Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Temat zamknięty Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza [1] 2 3 4 Następna > Ostatnia »
Kampania wyborcza 2007
AutorWiadomość
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 785
Kampania wyborcza 2007

Cytat:
Lider PO Donald Tusk, podczas konwencji wyborczej partii w Łodzi, przemawiając do zebranych powiedział, że chce mówić o drogach - w sensie dosłownym i przenośni. Według niego, "za polskie drogi odpowiadają ofermy, których nieudolność znaczona jest tragediami setek polskich rodzin".
Podkreślił, że Polacy na swej drodze "trafiają na fałszywych przewodników, jak w ostatnich dwóch latach". Stwierdził, że w drodze do Łodzi widział "smutne, przygnębiające pamiątki ludzkich tragedii"Nie ma w Europie drugiego takiego państwa, gdzie pobocza dróg przypominają cmentarze - mówił Tusk. - Jeśli ludzie odpowiedzialni ubiegają się o władzę, to nie mogą uciekać od odpowiedzialności za bezpieczeństwo obywateli - podkreślił. Zapytał jednocześnie premiera Jarosława Kaczyńskiego, czy zna tragiczne statystyki dotyczące ofiar wypadków drogowych. Przytoczył liczby, z których wynikało, iż w ciągu ostatnich dwóch lat na polskich drogach zginęło 13,5 tys. osób, a ponad 160 tys. zostało rannych. - Mamy drogi jak w Mongolii, a ruch jak w Niemczech - dodał. Przypomniał, że ciągu ostatnich dwóch lat oddano do użytku 500 metrów autostrad. Według niego, to "arcydzieło ministra transportu Jerzego Polaczka i PiS". Krytykując Polaczka, przewodniczący PO przypomniał, że jest on jednym z najdłużej urzędującym ministrów w rządzie Jarosława Kaczyńskiego..

[code:1]http://wiadomosci.onet.pl/1610411,11,item.html[/code:1]

Cytat:
Szef Ligi Polskich Rodzin Roman Giertych ocenił podczaskonwencji Ligi Prawicy Rzeczypospolitej w Krakowie, że nie warto głosować na PiS i PO, a "jedyne co warto, to zagłosować na komitet wyborczy LPR".
Zniesienie obowiązkowej składki na Otwarte Fundusze Emerytalne i likwidację podatku dochodowego od rent i emerytur zapowiedział w sobotę prezes Ligi Polskich Rodzin Roman Giertych podczas konwencji Ligi Prawicy Rzeczypospolitej w Krakowie.

W nadchodzących wyborach Liga Polskich Rodzin startuje wspólnie z Prawicą Rzeczypospolitej i Unią Polityki Realnej. Ugrupowania te chcą wspólnie promować się jako Liga Prawicy Rzeczypospolitej, choć w wyborach ich kandydaci będą startować z list Komitetu Wyborczego Ligi Polskich Rodzin. Roman Giertych zapowiedział w sobotę w Krakowie, że po wejściu do Sejmu pierwszym projektem ustawy zgłoszonym przez Ligę będzie zamiana obowiązkowej składki na Otwarte Fundusze Emerytalne na dobrowolną. Przyznał, że jest jednym z 50 tys. obywateli, którzy nie podpisali dobrowolnie umowy z OFE i został wylosowany. - Sprzeciwiam się temu kategorycznie. To jest bandycki podatek - ocenił szef Ligi.

[code:1]http://wiadomosci.onet.pl/1610514,11,item.html[/code:1]

Cytat:
Premier Jarosław Kaczyński przestrzegał podczas sobotniej konwencji PiS w Rzeszowie, że jeśli w wyborach zwycięży "przygotowująca" się do władzy koalicja LiD i PO, "to będzie nowy 13 grudnia 1981 roku". Dlatego, jak mówił, PiS nie ma wyjścia, musi zwyciężyć, by "Polska szła ku IV RP".
Premier podkreślał znaczenie zbliżających się wyborów. - Mówię o tym ja, mówią o tym nasi konkurenci. Różnica polega na tym, że oni chcieliby cofnąć Polskę ku III RP, my chcemy iść do przodu, budować IV RP - ocenił. Deklarował, że celem PiS jest likwidacja "systemu korupcji, korporacji, oligarchii, tolerancji dla przestępczości".

W swoim wystąpieniu premier podkreślał także wagę współpracy z Kościołem katolickim, jako "dzierżycielem jedynego powszechnego systemu wartości", bo - jak przekonywał - wartości są niezbędne, by naprawiać państwo.

[code:1]http://wiadomosci.onet.pl/1610471,11,item.html[/code:1]
jak narazie tak wyglada ta kampania zadnych konkretów,nic tylko wyliczanka taka ,kto co zle zrobił,co bedzie gdy przeciwna parytia obejjmie rzady,czy tak powinna wygl;afdac kampania wyborcza??chyba nie,kampania wyborcza powinna przyciagac wyborców ,bo mnie np.ani troche nie przuciaga taki rodzja kampani,wrecz odpycha,az mi sie niedobrze robi jak słuchjam tego,,jake wy macie odczucia na yen temat??czy podoba sie wam taki rrodzja kamopanii??

a i druga sprawa

Cytat:
W piątek rzecznik MSZ Robert Szaniawski potwierdził, że Polska odmówiła wydania zgody na przyjazd obserwatorów na październikowe wybory. Szaniawski podkreślał, że OBWE zwracając się do Polski o przyjęcie obserwatorów nie postawiła żadnych zarzutów co do możliwych nieprawidłowości podczas najbliższych wyborów w Polsce.

- Proponowałabym, aby dziennikarze i całe społeczeństwo zjednoczyło się w obronie Polski przed szkalowaniem, z którym mamy do czynienia, a które jest inspirowane przez polską opozycję - mówiła w sobotę dziennikarzom szefowa polskiej dyplomacji. Zdaniem Fotygi, Polska nie ma niczego do ukrycia, a nasze wybory przeprowadzane są "w sposób demokratyczny". Jak zaznaczyła, OBWE uczestniczy w wyborach tam, gdzie zostanie zaproszona.

[code:1]http://wiadomosci.onet.pl/1610506,11,item.html[/code:1]

nawet białorós wpusiacial obserwatorów obwe na wyboryy prezydenckie,a polska nie,czemu??słyszłąem wypowiedzjednego politologa że takie działania moga podwarzyc wiarygodnosc tej instyystuci w europie,skoro polska odmówiła a jesw w ue to moze i kazzdy kraj odmówic,nie wiem czym kierował sie kaczynski odmawiajac wizyty obeserwatorów??to chyba on sam to wie,skoro naweet białorus wpusciłą ich a wiemy jkjaka tam jest sytuacja,to co w polsce maja do ukrycia??

23.09.2007 00:24:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika UnknownUnknown
Kuru

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,066

michas napisał(a):
nawet białorós wpusiacial obserwatorów obwe na wyboryy

Białoruś, Szwajcaria, Francja a nawet USA Smile

23.09.2007 10:25:50
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

michas,

Cytat:
nawet białorós wpusiacial obserwatorów obwe na wybory

wydaje mi się, że cała sprawa rozchodzi się o pewnego rodzaju 'marginalizacje' naszego kraju - OBWE przedstawiło całą sprawę tak, jakoby nasza demokracja była zagrożona i MUSIELIBY czuwać nad przebiegiem głosowania... - to trochę nie na miejscu, ale zgadzam się z tym, że powinno się ich 'zaprosić'

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
23.09.2007 10:32:56
michas
Moderator
*

Portfel: 785

a co myslicie o dzisiejszej debacie kaczyński-kwasniewski??
moim zdaniem była bezsensowna,nic tylko wzajemne oskarzenia i wyliczanki czego sie nie udało tobie zrobic i co zawailiłe i a takze wyliczanie swoich zasł€g co udało sie osiagnac pod rzadami obu panów,moim zdaniem ta cała debata w takiej formie nie miała celu bo wszyscy wiedza co sie im udało i nie udało zrobic doskonale,całkiem inaczej sobie to wyobrazałem,jak dla mnie debata nie miaa celu

a i jeszcze jedno co myslicie co miał na mysli tusk mowiac o utoorzeniu wielkie koalicji po wyboorach??z kim ??bo ja nie wiem moze cos wiecie o tym wiecej??

01.10.2007 22:09:35
Kuru

*

michas napisał(a):
a co myslicie o dzisiejszej debacie kaczyński-kwasniewski??

Widziałem tylko ostatnie momenty"debaty".

Zdziwiony byłem, że Kaczyński potrafi się jakoś wypowiadać.
Muszę zwrócić uwagę, że Kwaśniewski nie pokazał specjalnej kultury, gdy pod koniec przedrzeźniał Kaczyńskiego, dogadując: "oczywista oczywistość"( czy coś takiego). :/
Z jednej strony Kwaśniewski ciekawie stwierdził, że co to za rząd skoro tylu jest aresztowanych na wysokich stanowiskach, a Kaczyński też odbił piłkę odpowiadając, iż jest to dowód na to, że obecny rząd jest uczciwy.

Dobre tez było jak Kaczyński zasugerował, że Kwaśniewski pijany był na Ukrainie (ogólnie o wybrykach alkoholowych) - Kalisz próbował po debacie "ratować" Kwaśniewskiego mówiąc jakoby kraje zachodnie Europy były bardziej zszokowane wypowiedziami innego polskiego polityka (chyba w parlamencie UE), niż pijaństwem wiadomo kogo...

01.10.2007 22:43:22
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

MY, Polacy, nie przywykliśmy do debat. Nasi politycy - też jeszcze nie. Mistrzami show-debaty są Amerykanie. Tam to dopiero debata ściąga przed TV kilkumilionową publikę. Niestety, nie widziałem debaty, bo wczoraj byłem autentycznie zmęczony i bardzo szybko zasnąłem. Nie mniej rzuciłem już okiem na fragmenty opisywane w necie... i jakos wielkiego wydarzenia, odnotowywanego w podręcznikach (Kwaśniewski-Wałęsa) nie przegapiłem.

02.10.2007 06:57:56
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika UnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Moim zdaniem zdecydowanie wygrał Kwaśniewski, mówił składnie logicznie. Kaczyński oskarżał i mówił nie po polskiemu. Motał się strasznie. Kwaśniewski to facet na poziomie, Kaczyńskiemu daleko do takiego poziomu. WIem że będziecie pisać że to oczywista oczywistość (fajne Biggrin ) ze wygrał Kaczyński, ale poczytajcie gazety posłuchajcie radia i wtedy wydajcie "wyrok" Dość walki z układem Biggrin KWACH TAK!

Animatedwink

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
02.10.2007 08:39:59
Avalanche

*

Portfel: 212

Nie będę oceniać samej debaty, bo nie było czego. Kaczyńskiemu chodziło tylko i wyłącznie o wzmcnienie LiDu i pozycji Kwaśnieskiego, który w tym momencie był już nikim, a tym samym osłabienie PO.
I że poszła na to TVPiS, dając obu kandydatom godzinę w najlepszym czasie antenowym, z wyraźną szkodą dla innych ugrupowań.

Tutaj jest naprawde szczere podsumowanie tej debaty:
http://youtube.com/watch?v=kf3NMtfc9k8

03.10.2007 19:22:59
levi'
Moderator
*

Bake,

Cytat:
Moim zdaniem zdecydowanie wygrał Kwaśniewski, mówił składnie logicznie. Kaczyński oskarżał i mówił nie po polskiemu.

a moim zdaniem nie da się określić kto wygrał, bo debata nie byłe merytoryczna i programowa - Kwaśniewski za szybko zaczął dogadywać, co (nie wiem jak wam) mi się nie spodobało...
...dziwne jest to, że wg sondaży nieznacznie wygrał Kwaśniewski, natomiast wg szeregu ekspertów wygrał Kaczyński, bo mimo, że pare razy naskoczył na współrozmówcę, to podał sporo konkretów i faktów... :hihi:

05.10.2007 16:29:14
Kuru

*

Jedno jest pewne - na spoty wygrał PiS Biggrin "Mordo ty moja" "Podobno beze powinno się jeść łyżeczką" "Budowanie, budowanie to podstawa - najlepiej tunel wzduż rzeki".

Przyznam, że coraz bardziej zaczynają mi się podobać akcje CBA - zatrzymali jakąś PO-wiankę z kasą z łapówki.

Oczywiście za dużo uprawnieni nie powinno sie dawać... i ktoś powinien przypilnowac by CBA nie stało się narzędziem jakiejś partii (o ile już nie jest).

Może więc cały ten PiS nie jest aż tak beznadziejny. (tylko ten Ziobro taki troche... niedouczony ?, i pewnym politykom ogłady też by się przydało).

05.10.2007 16:41:23
levi'
Moderator
*

Kuru,

Cytat:
Jedno jest pewne - na spoty wygrał PiS "Mordo ty moja" "Podobno beze powinno się jeść łyżeczką" "Budowanie, budowanie to podstawa - najlepiej tunel wzduż rzeki".

bo w polityce liczą się hasła, które trafiają do tłumu, a nie jakiś spot PO: "Polacy zasługują na cud gospodarczy" :eek: - do kogo to trafi :?: :?: :?: - mają BEZNADZIEJNĄ KAMPANIĘ, bez pomysłu (mówię o PO)

Cytat:
Przyznam, że coraz bardziej zaczynają mi się podobać akcje CBA - zatrzymali jakąś PO-wiankę z kasą z łapówki.

Oczywiście za dużo uprawnieni nie powinno sie dawać... i ktoś powinien przypilnowac by CBA nie stało się narzędziem jakiejś partii (o ile już nie jest).

akcja była ŚWIETNIE przeprowadzona :!: - na gorącym uczynku - tak powinny działać służby w państwie prawa :!:

Cytat:
Może więc cały ten PiS nie jest aż tak beznadziejny.

heh oj Kuru po tobie się takiego zdania nie spodziewałem :hihi: - przekonamy tj przekonacie się po wyborach jaki jest PiS, jak stworzą własny rząd większościowy :lol-above:

05.10.2007 16:45:34
Kuru

*

levi napisał(a):
heh oj Kuru po tobie się takiego zdania nie spodziewałem

Oj jeszcze w wielu kwestiach mogę Cię zaskoczyć Smile

05.10.2007 16:48:21
levi'
Moderator
*

Kuru,

Cytat:
Oj jeszcze w wielu kwestiach mogę Cię zaskoczyć

jeszcze powiedz, że zagłosujesz na PiS, bo trafiła do ciebie ich kampania i program, to stawiam piwo :sweet: baaaa krate piwa :sweet: :lmao:

05.10.2007 16:51:04
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

DebataKaczyński-Kwaśniewski była spokojna, może trochę kąsliwości, ale żadnego show, emocje obaj trzymali na wodzy. Kwaśneiwski to salonowiec, Kaczyński - powiedizałbym raczej 'ważniak'. Mimo to - zdecydowanego zwycięzcy debaty wyłonić się nie da. Co innego, gdy będzie Tusk i Kaczyński, to będzie można cos oglądnąć...

Całą kampanię jeszcze trochę ciężko oceniać. DOpiero zaczyna nabeirac rumieńców Animatedwink

05.10.2007 16:52:00
levi'
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
Co innego, gdy będzie Tusk i Kaczyński, to będzie można cos oglądnąć...

nooo napewno :sweet: już się nie mogę doczekać - mam nadzieję, że nie będzie wielkiej walki tj obrażania, bo mam nadzieję, że powstanie PoPiS =D

Cytat:
Całą kampanię jeszcze trochę ciężko oceniać. DOpiero zaczyna nabeirac rumieńców

ale jedno trzeba powiedzieć szczerze - PO nie ma pomysłu na kampanię - hasła to jakieś tam ma, ale do ludzie nie trafiają tj np do mnie wogóle nie trafiają: "By żyło się lepiej. Wszystkim" :?: - sory, ale to raczej średnie i baaaardzo ogólne przesłanie :!: :O

05.10.2007 16:54:49
Temat zamknięty Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: