Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak to jest z tym wojskiem?
26.02.2008, 10:33:29
Jak to jest z tym wojskiem?
Czy jako absolwent studiów licencjackich, potem uzupełniających magisterskich muszę obawiać się poboru do wojska? wiecie coś na ten temat?

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
26.02.2008, 10:41:59
RE: Jak to jest z tym wojskiem?
- Poboru do woja możesz się obawiać do ukończenia 50 roku życia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
- z tego co mówią w radio - tegoroczni absolwenci mogą już być automatycznie przenoszeni do rezerwy...

Ile w tym prawdy? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
nikt dokłądnie nie wie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Jak dzwoniłem do WKU, to tez padały strasznie zamglowe odpowiedzi. oczywiście mówili, żebym zawze przynosił dokumenty, co gdzie robię, czy studiuję itepe. Ale mój znajomy jak zaczął studia 5 lat temu - tak był w WKU tylko raz. A ma katgorię A, więc ja nie wiem, jak to działa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
26.02.2008, 10:50:46
czyli bać sie czy nie ? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
26.02.2008, 10:53:14
Bake - Bać się. Na wszelki wypadek Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Jeśli nie masz kategorii 'Jeniec', to zawsze możesz się przydac na jakimś poligonie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

PS. Wystarczy, że masz "syndrom dezadaptacyjny" i nie ma się co bać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
26.02.2008, 14:52:27
od kwietnia ma byc wojsko zawodowe - mowili w radiu niedawno ze teraz bedzie ostatni nabór

26.02.2008, 14:52:27
od kwietnia ma byc wojsko zawodowe - mowili w radiu niedawno ze teraz bedzie ostatni nabór

26.02.2008, 15:41:31
Falkhor napisał(a):- Poboru do woja możesz się obawiać do ukończenia 50 roku życia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

obecnie pobór jest możliwy do 65 roku życia

Bake napisał(a):czyli bać się czy nie ?

raczej tak

PS. nie myślałeś o szkoleniu z Przysposobienia Obronnego (o ile dobrze pamiętam to jakieś 2 wyklady po 2 godzinki i na końcu egzamin teoretyczny). Po tym szkoleniu jeśli Cię wezmą do wojska, to po pierwsze z wyższym stopniem wojskowym (u mnie kapral) i tylko na 3 miesiące Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
lub jak napiszesz podanie to wezmą Cię na wakacjach na 6 tygodni i po służbie.
Koledzy z roku (ci co napisali podania) byli na wakacjach w woju i mówili że to ściema a nie wojsko Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
także warto nad tym pomyśleć.
Ja na szkolenie chodziłem i po studiach mogą mnie wziąć maksymalnie na 3 miesiące, bo podania nie pisałem i jest to według mnie dobre rozwiązaniePrzepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Moje fotki
26.02.2008, 16:27:53
każdego po studiach mogą wziąć maksymalnie na 3 miesiące.

i to o te 3 miesiące mi chodzi

chory kraj

26.02.2008, 17:12:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.02.2008 17:13:03 przez Qmar.)
zapisz sie do cosinusa i masz problem z glowy ... i czekaj na to zawodowe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
albo sie wymelduj w Polsce i nie wezma Cie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

26.02.2008, 18:29:29
ja juz wojsko załatwiłem :)tylko papierki jeszcze ile 95% szans powodzenia

26.02.2008, 20:07:45
jeżeli nigdzie nie podałeś że chcesz iść do wojska (na komisji itp) to znikome szanse żeby cię wzieli 1% nie więcej czyli byś musiał mieć okropnego pecha

to mówiłem ja comandor

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
27.02.2008, 11:30:23
ja będę starał się załatwić sobie punkt zaczepny w razie czego ...

27.02.2008, 19:15:17
Powołaj się na NFM, że tutaj tak pisali, ze CIę nei wezmą. Bądź co bądź - jestesmy poważnym źródłem, opiniotwórczym Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy