Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Jaki mamy pożytek z księży ?
AutorWiadomość
Joy_ride

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 703

ileż to razy w gazetach było że ksiądz dzieci molestował Tongue
ile było afer że ksiądz na dzi*ki sobie wieczorem śmigał Tongue
nawet jednego z rakszawy po pijaku policja złapała Tongue

Cytat:
RAJD PIJANEGO PROBOSZCZA

"Ktoś jeździ samochodem od chodnika do chodnika"- poinformował Policję jeden z kierowców. Po zatrzymaniu okazało się, że pijany (3,5 promila alkoholu) proboszcz parafii Rakszawa Rąbane, w samo południe urządził sobie rajd po zatłoczonych ulicach Łańcuta. Nie reagował na sygnał policjantów wzywających go do zatrzymania. Niektórzy świadkowie twierdzą, że próbował uciekać.

Stało się, trudno. A wy zamiast szukać sensacji, złodziejami byście się zajęli. Utrzyjcie nosa sprawie! - "prosił" Ks. Czesław N. dziennikarza Nowin.

Cytat:
Przyznał się, że jest duchownym, dopiero przed izbą wytrzeźwień

Ksiądz-kierowca na gazie
ŁAŃCUT. Niecodzienną przygodę przeżyli kilka dni temu policjanci z Referatu Ruchu Drogowego Komendy Powiatowej w Łańcucie. W nocy przyszło im gonić pijanego kierowcę. Dopadli go po pościgu. Kierowca, od którego czuć było alkohol, odmówił dmuchnięcia w alkomat. Policjanci postanowili więc odwieźć go do izby wytrzeźwień. Tam kierowca zmiękł. - Panowie, dmuchnę, tylko mnie wypuśćcie. Jestem księdzem - powiedział.

Policjanci, którzy ze środy na czwartek ubiegłego tygodnia przejeżdżali przed trzecią w nocy przez Kosinę, zainteresowali się seatem cordobą wyjeżdżającym z bocznej drogi na trasę E 40. Włączyli światła błyskowe, dali też sygnał dźwiękowy. - Wtedy seat zaczął przyspieszać. Jechał w kierunku Łańcuta - mówi aspirant sztabowy Tadeusz Bratkowski, oficer prasowy komendanta powiatowego policji w Łańcucie. Kierowca zaczął jednak uciekać. Policjanci pogonili za nim. Momentami seat pędził nawet z prędkością ponad 150 km/h. Kiedy dojechał do Rogóżna, nagle zjechał do lewej krawędzi jezdni. Tu się zatrzymał. Kierowca otworzył drzwi i uciekł w pobliskie pola. Policjanci pobiegli za nim. Chwilę później zakuli uciekiniera w kajdanki.

Mężczyzna powiedział, że nie ma dokumentów. Podał swoje dane, które policjanci zapisali. Ponieważ odmówił dmuchnięcia w alkomat, a czuć było od niego alkohol, funkcjonariusze zabrali go do izby wytrzeźwień w Rzeszowie. Zanim tam weszli, kierowca seata zmiękł: - Powiem prawdę. Nazywam się Stefan N., nie tak, jak wam wcześniej podałem. Jestem księdzem...

Policjanci wrócili z nim do Łańcuta. Ksiądz dmuchnął przykładnie. Okazało się, że miał ponad promil alkoholu we krwi. Prawa jazdy nie miał, bo łańcucka policja zatrzymała mu je w czerwcu br. Też za jazdę po pijanemu.

Ksiądz-recydywista wrócił na plebanię. Nazwy parafii, w której pracuje, nie podajemy z miłosierdzia - każdy ma przecież prawo zbłądzić... Ksiądz jednak nie mieszka w Kosinie, z której wracał w nocy podchmielony. Próbowaliśmy ustalić, czy aby nie wprawił się w błogi stan w agencji towarzyskiej, która w Kosinie się znajduje (ksiądz wyjeżdżał bowiem z drogi, która do tejże agencji prowadzi). - Nie potwierdzam i nie zaprzeczam - powiedział nam człowiek zbliżony do kosińskiej agencji.

PAWEŁ MIĘDLAR

Super Nowości z dnia: 29_10_2002

księża nawet mają dzieci Tongue

więc nie jest to przypadek tak "skrajny" :letssin:

każda powiedzmy wieś ma swoje tajemnice :]

PS.jest tylko mały błąd w druku bo najpierw jest że jechał z kosiny do łańcuta a zatrzymali go w rogóznie :lol-above:

ale to pismaki pokręciły podobno jak sie dowiedziałem :|

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
21.09.2007 14:22:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Joy_ride,

Cytat:
księża nawet mają dzieci

i wiecie co ja zawsze powtarzam :?: ZNIEŚĆ CELIBAT :!: :!: :!:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
21.09.2007 15:58:13
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

i będziemy utrzymywać jeszcze ich rodziny oj levi', levi', ...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
21.09.2007 16:26:30
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Portfel: 3,304

czyli co :?: poprostu znieść kapłaństwo :?: zniszczyć kościoły :?: nie chrzecić dzieci :?: nie podtrzymywać tradycji :?: na wszystko NIE :?: :eek:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
21.09.2007 16:30:01
Bake

*

zmienić się ich natury nie da. Mogli by wyrzec sie luksusów, służyć ludziom naprawde. Szanował bym ich, że poświęcają życie dla czegoś naprawdę dobrego. A tej sytuacji? Tylko mnie ku****a mierze jak słysze w kółko o pianych księżach, molestowaniu dzieci opłatom za pogrzeby i wogóle tak jak pisaliśmy wyżej...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
21.09.2007 16:47:25
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kuru

*

Portfel: 1,066

A wiecie po co wprowadzono celibat ?- By księża nie mieli dzieci, i majątki księży po śmierci przechodziłyby w ręce Kościoła, a nie na potomków... Taki wymysł Watykanu, bo nie od zawsze w KK był celibat.

21.09.2007 16:53:36
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 1,286

Przeczytałem ta cala wasza dyskusje i zastanawia mnie jedno .. podajecie fakty na te4mat ksiądz jest taki siaki czy owaki, hmm a tak sie zastanawia, czy to nie jest człowiek ? Bo zawsze myślałem ze ksiądz to też człowiek. Hmm w życiu spotyka się mnóstwo ludzi o takich samych cechach ( pijani , chciwi niekulturalni itp. ) hmm czy tacy ludzie nie mogą zdążyć sie pośród księży, szefów, sprzedawców itd ? przecież wszyscy jesteśmy ludźmi... Kazdy na pewno z nas zna tych dobrych i tych złych. sąsiad jest taki , a on jest taki ,oo a ten jest fajny lubię go itp.. W naszym życiu spotykamy ludzi dobrych i złych, tak samo jest np wśród księży, jest to pewien fach tak samo jak prawnik , sprzedawca itp czy hmm mówiąc , znając kolegę po fachu od złej strony mówimy jacy to no prawnicy są zli , oszuści itp ?? Są to pojedyncze przypadki , nie sprowadzajmy do ogółu pojedynczych przypadków. Bake przeważnie zauważyłem ze piszesz strasznie ogólnie hmm w sumie to obraza pewnych ludzi którzy znajdują sie w danej grupie społecznej a tacy faktycznie nie sa.
Znam osobiście tez dużo księży, dawniej miałem dużo z nimi wspólnego i totalnie nie zgadzam sie z twoją tezą, bo bywałem u nich i znałem ich trochę bardziej od środka niz tylko z wierzeń , plotek z gazet , z sensacji jakie lansują media... i tak przypatrując się ich zyciu, nie jest prawda ze wszyscy sa w jednym worku... To zalezy na kogo sie trafi...
Spotkałem kilku co część z tego co dostali np po kolędzie przeznaczali na pomoc w parafi ludziom biednym itp .. nie widać po nich "bogactwa" jakiego wy to piszecie... Mozna podać masę innych szczegółów i mitów które podaliście jako fałszywe dla ogółu... ale każdy sam o tym wie, że na rożnych ludzi się trafia... i tak już jest w życiu

Pozdrawiam Maciej
21.09.2007 19:03:38
Bake

*

sprzedawca może być każdy ksiadz ma powołąnie od Boga, jest WYBRANY! Czyżby Bóg był omylny ??

21.09.2007 19:09:05
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 1,286

a czy sprzedawca moze byc kazdy ?? jesli popatrzysz na psychologie i socjologie to dojdziesz do wniosku ze nie... do tego tez trzeba sie urodzić, można udawać , symulować , chcieć, ale nie umiec byc sprzedawca tak samo jak ksiądz może być bo ma powołanie ,może nie być do końca dobry, i może udawać ... wszystkie przypadki występują na świecie... Zapraszam do psychologii Smile

Pozdrawiam Maciej
21.09.2007 19:14:10
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Bóg się nie myli, ale to człowiek nie zawsze może sprostać swojemu zadaniu. A duchowieństwo jest niełatwe.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
21.09.2007 19:14:47
Kuru

*

Portfel: 1,066

maciej napisał(a):
hmm a tak sie zastanawia, czy to nie jest człowiek ? Bo zawsze myślałem ze ksiądz to też człowiek.

Wiesz, zawsze uważałem, że jak ktoś wyznaje jakieś poglądy to powinien ich przestrzegać. A jeżeli ktoś na dodatek propaguje takie polgądy, to na takiej osobie spoczywa wyjątkowa odpowiedzialność za to co czyni.

21.09.2007 19:23:45
SunShine

*

Portfel: 1,514

Księża musza się z czegoś utrzymywać. Mi paru księży pomogło, podnieśli mnie na duchu, wierze... Niestety coraz mniej jest księzy z powolaniem. Rozumiem niech żyją jak my, jak ludzie, Kościół, a nie plawią się w lukusach i wożą się furami takimi ze głowa mała Tongue Stanowczo za dużo daje sie im 'co łaska'. Ale to że tyle im dajemy to zalezy od nas. Tylko niedopuszczalne jest to że nie wykonają posługi dlatego że ktoś im da za mało...
Celibat powinni znieść, bo to co się dzieje jest poprostu śmieszne. Lgną do nich często nawet 13 stolatki, bo coś przyznam w tej sutannie jest. Przerażająca liczba księzy ma 'koleżanki' (w cudzysłowiu oczywiście)... Jak byłam jeszcze w temacie to bylo 4 na 5 księzy dla których pokusa była za duża Smile niech sobie robią co chcą z pelnoletnimi ale 13nastoletnie dziewczynki lepiej zostawić w spokoju nawet jeżeli garna się do nich tak mocno... Bo potem skrzywienie na psychice i etykieta przypisana już do całego duchowieństwa.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
21.09.2007 19:31:53
Bake

*

Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/1610307,69,item.html

coś takiego powinno być u nas

22.09.2007 09:00:00
iwcia
Moderator
*

Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Bake napisał(a):
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/1610307,69,item.html

coś takiego powinno być u nas

Ja bym nie chciała uczyć się z czegos takiego... do ateistów nie naleze.

A co do księży to róznie sa postrzegani, nie dziwie sie ze jesli macie wsrod znajomych ksiezy z miasta czy z wioski niezbyt dobre przyklady to potem tak patrzy sie tez na ogol. Nie mowie ze kazdy ksiadz jest zly, napewno nie, sa tez tacy ktorzy oddani sa swojemu sluzeniu Bogu i robia to w sposob bez warunkowy, ale znajda sie i tacy ktorym np mama kazala isc na ksiedza bo tak sobie wymarzyla.

SunShine napisał(a):
bo coś przyznam w tej sutannie jest.

Co by w niej nie było to jest to KSIADZ, a to samo mowi za siebie, ksiadz ma byc wzorem w działaniu i zachowaniu to on ma nawracac tych ktorzy zbladzili, a nie ktos ma nawracac jego. Jezeli uprawia seks z kobietami czy ma na boku rodzine to dla mnie to zaden ksiadz.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
22.09.2007 11:15:45
SunShine

*

Portfel: 1,514

iwcia napisał(a):
o by w niej nie było to jest to KSIADZ, a to samo mowi za siebie, ksiadz ma byc wzorem w działaniu i zachowaniu to on ma nawracac tych ktorzy zbladzili, a nie ktos ma nawracac jego. Jezeli uprawia seks z kobietami czy ma na boku rodzine to dla mnie to zaden ksiadz.

No to znam tylko 3 księzy Tongue nie każdy parafianin wie co oni robią Animatedwink jak mysle że to księza którzy poprostu nie potrzafią oprzeć się pokusie. Jak każdy facet, cięzko się oprzeć gdy ktoś na siłe wręcz się do niego garnie, nie rozumie ze nie może Animatedwink zakazany owoc smakue najlepiej Tongue a wytłumacz to 13 letniej dziewczynie że to ksiądz, im dłużej będziesz tłumaczyć że nie może tym bardziej będzie do swojego celu dążyć. To ksiądz jest dorosły... Ale księża są potrzebni, mogą naprawde pomóc, gdy zndarzy się jakaś tragedia podnieść na duchu i powiedzieć "nie jesteś sam". Gdy już ktoś upadnie na samo dno, wyciągną rękę i pomogą wtać Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
22.09.2007 12:05:16
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: