorsze czasem rodza sie pięcioraczki...nad zastosowaniem takich leków trzeba się bardzo poważnie zastanowic:

Minusy:
- Chemia - mimo że hormony są dobrze "podrabiane" tak że organizm nie odczuwa róznicy to tabletki są powlekane i w postaci stałej więc wątroba i żoładek musza sobie z tym radzić
- Nie mozna stosować ich dłużej niż 2 lata bez przerwy
- Sprawa religi - moralności
- Nie zawsze można je przyjmować - brak przeciwskazań, przed przepisaniem tabletek lekarz powinien zrobić badania (co niestety nie zawsze jest wykonywane)
- Możliwość tycia - chodz większość leków już ma weliminowany te efekt uboczny - nowsza generacja leków

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
30.05.2007 22:18:59
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

rudzia, Hmmmm... nie wiem, czy to taka tradycyjna pigułka. Moooże i nadal będzie zawierać hormony, ale chyba nie tylko. Nie wiem, czy faktycznie jest w organizmie ludzkim TAKi hormon, który faktycznie elimuje menstruację w SPOSÓB, który organizmu NIE uszkadza.

30.05.2007 22:50:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

nie wiem ale mnie do tego chyba nie przeskonasz...to jest dobre jak kobuieta nie chce miec dziec...ale zazywac to tylko po to żeby zachamowac cykl to jest juz glupota...poprawianie natury jest bez sensu!! może i teraz wprowadzili do tego jakies innowacje ale nie wiem czy to jest takie dobre dla kobiety...po zazywaniu takich tabletek pozniej przez długi okres organim nie umi przeskoczyc na swój naturalny tryb...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
30.05.2007 23:21:12
Falkhor
Administrator
*

rudzia, , to chyba ż tak i faktycznie, kobieta chce nie mieć dzieci. Ale wg mnie jeśli faktycznie się na to zdecyduje - powinna dokonać zabiegu chirurgicznego - wtedy nie musi się truć chemią.

31.05.2007 05:54:46
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

no tak tez tak myślę ale nie wszytskie kobiety podchodzą do tego w ten sposób...zabieg jest o wiele droższy a tabletki jak kupujesz hurtowo to nawet tak drogo nier wychodzi a napewno taniej niż zabieg...a jest jeszcze tak że kobiety stosuja takie tabletki tylko po to żebym tymczasowo nie mie dzieci...zdajesz sobie sprawę ile dziewczyn w moim wieku bierze to świństwo....i nawet się nie zastanwiaja nad tym co robią....

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
31.05.2007 09:57:00
Falkhor
Administrator
*

rudzia, Hmmmm.. z pewnością branei tabletek a definitywny zabieg chirurgiczny to dwie różne historie. Dlatego mówiłem, że zabieg jeszcze szczególnie dla tych kobiet, które wiedzą, że już wogóle nie będą chciały miec dzieci. A terapia tabletkowa...

Nie dziwię się zatem, ze cały czas są badania nad nowoczesnymi metodami antykoncepcji. Aby zdolność macieżyństwa wyłączyć i włączyć wedle życzenia. I bez konsekwencji.

31.05.2007 16:43:32
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
Aby zdolność macieżyństwa wyłączyć i włączyć wedle życzenia. I bez konsekwencji.

ale czy nie sądzisz że tak byc nie powinno ?? ja rozumie pewne rzeczy są dla ludzi ale popracujmy nad przyrostem naturalnym Animatedwink chociaż to nie tak ma byc bo w dzisiejszych czasach żaden normlany człowiek nie może spobie pozwolic na wpadke jeżeli nie ma jakiś konkretnych dochodów ale kurcza no nie mozna tak...manipulowanie swoim organizmem bo mnie sie tak podoba...może i to jest w pewnym stopniu odpowiedzialne ale skoro nie jest się na tyle dorozłym żeby miec dzieci to znaczy że nie dosrosło się jeszcze do uprawiania seksu !!

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
31.05.2007 21:33:01
Prot

*

Reputacja: 1
Portfel: 457

rudzia napisał(a):
skoro nie jest się na tyle dorozłym żeby miec dzieci to znaczy że nie dosrosło się jeszcze do uprawiania seksu !!

czy sex zawsze Ci sie kojarzy z dziećmi? przecież można uprawiać piękny sex bez dzieci na horyzoncie... SEX nie równa się dziecko... Cosik się gubisz może po prostu musisz dorosnąć do sexu. :nerd:

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
01.06.2007 01:20:15
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,588

Falkhor, napisał:

Cytat:
Aby zdolność macieżyństwa wyłączyć i włączyć wedle życzenia. I bez konsekwencji.

Za bardzo przypomina mi to zabawę w Boga Shy
Prot,

Cytat:
SEX nie równa się dziecko...

Ale prokreacja jest jego głównym celem. Smile

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
01.06.2007 12:36:39
Demonesssa

*

Portfel: 395

nie wiem czy jaskiniowcy uprawiali seks dla przyjemnosci - wtedy pewnie byl tylko i wylacznie po to aby miec dziecko i zeby stado bylo wieksze

seks to na pewno przyjemnosc i na pewno pewno pewno mozliwosc zajscia w ciaze jest jedyna bariera powstrzymujaca swiat przez popadnieciem w obsesje kopulacji :hihi:

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
01.06.2007 14:33:40
rudzia

*

Demonesssa napisał(a):
mozliwosc zajscia w ciaze jest jedyna bariera powstrzymujaca swiat przez popadnieciem w obsesje kopulacji

no właśnie tak chyba byc nie powinno...jest za mały przyrost naturlany...błedów można by sie doszukiwac w polityce ale cóż...nie bedę się w to zagłebiac Animatedwink ale tak swoja droga to kobitki powinny się razem ze swymi partnerami starac o dzeci(pomijajac niewyłasicwa polityka prorodzinna)...kurcze chyba nie umie sie wypowiedziec na tten temat nie krytykujac mjinistra Giertycha :/

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
02.06.2007 12:45:19
Falkhor
Administrator
*

Dzieci by się prędzej pojawiały, gdyby pańswo potrafiło pomóc rodzicom. Póki co - utrudnia. Stąd też w Polsce duża popularność różnych form antykoncepcji (tzn. jest to jeden z powodów). Dlatego tez ten temat jest u nas komentowany. Myślę.

03.06.2007 08:40:06
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
Dzieci by się prędzej pojawiały, gdyby pańswo potrafiło pomóc rodzicom.

I gdyby młode małżeństwa nie skupiały się aż tak na sukcesie zawodowym....

rudzia napisał(a):
tak swoja droga to kobitki powinny się razem ze swymi partnerami starac o dzeci(pomijajac niewyłasicwa polityka prorodzinna)...kurcze chyba nie umie sie wypowiedziec na tten temat nie krytykujac mjinistra Giertycha :/

Taaaaaa - młode kobiety może i rodziłyby wcześniej i więcej dzieci - gdyby państwo - jak Falk słusznie zauważył - wspierało finansowo, gdyby partnerzy nie mieli problemów z pracą - i tu nasuwa się problem bezrobocia i wyjazdów za granicę grona Polaków - generalnie rzecz biorąc w polskiej rzeczywistości baaaardzo cięzki żywot mają młode kobiety, które marzą o dzieciach...

Demonesssa napisał(a):
seks to na pewno przyjemnosc i na pewno pewno pewno mozliwosc zajscia w ciaze jest jedyna bariera powstrzymujaca swiat przez popadnieciem w obsesje kopulacji :hihi:

Dokładnie! Animatedwink A takie kombinacje alpejskie z zatrzymywaniem menstruacji u kobiet - to nic innego jak igranie z ogniem (naturą ^^" )

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
03.06.2007 13:04:56
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Sukces zawodowy w założeniu ma pomóc wywalczyć sobie w tym państwie lepszą pozycję. szkoda, że to się ma dopiero po 30tce, jak dobrze pójdzie...

Polskie kobiety i mężczyźni są CYBA jednymi ze zdrowszych na kontynencie Smile Dlatego nie dziwi mnie, że jak już rozjadą się po świecie, to zaczynają się mnożyć (robimy konkurencję Skośnookim Animatedwink ). Nooo i nasze kobeity są NAJPIĘKNIEJSZE. Zawsze.

Cytat:
kombinacje alpejskie z zatrzymywaniem menstruacji u kobiet

Dobre okreslenie... Myślę ponadto, że najwięszym bólem w tej całej sytuacji jest to, że zapłodnienie dzieje się jednak bez naszej całkowitej woli. Stąd te ciągłe kombinacje - by mieć kontrolę...

03.06.2007 18:45:32
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: