Odpowiedz  Napisz temat 
Jak daleko posuniesz się w obronie własnego psa?
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 16,044
Jak daleko posuniesz się w obronie własnego psa?

Cytat:
Pewien Chińczyk zagryzł psa, który zaatakował jego pieska - podała lokalna chińska gazeta "Yanzhao Cosmopolitan News".
Obudzony skomleniem swojego szczeniaka, wieśniak imieniem Geng usiłował najpierw odgonić psa napastującego jego ulubieńca i ciskał arbuzami.

Potem sam rzucił się na atakującego psa, zacisnął mu na karku zęby i w ten sposób zabił. Człowiek i pies tarzali się na ziemi walcząc niemal 10 minut - napisała gazeta wydawana w prowincji Hebei. Geng wyszedł ze starcia z głębokimi ranami na ramionach, które opatrzono mu w szpitalu. Szczeniak ocalał.

Źródło - Wiadomości Onet PL

Patrząc na komentarze Internautów - pies to prawdziwy przyjaciel. Gdy wracasz "na bani" żona krzyczy, teściowa krzyczy, dzieci płaczą a pies radośnie wita i merda ogonem... Zatem warto go bronić i to fair play - zebami. Bo pies tak samo broniłby naszego życia. Całe zdarzenie wydaje się zabawne, a dla niektórych nawet - nieautentyczne, to jednak przyznac trzeba, że w człowieku drzemią instynkty...

05.07.2007 06:27:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
nfm: 3,482

Cytat:
Pewien Chińczyk zagryzł psa, który zaatakował jego pieska - podała lokalna chińska gazeta "Yanzhao Cosmopolitan News".

No tak, tylko, że tam to oni psy jedzą chyba jako danie główne :/

Myślę, że mój pies sam się umie obronić i jest waleczny :lol-sweat: niby takie grzeczny niepozorny ale jak trzeba to umie się bronic Animatedwink

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

23.09.2007 18:56:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
siss

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 497

terelka napisał(a):
No tak, tylko, że tam to oni psy jedzą chyba jako danie główne

Facet został obudzony, pewnie ze snu o dobrym jedzeniu i zgłodniał. Animatedwink
Fe, kudły spomiędzy zębów pewnie przez tydzień wyjmował. XP

Też mam psa, który jest, z całej rodziny, najbardziej do mnie przywiązany, ale nie próbowałabym chyba przegryźć tętnicy jego przeciwnikowi.

30.09.2007 17:08:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,044

Mój współczynnik troski o dobro mojego psiaka, psiaków, i wogóle zwierząt domowych - wzrósł po przypadkowym oglądnięciu w necie galerii prowadzonej przez pewne schronisko... Psy były przywożone - półmartwe, nieprzytomne, pobite, ze skomplikowanymi złamaniami czaszek, niektóre były odratowane od... próby odarcia ze skóry, niektóre zagłdozone, poparzone, ze sznurkami wrośniętymi w szyję, a także gros takich, które były 'zabijane' przez wiejskich specjalistów - trafiały do lekarzy z poderżniętym gardłem lub zmiażdżoną głową, bo gość zrobił swoje i myślał, ze pies już nie żyje.

To taki wycinek. Zdjęc nie daję, ale jak ktoś będzie chciał linka, prosze o PW.

Stwierdzam, że w niektórych chwilach po prostu wstyd być człowiekiem, bo takei rzeczy w przyrodzie się nei zdarzają, tylko w ludzkiej cywilizacji :/

01.10.2007 16:26:48
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *