Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Jaki mamy pożytek z księży ?
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335
Jaki mamy pożytek z księży ?

Witam!
jak w temacie? Jaki jest z nich pożytek??

Rządzą się, budują ogromne kościoły luksusowe domy w których mieszkają.

Służą ludziom? Pogrzeb za 800 zł? to POSŁUGA? to powinno być karane!

Tak samo ślub, bierzmowanie WSZYSTKO, tylko im DAWAĆ DAWAĆ DAWAĆ a i tak im wiecznie mało.

Najbardziej żałują chyba ze skończyło się średniowiecze z dziesięciną i paleniem na stosie niewiernych.

Do tego idę do kościoła osłuchać o BOGU! i co słyszę? o tym jak Żydzi i masoni chcą zniszczyć Radio Maryja, jak wszyscy są zakłamani i wierzyć trzeba tylko księżom. O polityce politykach PARODIA!!!

Moja propozycja:
By być bliżej Boga, by nieść krzyż Chrystusa i przez to być bliżej swoich owieczek niech zrezygnują z luksusów! niech oddadzą się studiowaniu pisma świętego i pomaganiu ludziom a nie WYKORZYSTYWANIU ICH. Niech sprzedają swoje luksusy i nich NAPRAWDĘ KOMUŚ POMOGĄ! Niech wezmą przykłąd z CHRYSTUSA. On przecież był ubogi, ciekawe co by sądził o tych "księzach" którzy pławią się w luksusach w tym samym czsie kiedy biedne dzieci umierają z głodu

Bo moim zdaniem nie ma z nich żadnego pożytku, ba bardziej szkodzą niż pomagają.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
21.09.2007 10:53:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Joy_ride

*

Reputacja: 0
Portfel: 703

z mafią nie wygramy :/

cieszmy się że świętej inkwizycji już nie ma Tongue

rozumiem że co łaska ale żeby cennik wprowadzać to skandal

jak coś to proście o jakąś fakturę/paragon jeżeli klecha krzyczy określoną z góry sumkę za "usługę" XP

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
21.09.2007 11:45:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Bake,

Cytat:
im wiecznie mało.

Cytat:
Do tego idę do kościoła osłuchać o BOGU! i co słyszę? o tym jak Żydzi i masoni chcą zniszczyć Radio Maryja, jak wszyscy są zakłamani i wierzyć trzeba tylko księżom. O polityce politykach PARODIA!!!

widać na takich księży trafiasz :!:

Cytat:
Bo moim zdaniem nie ma z nich żadnego pożytku, ba bardziej szkodzą niż pomagają.

fakt - nie każdy ksiądza można nazwać pasterzem z powołania - każdy kapłan to przecież również człowiek :!:
ja w swoim życiu trafiałem na naprawdę wspaniałych księży (jak np nasz ostatni proboszcz - maciej to napewno potwierdzi ) i mam do nich wielki szacunek :!: :!: :!: podkreślam, że nie do wszystkich, ale uważam, że wiara i kościół jest człowiekowi naprawdę potrzebny :!: :!: :!:
Joy_ride,

Cytat:
rozumiem że co łaska ale żeby cennik wprowadzać to skandal

cennik :?: a coś takiego istnieje :?: z tego co pamiętam to zawsze było: "co łaska", albo jak już to sprawa indywidualna każdego księdza :!: ja się nie spotkałem z czymś takim, żeby ksiądz 'wołał' na mnie, czy moją rodzinę i znajomych pieniądze ^^"

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
21.09.2007 11:47:12
Bake

*

levi, co łaska ale nie mniej niż 800 zł dobre nie?

Fakt - nie wszyscy są tacy, spotkałem jednego księdza który był w miare normalny Smile dało się z nim porozmawiać... ale większość to .... :/

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
21.09.2007 11:58:58
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Bake,

Cytat:
levi, co łaska ale nie mniej niż 800 zł dobre nie?

a kto tak powiedział :?: :O
to raczej się utarło przez drogę pantoflową..."aaa ja dałam mu 800" ... "aaa to ja dam 900" - spotkałeś się aby kiedyś ksiądz na ciebie wołał pieniędzy :?:

21.09.2007 12:10:34
Kuru

*

Portfel: 1,066

levi', nie budzi w tobie niesmaku branie jakiejkolwiek kasy za pogrzeb ? Zrozumiałbym ślub etc... ale pobrzeb ?

Ja juz zastrzegam, że życze sobie pogrzebu świckiego, prowadzonego przez tzw." mistrza ceremoni". Kremacja, a prochy do oceanu, i trochę rozsypać nad Afryką.

21.09.2007 12:29:32
Bake

*

spotkałem sie z czyms takim - było o tym duzo w prasie i TV ze ksiadz nie chciał pochować kogos bo kasy nie dostał - FAKT AUTENTYCZNY.

druga sprawa, nie weźmie ciała do kościoła bo ktoś nie uczęszczał na msze święte badz - o zgrozo - podpadł mu (Wysoka ) - kim jest ksiądz by sądzić kogoś za jego życie? czy on jest Bogiem? kto mu dał takie prawo?

kościoły powinno sie pozamykać i rozebrać - moje zdanie

21.09.2007 12:31:04
levi'
Moderator
*

Kuru,

Cytat:
levi', nie budzi w tobie niesmaku branie jakiejkolwiek kasy za pogrzeb ? Zrozumiałbym ślub etc... ale pobrzeb ?

szczerze :?: TAK :!: - to tak samo jak powiedzieć o lekarzu: bierze kase za to, że leczy, a to przecież jego obowiązek :!: :nerd:

Cytat:
Kremacja a prochy do oceanu.

ja również chcę aby moje ciało poddali kremacji - już o tym mówiłem - jest przecież napisane: "z prochu powstałeś i w PROCH się obrócisz"

Bake,

Cytat:
druga sprawa, nie weźmie ciała do kościoła bo ktoś nie uczęszczał na msze święte badz - o zgrozo - podpadł mu (Wysoka ) - kim jest ksiądz by sądzić kogoś za jego życie? czy on jest Bogiem? kto mu dał takie prawo?

nie spotkałem się z tym przypadkiem więc nei będę go komentował - ja podkreślę, że zawsze trafiałem na PRAWDZIWYCH księży :!:

Cytat:
kościoły powinno sie pozamykać i rozebrać - moje zdanie

czyli państwo bez wiary :?: :?: :?: ups przesadzasz :!:

21.09.2007 12:33:36
Kuru

*

levi napisał(a):
bierze kase za to, że leczy, a to przecież jego obowiązek

Jest różnica pomiędzy: leczeniem za opłatą, a łapówką. Jestem też pewien, że nawet gdybyś nie miał kasy to spora część lekarzy pomogłaby ci za darmo.

[ Dodano: 2007-09-21, 12:43 ]
Ps. z tego co wiem księża utrzymują się z dobrowolnych datków, za uroczystości... jak ktoś chce dawać/brać kase za ślub to rozumiem... ale pogrzeb jest uroczystością wyjątkową, najważniejszą ! Branie kasy za pogrzeb uważam za brak szacunku dla tej uroczystości jak i dla zmarłego...

21.09.2007 12:37:43
Bake

*

levi', mów co chcesz ale lekarz pomoże Ci zawsze. A jak bierze kase - musi za coś życ, lekarz to BARDZO TRUDNY I CIĘZKI zawód wymagający ciągłego udoskonalania samego siebie. A ksiądz? ma pensje, ma pensje ze szkoły i jeszcze mu mało.

Cytat:
czyli państwo bez wiary :?: :?: :?: ups przesadzasz :!:

PO CO NAM KOŚCIÓŁ ? ROZBIERZMY JE! Ja nie potrzebuje chodzić do kościoła by wierzyć w BOGA. Wierze w Boga nie w "księży"

Podziwiam jedynie misjonarzy, zakonników - oni naprawde są blisko Boga, rozumieją co to znaczy być chrześcijaninem a nie pijawką

[ Dodano: 2007-09-21, 12:47 ]

Kuru napisał(a):
Ps. z tego co wiem księża utrzymują się z dobrowolnych datków, za uroczystości... jak ktoś chce dawać/brać kase za ślub to rozumiem... ale pogrzeb jest uroczystością wyjątkową, najważniejszą ! Branie kasy za pogrzeb uważam za brak szacunku dla tej uroczystości jak i dla zmarłego...

dokłądnie!

21.09.2007 12:46:51
Kuru

*

Zobaczcie co sprzedaje sklep gazety Fakty i Mity (ps. Bake spodobałaby ci się ta gazeta Smile ). http://www.faktyimity.pl/gadzety/koszulki.phtml

21.09.2007 12:56:39
Bake

*

Kuru, czasem ją czytam Smile warto mieć spojrzenie na sprawe z 2 stron i wyrobić sobie SWOJE zdanie.Radia Maryja też słucham

[ Dodano: 2007-09-21, 13:00 ]
Rzuć na tacę i ta ikonka księdza pedolifa i dziecka uciekającego przed nim wymiata!

21.09.2007 12:59:17
levi'
Moderator
*

chłpoczyki to wszystko są skrajne przypadki :!: dlaczego zaraz marginalizujecie ogół kapłaństwa :?: każdy jest taki :?: naprawdę :?:

21.09.2007 13:02:41
Bake

*

levi', na pewno nie każdy - masz 100% racji. Ale większość. i niestety z nich pożytku nie ma! Stare babcie mają radoche międy modą na sukces a m jak miłość i wsio.

BÓG - TAK

KOŚCIÓŁ - NIE

21.09.2007 13:04:23
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Hmmm Bake, po części się z Tobą zgadzam... ale chodzę do Kościoła ż\głównie dla Słów Pisma Świętego. Do tego sakramenty itp. Ale rozumiem niechęć ludzi do książy, wiem jak czasem jest. Ale wiem że są osoby duchowe które wspępują do zgromadzeń duchownych z własnej nieprzymuszonej woli i z powołania - głównie powołania.

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
21.09.2007 13:18:00
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: