Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (13):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Następna > Ostatnia »
I LO czy II LO
AutorWiadomość
mala.em

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1

Falkhor napisał(a):
mala.em, Toooo może korzystając ze świąt lepiej po prostu w któryś dzień przejść się do LO i na długiej przerwie pokręcic się trochę tu trochę tam... i spotkac z wybranymi osobami? Smile

kiedyś o tym myślałam, ale niestety tak się składa, że II LO jest mi wybitnie nie po drodze zarówno logistycznie, jak i czasowo, a i pracę mam taką, że nie da rady się urwać... no i z tego co wiem, kadra nauczycielska się trochę zmieniła i niektórych osób już nie spotkam w szkole.. Smile

30.03.2007 13:34:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

mala.em, Hmmmmmmmm... fakt, nauczyciele się pozmieniali... ale trochę starej gwardii jeszcze jest. Kto wie, moze Ci się uda? Smile A na kim zależałoby Ci najbardziej? Smile Zawsze moge przekazać pozdrowienia przynajmniej Tongue /często tam jestem hehe i tez jestem absolwentem Tongue /

31.03.2007 12:29:59
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
mala.em

*

Falkhor napisał(a):
Zawsze moge przekazać pozdrowienia przynajmniej Tongue /często tam jestem hehe i tez jestem absolwentem Tongue /

Dzięki, ale nauczycielkę, na spotkaniu z którą zależało mi najbardziej odnalazłam pod prywatnym adresem i podziękowałam osobiście Biggrin

A tak z drugiej strony, bywasz często w II LO z sentymentu czy może sam zostałeś belfrem?? hehe Biggrin

31.03.2007 18:38:38
Falkhor
Administrator
*

mala.em, Nie, na szczęście nie zostałem belfrem. cześc Forumowiczów na tym Forum mogłoby tego nie przeżyć Tongue Tongue Tongue A bywam często, bo... jest tam moje Słońce Smile, lubię ten budynek, są tam moi fajni znajomi, załatwiam tam po części sprawy zawodowe... i jakoś tak często jestem po prostu Smile

31.03.2007 19:40:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Cytat:
lubię ten budynek, są tam moi fajni znajomi, załatwiam tam po części sprawy zawodowe... i jakoś tak często jestem po prostu

ahhh Falk ale nam słodzisz hihi :hihi: oj tak często można w nas Falka uświadczyć Rotfl np ja spodlądam przez okienko klasy matematycznej (wbrew pozwolenie profesorki W. xD )...patrze :eek: a tu jakiś wariat na rowerze się zbliża Rotfl ja ci patrze lepiej =D nooo jaaasne nie kto inny jak pan Faluś dosiada Falusie :lol-above:

Cytat:
fakt, nauczyciele się pozmieniali... ale trochę starej gwardii jeszcze jest.

a co do tej starej gwardii, to fakt jeszcze zostali :eek: i nie zawsze wpływa to pozytywnie na dobro uczniów :lol-sweat: ale ogólnie szkoła ma naprawdę luźny stosunek do spraw szkolnych =D (np prof. D - ci co chodzą/chodzili do II LO widzą o kim mówię) - jak potrafisz sobie pozwycę wyrobić i niczym sobie nie podpadniesz, to jesteś szanowanym i liczącym się uczniem Rotfl

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
01.04.2007 18:21:46
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Falkhor napisał(a):
są tam moi fajni znajomi,

Tak m.in. QMAR Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin

Falkhor napisał(a):
załatwiam tam po części sprawy zawodowe

Płacisz mi haracz ^^

01.04.2007 19:17:53
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Portfel: 1,026

Mi w II LO Kadra informatykow sie podobała ^-^ hahaha : ) :hihi:

01.04.2007 19:20:48
Falkhor
Administrator
*

levi', Z niektórą kadrą to też przyznam, ze wiek nauczycieli nie służy nowym uczniom... po prostu metody i realia się zmieniają, a oni tkwią... czasem bardzo uparcie.

profesoq, Noooooooooooooooooooo jak dla mnie, to co jak co, ale za moich czasów informatycy skupiali się jednak na... matmie Tongue Teraz są bardziej nowoczesni Tongue

Qmar, Czekaj, aż następne zlecenie będzie zawierało Twoje nazwisko Tongue

01.04.2007 19:43:48
mala.em

*

Falkhor napisał(a):
levi', Z niektórą kadrą to też przyznam, ze wiek nauczycieli nie służy nowym uczniom... po prostu metody i realia się zmieniają, a oni tkwią... czasem bardzo uparcie.

wydaje mi się, że to nie wiek, a charakter nauczyciela i to, czy jest on nauczycielem z powołania i pasji, czy z przypadku, odgrywa kluczowa rolę..
spotkałam już na studiach kilku wykładowców, którzy mieli po 80 lat i więcej i radości z uczenia i pasji można im było tylko pozazdrościć; mimo wieku i tytułów naukowych wciąż chciało im się uczyć studentów, a do tego sami byli obeznani ze wszystkimi nowinkami technicznymi, najnowszymi trendami, potrafili prowadzić dyskusje nawet o aktualnych przebojach muzyki klubowej itp. Biggrin

02.04.2007 13:07:21
Falkhor
Administrator
*

mala.em, Zazdroszczę takich wykładowców Smile U mnie - w mojej historii edukacji wyższej - odsetek takich naukowców jest bardzo skromny...

W sytuacji LO jednak - wg mnie - cześciej można trafić na wyrobników i jak napisałaś - owoce przypadku, niż powołania. Niestety - to LO nas bardzo kształtuje. Potem to już sami musimy z tym coś zrobić.

02.04.2007 15:44:31
Kiwi

*

Portfel: 1,427

Widzę, że w tym temacie II LO górą Biggrin Coś w tym jest.

Ja chodziłam do ILO. Nie mogę powiedzieć, że żałuję, bo całkiem sympatycznie było.
Między tymi liceami zawsze była konkurencja. Pamietam jak pewnen nauczyciel powtarzał do uczniów, którym coś nie wychodziło: "Jeśli się tego nie umiecie to możecie już iść 'na Grunwald' !!! " Inni nauczyciele też delikatnie dawali do zrozumienia, która szkoła według nich jest najlepsza. Może to właśnie o to chodzi - chora ambicja psorów i uczniów, którzy chcą się uważać za lepszych niż inni.
Osobiście nie lubię porównywać tych szkół. Każda ma swoje plusy i minusy. A znajomych mam wśród uczniów i absolwentów wszystkich szkół w Łańcucie Animatedwink .

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
21.04.2007 00:11:23
Ahab

*

Portfel: 843

Kiwi napisał(a):
"Jeśli się tego nie umiecie to możecie już iść 'na Grunwald' !!! "

heheheh to musiał być mój wychowawca Biggrin

"dzieciaczki wy moje", "robaczki wy moje"

Liberate tute me ex inferis
21.04.2007 00:20:44
Kiwi

*

hehehe
Całkiem możliwe Biggrin

*
21.04.2007 00:24:21
Ahab

*

Portfel: 843

Kiwi napisał(a):
hehehe
Całkiem możliwe Biggrin

Ulubione cytaty nauczycieli:

"czarna magia !" / "kosmiczne liczby !" Matematyka

"robaczki wy moje" Chemia

"Biere dyskietke i niese" Informatyka Biggrin

Ahh... I LO .. najzabawniejsze czasy mojego doczesnego życia Biggrin
No ale trzeba trafić na dobrą klasę by się uśmiać... nie ma to jak Klasa "F" - jak fenomen Biggrin

21.04.2007 00:30:20
Kiwi

*

Ja do A chodziłam. Ale kiedy to było. Dawno temu i nieprawda. hehe
Szkoda tylko że klasa zgrana nie była, zawsze ktoś się wyłamywał. Ale i tak czasem było zabawnie. Tongue

*
21.04.2007 00:38:31
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: