Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Kobiety i ksiązki
AutorWiadomość
Kiwi

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,427

Ja ostatnio czytam mało ambitną literaturę. Po prostu sięgam po to co stoi na półce a jeszcze tego nie czytałam. A biblioteczkę moi rodzice posiadają sporą.
Ostatnio zaczęłam czytać "Baśnie tysiąca i jednej nocy". Bardzo interesująca i wciągająca lektura. A postacie takie jak Ali Baba czy Aladyn - niby każdy je zna ale w originale są całkowicie inne niż przedstawiane we współczesnych bajkach.

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
25.09.2007 15:21:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Bajki są dobre Animatedwink przynajmniej mnie podnoszą na duchu i dają do zrozumienia, że mimo wszytsko życie może być piękne Animatedwink nawet jeżeli nie jest Animatedwink ech...

Ostatnio przeczytałam książkę Gnój, Kuczoka ale nie należy ona do najprzyjemniejszych. Mocna ale dobra Animatedwink na dwa dni i to chyba nawet nie to Animatedwink a po za tym na podstawie tej ksiązki powstał film Pręgi. Podobało mi się, ale to dl kobiet, które lubią coś mocnego Tongue

Po a tym jak ktoś chce polecam książkę, 'Tam gdzie spadają anioły' W sumie jeszcze jej nie skończyłam ale już nie długo to uczynię Animatedwink Bardzo ładna i taka kobieca...naprawdę polecam Animatedwink

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
27.09.2007 16:29:50
micra

Portfel: 22

Ostatnio gustuję w poradnikach: jak polepszyć jakość swojego życia, jak osiągnąć sukces, jak zmienić swoje nastawienie do świata.

Aktualnie czytam "The Secret" - fascynująca książka o potędze ludzkiego umysłu, pozytywnym myśleniu, sile naszych myśli i prawie przeciągania Smile Podobno przyciągamy to o czym myślimy, dlatego też warto być optymistą i śmiało spoglądać w przyszłość... wtedy możemy osiągnąć wszystko o czym marzymy Smile

12.11.2007 01:27:45
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

a ja ostatno zaczełam czytac "sztuka cenniejsza niż złoto" oraz "geometria wykreslna" i "perspektywa malarska". Ta pierwsza to masakra, druga to w większosci rysunki a trzecia jest dosc ciekawa Animatedwink

Poki co to wole czytac Chmielewską... ehh... ona ma fajne kryminały że sie od nich oderwac nie można... Smile Tongueuppyeyes:

12.11.2007 10:10:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kiwi

*

micra napisał(a):
Aktualnie czytam "The Secret" - fascynująca książka o potędze ludzkiego umysłu, pozytywnym myśleniu, sile naszych myśli i prawie przeciągania

micra, podaj mi autora to chętnie też poczytam tą książkę. Smile

*
13.11.2007 18:37:20
micra

Autorką "Sekretu" jest Rhonda Byrne.
Na podstawie jej książki powstał również film. Swego czasu bardzo popularny w necie i dostępny za darmo (legalnie) - jednak już teraz go nie ma. Poza tym wersja filmowa jest okrojona. Książka jak książka - dużo bardziej szczegółowa, opisowa, więcej przykładów. Do mnie bardziej przemawia.

14.11.2007 22:56:36
Kiwi

*

micra, wielkie dzięki.
Mam nadzieję, że gdzieś znajdę tą książkę. Poszukam w bibliotekach, a jak nie bedzie to sobie ją w necie zamówię. Smile

*
15.11.2007 00:34:47
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Ja mam dośc nietypowe gusta książkowe - Robin Cook i jego thrillery medyczne - przeczytałam chyba wszystkie .... prócz tego coś z lżejszych - PAulo Coelho zawsze mnie nastawia pozytywnie a natomiast w takich typowo kobiecych nie gustuję, już wole jakiąś dobrą psychologiczną opowiastkę z nutką grozy :letssin: .

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
16.11.2007 13:27:06
kinga69

*

Portfel: 65

a ja czytam teraz nowości- wszystkie jakie wypatrzę w necie, usłyszę w radiu czy dostanę od znajomych- średnio 25 książek w miesiącu czytam :]

17.11.2007 21:32:09
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

kinga69, no to tylko pogratulować Smile a jakie np. ostatnio czytałaś? Smile jakie możesz polecić? Smile

17.11.2007 22:07:38
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
micra

kinga69 napisał(a):
a ja czytam teraz nowości- wszystkie jakie wypatrzę w necie, usłyszę w radiu czy dostanę od znajomych- średnio 25 książek w miesiącu czytam :]

Yhm, czyli mniej więcej jedna książka dziennie. Pogratulowac nie ma co. Tak się tylko zastanawiam skąd Ty na to czas bierzesz?Animatedwink

[ Dodano: 2007-11-20, 02:10 ]

Kiwi napisał(a):
Poszukam w bibliotekach, a jak nie bedzie to sobie ją w necie zamówię. Smile

Hmm, książka nie jest droga ale jest bardzo ładnie wydana. Nie wiem czy w bibliotekach jest - raczej nie, bo dopiero niedawno po polsku została wydana.

20.11.2007 03:07:37
mala.em

*

Portfel: 1

kinga69 napisał(a):
a ja czytam teraz nowości - wszystkie jakie wypatrzę w necie, usłyszę w radiu czy dostanę od znajomych- średnio 25 książek w miesiącu czytam :]

też bym tak chciała Smile tylko mnie niestety nie stać żeby kupić wszystko, co chciałabym przeczytać - pozostaje mi więc czekanie aż "nowość" przestanie być nowością i trafi do bibliotek albo polować na okazje na aukcjach czy w taniej książce Smile
a swoją drogą zauważyliście zjawisko "czytaczy" w Empiku? moja koleżanka z powodzeniem wyczytywała tam siedząc na podłodze wszystkie bestsellery - sama też próbowałam, ale to jednak nie to samo co czytanie w domu Smile

a skoro o nowościach mowa: czytałyście może "Kłamstwa Locke'a Lamory" S. Lyncha? książka ma megapozytywne recenzje w sieci i zastanawiam się czy warto poprosić o nią św. Mikołaja Animatedwink

22.11.2007 21:53:55
Kudłaty

Portfel: 13

A ja polecam książki z serii Literatura na obcasach, są naprawdę fajnie przyswajalne.

Jako autorkę polecam Monikę Szwaję.

01.12.2007 15:39:23
micra

mala.em napisał(a):
a swoją drogą zauważyliście zjawisko "czytaczy" w Empiku? moja koleżanka z powodzeniem wyczytywała tam siedząc na podłodze wszystkie bestsellery - sama też próbowałam, ale to jednak nie to samo co czytanie w domu Smile

Przeczytałam w ten sposób dwie książki w całości Smile Trzeba tylko sobie znaleść miejsce, bo siedzenie na podłodze nie jest najlepszym pomysłem. Po pierwsze Ty denerwujesz ludzi a oni Ciebie, po drugie - 4 litery później nieźle boląAnimatedwink

mala.em napisał(a):
a skoro o nowościach mowa: czytałyście może "Kłamstwa Locke'a Lamory" S. Lyncha? książka ma megapozytywne recenzje w sieci i zastanawiam się czy warto poprosić o nią św. Mikołaja Animatedwink

Ja czytałam, nawet gdzieś tutaj na forum zdążyłam już się tym pochwalić. Jeśli lubisz fantasy albo kryminały to ta książka powinna Ci się spodobać.

01.12.2007 23:41:24
Kiwi

*

micra napisał(a):
Przeczytałam w ten sposób dwie książki w całości Trzeba tylko sobie znaleść miejsce, bo siedzenie na podłodze nie jest najlepszym pomysłem. Po pierwsze Ty denerwujesz ludzi a oni Ciebie, po drugie - 4 litery później nieźle boląAnimatedwink

Ja bym tak nie mogła. Wolę poczekać aż dana książka znajdzie się w biobliotece, albo któras koleżanka sobie kupi Biggrin

*
16.12.2007 02:12:33
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: