Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (4): « Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
IDIOCI NA DROGACH
Autor Wiadomość
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
nfm: 4,409

Padlinka napisał(a):
to jest maskra jak traktuje sie rowerzystow . niektorzy spychja na krawed albo udjaja ze rowerzysty nie ma

Potwierdzam - rowerzyści nie są traktowani jako jedni z użytkowników dróg, tylko jako pojazdy utrudniające ruch szaleńcom za czterema kółkami. Koszmar ....

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
02.08.2007 22:16:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Jaruszczow

*

Reputacja: 0
nfm: 549

ziomalka napisał(a):
Potwierdzam - rowerzyści nie są traktowani jako jedni z użytkowników dróg, tylko jako pojazdy utrudniające ruch szaleńcom za czterema kółkami. Koszmar ....

niektórzy kierowcy 4 kółek, biorą rower takiego delikwenta i ładują w bagażnik... a rowerzystę podrzucają do domu Animatedwink

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
02.08.2007 22:50:59
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,044

Jaruszczow, Dobra, dzięki za ofertę podwózki, ale jak ktoś jeździ po mieście tyle co ja to wiesz... to zakrawa na idiotyzm, co się dzieje. Opis: chcę skręcić w boczną ulicę. 50 metrów za mną jedzie samochód, no to ja zjeżdżam do osi, aby potem skręcić prawda. A tu z tyłyu już kutfa klakson i ryk silnika albo pisk hamulców :/ Tragicznie jest przy skręcaniu
- koło poczty
- na światłach koło dworca PKS i koło Kasyna
- koło Sołtysa

Tam zawsze mam pietra. To śmieszne, ale to akurat JA częściej jadę tak, by innym sie jechało spokojniej, niż kierowcy samochodów myslą o rowerzystach.

Poza tym tak sobie jeżdżac widze też, jak kierowcy 4kołowców traktują siebie nawzajem. :/

03.08.2007 04:30:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Demonesssa

*

nfm: 378

raz jak jechalam samochodem z moim znajomym to widzialam jak traktuje rowerzyste i uslyszal kilka pikantniejszych slow ode mnie

rowerzysta nie ma ani poduszki ani nawet karoserii dobrze jak ma kask

a idioci na drogach - ich nie sieja ale ciagle sie rodza :/

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
03.08.2007 07:18:52
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,896

rowerzyści też nie grzeszą rozumem!
ostatnio bym przejechał babke na kolarce, była noc lało strasznie ona bez swiatła w ciemnej kurtce ja skręcałem i jej nie zauważyłęm, Bakowa zakrzycząła i udało się. Ale po prostu rowerzystka IDIOTKA

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
03.08.2007 09:28:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Bake, Racja. ja tez czasem nawalę i nei wyjdzie mi jakis manewr. Ale wiem, ze na prawdę nie poruszam się po drodze najgorzej. Bardzo często jak słyszę za sobą auto, to zjeżdżam bardziej do kraju. Czasem nawet hamuję, gdy auto się włącza w pas, ale nie oceniło poprawnie mojej prędkości.

03.08.2007 18:24:02
Joy_ride

*

Reputacja: 1
nfm: 736

mnie rowerzysci nie przeszkadzają jeżeli jadą prawidłową stroną drogi i ślicznie widoczni Smile

ale jak jade np. przez jakieś wioski i widzę co siędzieje to szok :O
"noc, lewa strona, bez świateł" :O

jak widzę rowerzystę na chodniku to też "cisnienie mi skacze"

policja powinna bardziej "trzepać" takich rowerzystów :|

co do przechodzenia przez pasy to w łańcucie jest "masakra" jeżeli jest czerwone to oznacza STOP! ale nie w łańcucie bo tutaj każdy wie lepiej i lezie pod koła Sad

np. w łodzi czy krakowie, jeżeli jest "czerwone" to ludzie grzecznie czekają na "zielone" bo inaczej została by tylko czerwona plama na jezdni! tam się kierowcy nie patyczkują i nie ślimaczą jak w łańcucie czy w rzeszowie

zimny łokieć szyby i muza Biggrin tak kiedyś to "przechodziłem" ale teraz jest całkiem inaczej Tongue jest czasem zimny łokieć, jasne szyby i muzyka spokojna np. filmowa itp. Tongue

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
04.08.2007 10:41:13
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 776

Padlinka napisał(a):
oo tak Falk to jest maskra jak traktuje sie rowerzystow . niektorzy spychja na krawed albo udjaja ze rowerzysty nie ma

nio niestey potwierdzam to Smile ostatnio przez jakiegos kierowce to sie mało nie zabiłem bo jechał tak blisko kraweznika ,i chcac nie chcac musiałem zjechac albo by mnie rozjechał a ze kraweznik był wysoki ,na szczescie w ostaniej chcili udało mi sie uciec,nie twierdze tez ze rowerzyusci sa bez winy,gdyby tylkoo wszyscy przestrzegali kodeksu drogowego...........

04.08.2007 22:05:02
Falkhor
Administrator
*

Wiem, że przejazd przejściem dla pieszych rowerem - tzn. jade z chodnika na chodnik przez pasy - jest karane tak, jak przejście na czerwonym lub co najmniej przekroczenie samohcodem podwójnej ciągłej. Z resztą - chodnika używam baaaardzo rzadko. Np. na podzwierzyńcu - kostka jest to sie chętnie z niej korzysta.

michas, Mnie również nie raz jużby zepchnęli nawet wtedy, jak oddaję im prawie całą jezdnię :/

04.08.2007 23:05:23
Bake

*

Gdy chodnik jest szeroki lepiej jechać chodnikiem.... mnie na drodze rowerzysci denerwują Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
05.08.2007 09:20:27
Falkhor
Administrator
*

Bake, Noooo ale tak czy inaczej - MY, rowerzyści, jestesmy pełnoprawnymi uczestnikami ruchu drogowego. Dlatego z prawa do jezdni nie zrezygnuję. Chodnik gdy jest szeroki - to fakt, lepiej nim się poruszac, niż jezdnią.

05.08.2007 12:34:16
Joy_ride

*

nfm: 736

rower na drodze jeszcze ujdzie Smile ale jak już ciągnik rolniczy itp. wytoczy się np. na E4 to człowieka krew zalewa i ciągnie się za takim w kilometrowym sznurku Sad

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
05.08.2007 13:04:25
Jaruszczow

*

nfm: 549

ciagnik to bajka... najgorzej gdy sie wtarabani kombajn z pełnym osprzętem

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
05.08.2007 14:27:08
Bake

*

mi się jeszcze NA SZCZĘSCIE kombajn nie zdarzył .... dziś za to jakiś kretyn skręcił przedemną bez kierunku... mało co w niego się nie wpakowałem :/

08.08.2007 09:18:17
Prot

*

nfm: 459

Demonesssa napisał(a):
a idioci na drogach - ich nie sieja ale ciagle sie rodza

to nie rodz dzieci... przecież nie wiesz czy urodzisz idiotę czy geniusza....
ja tez kiedyś skręcałem autem w lewo na czerwonym koło kiosku obok cafe antico a koleś nie patrzac na światła jechał prosto i mało co bym go wzią na maskę... jego wina ale oczywiście był oburzony... szkoda że nie dałem mu w ryj za to... Biggrinevil:

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
25.08.2007 03:10:27
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *