Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GRILL
24.07.2006, 14:35:00
GRILL
Przychodzi sobota, popołudnie, słonko za mocno nie praży... I tak sobie w waszych gowach kiełkuje myśl, że... zrobicie grilla. Tak, dokładnie GRILLA. Rodzinka jedzie do rodzinki, macie wolny ogródek, węgiel/brykiety,cokolwiek-palnego, mięcho, piwko, warzywka...

1. Czy grill jest lepszy od ogniska w Bażantarnii?
2. Czy potrawy z grilla smakują Wam lepiej niż te z kija?
3. Czy grill to lepsza atmosfera cyz jednak daleko mu do ogniska?
4. Najsmaczniejsza rzecz zjedzona z grilla/ogniska to....?
5. Jak rozpalacie grilla? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
6. Zdarzyło się Wam kiedyś zemdleć przy rozniecaniu ognia na grillu/ognisku?
7. Bez czego, absolutnie - nie wyobrażacie sobie grilla/ogniska??

Pozdrawiam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
25.07.2006, 00:56:23

Ja oddaję swój głos na ognisko , gdyż ono ma swój urok i bardzo uspokaja.Mozna sobie usiąść, ogrzać się, popatrzeć na płomyki itd. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A i kiełbasa inaczej smakuje jak sie troszkę w ogniu przypiecze. A tak w ogóle to myśle ze najważniejsze jest to że można się spotkać z ludzmi, pogadac i pośmiać się.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
25.07.2006, 06:29:16

magdaaa, ja też preferuję ognisko. Po prostu dla mnie ten trzaskający ogień, duże ilości drewna, płomień pod niebo i "Hej, heeej, heeeeeej SOkooooły!" Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji To jest właśnie to. Może i mówią spece, że z ogniska niezdrowsze jest, bo to niby jakieś tam coś, ze grill zdrowszy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale jakby tak człowiek cały czas chciał być zdrowy, to... nudno by było, prawda? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Nie jest Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Na grillu można kombinować. Ale na ognisku nadziany szaszłyk to jest cos Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

3. Czy grill to lepsza atmosfera czy jednak daleko mu do ogniska?
Tu i tu może być wspaniale.

Z grilla - kiełbasa a'la hook; z ogniska - mega szaszłyk Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

5. Jak rozpalacie grilla?
Skutecznie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
I do skutku Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Mnie tak. Drewno było trochę wilgotne, ciężko się zajmowało, no to dmuchałem, dmuchałem, dmuchałem, byłem wkurozny i znowu... i sie ptrzeletniłem. na jakieś pół sekundy - sekundę straciłem świadomość a jak odzyskałem leciałem twarzą w stronę gruntu. Coś tam zaoporowałem, ale głowa połapała się na samym końcu i przycedziłem czołem o ziemię Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Śliweczkę miałem przez jakieś dwa tygodnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

BEZ ZNAJOMYCH !! !! !!

Pooooozdro Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
30.07.2006, 17:58:12

Lubie grila, teraz stal sie tak popularny ze na normlanym ognisku nie bylam hohoh czasu, a jednak wole takie smarzenie kielbasek na patyku przy ognichu, gdzie dym i ogien rozpryskuja sie na lewo i prawo...taki ogien wspolnie z bliskimi, znajomymi jest naprawde fajny a do tego np piwko Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji bardzo urokliwa imprezka moim zdaniem,
oczywiscie nie mowie ze grila nie lubie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
tez lubie tylko tylko ze kielbaski same sie pieka no ktos je przewraca Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji a na ognisku troche mozna posmiac jak wpadaja coniektorym do ognia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Najsmaczniejsza rzecz ktora jadlam hmm sama niewiem czy taka jest, no ale tradycyjnie kielbaska, ziemniaki z ogniska, chleb pieczony z ketchupem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://www.power.org.pl
Zapraszamy
30.07.2006, 20:37:21

Trzeb asie jeszcze na tych wakacjach, któegoś sierpnia, umówić na grilla w bażantarnii albo skorzystać z czyjejś gościnności i trawnika i zrobić albo ognicho, ale grilla Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Ja jak się zastanowię, to wolę ognisko - jak wspominałem, ma swój klimat.

Na grillu jednak można fajne rzeczy wyczarować Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
i jeśli wierzyć naukowcom - mówią, że węgiel drzewny jest mniej szkodliwy niż drewno.. ile w tym prawdy, nie wiem...

Pozdro.
01.08.2006, 10:31:11

Ja zaproponowalbym jednak inne wyjscie - po co zastanawiac sie czy ognisko czy grill skoro mozna rozpalic jedno i drugie.

Takie rozwiazanie ma rowniez dodatkowa zalete - po rozpaleniu ogniska mozna przeniesc zar na grilla i w znacznym stopniu ulatwic sobie jego rozpalenie.

Music is soundtrack of my life...
11.08.2006, 19:56:47

GRILL ma jeszcze jedną zaletę, tak sobie przypomniałem, bo ostatnio mielismy troche deszczowo... i nadal mamy...

Że jest MOBILNY Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Są nawet takie fajne na kółeczkach. pada deszcze - sobei jedziesz pod daszek. Wieje tu za silny wiatr - jedziesz gdzieś indziej. Ognisko nie lubi byc przenoszone i swoją drogą jest to dość neibezpieczne Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdro.
11.08.2006, 22:11:55

No dokladnie, grilla można zawsze i wszedzie zapalić... nawet w zimie na balkonie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

niewiem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

tak, bo na grillu mozna troche poeksperymentować, przyprawić

3. Czy grill to lepsza atmosfera cyz jednak daleko mu do ogniska?
w sumie niewazne czy grill czy ognisko wazne, ze ma sie wkoło siebie fajnych ludzi, z którymi można sie dobrze bawic

ja lubie skrzydełka z grilla

5. Jak rozpalacie grilla? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

węgiel drzewny + rozpałka Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

nieee

kiełbasy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
12.08.2006, 08:35:55

terelka,
Cytat:7. Bez czego, absolutnie - nie wyobrażacie sobie grilla/ogniska??
kiełbasy

A jest przecież mnóstwo zamienników Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

ja np. chętnie zamiast kiełbasy widzę piwko Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znacznie poprawia nastrój Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale... fakt, coś na ruszt też wejść musi. Obecnie to jest sporo zamienników samej kiełbasy. Dziwniejsze rzeczy to np. kukurydza z grilla albo ryba, jakiem jadł Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdro.
12.08.2006, 09:58:38

No tak, sa rózne zamienniki, i często oprócz kiełbasy są u mnie też skrzydełka albo ryba (ale ja własnie za rybą nieprzepadam) Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12.08.2006, 10:30:07

terelka, Teraz to można sobie w sklepie gotowe nabyć wiktuały - skrzydełka, nóżki, itd., gnaty drobiowe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji w marynacie i z przyprawami, żeby się już babrać nie było trzeba, bo samemu to trzeba troszkę się napocic - marynatę zrobić, męczyć toto i dopiero potem nakłąść na ruszt.

A jakich przypraw używacie? Kamis? Prymat? Galleo? Jeszcze jakeiś inne? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Bo wiadomo nie od dziś, ze przyprawa przyprawie nierówna. U mnei prym wiedzie Kamis, a zaraz za nim Prymat Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

A jak keczup - to tylko Pudliszki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
12.08.2006, 21:58:29

O ja dzisiaj kupilam jakas przyprawke do grila ale nawet nie popatrzylam jaka to jest, chyba z Kamisa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Z grila dotad jadlam kielbaske Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
skrzydelka- nie cuda jak to mawia śmitek Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji hehe, w sumie to nie mialam co jesc bo same kosci Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji chleb z grila smarzony z ketchupem, szaszlyki bardzo dawno temu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale najczesciej kroluje kielbasa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Moze jutro jakas zjem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
kiedys tez jadlam kielbase polewana piwem ale nie pamietam czy mi smakowalo czy nie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji slyszalam ze duzo ludzi tak robi i jest to dosyc popularne Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zapraszamy
12.08.2006, 22:02:37

iwcia napisał(a):kiedys tez jadlam kielbase polewana piwem ale nie pamietam czy mi smakowalo czy nie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji slyszalam ze duzo ludzi tak robi i jest to dosyc popularne Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

ooo czyms takim nie słyszałam... można spróbowac i tak Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

iwcia co myślisz o kiełbasie polewanej vódka przy najbliższej okazji? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12.08.2006, 22:09:03

Terelko - wodki to ja nie lubie i mysle ze jakby mi ktos polal nia kielbaske Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji to ten ktos musialby sobie ja zjesc sam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji no ale piwem hmm czemu nie z tego co wiem to jest to fajna sprawa, a wodka moge ci polac kielbaske na zyczenie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji nie ma sprawy hehe.

Zapraszamy
12.08.2006, 22:11:20

iwcia napisał(a):Terelko - wodki to ja nie lubie i mysle ze jakby mi ktos polal nia kielbaske Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji to ten ktos musialby sobie ja zjesc sam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji no ale piwem hmm czemu nie z tego co wiem to jest to fajna sprawa, a wodka moge ci polac kielbaske na zyczenie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji nie ma sprawy hehe.

Bardzo dziękuje, ale nie skorzystam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Wole zjeśc kiełbaske z ketchupem i piwko do tego Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

iwcia a może żurbróweczka? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy