Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (13):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Następna > Ostatnia »
I LO czy II LO
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Padlinka, Hehe Smile Ja zwiedziłem chyba wszystkie miejsca w II LO. Miejsce pod sceną, schowki koło siłowni, kuchnię Tongue, lokale przy obecnym sklepiku, przedstawiony wyżej kibelek... Dawne pomeiszczenie gazetki szkolnej 'Obserwatora' - tam koło dentystki, higienistki i pedagoga - teraz psize tam chyba szatnia Tongue - kiedy byłem vice-naczelnym tej gazetki, całe pomieszczenie był wyplakatowane, mieliśmy swój komputer, na nim grał winamp... była drukarka, stoliki, takie staaaare fotele... ech. NO I OCZYWIŚCIE STRYCH - to jest najbardziej tajemnicze miejsce w naszej szkole Smile Wspaniałe Smile Stare ławy, tablice, kupa rupieci, dokumenty i wiele, wiele innych... :558:

22.11.2006 13:10:40
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
mala.em

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 1

ja też miło wspominam czas spędzony w II LO Smile i widzę, że w ciągu 10 lat tj. od czasu kiedy sama zaczynałam tam edukację, spory o to, które LO jest lepsze nadal nie milkną..Animatedwink
pamiętam, że moje nauczycielki z podstawówki to się niemal obraziły, że marnuję ich trud pedagogiczny i własne zdolności i wybieram II LO, bo w latach 90. powszechna była opinia, że wszyscy zdolni i bardzo dobrzy uczniowie idą do I LO, a cała reszta mniej inteligentnych zapełnia szeregi II LO..
ja decyzji nigdy nie żałowałam i cieszę się, ze teraz krystalizuje się podział, że I LO jest dla umysłow ścisłych, a II dla humanistów..Smile
mam nadzieję, że zaowocuje to tym, że więcej młodzieży z II LO uwierzy w swoje możliwości i będzie kontynuować nauke na najlepszych uczelniach w kraju Smile
tak się bowiem jakoś złożyło, że z mojej licealnej 40osobowej klasy prawie połowa osób próbowała zdawać na studia do Krakowa a dostało się nas w sumie tylko troje; a do tego ilekroć w Krakowie spotykałam osoby z Łańcuta to w 90% byli to absolwenci I LO, którzy jeszcze bardzo się dziwili jak to możliwe, że absolwentka II LO dostała się na UJ Tongue ..

13.03.2007 15:54:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

mala.em, Witaj na Forum Smile

Cytat:
pamiętam, że moje nauczycielki z podstawówki to się niemal obraziły, że marnuję ich trud pedagogiczny i własne zdolności i wybieram II LO, bo w latach 90. powszechna była opinia, że wszyscy zdolni i bardzo dobrzy uczniowie idą do I LO, a cała reszta mniej inteligentnych zapełnia szeregi II LO..
ja decyzji nigdy nie żałowałam i cieszę się, ze teraz krystalizuje się podział, że I LO jest dla umysłow ścisłych, a II dla humanistów..Smile

Miałem bardoz podobną sytuację... Też już mija od tamtej pory coś z 10 lat chyba, ponad nawet Tongue ale tak właśnie było - że niby I to elita a II to masówka. Guzik prawda. I też moje nauczycielki z podstawówki mówiły, ze albo idź do II albo do jakiejś zaowdówki. paranoja...

Cytat:
tak się bowiem jakoś złożyło, że z mojej licealnej 40osobowej klasy prawie połowa osób próbowała zdawać na studia do Krakowa a dostało się nas w sumie tylko troje;

niby I LO to kuźnia matematyków, a z mojej klasy o profilu mat inf sporo osób to włąśnie kraków wybrało i tam skończyło studia na AGH m.in. nie poradzili sobie ci, któzy nei poradziliby sobie także w I LO. Więc... jest dobrze Smile A myślę, że nawet lepiej Smile

13.03.2007 19:37:30
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Nioooo Biggrin to dlatego właśnie idę do II LO Animatedwink
Wydaje mi się że po pierwsze - są fajniejsi nauczyciele; a po drugie - Panuje jakaś taka.... milsza atmosfera Animatedwink

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
13.03.2007 20:25:13
Dubi

*

Portfel: 210

Megg napisał(a):
Nioooo Biggrin to dlatego właśnie idę do II LO Animatedwink
Wydaje mi się że po pierwsze - są fajniejsi nauczyciele; a po drugie - Panuje jakaś taka.... milsza atmosfera Animatedwink

to bedzie Twoja najlepsza decyzja Smile przynajmniej znjadziesz miejsce by spokojnie sobie zapalic fajeczke Tongue hihi
ja równiez jestem absolwentem II.LO ( 7 lat temu rozpocząłem tam edukację), wybór był bardzo prosty, starszy brat, siostra, która po dwóch latach przepisała się z pierwszego do II.LO i .. krótsza droga do szkoły Biggrin

28.03.2007 12:42:17
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Portfel: 1,026

Ja równiez bardzo miło wspominam II LO opierdzielac sie mozna na całego Biggrin hihihiihhi Tylko przed matura trzeba sie pouczyc a szkoła sprajcik lajcik Smile Nie ma opcji nie przejsc: D hihih A jesli chce sie uczyc to tez sie da Smile Najlepsze jest to ze wiekszosc nauczycieli nie jest przygłupiasta tylko do zycia wporzadku nei tak jak w I LO gdzie maja jazdy takie ze głowa boli Doktorzy.... hahah Rotfl II LO jest OK Smile Takie chodzenie dla chodzenia Smile I tak czy tak nic sie tam nie nauczysz jak bedziesz chodzic tak sobie.... z dnia na dzien Samemu trzeba sie wziasc za nauke Smile Tego co sie lubi i wczym sie widzi w przyszłosci A zeby zdac dobrze mature trzeba tak czy tak siedziec w domu albo chodzic na korki!! Smile Bo w szkole przygotuja na srednia krajowa 30% hehe

28.03.2007 12:49:01
Falkhor
Administrator
*

profesoq, Tak wszędzie jest, że jak się sam nie nauczysz, to geniusza z Ciebie nie zrobią. II LO ma po prostu atmosferkę. W I LO tez pewnie ona jest, ale jak tak poczytać albo posłuchać, to ciężko powiedzieć, żeby było tak fajnie jak w dwójce... Po prostu. Oni maja lipę, a my mamy kilka drzew Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin

28.03.2007 13:42:24
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Panowie spokojnie w 1LO tez jest ok ale to jaka jest szkola zalezy glownie od nauczycieli i kadry szkoly: w tym wypadku wiekszosc lepszych iopini idzie na rzecz 2LO bo w 1LO tez sa spoko ludzie itd ale co z tego jak tam nauczyciele maja jazdy jak ktos wspomnial Tongue ja chodze do 2LO i wydaje mis ie ze lepiej bym nie mogl miec Smile

28.03.2007 14:21:49
Teddy_85

*

Portfel: 275

Czyli 2-ka RULEZ Smile Mam nadzieję, że "użytkownicy" I LO jakoś nie czują się przytłoczeni Animatedwink

28.03.2007 14:26:43
Dubi

*

Portfel: 210

Falkhor - nie wiesz przypadkiem czy jest dla Was organizowane jakies spotkanie po latach w II.LO, wiem ze jest taka tradycja, 10 lat kawał czasu,piekna rocznicaSmile

28.03.2007 14:27:40
mala.em

*

spotkanie po latach...hmm.. pamiętam, że obiecaliśmy naszej wychowawczyni spotkanie w piątą rocznicę matury, ale z tego co kojarzę, to spotkania nie było albo było w jakimś kameralnym gronie... może w 10 rocznicę znajdą się jacyś zapaleńcy, którzy podejmą się trudu odszukania rozsianych po Polsce i świecie koleżanek i kolegów ze szkolnej ławy... Biggrin

29.03.2007 12:42:02
Falkhor
Administrator
*

Dubi, Nic mi o tym nie wiadomo... ale z ciekawości - popytam Tongue

mala.em, Hmmmmm... no w tym jest problem. Nie sądze, aby się to u mnie udało. moooooże z kilka osób tak, ale na pewno nie komplet. Sukcesem byłoby 70-80%...

29.03.2007 20:30:28
mala.em

*

z tego, co ja się orientuję to takie "zjazdy absolwentów" to raczej inicjatywa oddolna wychodząca właśnie od rzeczonych absolwentów, a nie szkoły, no chyba, że szkoła chce np. żeby absolwenci wspierali ją finansowo i zakłada jakieś Stowarzyszenie Absolwentów czy coś w tym stylu i to ono się zajmuje tymi sprawami Smile

a co do obecności to przypuszczam, że w przypadku mojej byłej klasy, która nie była zgrana też byłby wielki problem z frekwencją.. ale szczerze mówiąc, to chętniej bym się spotkała z licealnymi nauczycielami niż koleżankami z klasy, bo to właśnie nauczycielom zawdzięczam to, co udało mi się dotychczas osiągnąć, a jakoś nie było okazji żeby im za to podziękować... Shy

29.03.2007 23:08:36
Falkhor
Administrator
*

mala.em, Toooo może korzystając ze świąt lepiej po prostu w któryś dzień przejść się do LO i na długiej przerwie pokręcic się trochę tu trochę tam... i spotkac z wybranymi osobami? Smile Szczerze przyznam, że mnie to nauczyciele ostatnio często widzą, hehe Tongue Biggrin

30.03.2007 07:25:50
marcelka

*

Portfel: 765

witamSmile jestem nowa na forum i dopiero się rozkręcam Biggrin Na początek chciałam napisać że uczęszczam do 2 Lo i z tego wyboru jestem zadowolona.Naukę w tej szkole rozpoczęłam dopiero w tym roku,jednak za nic w świecie nie chciałabym zmieniać szkoły.Panuje tu fajna atmosfera,ludzie są przyjaźnie nastawieni do siebie,a jeśli chodzi o nauczycieli,to jak w każdej szkole są i tyrani i ci 'łagodni' Tongue

30.03.2007 08:11:04
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: