Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Jarek - Program wyborczy
AutorWiadomość
Jaruszczow

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Jarek - Program wyborczy

Jarosław Łoza lat 20, startuje do Rady Powiatu Łańcuckiego z listy
Komitetu Wyborczego Wyborców "Dla rozwoju miasta Łańcuta i powiatu"
okręg nr 2 lista nr 15 pozycja nr 13

Moja fotka

Program programem, ale pamiętajcie, że będe jedynym radnym który zaglądnie na to forum i będziecie mieli ze mną kontakt

Nasz dekalog:

1. Nie oglądać się za siebie
2. Nauczyć się wybaczać
3. Ufnie i z wiarą patrzeć w przyszłość
4. Bez zatrzymywania się iść naprzód tymi drogami, które prowadzą do słusznego celu
5. Nie obiecywać „gruszek na wierzbie”
6. Podejmować zadania, które są możliwe do realizacji
7. Dotrzymywać obietnic i słowa danego sobie i innym
8. Działaś razem – jednoczyć siły dla osiągnięcia wspólnego dobra
9. Zatrzymać emigrację młodych, utalentowanych ludzi – to oni są naszą przyszłością
10. Bezinteresownie walczyć o wspólne dobro, jakim jest nasze miasto, nasz region, nasza Ojczyzna!

Program Wyborczy

1. W zakresie szeroko rozumianej edukacji musimy dążyć do poprawy sytuacji szkolnictwa średniego. Chcemy stworzyć optymalną ofertę dydaktyczną, by młodzież znalazła właściwe dla siebie kierunki kształcenia w Łańcucie. Wspierać będziemy każdy wysiłek nauczycieli podwyższających swoje kwalifikacje. Dyrektorzy szkół uzyskają pełną autonomię w zarządzaniu placówkami.
Będziemy dbać o wszechstronny rozwój społeczno-intelektualny młodego pokolenia, przez wzbudzanie w nim szacunku dla tradycji, poszanowaniu wspólnego dobra i przywróceniu znaczenia słowa patriotyzm. Zadbamy o utworzenie i rozwój na naszym terenie szkolnictwa specjalnego, w związku z coraz większym zapotrzebowaniem na tego typu placówkę oświatową i wiele innych zadań.
Wspierać będziemy, każde działanie mające na celu utworzenie w Łańcucie Zamiejscowych Ośrodków Dydaktycznych wyższych uczelni.
2. W zakresie opieki zdrowotnej musimy podjąć wszelkie możliwe kroki dla: pozyskania środków na dalszą rozbudowę i modernizację szpitala oraz podległych mu jednostek specjalistycznych; wzmocnienie już istniejącego systemu ratownictwa medycznego poprzez zakup nowoczesnej karetki ratunkowej wyposażonej w najnowszej generacji sprzęt specjalistyczny; poprawy jakości usług medycznych i przywrócenie podstawowej opieki zdrowotnej w szkołach średnich naszego powiatu, a także dla rozwoju edukacji w zakresie niesienia pierwszej pomocy.
3. W zakresie opieki społeczno-socjalnej naszym obowiązkiem będzie, m.in.: skuteczniej przeciwdziałać patologiom społecznym; dbać o godną i spokojną egzystencję starszego pokolenia; wyrównywać szanse zdrowych i niepełnosprawnych w realizacji planów i życiowych marzeń.
4. W zakresie sportu i rekreacji dołożymy starań, by podnieść ich rangę w naszym społeczeństwie, by stały one na jak najwyższym poziomie, a sport masowy i wszelkiego rodzaju rodzime imprezy o charakterze sportowo-rekreacyjnym znalazły uznanie i aprobatę wśród dzieci, młodzieży i dorosłych. Wspierać będziemy sekcję koszykówki i siatkówki jako elementy ważnej promocji naszego regionu
Przekażemy stadion sportowy bez żadnych warunków miastu.
5. Jednym z priorytetowych zadań będzie rozwój przedsiębiorczości i związana z nim poprawa bytu naszych rodzin – nas wszystkich. Uważamy, że kluczowym zadaniem władz samorządowych będzie kreowanie pozytywnego wizerunku całego powiatu i koordynacja rozwoju małej i wielkiej przedsiębiorczości. W tym zakresie jest tak wiele do zrobienia, że musimy zadbać o zjednoczenie sił na wszystkich szczeblach władzy, o takie wzajemne porozumienie, które nam realizację i osiąganie tych celów umożliwi.
Znajdziemy tereny i powołamy wspólnie z Radą Miasta Specjalną Strefę Ekonomiczną.
6. Zadbamy o poprawę naszego wspólnego bezpieczeństwa, koordynację infrastruktury dróg publicznych, większą logikę ruchu kołowego na łańcuckich ulicach. Policjanci pojawią się na naszczuci drogach, ulicach i skwerach.
7. Ograniczymy wydatki na administrację samorządową, przez zredukowanie zarządu z 5-ciu do 3 osób, w tym zlikwidujemy stanowisko zastępcy starosty. Wprowadzimy motywujący system płac w starostwie wg kompetencji, kwalifikacji i kreatywności pracowników.

P.S. Wybory już 12 listopada

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
28.10.2006 00:14:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
el-komendante

*

:569: Sciemniasz kolego, marzy cie sie ciepla posadka za tysiaka na miesiac, co ty mozesz wiedziec o sprawowaniu wladzy samorzadowej jak niedawno mature zdales albo nie. Mam nadzieje ze nie dostaniesz sie do powiatu, bo bedziesz kolejna marionetka koscielnej koalicji. Do roboty sie wez normalnej a nie ludziom oczy mydlisz.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
30.10.2006 12:48:18
Padlinka

*

Reputacja: 1

a moze mlody umysl bedzie mial wiecej SWIERZYCH pomyslów nie te stare obczajone w temacie??

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
30.10.2006 16:52:39
Jaruszczow

*

el-komendante napisał(a):
:569: Sciemniasz kolego, marzy cie sie ciepla posadka za tysiaka na miesiac, co ty mozesz wiedziec o sprawowaniu wladzy samorzadowej jak niedawno mature zdales albo nie. Mam nadzieje ze nie dostaniesz sie do powiatu, bo bedziesz kolejna marionetka koscielnej koalicji. Do roboty sie wez normalnej a nie ludziom oczy mydlisz.

Nikt sie samorządowcem nie rodzi, tego też trzeba sie nauczyć, im wcześniej tym lepiej.... a co do pieniędzy to masz mdłe pojęcie

30.10.2006 18:19:05
el-komendante

*

:569: Pewnie ze sie nikt samorzadowcem nie rodzi, ale moim skromnym zdaniem nie obliguje cie to do nauki na żywym organizmie mojego miasta, czy powiatu, do podejmowania blednych decyzji i tlumaczenia sie ze jestes nowy, mlody i dopiero sie uczysz. Zeby ubiegac sie o mandat chocby radnego, nalezy juz cos w swoim zyciu zrobic, czyms sie zajmowac, komus pomagac, cos organizowac wczesniej, wykazywac sie tak zwana incjatywa obywatelska, brac udzual w zyciu malych spolecznosci. A Ty z tego co widze jestes po prostu mlodym czlowiekiem bez pojecia o samorzadnosci, powtarzajacym slogany starszych wujkow.

31.10.2006 09:13:42
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Jaruszczow, Hmmmm... A masz jakieś doświadczenia w tych dziedzinach? Organizowałeś coś, współpracowałeś z kimś, wiesz, jak działać w Radzie? No i ogólnie to mało tutaj napisane o TOBIE, jako o człowieku.

Pozdro.

31.10.2006 09:38:51
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guru

*

el-komendante, wyobry polegaja na tym ze mozna w nich startowac a inni poprzez swoj glos decyduja czy sie ktos nadaje czy nie, wiec albo startuj sam, albo glosuj na kogos w twoim mniemaniu wlasciwego, a nie piszesz posty bez zadnej wartosci merytorycznej.
osobiscie zycze powodzenia kandydujacemu Animatedwink

Miłość jest najwyższym sensem istnienia
02.11.2006 20:07:17
el-komendante

*

:569: a forum jest po to zeby wyrazac swoje zdanie, a moje zdanie jest wlasnie takie, ze mam dosc nieudacznikow chcacych sie dorobic na ludzkim zaufaniu, nie majacych nic do zaoferownia ludzi podtrzymujacych stagnacje i rzucajacych slogany o ktorych nie maja pojecia. wiec zamiast krytykowac udowodnij ze kandydat jest dobry i znajacy sie merytorycznie na rzeczy. W tym jest wlasnie rzecz ze trzeba miec troche samokrytycyzmu i nie brac sie za rzeczy o ktorych sie nie ma pojecia. ja go mam.

02.11.2006 21:22:32
Falkhor
Administrator
*

Heh. Każdy może wyrażać swoje zdanie, zatem i krytyka może istnieć, i kandydat może się reklamować Smile Na szczęście wybory są jawne, ale głosowanie tajne, więc... póki tylko zachowana jest granica przyzwoitości albo przynajmniej wolności słowa - to wszystko jest w proządku.

Póki co, Jaruszczow nie podejmuje dalszej polemiki Smile

03.11.2006 19:41:01
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Hmm... Jeżeli ktoś kandyduje na tak ważne i poważne stanowisko, to powinien rozpisać się na temat swojej dotychczasowej działalności, swoich osiągnięć. Jeżeli zaczęliśmy dyskusję - suuper - niech nasz Kandydat też się wypowie...

Podobno najłatwiej jest oskarżać - jasne, bo to nie wymaga wielkiego wysiłku. Z drugiej strony - takie mamy prawo - to w końcu nasz cenny głos decyduje o wyniku wyborów.

Teraz mały cytacik:

"Jarosław Łoza

Stan cywilny: kawaler
Miejsce zamieszkania: Handzlówka
Zawód: student II roku administracji Wyższej Szkoły Administracji i Zarządzania w Rzeszowie
Referencje: certyfikat ECDL
Kontakt: jaruszczow@onet.eu"

Jaruszczow czy to jest wszysto co masz do powiedzenia o sobie, o swoich referencjach? Jak dla mnie są one - dyplomatycznie ujmując - conajmniej niewystarczające... Jeżeli chcesz aby ktoś na Ciebie zagłosował - to czegoś tu brakuje... Nie wyróżniasz się niczym spośród tłumu - poza tym, że piszesz o sobie na naszym Forum...

Chcesz zdobyć mój głos? - Przedstaw coś więcej - Aktualnie nie oddałbym głosu na Ciebie...

Pozdr Animatedwink

03.11.2006 23:33:24
maciej
Administrator
*

Reputacja: 5

Jaruszczow napisał(a):
Program programem, ale pamiętajcie, że będe jedynym radnym który zaglądnie na to forum i będziecie mieli ze mną kontakt

Hmm dziwi mnie ta pewność, że jedynym Animatedwink ciekawe jak będzie wyglądał ten kontakt Smile

Pozdrawiam Maciej
04.11.2006 00:52:48
Teddy_85

*

Re: Jarek - Program wyborczy

Jaruszczow napisał(a):
Program programem, ale (...)

Hmm... Tzn że Szanowny Kolega już teraz(!) dopuszcza moźliwość zmiany programu...

Czytając dalej:

Jaruszczow napisał(a):
będe jedynym radnym który zaglądnie na to forum i będziecie mieli ze mną kontakt

Od kilku dni przepływ informacji jest jakby tylko w jedną stronę - a to jeszcze jest kampania... Aż strach pomyśleć jak to może być po wyborach Animatedwink

04.11.2006 02:12:57
Jaruszczow

*

zaczne od tyłu Animatedwink
jeżeli dostanę się do rady to mój numer kom i gg będzie dla Was dostępny

Interesuje się polityką, ekonomią.
Czynnie uprawiem sport, amatorsko: siatkówkę, aerobik, i jazdę rowerem
Lubie podróze, szczególnie samochodem. Zam realia przekraczania granicy z Ukraina i Słowacja Animatedwink
Studiuje administracje: zdałem już egzaminu z prawa konstytucyjnego, ekonomii, podstaw zarządzania, integracji europejskiej, wspólpraca transgraniczna i jeszcze kilka innych mniej przydatnych z punktu widzenia rady powiatowej.
Obeznie uczę sie prawa cywilnego, karnego, administracyjnego, finansowego oraz handle zagraniczny.

Aktywnie działałem w szkolnym Caritasie w 1lo.
Byłem wolonatriuszem podczas spotkania Młodzieży Archidiecezji Przemyskiej w Łańcucie
Utrzymuje stały kontakt z dyrekcją NG Handzlówka

Uczestnicze w każdych wyborach oraz zebraniach wiejskich. Tongue

Nie przynależe do zadnej partii, ani do zadnych organizacji rządowych i pozarządowych.
Poznałem życzliwych ludzi którzy mnie wprowadzą (w razie dostania sie) w życie rady powiatu

[ Dodano: 2006-11-03, 15:05 ]

Teddy_85 napisał(a):

Jaruszczow napisał(a):
Program programem, ale (...)

Hmm... Tzn że Szanowny Kolega już teraz(!) dopuszcza moźliwość zmiany programu...

Czytając dalej:

Jaruszczow napisał(a):
będe jedynym radnym który zaglądnie na to forum i będziecie mieli ze mną kontakt

Od kilku dni przepływ informacji jest jakby tylko w jedną stronę - a to jeszcze jest kampania... Aż strach pomyśleć jak to może być po wyborach Animatedwink

Progam to tylko szkielet działania, na ile będe w stanie go realizować to dopiero pokażą wybory. Bo to zależy czy sie dostane do rady i ile madatów uzyska mój komitet wyborczy.

Na forum jestem mało aktywny ponieważ nie śledze tematów na bieżąco i nie wypowiadam sie na tamety o których nie mam pojęcia.

Jeżeli chcesz natychmiastowych odpowiedzi na pytania to zapraszam na gg

04.11.2006 03:56:05
el-komendante

*

:569: jestes zenujacy kolego, powinienes wpisac sobie jeszcze ze chodzisz co niedziela do kosciola i nigdy sie nie spozniasz a takze miales ocene dobra z WOSU, dalbys se spokoj i nie robil z siebie blazna. Jak ktos na ciebie zaglosuje bedzie niezlym frajerem

Ten post traktuję jako posiadający niską wartość intelektualną, ale i zarazem jako Twoje wolne słowo. Jeżeli jednak sytuacja będzie się powtarzać, kolejne podobne posty będą stanowczo usuwane.

04.11.2006 18:01:45
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

el-komendante widze ze wszytskim tylko bledy wypominasz a co pewnie sam bys byl leprzy na takie stanowisko ? jak ktos chce kandydowac to nie powienienes wypowiadac sie w taki sposob na ten temat nie zaglosujesz na tego czlowieka i juz kogo to obchodzi

04.11.2006 18:33:12
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Kursy Paznokcie program do sprzedaży mieszkań Lato 2008 Komputery, Sprzęt cheap hotel paris