Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 Następna > Ostatnia »
KOMU MOŻNA ZAUFAĆ? komu ufacie?
AutorWiadomość
Tomi

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 131

Czytam Wasze wypowiedzi ..... to prawie każdy nikomu nie ufa Smile Ale Wy jesteście Smile hehe

No więc ... ja mam jedna osobe której ufam za**** i jestem w stanie wszyskto powiedziec. Czy "starszym" ufam rudno powiedzieć bo to moi starsi, ale napewno nie jestem w stanie im powiedziec wszystkiego

Spodziewaj się zawsze najgorszego to się nigdy nie rozczarujesz
29.10.2007 23:35:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ja nie mam takiej osoby której bym mówiła wszystko Tongue jakoś tak o niektórych sprawach nie potrafie mowić. Ale jeśli chodzi o sprawy o których umie mówić to mam kilka osób którym ufam Smile i często z nimi rozmawiam Smile ale uważam że człwiek powinien zachowywać niektóre sprawy tylko dla siebie i nie rozmawiać o nich. I ja właśnie nie rozmawiam Tongue a poza tym to jak już wspomniałam, kilku osobom ufam bezgranicznie Smile

30.10.2007 02:43:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Tomi,

Cytat:
Czy "starszym" ufam rudno powiedzieć bo to moi starsi, ale napewno nie jestem w stanie im powiedziec wszystkiego

Taka prawda Smile My nie jesteśmy im w stanie wszystkiego powiedzieć, bo zawsze wydaje nam sie, że oni nie wszystko mogą wytrzymać Animatedwink

okimaxim,

Cytat:
ja nie mam takiej osoby której bym mówiła wszystko

vs

Cytat:
jak już wspomniałam, kilku osobom ufam bezgranicznie

Animatedwink ^^" Albo te osoby jednak wiedzą mniej niż sądzisz, albo mówisz im więcej, niż chcesz Tongue

Hmmm... Czasem widzę, że są osoby, które mówią 'Mnie możesz powiedzieć wszystko'. Tylko co z tego, gdy ta osoba będzie nas osądzać? jest tak przecież, że czasem mówimy coś komuś tylko po to, aby ktoś jeszcze znał nasz problem, uczestniczył w nim, podzielił nasze uczucia. Nie chcemy, aby ten ktoś mówił nam, że zrobilismy dobrze albo źle...

30.10.2007 07:52:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Status: Online
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
jest tak przecież, że czasem mówimy coś komuś tylko po to, aby ktoś jeszcze znał nasz problem, uczestniczył w nim, podzielił nasze uczucia. Nie chcemy, aby ten ktoś mówił nam, że zrobilismy dobrze albo źle...

Ja mam tak bardzo często, jeśli chcę zasięgnąć opinii , pytam się wprost, natomiast dla samego wyżalenia się też korzystam z cierpliwości przyjaciół, którzy wysłuchają i niekoniecznie jakieś wnioski wysnują, a jeśli nawet, zostawią dla siebie. Wśród przyjaciól ceni się to, że są i czasem TYLKO są a ta obecność już jest niezwykle ważna.
Powoli zaczynam się zastanawiać, czyu zbyt pochopnie nie napisałam, że nie ufam nikomu w 100 proc. Ale muszę się jeszcze poważnie zastanowić, czy moje tory myślenia są słuszne i mają jakieś podstawy Tongue .

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
30.10.2007 23:55:49
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Twoje tory miślenia są nie tyle niesłuszne, co nie są rzeczywiste XP

Cytat:
TYLKO są a ta obecność już jest niezwykle ważna

Ot, ważna myśl. Czasem wystarczy po prostu być, nawet nic nie trzeba mówic ani robić. Po prostu Smile

31.10.2007 09:16:25
only_hope

*

Reputacja: 0
Portfel: 146

hmm...temat bardzo ciekawy Animatedwink szczerze mowiac nigdy sie nad tym nie zastanawialam ale takie osoby ktorym moge zaufac sa 3 Animatedwink i to sa ludzie ktorzy jak potrzeba doradza a jak trzeba przemilcza i tylko wysluchaja Biggrin to jest najlepsze na swiecie... =D
w sumie ufam tez rodzicom..ale rodzice to rodzice TongueP nie wszystko mozna im powiedziec jak paru forumowiczow stwierdzilo to juz wczesniej ;D

"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." !! Animatedwink
06.11.2007 17:42:51
Falkhor
Administrator
*

Myślę, że że zaufanie spada dlatego, bo ludzie powoli tracą poczucie wartości tego, czym jest UFNOŚĆ. A dokładniej - ufamy w skuteczność bankomatu, poziom nazego hasłą do skrzynki pocztowej, PINom w telefonie... Ufnośc względem drugiego człowieka przestaje nam być potrzebna. jest też cechą mniej potrzebną - a to nawet dlatego, że prawdę mówią nam maszyny Smile

27.11.2007 10:47:43
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Ufnośc względem drugiego człowieka przestaje nam być potrzebna. jest też cechą mniej potrzebną - a to nawet dlatego, że prawdę mówią nam maszyny

U mnie dzieje się wręcz odwrotnie - zaczynam coraz bardziej ufać, otwierać sie na ludzi ze swoimi problemami, zaczynam przezywać zycie innych, zaczełam ostatnio naprawdę - nie do poznania - ufać innym. Wprawdzie ciężka czeka przeprawa takichże osobników, ale jak już nabieram zaufania, wszystko idzie o wiele łatwiej Smile
PS - nie ma to jak półtoragodzinna rozmowa z Panem Dobra Rada, nieprawdaż? :letssin: :kiss:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
27.11.2007 17:27:13
Falkhor
Administrator
*

ziomalka,

Cytat:
U mnie dzieje się wręcz odwrotnie - zaczynam coraz bardziej ufać, otwierać sie na ludzi ze swoimi problemami, zaczynam przezywać zycie innych, zaczełam ostatnio naprawdę - nie do poznania - ufać innym.

Czyżby Biedronka jeszcze bardziej obniżyłą ceny serwowanych alkoholi? XP :lol-sweat:

Cytat:
półtoragodzinna

Czizas krajst. No to kto to padł Twoja ofiarą? ja bym się nei potrafił tyle nudzić xD :lol-sweat: xD :lol-sweat:

...bo po latach suszy przychodzi chęć deszczu Smile Mimo, że za długo jeszcze nie żyję, to widzę ludzi, którzy nie tak dawno dali się ponieść 'fali rewolucji' - ale teraz tęsknią za rodziną, domowym ciepłem, czegoś im w życiu brakuje. W tym głównei zaufania, bezpeiczeństwa, bliskości drugiej osoby. Ufność... To przecież z niej rodzi się bezpeiczeństwo Smile

28.11.2007 07:51:06
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
teraz tęsknią za rodziną, domowym ciepłem, czegoś im w życiu brakuje. W tym głównei zaufania, bezpeiczeństwa, bliskości drugiej osoby. Ufność... To przecież z niej rodzi się bezpeiczeństwo

Dokładnie, lepiej bym tego nie ujęła Smile Prawda jest taka, że posiadanie kogoś, komu można powiedzieć wszystko, sama swiadomość, że ma sie w kimś oparcie, wsparcie w tudnej chwili, jest ktoś, kto wysłucha i zrozumie, zaakceptuje, czasem jeśli trzeba skrytykuje - to jest cool Cool
Uważam, że zaufanie to podstawa każdej poważnej znajomości z drugą osobą, to dowód na stadium zaangażowania w relację z drugą osobą. Smile

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.11.2007 16:03:05
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Falkhor napisał(a):
Mimo, że za długo jeszcze nie żyję, to widzę ludzi, którzy nie tak dawno dali się ponieść 'fali rewolucji' - ale teraz tęsknią za rodziną, domowym ciepłem, czegoś im w życiu brakuje. W tym głównei zaufania, bezpeiczeństwa, bliskości drugiej osoby. Ufność... To przecież z niej rodzi się bezpeiczeństwo Smile

Heheh brawo...jak bym czytała o sobie, ale jest w tym dużo racji. Brak osoby z która nie można porozmawiać i powiedzieć jej o tym co ją boli jest straszny. Tak naprawdę tutaj nie można nikomu zaufac a jezeli juz to w nie wielkim stopniu. Trzeba uważać i to bardzo bardzo...

ziomalka napisał(a):
rawda jest taka, że posiadanie kogoś, komu można powiedzieć wszystko, sama swiadomość, że ma sie w kimś oparcie, wsparcie w tudnej chwili, jest ktoś, kto wysłucha i zrozumie, zaakceptuje, czasem jeśli trzeba skrytykuje - to jest cool

Krytyka tak, ale musisz mieć pewność, że to jest osoba, której na Tobie zalezy. Bo jeżeli nie wiesz tego to ciężko się z tym jakos pogodzić, zaakceptować, przynajmniej jeżeli chodzi o mnie :/

Cytat:
Uważam, że zaufanie to podstawa każdej poważnej znajomości z drugą osobą, to dowód na stadium zaangażowania w relację z drugą osobą. Smile

Od tego moze się zacząć, ale nigdy nie wiemy jak zakończy się ta znajomość, Zawsze myślałam, że to ja jestem poschizowana i że to ja mam jakieś nieziemsko głupie problemy, ale po dwóch miesiącach okazało się, że jestem jedną z normalniejszych osób, Z resztą ciężko mi mówić teraz o poważnych znajomościach, ludzie jak zawsze są wspaniali, ale zobaczymy jak długo

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
02.12.2007 16:28:40
Falkhor
Administrator
*

rudzia,

Cytat:
to ja jestem poschizowana

Zawsze możesz sobie to umieścić w sygnaturce Tongue

Cytat:
Krytyka tak, ale musisz mieć pewność, że to jest osoba, której na Tobie zalezy.

Krytyka od takiej osoby nie będzie złośliwa, wredna, wyniosła, chamska - ma być szczera, ale w miare obiektywna. Znam takie przypadki, że niby przyjaciele lubili sobie pokrytykować np. kogoś brzydszego lub mniej ętęligętnęgo od siebie w ostrych słowach, bo sami dzięki temu czuli się lepiej.

03.12.2007 09:26:36
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Falkhor napisał(a):
Zawsze możesz sobie to umieścić w sygnaturce

Proszę Cię nie wydzieraj moich wypowiedzi z konteksty, bo to wcale nie brzmiało tak jak to przytoczyłes Tongue

Falkhor napisał(a):
Krytyka od takiej osoby nie będzie złośliwa, wredna, wyniosła, chamska - ma być szczera, ale w miare obiektywna.

Właśnie o to mi chodziło, jak Cię ktoś skrytykuje a jest to osoba, która znasz i której ufasz inaczej do tego podchodzisz i byc może zaczynasz się nad tym zastanawiac, ale to juz zalezy do podejscia ludzia do zycia, w każdym razie jeżeli chodzi o mnie to wole szczera aczkolwiek czasem bolesna krytyke pana pewnego Tongue aniżeli osoby, która mnie wogóle nie zna

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
04.12.2007 23:17:26
Falkhor
Administrator
*

Co myślicie o 'internetowych przyjaciołach' - którym ufa się przez GG, pocztę, czaty... Przewinął mi się o tym artykuł, ale już nie wiem, gdzie on był, więc nie zapodam, ale tak pytam - czy mieliście tak, że zaufaliście komuś anonimowemu, realnie nieznanemu?

05.12.2007 08:52:01
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Pare takich osób by się znalazło Animatedwink - a dokładnie to dwóch niezwykłych facetów z naciskiem na jednego Animatedwink Juz na samym początku było widać, że darzy mnie szacunkiem i szczerze, otwarcie ze mną rozmawia. Z racji, ze mieszka daleko, nie było okazji jeszcze spoktac się face to face, ale jeśli tylko bedzie okazja, napewno z niej skorzystamy, oboje nie możemy sie doczekać wspólnej pogawędki przy piwku Smile.
Nie zdarza mi się komuś tak ufać nie znając go, ale JEGO znam 2 lata i rozumiemy się niebywale dobrze, przez co świetnie nam się ze sobą rozmawia i wsppieramy się, pocieszamy, cieszymy raadosnymi chwilami i jak coś jest nie tak, wiem ze wygiągnie do mnie pomocną dłoń.

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
05.12.2007 22:10:08
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku