Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Jak pisać, to pozytywy...
AutorWiadomość
Kuru

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Jak pisać, to pozytywy...

Nie wiem ilu forumowiczów zauważyło, ze zamknięto pewną restauracje w Łańcucie.
Słynęła ona między innymi z możliwości kupienia gotowych pierogów (do ugotowania, lub gotowych do spożycia), oraz wielu innych smakołyków...

Smuci mnie fakt zamknięcia tego - jakże charakterystycznego i dobrze znanego - punktu gastronomicznego, lecz oto radość mi niesie "odkrycie" baru Mill***m 2.

Ktoś zapewne pomyśli, iż ten post jest świetną reklamą - otóż można tak powiedzieć; rzecz w tym, ze nie jestem jakokowliek powiązany z daną placówką i uważam, że przedstawienie (a i zachęcenie) inncyh forumowiczów do zapoznania się z tym przybytkiem, jest moim obowiązkiem wobec Waszych podniebień. Biggrin

Mowa ruskich pierogach.
Wprawdzie nie dorastają do pięt pierogom mojej cioci, ale w porównaniu z tym co można zakupić w innych znanych mi punktach, pierogi z M2 są mniamniusie: porcja składa się z 10 pierogów - niby nie dużo, ale taki pojedynczy pieróg jest (tak "na oko") kilkanaście, a może nawet kilkadziesiąt procent większy od tego co można spotkac w innych punktach, farsz ma "duszę" (czuć pieprz i cebulkę) Smile.

Dobre są tam też surówki. Dzisiaj zjadłem porcję pierogów, a na dokładke wszamałem taki zestawik.

Z innych dań które wcinałem mogę polecić naleśniki z serem i owocami.
Wprawdzie moze troche zdziwic wyglad tego dania(jezeli ktos zamawia na wynos) ale nie po książce oceniać okładkę: nalesniki polane bita smietaną, posypane kawałkami owoców ananasa i chyba brzoskwini, a na to jeszcze sos czekoladowy...

Może Wy macie jakies lokale godne polecenia ?
Podzielcie się swoimi poglądami i doznaniami smakowymi...

Ach... aż zgłodniałem...

31.07.2007 18:07:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Kuru, ja uwielbiam pierogi Smile Ruskie, z jagodami, truskawkami, z kapuchą i z mięchem. Gotowane, pieczone, smażone. Tych w Millenium nie jadłem, ale powiem, że mnie osobiście kuchnia w M Bar bardoz odpowiada. Najczęściej zamawiam tam... udko z warzywami i podwójną surówką. Pycha, dużo i tanio Smile

Nie uwazam, żeby ten post był reklamą. Po prostu opinia o naszej lokalnej gastronomii. Ciekawe, co inni Userzy na to Smile

01.08.2007 21:13:00
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 6

mi szkoda by było by kasy na kupno pierogów... od czegos te baby w domu są nie ? Animatedwink

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.08.2007 00:08:18
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Reputacja: 1

wiesz co Bake? czuje sie dotknieta ( :hihi: )

moze mezczyzni pokazaliby czasem k;ase i nauczyli sie samigotowac? zaloze sie ze kobieta bylaby bardzo mile zaskoczona

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
22.08.2007 09:13:50
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Faceci też powinni umieć gotować, nie codziennie, ale chociaż od czasu do czasu coś przygotować dobrego Tongue

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

22.08.2007 09:36:19
Joy_ride

*

-kotlet o szwajcarsku
-stroganow
-rosół z makaronem

to też jest OK w M Biggrin

tylko w grochówce troszke mało grochu Smile

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
22.08.2007 10:21:23
Bake

*

umiem gotowac!

pizze z bidronki! Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.08.2007 10:56:24
Padlinka

*

:lol-above:

na pewno jeszcze 2 rzeczy :
-wode na herbate
-jajecznice

a moze i8 ziemniaczki ? jak to zToba Bake ? Tongue

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
22.08.2007 17:37:33
Bake

*

nie no takie podstawy umiem, jajecznice yyyyyy ...... chyba tyle... szczerze bez wygłupów.
nic nie próbowałem nigdy więcej szczezrze. Mam od tego ludzi Tongue

22.08.2007 18:07:36
siss

*

Jezu, to ja chyba powinnam lokal gastronomiczny otworzyć Tongue Też się ludziska moją kuchnią zachwycają ^^"

W M jeszcze nic nie jadłam i szczerze mówiąc nie jadam raczej w lokalach, bo wolę sama sobie jedzonko przyrządzić, sama przyprawić i na własną modłę zrobić. Zdarzało mi się kupować pierogi w tym lokalu (zamkniętym), ale, choć nie były złe, wydawały mi się niedoprawione, a porcje, oczywiście =D za małe.

Ps. W miejscu zamkniętego lokalu otwierają "filię" innego (a taki se jest niedaleko kościoła).

24.08.2007 21:34:50
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Ja tam w sumie nie umiem gotować, bo to ciężko nazwać gotowaniem - prawie że wszystko robię na oko i rzadko kiedy dwa razy powtarzam tę samą potrawę Smile Dlatego powiem tak - od biedy i zależnie ILE składników lodówce - wychodzi co wychodzi Smile

Co do baru Milenium bar - jestem zdania bardzo pozytywnego. Mój zestaw marzeń Tongue Udko DUŻE pieczone z warzywami i do tego podwojna surówka. BOMBA Smile

24.08.2007 21:38:24
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

car hire Rome GRY Porównaj ceny tysięcy produktów - Eprice.pl pozycjonowanie obrączki ślubne