Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak rodzić, to tylko w Łańcucie!
20.01.2007, 16:28:48
Jak rodzić, to tylko w Łańcucie!
Cytat:Fundacja „Rodzić po Ludzku” powstała już w roku 1996. Fundacja prowadzi kilka programów skierowanych do trzech grup odbiorców: kobiet w ciąży, lekarzy położników i neonatologów oraz położnych, jak również tych którzy decydują o tym, jak zorganizowana jest opieka okołoporodowa w Polsce.

Fundacja przeprowadziła ankietę wśród kobiet, które rodziły w latach 2004-2006, jak oceniają szpital w którym odbyły poród. W ostatniej edycji spłynęło 40 tys. ankiet, które posłużyły do oceny szpitali w całej Polsce. Pacjentki odpowiadały na wiele różnych pytań, między innymi oceniały jak personel pomagał przy porodzie, jak w szpitalu są przestrzegane prawa pacjenta, czy po porodzie umożliwiony jest kontakt matki z dzieckiem, czy pobierane są jakieś opłaty od pacjentek. Pytania dotyczyły też opieki nad matką i dzieckiem, czy personel uczy pielęgnacji i karmienia piersią noworodka, czy pediatra informuje o zdrowiu dziecka. W ankiecie zwracano również uwagę, czy matka po cięciu cesarskim ma możliwość przywitania się z dzieckiem jeszcze na Sali Operacyjnej.

„Porodówka” w Łańcucie wyprzedziła w ocenie punktowej wiele szpitali w Województwie Podkarpackim, w tym obydwa Szpitale Wojewódzkie w Rzeszowie, Szpital Wojewódzki w Przemyślu i w Krośnie. Mimo, że Oddziały Ginekologiczno - Położniczy i Neonatologiczny w Łańcucie mieszczą się jeszcze w zmodernizowanych pomieszczeniach gospodarczych Ordynacji Dóbr Potockich, załodze tych oddziałów udało się osiągnąć tak dobry wynik. Okazało się, że kobiety nie oczekują luksusów, ważniejsza dla nich jest życzliwość, ludzkie podejście oraz realizacja praw pacjenta. Bardziej liczą się miłe gesty, dobre słowo i poczucie bezpieczeństwa.

Słowa uznania należą się dla całego zespołu Oddziału Ginekologiczno-Położniczego, którego Ordynatorem jest Pan Dr Bogdan Ostrowski, a zastępcą dr Iwona Karasińska. Nie byłoby też tego sukcesu, gdyby nie znakomita praca załogi Oddziału Neonatologicznego, kierowanego przez dr Bogusławę Bielówkę i wspomagającego ją zespołu pediatrów.

Stefan Rachwał
Zastępca Dyrektora ds. Lecznictwa
Zespołu Opieki Zdrowotnej
w Łańcucie
Źródło - UM Łańcut

Rodzić można w domu, w lesie, na przystanku, w taksówce, w hotelu 5-gwiazdkowym, w pofesjonalnej klinice prywatnej... Jednak nie można wątpić w to, że najwymyślniejsza aparatura nie zdoła zastąpić doświadczonych i życzliwych ludzi. To dobitnie podkreśla wynik i ilośc ankiet, które zdecydowanie wolą 'rodzić po ludzku'.

Załodze naszego szpitala i oddziału 'nowoprzyjściowego' - gratulujemy i mamy nadzieję, że będzie tylko lepiej Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
20.01.2007, 16:42:54

wybaczcie ale az sie nie chce wierzyc Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
20.01.2007, 18:08:13

Padlinka, No wiem, wiem, nie chce się Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ostatnio rodziła moja znajoma,w Łańcucie. Miała poród rodzinny, domowy - w takiej salce, która niby wystrojem ma przypominać dom. Mówiła, że w sumie to i tak była wielka lipa, bo widać, że to tylko prowizorka... ale nie słyszałem, żeby przynajmniej jednym słowem wspomniała coś o złym personelu...
21.01.2007, 13:37:19

W tym szpitalu zmarła moja siostra, wiec mam mieszane uczucia do porodowki w Łańcucie.

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
21.01.2007, 15:36:16

No zdziwiłam się :559:

Ostatnio często "odwiedzam" szpitał w Łańcucie i za każdym razem kiedy przechodze koło Ginekologii i Położnictwa i widze obdartą tabliczke z napisem Oddział Noworodkowy, to nie zastanawiam się nad tym czy kiedyśtam budynek ten należał do Potockich. Widząc ten cudownie różowy tynk myśle sobie : wszędzie byle nie tutaj !

Ale, ale . . . Z opowieści ciotek doszłam do wzniosku, że rzeczywiscie, aparatura nie zatąpi życzliwej pomocy że strony lekarza czy położnej, więc jeżeli te opinie na temat naszego szpitala są prawdziwe to naprawde jestem pod wrażeniem.

Chociaż jednak przydałąby sie opinia kobiety, która miała okazje "skorzystać" z tej życzliwości personelu.

W każdym bądź razie, nie czas na wybór dobrego szpitala, w najbliższym czasie sie tam nie wybieram Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

I don't give a damn what the people say
I'm gonna do it my way
I'm gonna do it my way
Boom boom boom a bang bang bang

Do your thing, make my body sing !
21.01.2007, 19:26:37

mam nadzieje ze to jakis kiepski zart, wolalbym rodzic pod plotem albo w przydroznym rowie.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
21.01.2007, 19:51:17

Do "el-komendante"...Po pierwsze to jeśli Ci przyjdzie kiedyś rodzić - w co osobiście wątpię, to smiało możesz wybrać takie miejsca, wątpliwym jest żebyś jednak taką miejscówke wybrał dla swojej żony bądź kogoś bliskiego z rodziny, dlatego tez jesli nie masz bliższych doświadczeń z oddziałem o ktorym mowa, to daruj sobie swoje marne wypociny na ten temat, którymi podbijasz sobie tylko liczbe postów na forum. Prawda jest taka, ze łańcuccki oddział- pomimo tego ze nie jest wielki, spotyka się większą zyczliwością i zainteresowaniem, w porównaniu z odziałami w duzych szpitalach chociazby dlatego, że kobiety tam przebywające nie sa traktowane 'przedmiotowo', spotykają się życzliwością i dobrocią personelu tam pracującego, i uprzedzając twoją myśl - nie mowie tego z swojego doswiadczenia, lecz z opinii i wypowiedzi osob które miały okazje przebywać na tym odziale.
21.01.2007, 20:23:57

Mr Ecko, Witam na forum Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Miłośnik serialu Lost Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ?

Liberate tute me ex inferis
21.01.2007, 20:34:21

Witam, otóż to...
21.01.2007, 20:59:01

Mr Ecko napisał(a):Witam, otóż to...

Przykro mi o tym informować, ale to był Mr Eko Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Tak czy owak super postać w serialu...

By nie wyszedł offtop, powiem, że z doświadczeń mojej bratowej wynika, że wcale nie jest tam tak cudownie na łańcuckiej porodówce....

Do admina Macieja - prosze o wyrozumiałość... A co do nabijania postów to wypraszam sobie... Jak już piszę post to zazwyczaj zawiera sporo słów....

A gdyby nie offtopy niniejsze forum nie miało by racji bytu - tak to juz jest na forach, że jeden temat ciągnie za sobą inny.... Gdyby z tym walczyć, forum byłoby conajmniej o połowe mniejsze... bo jak można pisać dziesiątki postów tylko o porodówce Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
?

Ps. nie żebym się czepiał, ale chyba nie jest powszechne by jeden user tworzył 1/4 forum.... to troche dziwi... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

[code:1]
[24% z całości / 15,62 postów dziennie] [/code:1]

Liberate tute me ex inferis
21.01.2007, 20:59:33

Prosze wrocic do tematu panowie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji bo te dwa posty to teraz "nabijanie postow" Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam Maciej
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
21.01.2007, 21:57:12

Mr Ecko napisał(a):Do "el-komendante"...Po pierwsze to jeśli Ci przyjdzie kiedyś rodzić - w co osobiście wątpię, to smiało możesz wybrać takie miejsca, wątpliwym jest żebyś jednak taką miejscówke wybrał dla swojej żony bądź kogoś bliskiego z rodziny, dlatego tez jesli nie masz bliższych doświadczeń z oddziałem o ktorym mowa, to daruj sobie swoje marne wypociny na ten temat, którymi podbijasz sobie tylko liczbe postów na forum. Prawda jest taka, ze łańcuccki oddział- pomimo tego ze nie jest wielki, spotyka się większą zyczliwością i zainteresowaniem, w porównaniu z odziałami w duzych szpitalach chociazby dlatego, że kobiety tam przebywające nie sa traktowane 'przedmiotowo', spotykają się życzliwością i dobrocią personelu tam pracującego, i uprzedzając twoją myśl - nie mowie tego z swojego doswiadczenia, lecz z opinii i wypowiedzi osob które miały okazje przebywać na tym odziale.
Prosze Cie czlowieku nie rob blazenady i nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia, zaufaj mi ze widzilem kilka oddzialow ginekologiczno-polozniczych i ten pozal sie boze lancucki to jak zaklad akuszerski albo izba porodowa.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
22.01.2007, 08:31:43

el-komendante,
Cytat:widzilem kilka oddzialow ginekologiczno-polozniczych i ten pozal sie boze lancucki to jak zaklad akuszerski albo izba porodowa.
Hmmmm... więc czyżby kobiety wolały życzliwą akuszerkę w zwykłej izbie z klepiskiem, niż przedmiotowe traktowanie w profesjonalnej klinice?
22.01.2007, 15:47:16

Wszędzie rodzi się dobrze,jak nie ma komplikacji! A jak się dzieje coś złego, to wszędzie jest źle! Ja chyba jako jedyna z tego towarzystwa rodziłam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji . Zdecydowałam się na Rzeszów, bo tam mają specjalistyczną aparaturę dla dziecka, gdyby się coś niedobrego działo, z czym w Łańcucie ponoć kiepsko!
22.01.2007, 17:45:04

Danka28, Ja tak mówię, bo ostatnio... na przestrzeni niecałego roku, rodziło tam 3 moje znajome, i każda mówiła to samo - że rewelacyjnie nie jest, jeśli chodzi o sprzęt (chociaż to ich własna ocena... ja tez nie wiem, co i jakiego rodzaju musi być na nowoczesnym 'stanowsku położniczym') i hmmm... wystrój Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale jednak personel oceniały na prawdę dobrze...
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy