Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Job, czyli ostatnia szara komórka
AutorWiadomość
Teddy_85

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0

Reżyseria: Konrad Niewolski
Scenariusz: Konrad Niewolski

Gatunek: komedia
Kraj/Rok Produkcji: Polska; 2006;

Obsada:

Borys Szyc - Chemik
Andrzej Andrzejewski - Pele
Tomasz Borkowski - Adi
Agnieszka Włodarczyk - Karolina
Krzysztof Ibisz

Zwiastun - film.onet.pl

Fabuła
W zasadzie - brak jest fabuły... Nie ma tutaj zbyt dużego powiązania pomiędzy kolejnymi scenami, jest to splot wielu epizodów, które składają się w jedną całość...

Wrażenia
Film jest płytki, praktycznie nie niesie ze sobą żadnego przesłania, nie posiada "drugiego dna", słowem - pod względem artystycznym - kicz... Zresztą na samym początku tego filmu wypowiada się krytyk, który stanowczo odradza oglądanie tego obrazu...

Oczywiście nie należy zwracać uwagi na krytyków! Film jest jedną z najlepszych komedii, jakie widziałem! Momentami nie potrafiłem powstrzymać się od głośnego śmiechu...

Ja widzę w nim wiele wspólnego z komediami Barei - które śmieszyły, śmieszą i będą śmieszyć caałe pokolenia. Obraz nawiązuje luźno do rzeczywistości, pełno jest w nim gagów sytuacyjnych niepowiązanych z główną akcją. Jest tutaj wiele aluzji do innych filmów: Star Wars, Dzień Świra, Symetria, Grandma's Boy, Taxi, serial "Sąsiedzi", Miś, Łowcy Skór - tyle udało mi się "wyłowić"...

Film wspaniały - można powiedzieć że zabija śmiechem Smile POLECAM - ci, którzy widzieli, wiedzą, co tracą ci, którzy mają jeszcze ten film do "zaliczenia" Biggrin

26.03.2007 04:50:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

wizażystka taoofthenugget albergo cracovia paris hôtel ibthisaam