Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 2 3 4 5 [6] Ostatnia »
Ile słów wypowiadają dziennie kobiety?
AutorWiadomość
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Megg napisał(a):
sama wiem po sobie że potrafie zagadać na śmierć... kogokolwiek to spotkało przepraszam Biggrin

Mam nadzieję, że mnie to nie spotka w najblizszym czasie - ja nie lubię życ, ale też nie chciałabym umrzeć młodo :sweet: :lol-sweat:
Megg ma rację - kobiety już w naturze mają utkane, że nawijają jak oszalałe, jak takie nakręcone katarynki - a co gorsze - niepsujące się katarynki :lol-sweat: Ale istnieje coś jak kompromis - jeśli komuś nie podoba się takie bezkońcowe nawijanie - niech powie to wprost a nie insynuuje, że kobiety mówią za dużo. W moim przypadku słowa krytyki działają jak balsam ... :lol-sweat:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
18.08.2007 15:52:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

ziomalka napisał(a):
Ale istnieje coś jak kompromis - jeśli komuś nie podoba się takie bezkońcowe nawijanie - niech powie to wprost a nie insynuuje, że kobiety mówią za dużo. W moim przypadku słowa krytyki działają jak balsam ...

Taaaaak...prawda powiedziana wprost, nawet na forum, daje wiele do myślenia, przynajmniej mi dała Tongue :lol-sweat: Warto mówic o tym co dręczy i boli, bo wtedy jest się łatwiej dogadać z drugą osobą Animatedwink

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
22.08.2007 22:01:01
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

rudzia napisał(a):
Warto mówic o tym co dręczy i boli, bo wtedy jest się łatwiej dogadać z drugą osobą Animatedwink

Ale nie powinno się użalać nad swoim cięzkim straszliwym losem - sama tak czasami czynię no i to mnie wkurza .... robienie z siebie meczennika też nie jest OK - szkoda, że ja sama nie zawsze zdaję sobie z tego sprawę. Ale nie podlega watpliwości, że czasami rozgadanie co po niektórych osób z forum drażni mnie i to bardzo Biggrin
PS - milczenie też czasem denerwuje, więc trzeba porzadnie wyważać słowa, jakich chce się użyc w danej rozmowie. :lol-sweat:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
22.08.2007 23:17:20
rudzia

*

ziomalka napisał(a):
Ale nie podlega watpliwości, że czasami rozgadanie co po niektórych osób z forum drażni mnie i to bardzo

Mam nadzieję, że nie piszesz o mnie ?? ^^"

ziomalka napisał(a):
Ale nie powinno się użalać nad swoim cięzkim straszliwym losem - sama tak czasami czynię no i to mnie wkurza .... robienie z siebie meczennika też nie jest OK

Zgadza się, ale czasem jak się komus wyżalimi jest nam po portu lepiej. Nie można tego nadużwyać tak jak ja to robiłam i czasem tez mi się zdarzy ale staram sie pilnować Smile Chociaż prawda jest taka, że każdy z nas ma swoje problemy i zmartwienia, ale są i tacy, którzy mimo tego chć nam pomóc i za to im wielkie dzięki Animatedwink :kiss: :kiss: :kiss:

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
23.08.2007 23:07:45
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

rudzia napisał(a):
prawda jest taka, że każdy z nas ma swoje problemy i zmartwienia

Owszem, ale ja jestem zdania, że czasem nalezy samemu pewne sprawy przemysleć, a nie gadać o tym kazdej osobie, jak popadnie ..... to sie robi żenujące no i niegodne kobiety - za błędy sie płaci, jak ma się problemy to trzeba je rozwiązywać a nie martwic się i wszystkich dookoła - PS ruda mówiłam ze ba gryylu będe nie w sosie, ale chciałam przyjśc, żeby Ci przykrości nie robic :nerd:
Ja osobiście wolę się zamknąć w sobie i zastanowić sama nad swoim zyciem zachowaniem, postępowaniem. CZasem to pomaga, czasem nie - ale nie chcę innych az tak obaraczac moimi prroblemami. A nadużywanie czyjegoś dobrego serduszka tez nie jest w porządku przecież.

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
24.08.2007 13:02:42
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

ja swoimi problemamidzielę się z kimś zaufanym ale dopiero wtedy, gdy już sam wiem, w czym problem. I gdy wiem, ze sam mogę sobie z nim nie poradzić :/

25.08.2007 09:32:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

ziomalka napisał(a):
ruda mówiłam ze ba gryylu będe nie w sosie, ale chciałam przyjśc, żeby Ci przykrości nie robic

Doceniam i bardzo dziękuje i jest mi miło, że się pojawiłaś Animatedwink :kiss:

Czasem trzeba pewne rzeczy przemyśleć, i trzeba sobie dac na pewne rzeczy czas. Prędzej czy później rozwiązanie samo przychodzi Animatedwink Można sie kogos poradzic jak już się naprawdę nie jest w stanie samemu poradzić z problemami. Czasem trzeźwe spojrzenie drugiej osoby na nasze problemy daje nam bardzo wiele

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
25.08.2007 20:12:33
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Zauważyłem, że ilośc wypowiadanych przez kobiety słów (tak jak i mężczyzn) zalezy przede wszystkim... od otoczenia Smile Np. w domowym zaciszu każdy z Was zauważył, że np. mama jest rozmowniejsza, tata więcej słucha. Na jakimś wyjściu - tata dzierży prym, ale na zakupach - znowu mama. Albo i odwrotnie. Faceci najwięcej CHYBA rozmawiają w 'swoim' towarzystwie - co niekoniecznie oznacza tylko męskie towarzystwo. Kobiety - lubią szczebiotać w swoim gronie Smile nieliczne są przypadki, że kobieta dostaje słowotoku z facetem.

Mam tez takei wrażenie, że kobiety w obcym środowisku mówią mniej, aby nie popełnić wtopy, a mężczyźni - więcej, aby dobitniej okreslić swoją pozycję faceta - pewnego siebie, dobrze poinformowanego. Hmmmmmmmmm? Smile

06.09.2007 09:23:31
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
Mam tez takei wrażenie, że kobiety w obcym środowisku mówią mniej, aby nie popełnić wtopy, a mężczyźni - więcej, aby dobitniej okreslić swoją pozycję faceta - pewnego siebie, dobrze poinformowanego. Hmmmmmmmmm?

Mnie się to chyba nie dotyczy Animatedwink Nie mam chyba żadnych oporów przed słowotokiem chyba, że z najde z kimś wspólny temat Animatedwink Ale z doświadczenie wiem, że mężczyźni też mogą dostać słowotoku Animatedwink I znam nawet jednoego takiego, który mnie przegaduej Smile

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
06.09.2007 11:46:15
Bake

*

Portfel: 335

rudzia, to Ciebie da sie przegadać???

rudzia napisał(a):
znam nawet jednoego takiego, który mnie przegaduej

Jaruszczow? TongueP

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
06.09.2007 15:10:57
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Ostatnimi czasy oszczedzam w słowach a w pełni koncentruję się na uczestnikach rozmowy, ich zachowaniu i relacjach miedzy sobą. Wiem że tym trace mozliwość, by inni mnie poznali, ale coż za coś, wykrzesam skrzetnie wszelkie tajemnice ludzie a sama jestem jak puszka pandory. :lol-sweat:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
14.09.2007 22:55:20
rudzia

*

Ziomie przerażasz mnie Tongue ale mimo wszytsko Twoja taktya jest dobraAnimatedwink Nic nie mówiąć obserwujesz, dowiadujesz się więcej i oceniasz Animatedwink to jest potrzebne. W ten sposób można się jakoś ustosunkowac do ludzi i otaczającego nas świata Animatedwink

Bake napisał(a):
rudzia, to Ciebie da sie przegadać???

rudzia napisał/a:
znam nawet jednoego takiego, który mnie przegaduej
Jaruszczow? P

Da się da Smile Ostatnio mam takie dni, że potrafię się wogóle nie odzywać, ale może to wynika z tego, że tęsnię i nie bardzo wiem co mam ze sobą zrobic Animatedwink ale dzisiaj jest jak najbardziej ok, bo wreszcie mam czasi i możliwośc napisania czegoś na forum Animatedwink

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
27.09.2007 17:03:12
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: