Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Kobiety molestują mężczyzn... czy obrona jest możliwa?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Kobiety molestują mężczyzn... czy obrona jest możliwa?

Artykuł znaleziony na o2.pl LINK LINK LINK
Autor - Tomasz Wesołowski.

Cytat:
Marek twierdzi, że jego szefowa dokonała na nim tego, co policja i prawnicy nazywają ''innymi czynnościami seksualnymi''. Nie poszedł jednak na policję i nie zgłosił skargi. Po prostu zrezygnował z pracy.
- Pomyślałem, że jeśli pójdę na policję i każą mi opisać, co dokładnie się stało, to spalę się ze wstydu. Bałem się, że policjant uśmiechnie się od ucha do ucha i zapyta ojcowskim tonem: chłopie, a nie mogłeś jej po prostu przelecieć? Nie poszedłem.
- Marek - pytam - a nie mogłeś jej po prostu przelecieć?
Marek mówi, że nie mógł. To znaczy mógł, ale nie chciał. Nie podobała mu się.
- Nie okazywałem jej nic poza sympatią i wydawało mi się, że wszystko jest w porządku. Nie było. Uważam, że zrobiłem jedyną rozsądną rzecz - odszedłem. Nie ma nic gorszego niż nie dotknąć kobiety wtedy, kiedy chce być dotknięta.

Cytat:
- Wykombinowałem to tak... - mówi Krzysiek. - Skoro ona chce i daje mi to do zrozumienia dość jednoznacznie, żeby nie powiedzieć nachalnie, to dlaczego mam nie skorzystać. Pomyślałem, że jeśli jej się spodoba, to może da mi awans albo podwyżkę, albo wyjadę z nią gdzieś służbowo, na przykład do Genewy. I wiesz co?
Kręcę głową na znak, że nie wiem.
- Możesz od dziś mówić do mnie „frajer”. - A to czemu? - pytam.
- Wywaliła mnie z roboty tydzień po tym, kiedy to zrobiliśmy. Myślisz może, że poszedłem gdzieś na skargę? Albo do jakiegoś stowarzyszenia antymobbingowego, albo gdzieś? Nigdzie nie poszedłem! Podkuliłem ogon, spakowałem rzeczy z biurka w eleganckie pudełeczko i poczłapałem do windy. Jak w filmie. Po drodze patrzyłem, kto z kolegów i koleżanek się uśmiecha. Wyobraź sobie, że wszyscy się uśmiechali! Tam już niejeden taki bałwan jak ja się zjawiał.

Cytat:
- Molestowanie w miejscu pracy związane jest z potwierdzeniem swojej dominującej pozycji - mówi Ewa Pelc, psycholog. - Nie ma znaczenia, czy molestuje mężczyzna czy kobieta. Seks jest tu środkiem do celu, a cel jest jeden: dominacja i władza. Każda władza potrzebuje potwierdzenia, więcej - potwierdzania, które musi się pojawiać cyklicznie, po to by sprawujący władzę poczuł pełnię swojej mocy. W warunkach, w jakich dziś żyjemy, może wydawać się to śmieszne i archaiczne, ale w pewnych relacjach między ludźmi niewiele zmieniło się od czasu, gdy szlachta egzekwowała ''prawo pierwszej nocy''. Oczywiście nie każdy potwierdza swoją dominującą pozycję przez seks. To są skrajne przypadki. Można realizować swą władzę poprzez organizację pracy innym, można wprowadzać w życie własne pomysły, które poprawiają jakość pracy. Oczywiście są osoby, dla których jedynym potwierdzeniem pozycji alfa jest seks. Uważam, że należy się takim ludziom przeciwstawiać wszelkimi sposobami i nigdy im nie ulegać. Zdaję sobie jednak sprawę, jak trudno wybrnąć z takiej sytuacji i jakie pułapki czyhają na pracowników, którzy stali się obiektem ''adoracji'' szefowej lub szefa.

Autorka przytoczyły 'przygodę' dwóch panów, którzy z opisu w artykule hmmmm... wg mnie wyglądają na facetów typu macho, zdobywców, panów, którzy po rpostu podobają się kobietom i tak, jak powiedział Marek - on problemów z kobietami nie miał.

Okazuje się, że męska psychika trzeszczy i rozpada się łatwo w sytuacji, gdy kobieta rządzi nim z urzędu... Bo w sumie o tym mowa w tym artykule - panie molestują panów. Wykorzystują swoje nadrzędne stanowisko aby dać upust swoim rządzom.

Nie jest jak widać tak, że to tylko mężczyźni 'biorą, co chcą'. Kobiety również. Upodobniły się do cześci mężczyzn, którzy... biorą własnie to, co chcą bez względu na to, czy kobieta chce im cokolwiek dać.

Całość zagmatwana pracą - sformalizowanym obowiązkiem, który ogranicza pole działania... I stwarza możliwości wykorzystywania...

Czy kobiety faktycznie chcą zdominować mężczyznę jeśli jest w pracy ich podwładnym?
Kto jest gorszy - kobieta-szef czy facet-szef (Wasze doświadczenia)?
Czy jest jakaś odmienność w wykorzystaniu kobiety przez faceta a faceta przez kobietę?

Pooooozdrawiam.

23.11.2006 18:14:20
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

jak faceci molestują kobiety to na odwrót być nie może? Kobietom też sie mężczyźni podobają i też mają podobne odczucia co płeć przeciwna. Tylko kibiety lepiej nad tym panują. Co nie znaczy że zawsze Tongue

28.11.2006 20:34:22
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

okimaxim,

Cytat:
jak faceci molestują kobiety to na odwrót być nie może?

No własnie może tak być, tylko dlaczego wszyscy są tym tak nagle zaskoczeni?? Ponadto wcale nie uznaję, ze kobiety lepiej ukrywają swoje zainteresowanie samcami. Też czasem widać te k... tzn. owies Tongue... No - błyski w oczach Tongue Biggrin

28.11.2006 21:13:16
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

okimaxim napisał(a):
jak faceci molestują kobiety to na odwrót być nie może?

taki potencjalny facet bylby raczej z tego zadowolony Biggrin

02.12.2006 12:08:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ano właśnie, więc nie ma co sie panowie bronić przed takimi paniami i co narzekać ani skarżyć tylko korzystać Biggrin Tongue

02.12.2006 18:19:50
Falkhor
Administrator
*

Qmar, okimaxim, Tak się Wam wydaje Smile Tak samo, jak kobeity nie lubią być moelstowane, tak samo i mężczyźni tego nie lubią.

Co innego flirt, który faktycznie może się podobać. A molestowanie do flirtu nie należy...

02.12.2006 19:06:43
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
Qmar, okimaxim, Tak się Wam wydaje Tak samo, jak kobeity nie lubią być moelstowane, tak samo i mężczyźni tego nie lubią.

Zgadzam się z Falkhorem, zdecydowanie jest tak, że sprawy typu molestowanie działają bardzo podobnie w obie strony. Uważam, że co innego jest romansowanie, a co innego, gdy sprawa idzie w innym, bardziej natarczywym kierunku. Wtedy robi się już nieciekawie.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
08.12.2006 15:44:13
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Dzięki za poparcie, BlackZiomie Tongue

Tak na prawdę nie wyobrażam sobei faceta, któremu podoba się to, że faceta go molestuje - bo to jest hmmm... oznaka co najmniej... no nawet nie do końca wiem, jak to określić - słabości, poddaństwa, uległości. Po obdarciu wszystkich dodatków i po rozstaniu, zazwyczaj, okazuje się, że facet był tyko zabawką... i nawet, jeżeli mu się to podobało - to był tylko i wyłącznie zabawką. Dodatkowo molestowaną - czyli robił to, na co KTOŚ miał ochote, samemu jej nie posiadając...

08.12.2006 19:38:56
Cerberion

*

Reputacja: 0
Portfel: 378

Sorry wielkie, ale mnie zadna laska w glowie nie zawroci tym, ze zamacha tym i owym. Dla mnie jest to zalosne. panna powinna byc zadbana, miec urok osobisty, leb na karku, znac zasady gry z facetem w kotka i myszke. Zgrabna pupa i cud balony to doslownie nic.

Kobieta jest piekna z natury, facet jest z antury brzydki. Kropka >.<

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
20.12.2006 23:35:56
Falkhor
Administrator
*

Cerberion,

Cytat:
Kobieta jest piekna z natury, facet jest z antury brzydki.

Mocno powiedziane... Hmmm... Wystarczy looknąć sobie na smogu, jak wielkie wzięcie mają nagrania z różnymi dziewczynami prezentujacymi swe wdzięki przed kamerką internetową. Hmmm... Po chwili patrzenia przychodzi taka reflekcja. Nooo i co jeszcze? Co jeszcze możesz zaoferować? Na tym sprawa się kończy Smile

Zgodze się z tym, ze kobeita z natury jest ładniejsza niż facet Tongue Smile Powiedzmy, że jest to prawda obiektywna Tongue Tongue

21.12.2006 09:12:23
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 785

z natury kobieta to płeć piekna a mezczyzni to płec jeszcze piekniejsza a co do molestowania kobiet to słydszałem kilka takich przypadków,niedawno była sprawa tylko ze o pobicie mała drobna kobieta wpierw powaliła mezczyznę na ziemie z pózniej go pobiła i okradła męzczyzna w wyniku pobicia doznał wielu zasinień na ciele i wielu stłóczeń,kobieta niby nie pozorna a jaka energia w niej drzemie ,teraz to za niedługo to sie trzeba bedzie przestać dresów bać za niedługo to trzeba bedzie uwazac na uzgrojone i niebezpieczne grupy kobiet Biggrin co sie dzieje już na tym świecie Smile
za niedługo to zdanie z "seksmisji" bedzie w 100% aktualne
"Jezus Maria kobieta mnie bije" Biggrin

14.01.2007 14:17:59
Falkhor
Administrator
*

Kobeita w rzadkich wypadkach może prowadzić wyrównaną bądź skuteczniejszą walkę fizyczną, walkę wręcz. jednak faceci z natury mają większa masę. Chociaż czasem... Tongue zdarzają się ambitniejsze przypadki 'kobietek' Tongue

Tak jak dawniej wstyd się było przyznać kobiecie, że jest molestowana, tak długo czasu będzie musiało upłynąć, zanim świat uzna, że mężczyzna też może być molestowany w miejscu pracy i nie tylko tam.

14.01.2007 15:13:45
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Tak jak dawniej wstyd się było przyznać kobiecie, że jest molestowana, tak długo czasu będzie musiało upłynąć, zanim świat uzna, że mężczyzna też może być molestowany w miejscu pracy i nie tylko tam.

Po pierwsze honor i meska duma mu na to nie pozwalają, po drugie nie chce być wytykany palcami, po trzecie chce zachowac godnośc, po czwarte, nie chce stracić pracy a po piąte - nie chce nadszarpnąć swojej opinii ... Baaardzo trduno jest mówić o taakich sprawach szczególnie facetom, tak już oni są zaprogramowani ...
Ale przyznać trzeba - nie tylko kobiety sa molestowane, choc tak się utarło w opinii ogółu ...

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
22.01.2007 04:03:22
Falkhor
Administrator
*

ziomalka,

Cytat:
po piąte - nie chce nadszarpnąć swojej opinii ...

Heh.... Niom... jak to się przyznać, że kobieta po prostu gościa wykorzystała, skoro on jest łowcą? Hmmm. Szczególnie jednak faceta może przerażać wytykanie i wyśmianie - no jak to, facet molestowany? Niby jak?

No ale żeby nie było tak śmiesznie - facet kocha swoją żonę, ma dzieci, jakos wiąże koneic z końcem, bo ma pracę, ale tam szefowa sobie siedzi i wykorzystując sytuację - wykorzystuje pracownika znacznie ponad zakres jego obowiązków... On nie ucieknie, bo nie znajdzie pracy, nei utrzyma rodziny, noooo i jeszcze cała afera. Szczerze przyznam - to wygląda prawie tak, jak w przypadku kobiety. Wielki stres i frustracja.

22.01.2007 08:15:43
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
No ale żeby nie było tak śmiesznie - facet kocha swoją żonę, ma dzieci, jakos wiąże koneic z końcem, bo ma pracę, ale tam szefowa sobie siedzi i wykorzystując sytuację - wykorzystuje pracownika znacznie ponad zakres jego obowiązków... On nie ucieknie, bo nie znajdzie pracy, nei utrzyma rodziny, noooo i jeszcze cała afera. Szczerze przyznam - to wygląda prawie tak, jak w przypadku kobiety. Wielki stres i frustracja.

Niestety, takie sytuacje tez sie zdarzają, i bardzo ciężko jest wtedy wybrać, dobro własne, czy dobro rodziny ... bo jak tu utrzymac dzieciaki z zasiłku.Ehhhhh ludziesą dziwni, a swiat jest czasmai bezlitosny ... Sad

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
28.01.2007 02:56:29
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku