Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gazeta Łańcucka
05.10.2007, 20:02:07
Gazeta Łańcucka
Jako że współpracuję z redakcją Gazety Łańcuckiej chciałbym się Was drodzy forumowicze zapytać czy macie jakiś pomysł na artykuł do gazety - być może będą to ciekawostki z okolic waszego miejsca zamieszkania, odbywające się w Waszych miastach uroczystości, być może rówież Wasze problemy i zażalenia.
Co o tym sądzicie? Ktoś ma pomysł? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
My heart just wants to die
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
05.10.2007, 20:17:27

Jeju Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji nasze miasto tętni od tematów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji To aż dziwne, że trzeba się pytać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Na początek mógłby być artykuł o naszym Forum Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Bo nie ma co ukrywac, ale jest to niezły fenomen Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Co potem - o rzece Mikośce - dlaczego ktoś się nei wnerwi i nie nałoży na kogoś kary za taki jej stan? Bo to w sumie droga miejska, więc... trzeba się czepiać UM? :/

Poza tym można napisac by o tym, jak wygląda demografia naszego regionu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Urząd Statystycznyw Rzeszowie to dobre źródło Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

kolejny - dlaczego w mieście nie ma fajengo sklepu muzycznego? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Boshe... długo bym tak mógł wymieniac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
:lol-sweat:
05.10.2007, 20:21:08

Ale wiesz jak to jest - ja tylko współpracuje, mogę zajmować się tylko niektórymi tematami ale dzięki za propozycje - być może niebawem z nich skorzystam. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
05.10.2007, 20:25:26

A może tak o brakujacych miejscach parkingowych ? :]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
05.10.2007, 20:36:34

Kuru napisał(a):A może tak o brakujacych miejscach parkingowych ? :]

Na to jak na razie i tak nie będzie sposobu :]

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
05.10.2007, 20:57:08

GothicSpirit napisał(a):Na to jak na razie i tak nie będzie sposobu :]

Nie dam sobie głowy uciąć, ale czy obecny burmistrz nie obiecywał jakiejś sporej ilosci nowych miejsc parkingowych ?
Jeżeli obiecywał to warto się przyczepić !

... No chyba, że "góra" nie pozwala robić na swoim obejściu... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

[ Dodano: 2007-10-05, 20:58 ]
Ps. jak będę mieć chęci to przy najbliższej okazji kupie Gazetę Łańcucką i postaram się ja "przeanalizować" i napisać co jest w niej do ..... , a co dobre....
05.10.2007, 21:08:33

GothicSpirit napisał(a):
Kuru napisał(a):A może tak o brakujacych miejscach parkingowych ? :]

Na to jak na razie i tak nie będzie sposobu :]

ja bym chętnie poczytał co burmistrz ma do powiedzenia w sprawie miejsc parkingowych Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
nawet kupił bym dwie takie gazety Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

miejsca parkingowe to jest temat przez duże "T" i kropka Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
05.10.2007, 21:24:17

Skoro tak mówicie to może faktycznie należałoby się przyczepić tego tematu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji No cóż zaobaczę co na to zwierzchnicy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
09.10.2007, 08:29:51

Dobrym tematem byłaby również sprawa budowy hotelu w naszym mieście - ale nie jakiejś klitki na kilka miejsc, hotelu z prawdziwego zdarzenia z odpowiednim standardem,na jakieś 50 - 100 miejsc noclegowych i restauracją. Lata mijają a my dalej dajemy zarobić hotelom rzeszowski, a po co?
09.10.2007, 09:35:48

PJU, Do większych obiektów tego typu w mieście zalciza się Bursa Szkolna. Bliżej - Dymarka, ale ona ma już dość niski standard. Problemem jest... budowa takiego dużego obiektu u nas i jego RENTOWNOŚĆ. Budowa wielkiego hotelu byłaby pryszczem po rozwinięciu aparatu napędzającego turystów do owych klitek, które i tak świecą pustkami.
09.10.2007, 14:10:09

ja tam wolę miejsca parkingowe! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
09.10.2007, 15:30:11

Zdecydowanie miejsca parkingowe to bardziej mierżący problem dla mieszkańców jak i osobistości na wyższych stołkach (przecież od czegoś są - niech coś zrobią).

Nie interesuje mnie że jakaś pani z Łańcuta lub okolic zajmuje się jakimś tam wyszywaniem fartuszków, albo, że drużyna X wygrała lub przegrała mecz na jakimś spotkaniu....

Chętnie bym przeczytał artykuł w Gazecie Łańcuckiej (lub innej lokalnej pracie; sugestia dla konkurencji, gdyby GŁ nie podchwyciła tematu) braku miejsc parkingowych...
To jest naprawde poważny problem - napiszcie o tym jakiś dłuższy artykuł, zróbcie wywiad z pewnymi osobami (wiadomo jakimi - tymi od kiełbasy wyborczej).

Dość zwodzenia, mydlenia oczu, obiecanek cacanek (a głupiemu radość)... bo nie uważam by mieszkańcy Łańcuta byli głupcami.

A może już był taki artykuł w gazecie ?
11.10.2007, 12:30:20

- miejsca parkingowe
- plany MDKu na dalszy rozwoj - ostatnio dostali sporo kasy z UE chyba jakieś 300.000 euro, poprawili naglosnienie, scene maja przebudowac chyba i na plantach też coś
- drąrzyć sprawę z pazdanem i Gwizdakiem - co oni mają na sumieniach jeśli mają :hihi:
- opierd$$$$$ PKP za fatalny stan całego dworca - tu się po prostu nie chce wysiadac
- dlaczego w Łańcucie nie ma żadnej pwoażnej filli wyższej szkoły???? nie mówię u U3W
- dlaczego tak malo kasy wydaje się na promocję miasta i powiatu??? nie mówie o tej z podatkach ale o tej z UE??????
- co sie dzieje z Polmosem i ze Śrubami??
- na razie tyle :lol-sweat: :lol-sweat: :lol-sweat: :lol-sweat: :lol-sweat:

ale i tak musze dodac ze gazeta lancucka srednio mi sie podoba ze wskazaniem na to ze mi się raczej nie podoba :/ ze wszystkiego co się ukazuje w naszym regionie to lubię Biuletyn Gminny nie miejski nie mylić z miejskim!

(swoja droga ten biuletyn składany przez pana Jacka Golbę to jest dosłownie miernota jakaś, jak mozna to wydawac? masa literowek, wazelinowate wywiady i wogle jakas taka gazeta co mi sie kojarzy z polityka :/ :/ :/ :/ :/ - szkoda tego dobrego papieru)

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
12.10.2007, 20:14:49

Czy warto pisać do "Gazety Łańcuckiej"??? Czy warto pisać w ogóle do jakiegokolwiek innego lokalnego pismaka ( "Echa" i "Wizjera") ? Myślę,że nie warto. Poziom profesjonalizmu i obiektywizmu dziennikarskiego jest tam zerowy. Może jako oficjalne organa partii lub jakieś biuletyny -takie cele to szczyt możliwości naszych brukowców...

Chcę również przypomnieć moja niegdysiejszą wypowiedz-związaną bezpośrednio z tym tematem...

Oto ona:
Poruszyłbym tu jeszcze kwestię dwóch ( moim zdaniem probagandowych, laurkowych i śmiesznych z dziennikarskiego punktu widzenia) brukowców "- Gazety Łańcuckiej"
i "Echo". Poziom prowadzonej debaty, duskusji, bełkotu i propagandy jest zastraszający, obiektywnie rzecz ujmując- artykuły w tych gazetach komptromitują ich autorów ( ze wskazaniem na "Echo"). Chwyty socjotechniczne w nich stosowane są prymitywne i śmieszne a przy tym pozbawione jakiegokolwiek profesjonalizmu dziennikarskiego, ot co -wzajemne wylewanie na siebie szamba.
Te gazety przypominaja szkolne gazetki, są nawet gorsze!!! Powiem tak: zero obiektywizmu dziennikarskiego, zero podejmowania tematów ciekawych i trudnych, itd. Najczestszą info jaką możemy tam przeczytać to: kolejkne dożynki , wystep jakiegoś zespołu ludowego , wspaniała działalność i pracowitość obecnych władz w iście gomułkowskim stylu ("Echo") lub krytyka władz obecnych przez naszą lokalną opozycje ze Starostwem na czele (" Gazeta Łańcucka").... A gdzie bieżące problemy mieszkańców, gdzie obiektywizm przejawiający się w tym ,że porzeprowadza się wywiady u PRZYPADKOWO-LOSOWO NAPOTKANYCH OSÓB A NIE WŚRÓD SWOJEJ RODZINY I ZNAJOMYCH.
Mając taką lokalna prasę stajemy się pośmiewiskiem i proszę nie dziwmy się ,gdy jakaś beszczelna gówniara-Doda-nazywa nas "wieśniakami". Przeglądając jakąś lokalna gazetkę i widząc,że większość informacji dot. np. Ochotniczej Straży Pożarnej, jakiegoś zespołu ludowego, dziecięcego lub klubu sportowego, sesji rady mniasta, jaki to Pazdan zły("Gazeta Łańcucka") lub M. Roman zła ("Echo") to na mdłości mnie zbiera i czasami nie dziwie sie opinii Dody...

Ekolog
12.10.2007, 20:27:28

Ekolog napisał(a):Czy warto pisać do "Gazety Łańcuckiej"??? Czy warto pisać w ogóle do jakiegokolwiek innego lokalnego pismaka ( "Echa" i "Wizjera") ? Myślę,że nie warto. Poziom profesjonalizmu i obiektywizmu dziennikarskiego jest tam zerowy. Może jako oficjalne organa partii lub jakieś biuletyny -takie cele to szczyt możliwości naszych brukowców...

Chcę również przypomnieć moja niegdysiejszą wypowiedz-związaną bezpośrednio z tym tematem...

Oto ona:
Poruszyłbym tu jeszcze kwestię dwóch ( moim zdaniem probagandowych, laurkowych i śmiesznych z dziennikarskiego punktu widzenia) brukowców "- Gazety Łańcuckiej"
i "Echo". Poziom prowadzonej debaty, duskusji, bełkotu i propagandy jest zastraszający, obiektywnie rzecz ujmując- artykuły w tych gazetach komptromitują ich autorów ( ze wskazaniem na "Echo"). Chwyty socjotechniczne w nich stosowane są prymitywne i śmieszne a przy tym pozbawione jakiegokolwiek profesjonalizmu dziennikarskiego, ot co -wzajemne wylewanie na siebie szamba.
Te gazety przypominaja szkolne gazetki, są nawet gorsze!!! Powiem tak: zero obiektywizmu dziennikarskiego, zero podejmowania tematów ciekawych i trudnych, itd. Najczestszą info jaką możemy tam przeczytać to: kolejkne dożynki , wystep jakiegoś zespołu ludowego , wspaniała działalność i pracowitość obecnych władz w iście gomułkowskim stylu ("Echo") lub krytyka władz obecnych przez naszą lokalną opozycje ze Starostwem na czele (" Gazeta Łańcucka").... A gdzie bieżące problemy mieszkańców, gdzie obiektywizm przejawiający się w tym ,że porzeprowadza się wywiady u PRZYPADKOWO-LOSOWO NAPOTKANYCH OSÓB A NIE WŚRÓD SWOJEJ RODZINY I ZNAJOMYCH.
Mając taką lokalna prasę stajemy się pośmiewiskiem i proszę nie dziwmy się ,gdy jakaś beszczelna gówniara-Doda-nazywa nas "wieśniakami". Przeglądając jakąś lokalna gazetkę i widząc,że większość informacji dot. np. Ochotniczej Straży Pożarnej, jakiegoś zespołu ludowego, dziecięcego lub klubu sportowego, sesji rady mniasta, jaki to Pazdan zły("Gazeta Łańcucka") lub M. Roman zła ("Echo") to na mdłości mnie zbiera i czasami nie dziwie sie opinii Dody...

Stary a czego Ty wymagasz? Obiektywizmu od dziiennikarzy sponsorowanych przez burmistrza i starostwo? :| W każdym bądź razie - nie musisz tego czytać.

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy