Odpowiedz  Napisz temat 
Koalicja Burmistrza z PiSem
Autor Wiadomość
Guest
Unregistered

nfm:
Koalicja Burmistrza z PiSem

Co sądzicie na temat zawartego
porozumienia Pana Burmistrza z PiSem po pierwszej rundzie wyborów??

23.11.2006 06:08:16
Zacytuj ten post w odpowiedzi
el-komendante

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 67

sadze ze i tak to panu szczyglowi nie pomoze, i od niedzieli bedziemy sie cieszyc nowym gospodarzem miasta

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
23.11.2006 16:38:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,867

Hmmmm... ciekawe jest to, że i jeden i drugi kandydat chwali się tym, że... ma poparcie PiSu... Zatem coś jest nie tak. Trzeba by sprawdzić, który z nich faktycznie jest popeirany przez PiS. Gra toczy się wiadomo - o elektorat pozostawiony przez pana Adama Hadława... Było to chyba 1900 głosów, więc stawka nie byle jaka, bo może całkowicie zmienić bieg rzeczy.

23.11.2006 16:52:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Rafal_s

*

nfm: 33

Witam!
Dzisiaj jakis młody człowiek dostarczył pod moje drzwi " gazete Łańcucką"--> pomyslałem sobie, ze znowu jakas sciema wyborcza... Okazało sie, ze miałem racje :!:
Dodam, ze bohaterem gazety jest pan J. Szczygieł. Gazetka bardzo ładnie zrobiona itd.itp.
Ale to co zobaczyłem na ostatniej stronie powaliło mnie na kolana :zdziw:
Były to zdjecia ZSZ nr.2 (sruby) ktorych dyrektorem jest pan S. Gwizdak.
Nagłowek mowił "POZNASZ GOSPODARZA SWEGO PO CZYNACH JEGO..." ponizej były 3 fotki z obdartymi murami.
Po przeglądnieciu tej strony jedyny wniosek jaki przyszedł mi do głowy mowłi ze najwyrazniej pan Szczygieł czuje ze mu sie grunt pod nogami pali...
Ja oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze to są wybory i kazdy walczy jak moze ale bez przesady :053: mam nadzieje, ze ta strona zadziała tylko i wyłacznie na jego niekorzysc :!:
A jesli chodzi o działalnosc pana Gwizdaka w "srubach" z czystym sumieniem napisze ze pan Szczygieł nie ma racji piszac takie badziewie!
Dzieki Gwizdakowi ta szkoła w tym momencie jest najlepiej wyposazoną szkoła w miescie :!: niestety ale musze to napisac, ze nasze licea mogą tylko pomarzyc o takich salach komputerowych! sprzet ktory został dostarczony na potrzeby technikum elektronicznego tez robie nie małe wrażenie(obrabiarka cnc,roboty,masa roznorodnych sterowników) z tego co wiem w zeszłym roku zostały wymienione okna w całej szkole i odnowiono częsc klas! A jesli chodzi o tą nieszczesna elewacje to faktycznie moze nie wygląda najlepiej ale prawopodobnie w przyszłym roku bedzie nowa i tak sie skłąda ze bedzie to tylko i wyłacznie zasługa Gwizdaka.
Na miejscu aktualnego dyrektora jedyna rzecza jaka bym zrobił jeszcze dla tej szkoły byłoby wy.... prawie całej kadry nauczycielskiej na zbity pysk Biggriniabelek:

edit maciej
prosze nie pisać imion, sa to dane osobowe, ktore podlegają ochronie prawnej.

23.11.2006 19:07:51
Falkhor
Administrator
*

Widziałem tę gazetkę... i cóż mogę powiedzieć... faktycznie, ta ostatnia strona mogłaby nie istnieć, gdyż jest to 'arsenał' brzydkiego typu...

O wyposażeniu 'Śrub' w sprzęt było dość głośno... a że budynek jest zniszczony - no cóż. To tak, jak rozpadający się powoli MDK, który zgodnie z obietnicami pana Szczygła - ma być wreszcie wyremontowany O ILE zostanei on wybrany na nastepną kadencję. Ale wracając do tematu - budynek tej szkoły zniósł bardzo wiele i przez WIELE lat nie był naprawiany. A o kasę na takie coś nie jest łatwo... Jednak powinno to byc celem prorytetowym. A samo graffiti - no to rzecz względna. Okolice jednego z rzeszowskich liceów są wręcz takimi lub lepszymi ozdobione... i nikt nie ma nic przeciwko (nawet sa konkursy na te grafitti...)

Ciekaw jestem, jak potoczy się dalej ta walka. Oboje z kandydatów zostali zaproszeni na Forum, aby się zaprezentować i podjąć dyskusję między sobą oraz z - przede wszystkim - z Forumowiczami. Teraz tylko czekamy na ich przybycie...

23.11.2006 20:44:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Rafal_s

*

nfm: 33

Falkhor zgadzam sie z Tobą w 100%Smile
A jesli chodzi o priorytety to moim zdaniem lepiej chodzic do obdartej szkoły niz siedziec w kurtce na lekcji!

Maciek bede pamietał nastepnym razemAnimatedwink
Pozdrawiam,
Rafał

23.11.2006 22:44:39
johnson

nfm: 13

wszystkie lieca podlegaja pod powiat i w każde szkole w łańcucei opróch chyba ekonomika są nowe pracowanie komputerowe chodze do II LO i mamy pożądne nowe maszyny i to nie jest zasługa dyrektorów tylko samorządu powiatowego

25.11.2006 19:43:15
Falkhor
Administrator
*

johnson, Hmmmm... ale powiat sam szkoły nie zmusi albo nie wiem, nie przyjdzie i nie pomaluje wszystkich ścian. Dyrektor ma tu najwięsze manewry - on chyba wychodzi z wnioskiem do odpowiednich władz, że np. trzeba mu pomóc w remoncie. Bo co jak co to raczej sam dyrektor nie ma ciągłego przypływu gotówki na tak poważne remonty...

To samo chyba z pracowniami. Szkoła musi dopiero wystąpić z wnioskiem o utworzenie czegoś takiego. O ile dobrze pamiętam, to nawet, gdyby znalazła sponsora, to i tak trzeba jeszcze formalną zgodę albo powiatu, albo nawet ministerstwa... Ale tego pewien nie jestem.

25.11.2006 19:49:15
Guest
Unregistered

nfm:

Generalnie jeśli chodzi o pracownie komputerowe w szkołach to nie jest to zasługa samorządów. Owszem czasami się trafiają szkoły do których sprzęt kupuje np urząd gminy, ale w 90% jest to sprzęt z Ministerstwa Edukacji Narodowej i funduszy unijnych.
Więc od tego jaki sprzęt komputerowy jest w szkole zależy od gospodarza, a dokładniej czy zgłosił się na listę MEN o zapotrzebowanie na pracownie, podam np. że w Zespole Szkół Technicznych w Leżajsku w roku 2005 szkoła dostała 3 całkiem nowe pracownie komputerowe.
Dziwię się tylko, dlaczego tak mało dyrektorów szkół wypełnia papiery aby taką pracownię dostać, czyżby już wszystkie szkoły posiadały wysokiej klasy sprzęt :|

25.11.2006 20:25:20
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,659

edit
jutro wybory niech sie dzieje jak ma być byle by było lepiej

edit : maciej
Przypominam że trwa cisza wyborcza przed II turą wyborów w naszym miescie

25.11.2006 20:39:27
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *