Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
Giertych poniżył Jacka Kuronia- musi publicznie przeprosić.
AutorWiadomość
lukascompl

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 149

levi napisał(a):
dużo się o tym uczyłem

Uczys się i wiedzieć to w naukach społecznych to coś zdecydowanie odległe pojęcia. Nie wystarczy wiedzieć by zrozumieć pewne probleby w tych kwestiach. Uczyć się więc więcej- to może kiedyś zrozumiesz-

Jeśli IV RP ma być symbolem- niech nim bedzie, bo faktem zapewne się nie stanie w najblizszym czasie.

28.06.2007 20:57:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

lukascompl,

Cytat:
Uczys się i wiedzieć to w naukach społecznych to coś zdecydowanie odległe pojęcia. Nie wystarczy wiedzieć by zrozumieć pewne probleby w tych kwestiach. Uczyć się więc więcej- to może kiedyś zrozumiesz

hmmm z tego co widze, to jesteś w takim samym wieku co ja, więc tąhistorię (również) możesz znać z książek, opowieści i ostatnich lat kadencji SLD...
...więc nie rozumie dlaczego udajesz, że wiesz więcej odemnie...ale oki oki :lmao:

Cytat:
Jeśli IV RP ma być symbolem- niech nim bedzie, bo faktem zapewne się nie stanie w najblizszym czasie

a zobaczysz, że będzie: symbolem odejścia od korupcji, lewych interesów i złodziejczych przedsięwzięć...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
28.06.2007 21:02:52
lukascompl

*

Mylisz się niestety- jestem humanistą w pełni tego słowa znaczeniu i mam doskonały pogląd na sprawy hisrorii, stosunków społecznych, - ale nie jestem na tym forum by się przechwalać- jestem tutaj by uświadamiać że mam własne zdanie.

28.06.2007 21:22:01
levi'
Moderator
*

gratuluję ci twej humanistycznej duszy...

Cytat:
jestem tutaj by uświadamiać że mam własne zdanie

to tak samo jak ja...i nie będe cię przekonywał do swoich racji - ja szanuje twoje zdanie (mimo, że się z nim nie zgadzam) - na tym przecież to wszystko polega...

28.06.2007 21:27:13
lukascompl

*

levi napisał(a):
jestem tutaj by uświadamiać że mam własne zdanie

I moje zdanie jest prawdziwsze od zdań przeciwnych od moich.

28.06.2007 21:34:56
levi'
Moderator
*

lukascompl,

Cytat:
I moje zdanie jest prawdziwsze od zdań przeciwnych od moich

qrcze stary widze, że dalej nie rozumisz tego, że każdy ma swoje zdanie i nie ma: moje zdanie lepsze - twoje gorsze...
...ja uważam, że ja mam racje - ty uważasz, że twoje zdanie jest prawidłowe - no i o to właśnie chodzi...tylko, że nie udowadnia się czyje jest na wierzchu - a ty to starasz się robić...
...powiedziałem, że szanuje twoje zdanie - więc ty uszanuj moje i koniec gadki w tej kwestii, bo odbiegamy od tematu...

jak można przeprosić za publiczne poniżenie :?: czy warto to robić :?:

28.06.2007 21:39:36
Martyn

Portfel: 14

Póki co to IV RP kojarzy mi się z:Ckliwym wykorzystywaniu Jana Pawła II przez pana Giertycha i Panią Murias,do celów wyborczych wszystkie te ich pseudo-średniowieczne akcje na rzecz obronny życia pod szyldem kościoła,to tylko i wyłącznie czysta demagogia i świadomość tego ,że nikt się temu nie sprzeciwi w naszym zaściankowym średniowiecznym państwie ponieważ zostanie zaszczuty i spalony na stosie naszego prowincjonalnego katolicyzmu w stylu"grunt żeby mnie sąsiad widział w kościele i ksiądz,tak po za tym to mogę być skur.....",nasz wielki inteligentny minister(edukacji) który jest prawnikiem otóż mówi Profesorom biologi która to teoria ewolucji jest dobra,hmmm.... patrzcie minister edukacji z wykształcenia prawnik zna się lepiej na biologii niż naukowcy świetnie. A wyrzucenie Gombrowicza,ze spisu Lektur tylko dlatego ze w jego biografii pojawiają się wątki homoseksualne to już przegięcie.Giertych nie patrzy na to że ten człowiek był nominowany do nagrody nobla ,że "Fredydurke" i "Transatlantyk" wymaga myślenie że nie jest to taka ckliwa opowiastka w stylu Esmeraldy jaką jest "Potop".Pamiętacie lekcje polskiego w Ferdydurke co mówią tam nauczyciel "Słowacki wielkim poetą był ,bo był" ,dzisiaj Giertych mówi "Sienkiewicz wielkim pisarzem ,był bo był" ,kto wie o co chodzi i widzi swoiste upupianie Giertycha niech sobie przypomni Ferdydurke ,i to czego ono uczy ,że nie da sie stworzyć idealnej formy,że tak naprawdę nie da się niczego zrobić na siłę bo będzie to słabe i wymuszone kruche!!!Giertych to populista Demagog,seksista i lizus kleru(bardzo dobrze wie to ze pod płaszczykiem kościoła dużo mu wolno),a jago ksenofobia i Homofobia,i całej jego partii zwanej LPR,znana jest na całym świecie Tinky-Winky to Gej Smile swoista paranoja,jakby w Polsce był islam to byśmy wyglądali jak Afganistan.Giertych do domu, za nim zacznie głosić kolejne brednie.Po za tym to nacjonalista ,to co mówi o Niemczech to porostu nacjonalizm!Giertych to Fanatyk chcący narzucić wszystkim swoją wiarę i swój system wartości to ,że on jest katolikiem i nigdy nie pozwoli sobie na aborcje nie znaczy że ,kobieta która jest nie wierząca i ma inny system wartości ma słuchać jakiegoś świra,Polska ma być przyjazna każdej religii,nie może mówić katolik ateiście że jego system wartości jest najlepszy,nikt nikomu niczego nie może narzucać!!!Definicja demokracji brzmi następująco specjalnie poszukałem w internecie"Demokracja to system polityczny,w którym rządzi większość przy absolutnym poszanowaniu praw mniejszości" Chyba pan Giertych który jest o dziwo ,prawnikiem o tym zapomniał.

hmm...
28.06.2007 22:00:50
lukascompl

*

levi napisał(a):
jak można przeprosić za publiczne poniżenie czy warto to robić

Giertych musi publicznie przeprosić , gdyz publicznie obraził i zlekceważył autorytet Jacka Kuronia- jesli tego nie zrobi będzie to potwierdzeniem jego małości i ogólnego dennego poziomu umysłowego-

28.06.2007 22:04:27
pablo

*

Portfel: 546

lukascompl napisał(a):
levi' napisał/a:
jak można przeprosić za publiczne poniżenie czy warto to robić

Uważam że powinno się przepraszać i nie tylko dlatego że sąd zmusi Giertycha do przeprosin, ale dlatego że polityk musi odpowiadać za swoje słowa i czyny.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
29.06.2007 07:21:08
Mariusz Prawy

*

Portfel: 147

Sytuacja zaczyna robić się na polską normalność. Czyli totalny absurd. Potwierdzeniem jest ta oto informacja: http://wiadomosci.onet.pl/1563812,11,item.html
Widać Giertychowie lubią robić wokół siebie szum. A im bardziej oszołomny pomysł tym lepiej.

Mam nadzieję, że sąd utrzyma wyrok i Giertych będzie musiał przeprosić. Chociaż wymuszone przeprosiny to żadne przeprosiny. A ja zaczynam szukać w historii rodziny kto i za co mi podpadł... A nóż widelec będę kogoś sądził za spalony kawalek pola z XV wieku Biggrin

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
30.06.2007 22:59:06
Eisenhower

*

Portfel: 252

Pare slow nt. wyroku dla Giertycha. Moim zdaniem jest on przeswiadczeniem, ze sady nie bronia niestety wolnosci slowa, a zatykaja usta i tepia jej kazdy przejaw.

Dzialalnosc polityczna Kuronia podlega dowolnej ocenie. To nie swieta krowa, nie widze w jej krytyce nic zlego, mozna to robic nawet na przekor narzuconym przekonaniom. Przeciez Romek nie zaatakowal Kuronia jako czlowieka, ale jego czyny, takze nie wiem o co to wielkie larum.

Tak w sumie to podzielam opinie Giertycha, ze porozumienie zawarte przy Okraglym Stole "było porozumieniem, które szkodziło Polsce". Tych ktorzy dazyli do zawarcie tegoz porozumienia uwazam za szkodnikow, w tym i Kuronia. Chyba moge miec taka opinie prawda?

Swoja droga to w 1989 roku nie bylo zadnej rewolucji. Zmieniono nazwe panstwa z PRL na III RP, dodano korone orlu, wykreslono kilka artykulow z konstytucji, dodano kilka nowych, ale niczego nie obalono. Nawet wolnych wyborow nie bylo, bo i tak 65% do sejmu weszlo z PZPR, SD i ZSL. Nawet rzad Mazowieckiego nie byl jak to mowia dzis "pierwszym niekomunistycznym rzadem" bo najwazniejsze teki czyli MSWiA i MON dzierzyli generalowie Kiszczak i Siwicki. Wszystko odbyło się tak jak tego chcialo PZPR. Po prostu ze wszystkich zrobiono glupkow. Innej Polski chciala Solidarnosc Walczaca, ale ich uznano za wariatow i odsunieto na boczny tor.

30.06.2007 23:54:29
pablo

*

Eisenhower napisał(a):
Pare slow nt. wyroku dla Giertycha. Moim zdaniem jest on przeswiadczeniem, ze sady nie bronia niestety wolnosci slowa, a zatykaja usta i tepia jej kazdy przejaw.

Dzialalnosc polityczna Kuronia podlega dowolnej ocenie. To nie swieta krowa, nie widze w jej krytyce nic zlego, mozna to robic nawet na przekor narzuconym przekonaniom. Przeciez Romek nie zaatakowal Kuronia jako czlowieka, ale jego czyny, takze nie wiem o co to wielkie larum.

Tak w sumie to podzielam opinie Giertycha, ze porozumienie zawarte przy Okraglym Stole "było porozumieniem, które szkodziło Polsce". Tych ktorzy dazyli do zawarcie tegoz porozumienia uwazam za szkodnikow, w tym i Kuronia. Chyba moge miec taka opinie prawda?

Swoja droga to w 1989 roku nie bylo zadnej rewolucji. Zmieniono nazwe panstwa z PRL na III RP, dodano korone orlu, wykreslono kilka artykulow z konstytucji, dodano kilka nowych, ale niczego nie obalono. Nawet wolnych wyborow nie bylo, bo i tak 65% do sejmu weszlo z PZPR, SD i ZSL. Nawet rzad Mazowieckiego nie byl jak to mowia dzis "pierwszym niekomunistycznym rzadem" bo najwazniejsze teki czyli MSWiA i MON dzierzyli generalowie Kiszczak i Siwicki. Wszystko odbyło się tak jak tego chcialo PZPR. Po prostu ze wszystkich zrobiono glupkow. Innej Polski chciala Solidarnosc Walczaca, ale ich uznano za wariatow i odsunieto na boczny tor.

Tak tylko zapominasz o jednym: od tego zaczęła się dzisiejsza demokracja. Nikt nie powiedział że była ona idealna, ale początki są zawsze trudne

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
01.07.2007 22:15:03
Eisenhower

*

Zgadza sie, poczatek demokracji, ale nie koniec komunizmu. Tego w Polsce nie bylo. Byl socjalizm, ale nie komunizm. W telewizji pokazywano caly czas obrady okraglego stolu. Wszystko odbylo sie na spokojnie, a koncem roku przeprowadzono wybory prezydenckie, w ktorych Walesa zdruzgotal swoich przeciwnikow. Innymi kandydatami byli Tyminski, Cimoszewicz, Moczulski, Bartoszcze i Mazowiecki. Walesa sypal obietnicami - mialo byc po 100 milionow dla kazdego obywatela, mial byc dobrobyt, druga Japonia, a co bylo? Nieudolna prywatyzacja, ktora doprowadzila do upadku wielu firm oraz do ogromnego bezrobocia. Ze o wysprzedawaniu panstwa zachodowi nie wspomne.

Polska oddzielila sie od ZSRR bo ZSRR jej na to pozwolilo. W tej sytuacji spadal im jeden problem z glowy. Krotko po tym zaczely sie oddzielac Czechoslowacja, Wegry a potem Litwa, Lotwa, Estonia, Bialorus, Ukraina itp. Byl jeszcze po drodze twor znany jako Wspolnota Niepodleglych Panstw, ale i to zaczelo sie walic i to dosc szybko.

01.07.2007 23:42:22
pablo

*

Eisenhower napisał(a):
Walesa sypal obietnicami - mialo byc po 100 milionow dla kazdego obywatela, mial byc dobrobyt, druga Japonia, a co bylo? Nieudolna prywatyzacja, ktora doprowadzila do upadku wielu firm oraz do ogromnego bezrobocia. Ze o wysprzedawaniu panstwa zachodowi nie wspomne.

Czy wg Ciebie gdyby ktoś inny wygrał te wybory to byłoby inaczej. Nie sądzę. No

Eisenhower napisał(a):
Polska oddzielila sie od ZSRR bo ZSRR jej na to pozwolilo.

Dzisiejsza Rosja gdyby tylko miała możliwość to dalej kierowała by Polską - przynajmniej pośrednio.

02.07.2007 22:10:00
Eisenhower

*

pablo napisał(a):
Czy wg Ciebie gdyby ktoś inny wygrał te wybory to byłoby inaczej. Nie sądzę. No

Walesa byl czlowiekiem ktory sie znalazl "w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie". Raczej wykorzystal sytuacje, aby przypisac sobie wiele zaslug, a nie ze wyzwolil Polske. Walesy nigdy nie lubilem i nadal nie lubie. Koles, co skakal przez niewidzialny plot, zrobil wszystko wlasnymi "recami" i wynalazl pomrocznosc jasna. Biggrin Naprawde nie skakal przez zaden plot. Ten sam Walesa namawial do przerwania strajku w Stoczni w 1980 roku i gdyby inni nie wzieli spraw w swoje rece, nie byloby zadnych porozumien sierpniowych. Ta sama "antykomunistyczna opozycja" Michnik, Walesa pila wodke z komunista Kiszczakiem i godzila sie na "pokojowe przejecie wladzy". W przypadku innego prezydenta, moze byloby inaczej, gdyby dyplomacja ze prowadzona byla w inny sposob. Kto wie.

pablo napisał(a):
Dzisiejsza Rosja gdyby tylko miała możliwość to dalej kierowała by Polską - przynajmniej pośrednio.

ZSRR i socjalizm upadalo. Polska i tak przestalaby byc "republika" ZSRR, bo po prostu ZSRR przestal istniec krotko po 1989 (dokladnie w 1991) - glownie z powodu nieudolnosci swoich rzadzacych i narastajacego kryzysu. Chwala Bogu ze gospodarka w wykonaniu Zwiazku Radzieckiego byla tak slaba, ze nie wytrzymala wyscigu zbrojen.

03.07.2007 01:47:20
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: