Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 7 Następna > Ostatnia »
Kiedy ona jest wyższa od niego...
AutorWiadomość
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 3,494

grzenio napisał(a):
A uczucie to podobno też chemia Smile Ale bardzo przyjemna :oops: No chyba że ktoś jest nieszczęśliwie zakochany :553:

No tak chemia, bo jak inaczej wytłumaczyc fakt, że możemy sie zakochać nawet parę razy w życiu...

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

01.09.2006 19:25:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

terelka,

Cytat:
jak inaczej wytłumaczyc fakt, że możemy sie zakochać nawet parę razy w życiu

Czasem nie można...

Uczucie to z pewnością chemia. A miłość... to chyba cału układ Mendelejewa. Dlatego ja to się posune troszke dalej, i powiem, że miłośc to magia, i nawet nie alchemia Biggrin

Pozdro.

02.09.2006 06:17:09
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,393

I może magia tych wyższych silniej działa na kobiety :?:

02.09.2006 10:05:18
magdaaa

*

Portfel: 524

Jak dla mnie to fizycznośc też jest ważna i wcale nie chodzi mi o to że chce mieć super przystojnego chłopaka tylko żeby miał w sobie to coś co mnie w nim urzeknie Biggrin Kiedyś myślalam że wygląd się nie liczy,bo kiedyś przeminie i zostanie wnętrze, ale jeśli mam z kimś byc to ta osoba musi mi się przecież fizycznie podobać i nie ma reguły czy ma takie włosy czy takie, ma coś w sobie i już. Myślę, że kobiety podświadomie szukają mężczyzny silnego, który opiekowałby się rodziną, więc może siła ma jakieś odzwierciedlenie we wzroście? Wyższy znaczy silniejszy? Aaaa zresztą juz sama nie wiem Tongue

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
15.09.2006 22:29:18
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

Tak naprawde wyglad sie liczy, nie jest na pierwszym miejscu ale gdzies tam jest z tylu...
Przeciez najpierw przewaznie zaczyna sie od tego "Jaka ona ladna", "jak ladnie sie smieje" "Jaki jest przystojny, meski"
Pierwszy kontakt wzrokowy nie powie nam o inteligencji czy innych sprawach.
Osobiscie wzrost mi nie przeszkadza, uwazam ze jezeli pojawia sie "iskierka" to niewazne staje sie wsyztsko inne...

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
16.09.2006 22:11:16
Falkhor
Administrator
*

To fakt, że pierwszy kontakt wzrokowy, rodzaj sylwetki, inne cechy zewnętrzne - przesiewa nasz mózg i to często bez naszej wiedzy. Tak czy inaczej - zawsze po olsnieniu czyjąś zewnętrznością przychodzi rozrachunek jego osobowości, czego nie widać od razu. Z resztą nigdy w całości nie widać.

Ocena wzrostu faceta (bo taki jest w sumie topic) róznie wygląda też u... kobiet w różnym wieku. To ciekawe, że im dojrzalsze, tym mniej fizycznymi cechami się kierują. Chociaż nie jest to oczywiście reguła.

17.09.2006 07:06:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
im dojrzalsze, tym mniej fizycznymi cechami się kierują

bo młode dziewoje patrzą na markowe ubranie, faajny fryz no i oczywiście koniecznie na stopień przystojności ze tak sie wyraże Biggrin a z wiekiem zaczynaja zdawać sobie sprawe, ze liczy sie dobre serduszko Animatedwink
A że czasem ludzie dobierają się hmmmm ona wyzsza on niższy, czy to ważne? Ważne jest to, że się świetnie rozumieją, wspierają i kochają, a wtedy nawet krzywes pojrzenia innych ludzi nie są im straszne Smile
Przecież miłośc jest ślepa i nie zawsze dobiera ludzi wg wzostu .... a że utarło sie w naszej mentalności, że facet ma byc wyzszy, cóz ..... czasami trzeba zmieniac błedne sposoby myslenia ludzi ..... Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
22.09.2006 09:50:16
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Myslimy bardzo podobnie Smile Z pewnością tak własnie jest - że dopiero z czasem człowiek uzmysławia sobie, że... przecież całe życie nie będziesz sprawnych, pięknym, błyskotliwym i naj,naj,naj... Stan takich rzeczy przemija, jestesmy ludźmi. Ale ale ale - na pewno liczy się to, jak o siebie dbamy, w jaki sposób w siebie inwestujemy.

W takim filmie - Pan życia i śmierci, z N. Cage'em, pewna aktorka grałą rolę modelki. I w jednym momencie powiedziała coś takiego - 'Ja po prostu urodziłam się ładna, miałam szczęście'. Z czasem najważniejsza dla niej stała się rodzina i bezpieczny dom. Czasem też jakieś drobne szlaeństwa Biggrin ale jednak. Po prostu poczułą, że są rzeczy na tym świecie, które nie przemijają...

No i tak w sumie, jako że jesteśmy inni jeden iod drugiego - wartości rozciągają się od jednego bieguna do drugiego. u jednych jest więcej tych przemijających, u drugich - tych nie przemijających.

Najfajniej, to trafić na swoją połówkę w okolicy tego samego bieguna Smile

22.09.2006 12:28:16
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Dla mnie wzrost nie jest chyba taki ważny. Na początku pewnie trochę byłoby mi dziwnie gdyby był niski i poziom jego wzroku sięgał wysokości piersi ^^" Poza tym jemu chyba też nie byłoby zbyt wygodnie zadzierać głowę żeby na mnie spojrzeć. Na początku pewnie dziwnie bym się z tym czuła, ale dla mnie to tylko kwestia czasu. szybko przyzwyczaiłabym się. Mam koleżankę o wzroście 1,5m. Jak się kogoś lubi, to akceptuje się całego,
wzrost też. Smile A miłość nie wybiera Animatedwink
Znam też chłopaka, który ma 1,92m. Muszę zadzierać głowę, ale to dla mnie żaden problem. Smile

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
21.05.2007 12:36:01
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Gothka =) napisał(a):
Znam też chłopaka, który ma 1,92m.

Ooooo poznaj mnie z nim Tongueuppyeyes: Tongueuppyeyes: Tongueuppyeyes:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
22.05.2007 14:45:58
magdaaa

*

Portfel: 524

Cytat:
Gothka =) napisał/a:
Znam też chłopaka, który ma 1,92m.

Ooooo poznaj mnie z nim Tongueuppyeyes: Tongueuppyeyes: Tongueuppyeyes:

Mnie!! Smile

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
22.05.2007 18:08:48
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

To chłopak mojej koleżanki, ale jest chyba najwyższym ratownikiem medycznym jakiego znam Smile [Kobiety, tylko proszę niczego nie pozorować i nie wzywać karetki, bo za nieuzasadnione wezwanie jest kara pieniężna :lol-above: ] :hihi: :hihi:

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
22.05.2007 18:29:45
pjothrek

*

Portfel: 179

Chodziłem kiedyś z dziewczyną która była o3 cm wyższa ode mnie. Nie przeszkadzało to ani mi ani jej, chociaż jak ubrała szpilki to w oczy musiałem patrzeć lekko do góry i "zadzierać nosa",ale było fajnie chociaż trochę żałowałem, że nie mam tych waszych 192cm...... Rotfl Rotfl

Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi....
22.05.2007 23:48:59
Falkhor
Administrator
*

No ja mam 175 tylko, więc raczej do tyczek nie należę ale co mi tam Smile Mam 3 dobre znajome, znacznie wyższe ode mnie. I ja wiem... w sumie to dopiero jak czytam ten temat myślę sobie, ze jest między nami różnica wzrostu Smile Dość spora Drwi ale w żaden sposób nei wpływająca na jakość kontaktów. Tak mniemam Tongue

23.05.2007 08:24:52
Teddy_85

*

Portfel: 275

Nio - a ja mam 'te 192' - heh :lol-above: :lol-above: - nie mogłem sie powstrzymać Tongue

Jakie są 'tego plusy'? Również z 'przymrużeniem oka' powiem, że ten topic mnie nie dotyczy Animatedwink

Tak serio - to jak już mówiliście - dziwnie się 'utarło' że On musi być wyższy... Uważam to za kolejny dziwny stereotyp. Ważne jest 'dopasowanie' - ale nie 'fizyczne'. Chociaż chyba właśnie nim kierują się 'młodsze osoby' - nie wiedząc co jest naprawdę ważne Animatedwink

23.05.2007 11:01:07
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: