Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza [1] 2 3 4 Następna > Ostatnia »
KABARETY :)
AutorWiadomość
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
Portfel: 4,364
KABARETY :)

Słucham propozycji - Wasze ulubione zespoły kabaretowe, za co je lubicie, szanujecie, z czego najbardziej sie smiejecie, czy macie swoje ukochane skecze ? Zapraszam do dyskusji ..... Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
29.01.2007 00:00:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 785

jak dla mnie moim ulubionym kabaretem jest ,kabaret moralnego niepokoju,widziłem chyba wszystkie ich skecze,i z kazdego przktycznie smieje sie do łez,a niektóre to maja naprawde genialne,bardzo tez lubie kabaret moralnego niepokoju tez maja super skecze,nie mam jakiegos ulubionego dla mnie wszystkie sa smieszne Smile

29.01.2007 00:09:45
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Kabaret Moralnego Niepokoju Smile - praktycznie podoba mi się każdy ich występ.

Ani Mru Mru Smile - tut o samo, co wyżej.

JEDNAK wg mnie niepotrzebnei porównuje się te kabatery. Są one całkiem odmienne, a jednocześnie oba są bardzo dobre Smile

michas,

Cytat:
jak dla mnie moim ulubionym kabaretem jest ,kabaret moralnego niepokoju,widziłem chyba wszystkie ich skecze,i z kazdego przktycznie smieje sie do łez,a niektóre to maja naprawde genialne,bardzo tez lubie kabaret moralnego niepokoju tez maja super skecze,nie mam jakiegos ulubionego dla mnie wszystkie sa smieszne

Smile Smile Smile Te emocje Smile

Ze starszych rzeczy - Kabater TEY Tongue Laskowik i Smoleń i np. fabryka bombek. Repertuar produkcji - od A do N Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin

Kabaratey to wspaniała polska cecha, umiejętność, fenomen. Smiał się ktoś keidyś, ze jak już wszyscy z Polski wyjadą za pracą, to zostaną kabarety i tak będą się z tego smiać... Chociaż jak wiadomo, zrobić prawdziwą satyrę to trudna sztuka.

29.01.2007 08:45:02
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Kabaratey to wspaniała polska cecha, umiejętność, fenomen. Smiał się ktoś keidyś, ze jak już wszyscy z Polski wyjadą za pracą, to zostaną kabarety i tak będą się z tego smiać... Chociaż jak wiadomo, zrobić prawdziwą satyrę to trudna sztuka.

Kabarety są u nas tak bardzo popularne nie tylko dlatego, że tworzą dobre skecze, potrafimy - trzeba to przyznać, śmiać sie z amych sibie a nie każdy kraj na to stać. Lubimy krytykwac polityków,ludzi biznesu.... zeby tylko poczuc sie troche lepiej. Ale czasami takie wystepy, monologi, czegos uczą, trzeba sie dosc dobrze wsłuchać w wypowiedz i mozna wysnuc pare wniosków,co jest w naszym kraju zle i co należy poprawić ...

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
29.01.2007 10:57:37
Falkhor
Administrator
*

Kabaret uczą BARDZO wiele. przede wszystkim dystansu do siebie samego i do innych, oc ułątwia niekiedy treźwą ocenę sytuacji, dodatkowo łagodząc ją przez pryzmat humoru i satyry. Moze dzięki temu będziemy rozsądniejsi i zdrowsi? Poza tym kabaret wychowuje, uświadamia, wydobywa z człowieka inteligencje... kabater to ejdnak rozrywka inteligentna... niedomówienia, sugestie... Smile

29.01.2007 19:52:17
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Kabaret uczą BARDZO wiele. przede wszystkim dystansu do siebie samego i do innych

Ja osobiście bardzo cenię ludzi, którzy mają do samych siebie dystans no i potrafią śmiać się z samych siebie .... to baaardzo dla mnie wartościowa cecha ...

Falkhor napisał(a):
kabaret wychowuje, uświadamia, wydobywa z człowieka inteligencje... kabater to ejdnak rozrywka inteligentna... niedomówienia, sugestie... Smile

Dlatego ziomalka uwieeeeelbia kabarety Animatedwink Szczególnie godne zainteresowania są ..... porady - jak wyrywać lachony - K.M.N. Biggrin Chciałam powiedzieć - Jak się uwodzi dziewczęta ( białogłowe / dziewoje )
Tongue Tongue Tongue

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
29.01.2007 23:04:21
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 785

ziomalka napisał(a):
Szczególnie godne zainteresowania są ..... porady - jak wyrywać lachony - K.M.N. Chciałam powiedzieć - Jak się uwodzi dziewczęta ( białogłowe / dziewoje )

ziomalka a po co Ci to wiedzieć ja sie wyrywa lachony,chyba ze ty wolisz lachony,to dobra,jesli tak to powinnas wiedziec jak sie je uwodzi Biggrin ,a tak na powaznie ludzie z kabaretów potrafia w wspaniały sposób przedstawic to co sie dzieje na około nas,podoba mi sie strasznie kilka skeczów kabaretu moralnego niepokoju szczególnie te które parodiuja całe zycie polityczne w naszym kraju,moim zdaniem super im to wychodzi,niby żadne konkrert nie padaja ale kazdy sie może domyslic o jaka to sytuacje lub osobe chodzi, Smile

30.01.2007 00:11:12
Teddy_85

*

Portfel: 275

Miałem okazję być na występie Ani Mru-Mru w Rzeszowie - jak nie tylko dla mnie - "odstawili kiche"... Widziałem na żywo występ p. Dańca w Łańcucie - całą publiczność brzuchy bolały ze śmiechu...

Moim ulubionym jest KMN, na podium jest też AMM i Łowcy. B Biggrin

Kabarety uczą - dystansu do rzeczywistości, do samego siebie, do problemów, a także dzięki nim poszerzamy swoje słownictwo... Czy ktoś posługiwał się np. słowem "dziewoja"? Biggrin

Słowa i wyrażenia: "zgine marnie", "aallle niee", "kutaki", "łeptowina", "natenczas onegdaj", "ileż było tutaj ich", "ja pierd*iele! ksiądz!" - nabierają nowych znaczeń... Straaasznie lubie używać te zwroty - zwłaszcza gdy osoba z którą rozmawiam wie skąd się one wzięły Tongue

30.01.2007 01:15:58
Falkhor
Administrator
*

Teddy_85, Hehehe Smile 'Tofik, Nie wygłupiaj się, idź normalnie' Tongue Albo z AMM - Bzyyyyyydaaal Tongue Tongue Tongue Nie mówiąc jeszcze o kabaterowych reklamach plusa - goście tworzą nowe słowa i szybko wchodzą one do obiegu Smile

Polacy tacy po prostu są - jesteśmy SKAZANI na kabarety. Bo chcemy się z nich śmiać, i chcemy je robić Smile

30.01.2007 08:17:57
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

michas napisał(a):
ziomalka a po co Ci to wiedzieć ja sie wyrywa lachony,chyba ze ty wolisz lachony,to dobra,jesli tak to powinnas wiedziec jak sie je uwodzi Biggrin

Prosze nie lapać zioma za słówka Tongue

Falkhor napisał(a):
Nie mówiąc jeszcze o kabaterowych reklamach plusa - goście tworzą nowe słowa i szybko wchodzą one do obiegu Smile

Ja te reklamy wprost ubóstwiam, oglądałam jeswego czasu, jak jeszcze miałam okazje - kilka razy dziennie i padałam ze śmiechu za każdym razem Animatedwink To się nazywa być kabaretem z klasą Biggrin
A co myślicie o Formacji Chatelet no i dwóch Adasiach - którzy prowadzą Maraton Uśmiechu ?? Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
31.01.2007 12:37:38
Cerberion

*

Portfel: 378

soooory, ale dla mnie kabarety moglyby nie istniec. ci ludzie powinni sie czyms zajac, a tak to tylko trzepia kase na tym, ze ludzie chca sie posmiac z panujacej wladzy. porazka i tyle.

moge je ogladac tylko wtedy, gdy sa smieszne, a nabijania sie z politykow - przeciez tego nie trzeba styknie to co leci w wiadomosciach.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
31.01.2007 17:11:39
Falkhor
Administrator
*

Cerberion, ja wolę jednak płacić kasę gościom z kabaretów, niż zdawac się na abonament radiowo-telewizyjny i płacić za szopki w TV. Poza tym z kabaretem mam wybór, a w TV to wryją mi się 'gadające głowy' nie zawsze wtedy, gdy ja będe tego chciał Smile

31.01.2007 21:49:06
grzenio

*

Portfel: 1,393

Cerberion napisał(a):
soooory, ale dla mnie kabarety moglyby nie istniec. ci ludzie powinni sie czyms zajac, a tak to tylko trzepia kase na tym, ze ludzie chca sie posmiac z panujacej wladzy. porazka i tyle.

I widać jak mało wiesz o kabaretach. Wiele jest takich które o polityce nie wspominają (np. Ani Mru Mru)
A poza tym co w tym złego że śmiejemy sie z polityków. Trzeba ich strącić z piedestału, pokazać że nie są ideałami, jak im się wydaje. A to co ogląda się w wiadomościach to nie jest kabaret a raczej tragedia, więc nie ma się z czego śmiać.

31.01.2007 21:57:18
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ja lubie popatrzeć na kabarety które pokazują świat w krzywym zwierciadle i groteskowo wyolbrzymiają ludzkie wady Smile

31.01.2007 22:12:48
Falkhor
Administrator
*

grzenio, Pooopieram Smile kabarety po to włąsnie są, aby zebrac to wszystko, co sobie myślą ludzie, i w porządnej satyrze to wszystko wykrzyczeć i wyspeiwac, wyrecytować, wyrymowac Smile Poooza tym ich wystąpienia to zawsze sztuka, parafraza, i na całe szczęście w naszym pięknym nadwislańskim kraju - nie są za to ścigani. A np. kabaret TEY miał problemy...

31.01.2007 22:18:17
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: