Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Kochanie... zgaś światło / Kochanie, włącz światło...
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Kochanie... zgaś światło / Kochanie, włącz światło...

Smile Smile Smile

Jak uważacie... czy świat miłosnych uniesień preferuje mrok, w którym rządzą zmysły dotyki, smaku i zapachu, czy też jednak wszelkie czułości lubią być dobrze widoczne? A moze jakieś kombinacje? Przygaszone światło, świece, abażury? Biggrin

Nie musi to być konkretnie opisane w przykładach XP ale ciekaw jestem, jak na mrok i jasność zapatrują sie kobiety i mężczyźni... czy ciemnośc daje Wam więcej swobody i hmmm... pobudza zmysły, a moze tępi>? Czy wolicie wszystko widzieć? Smile

Pozdrawiam Smile

15.04.2007 20:41:53
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 1,588

Falkhor,

Cytat:
świat miłosnych uniesień

jak to pięknie nazwałeś, myślę, że woli ciemność nocy. Jest intymniej. Animatedwink

Cytat:
"Trzy zapałki" [kolejno zapalone nocą]
Pierwsza...
Pierwsza by zobaczyć twoje oczy
Druga...
Druga by zobaczyć twoje usta
Trzecia...
Trzecia by zobaczyć całą twoją twarz
I całkowity zmrok, aby wszystkiego nauczyć się na pamięć

(sł. wg. wiersza J. Praeverta, tł. K.I. Gałczyński)

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
15.04.2007 22:13:52
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,514

Preferuje lekko kołyszący się płomień świecy... Ale ogólnie lubię mork Smile niewiesz gdzie jest Twój partner, a dotyk z nienacka może być bardzo przyjemny Animatedwink dotyk, zapach, ciepło... oddech... mmm...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
15.04.2007 22:23:25
Falkhor
Administrator
*

SunShine, Co do dotyku znienacka to np. palec wsadzony w oko, łokieć wciśnięty w żebra, itp.? Smile XP To tak trochę raczej gwoli żartu.

Mrok i ciemnośc wymagają od partnerów... braku pospiechu, cierpliwości i wg mnie - jakiegoś już doświadczenia. Znajomości drugiej osoby. Wspólna droga pomiędzy gwiazdy przy całkowitych ciemnościach wymaga - Gothka - braku trzeciej zapałki Smile A dokładniej conieco 'pamięciówki' i przyzwyczajenia do reakcji drugiej strony.

Wg mnie ciemnośc niesamowicie pobudza wyobraźnię, ale znowuż odrobina jasności - SunShine - pozwala nacieszyć się wzrokowcom. Wydaje mi się zatem, że całkiem przyjemna może być kombinacja - trochę światła, trochę ciemności Smile Smile Smile

16.04.2007 06:48:54
SunShine

*

Ojej Animatedwink mi nigdy nikt palca w oko nie wsadził Tongue przecież jest się delikatnym Smile najwyżej można musnąć twarz... Zresztą świeczka w kącie pokoju daje jakieś nikłe światło Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
16.04.2007 07:50:06
Zuziaaa

*

Portfel: 1,399

Falkhor napisał(a):
pozwala nacieszyć się wzrokowcom.

z tego co sie orientuje, to panowie sa wzrokowcami i wola raczej przy swietle, chocby i niklym :letssin:

a panie znow z obawy o to ze partner zobaczy faldki na brzuszku czy inne niedoskonalosci - wola "po ciemku" :O Tongue

ale potraktujcie to z humorem XP

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
16.04.2007 08:35:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
PJU

*

Portfel: 69

Urozmaicanie ars amandi Smile jest najpiękniejsze. Ciemność i światło uruchamiają inną pracę zmysłów i dzięki czemu odczuwamy inny rodzaj doznań Smile

16.04.2007 09:52:56
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Zuziaaa napisał(a):
a panie znow z obawy o to ze partner zobaczy faldki na brzuszku czy inne niedoskonalosci - wola "po ciemku"

zalezy Drwi czasami wiecej 'widac'(czuc) przez dotyk niz oczami Animatedwink

16.04.2007 14:51:15
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Qmar,

Cytat:
czasami wiecej 'widac'(czuc) przez dotyk niz oczami

nom masz rację :lmao: a do tego dotyk dodaje nutkę tajemniczości... Rotfl

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
16.04.2007 15:05:16
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ja wole jak jest ciemno Tongue Animatedwink albo gdzieś daleko świeci sie niłky płomyk świeczki Smile ale lepiej ciemno - jest... ciekawiej Animatedwink

16.04.2007 16:13:29
Falkhor
Administrator
*

Ja wolę zmiennie Biggrin W sensie w imię walki z rutyną Smile Trochę jasniej, trochę ciemniej... całkiem ciemno, albo aż oslepiająco Tongue Smile Nooooo i trzeba pamietać o potrzebach partnera - bo moze się w końcu zdarzyć tak, ze jedno lubi jak jest ciemno, a drugie jak jest jasno. Więc pozostaje się tylko podzielić czasem Smile

16.04.2007 19:54:01
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

jedno niech zapali światło a drugie założy opaske na oczy Animatedwink No ja zdecydowanie ciemnisko, jak już pisałam Animatedwink

16.04.2007 20:06:46
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, No i to jest przykłąd współpracy Smile I wilk syty, i owca cała Biggrin Biggrin Biggrin

16.04.2007 20:38:42
SunShine

*

o fuuu oslepiające światło :/ straszne jak coś mi po oczach daje

16.04.2007 22:17:05
PJU

*

Portfel: 69

Smile "...bo wszystko określają trzy podstawowe pozycje: kobieta na mężczyźnie, mężczyzna na kobiecie i to co teraz mężczyzna i kobieta przedzieleni światłem..." Smile

17.04.2007 06:43:53
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: