Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (13):« Pierwsza < Poprzednia 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 Następna > Ostatnia »
I LO czy II LO
AutorWiadomość
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Cytat:
oba licea są na podobnym poziomie wymagań

...i mają podobne wyniki i sukcesy :!: {takie małe wtrącenie do twojej wypowiedzi - Falkhor} =D

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
06.09.2007 11:29:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Trudno jest powiedzieć, które liceum jest lepsze, bo jak by nie było obywie szkoły sa na tym samym poziomie. Ale nie można mówić, że II jest złe bo wcale tak nie jest. Przecież mamy naprawdę bardzo dobrych naucziceli Animatedwink i chyba wszytsy to wiedzą, a po za tym u nas jest klimat Animatedwink :sweet:

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
06.09.2007 12:38:39
Karl xD

*

Reputacja: 0
Portfel: 3

Tak piszecie o swoich wspomnieniach i o tym czy się powinno mówić panie mgr czy profesor. Odeszliście od tematu. Ja jestem w 3gimn i mam problem, bo chciałbym iść na mat-fiz, a później Politehnika Wrocławska Smile. Mierzę wysoko, ale z polskim jest problem i z gegrom i z histą. Jakie mam szanse na dostanie się do I a jakie do II? z Polaka miałem na koniec 2gimn 3, a z matmy4, no i zamiast angola mam niemca3. Fizę w tym roku raczej wyciągnę na 5Biggrin Proszę o szczerą odpowiedź. Jak szacujecie mojego egza na finish??

13.11.2007 16:26:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Cabe

*

Portfel: 104

moge sie wypowiedziec w kwesti 1lo sam skonczylem je w tamtym roku szkolnym wiec wiadomosci odnonie tej szkoly mam wmiare swierze jesli chodzi o profil mat-fiz to raczej nie powinienes miec problemow z dostaniem sie o ile napiszesz wmiare dobrze egzamin gimanzjalny min 60% z mat i 50 z pol o ile nic sie nie zmienilo to przelicznk za 5 to 16pkt. odnosnie fizyki w samym liceum to fizyki musisz sie uczyc sam lekcje nie wystarcza wiem to na wlasnym przykladzie i znajomych tymbardziej jesli zamierzasz isc na studia techniczne bez dobrych podstaw fizyki to ciezko ci bedzie pozniej. O szansach na dostanie sie do jednego czy drugie liceum trudno jest mowic dlatego ze ocena z dziennika a egzamin gimnazjalny to nie jedno i to samo.

13.11.2007 18:25:54
Kiwi

*

Portfel: 1,427

Karl xD napisał(a):
z Polaka miałem na koniec 2gimn 3, a z matmy4, no i zamiast angola mam niemca3. Fizę w tym roku raczej wyciągnę na 5

Z takimi ocenami to nie poszalejesz. Ale trzymam kciuki i podziwiam Cię że wiesz co chcesz robić po liceum. Ja do tej pory nie wiem hehehe

Powodzenia

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
13.11.2007 18:33:26
Karl xD

*

No wiem. Myślę o elektronicznych studiachSmile Ale myślicie, żę będę miał problem z dostaniem się na mat-fiz(szanse w procentach)? Na teście na koniec podstawówki miałem 39 na 40pkt. Ale to było dawno. A to napisałem tylko dla zorientowania się waszej wiadomości. (heh nielogiczne to ostatnie zdanie ;/ )

14.11.2007 16:38:09
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

Ilosc pkt z testu na koniec podst. wogole sie nie przydaja a z testow gimnazjalnych tylko do liceum. Jesli zda sie w miare dobrze test w gimie na okolo 60-70 pkt i siwadectwo bedzie przyzwoite z mala iloscia trój to liecum 1 i 2 stoi otworem Smile
Studia to juz inna sprawa i przez 3 lata moze sie wiele zmienic Karl xD, wiec z tym wyborem jeszcze poczekaj. Liceum wybierz to ktore spelnia Twoje oczekiwania Smile pojdziesz np do 2 nie spodoba sie to idz do 1 Drwi ja polecam 2 Animatedwink

14.11.2007 18:49:37
Karl xD

*

Przenieść się ze szkoły do szkoły?! No cośty! To nie mój styl. Ja poprostu chcę dobrze znać fize. Nie jestem kujonem ale matme i fize kumam i to jest +. A mało trój w ogóle czy z tych przedmiotów, na które patrzą?

http://guitarowo.myminicity.com/
klikać!
14.11.2007 21:42:32
Qmar
Moderator
*

Karl xD, nie wiem jak w 1LO w 2LO sam sie uczylem bo moja nauczycielka zamiast mnie motywowac to mi wmawiala ze nci nie umiem i mi oceny zanizala zebym nei zdawal matury ale sie uparlem i zdalem dobrze Drwi pozniej sie cieszyla hehe
z moim wiadomosci wiem ze w 1LO tez zbytnio fizyki sie nie nauczysz
to jest taki przedmiot ze trzeba samemu duzo zadan robic Smile wiec odrazu zapisz sie gdzies na korki Animatedwink

14.11.2007 22:23:38
Karl xD

*

aha. THX za infola.

klikać!
15.11.2007 16:17:28
mnemonick

*

Portfel: 212

Karl ja skończyłem liceum i działam coś w elektrotechnice znaczy mam zamiar sie tego nauczyć i powiem ci jedną rzecz nic z tego co na fizyce w liceum ci sie nie przyda a jak trafisz na kogoś typu prof Lulek to i książki ci nie pomogą masz umieć tak jak on wykłada a nie jak jest gdzieindziej (czyli pomiędzy przedziałem S<>c)

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
16.11.2007 17:00:04
Qmar
Moderator
*

no u mnie na budownictwie Karl tez mi fiza ta z liceum sie nei prazydaje jak narazie Biggrin a nie sorki dzis na cwiczeniach mielismy jedno zadanie do ktorego przydaly sie wiadomosci z liceum :] ale i tak nie ma znaczenia musisz umiec Drwi

16.11.2007 18:04:07
Karl xD

*

Ja wiem. Ale maturka zdana z fizyki to już jakiś początek i wymóg żeby nA politechna się dostać.

klikać!
16.11.2007 22:26:25
Qmar
Moderator
*

Cytat:
Ja wiem. Ale maturka zdana z fizyki to już jakiś początek i wymóg żeby nA politechna się dostać.

dlatego chodzilem na korki bo ze szkoly bym nic nie napisal <lol2> a zdalem nawet ladnie Smile

16.11.2007 22:36:53
kinga69

*

Portfel: 65

Lepsze jest oczywiście I LO- o czym świadczą jej absolwenci, no choćby nowy minister sprawiedliwości czy wielu bardzo dobrych specjalistów, którzy opuscili mury tej szacownej nestorki wsród łańcuckich szkół

16.11.2007 23:10:36
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: