Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (15):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 7 Następna > Ostatnia »
Formuła 1
AutorWiadomość
lukascompl

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 149

A jutrzejszy wyścig zapowiada się interesująco -tym bardziej, iż Kubica ciś podczas eliminacji na torze Monza w Mediolanie zajął siódme miejsce-tylko pogratulować wyniku- szkoda tylko że Polacy wygrywający w światowych zawodach to indywidualne sukcesy, bez następców w przyszłości najbliższej- czego przykładem na pewno jest i będzie Kubica.

09.09.2006 23:17:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Hmmm.... Kubica rusza chyba z 6 pozycji, albo cos mi się przesłyszało w porannej audycji RadiaZet. Byłoby super, jakby dojechał na tej samej pozycji lub jedną wyżej na metę Tongue Smile No i oczywiście cały i zdrów (tak mówię, bo kumpel wysłał mi dziś rano na mejla... filmik z kraksy jakichs bolidów... echhh).

Trzymamy kciuki Smile

10.09.2006 07:16:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Portfel: 1,393

A Kubicy w zespole BMW-Sauber "rośnie" następca. Niestety jest trochę wyrywny. To wiadomość z wczorajszego treningu

Cytat:
Treningi zaciemniły obraz, bo na obydwu najszybszy był najmłodszy w F1 Sebastian Vettel, testowy kierowca BMW-Sauber. Był najszybszy nie tylko na torze, ale też w alejce dojazdowej do garaży, za co dostał od FIA mandat - 3,5 tys. dol. Jechał bowiem 74 km/godz., a nie powinien przekroczyć 70, bo FIA zaczęła właśnie program "Bezpieczeństwo na drogach świata". (...)

Po południu Vettel znów szalał. Przez chwilę szybszy od niego był Michael Schumacher, ale Vettel na kolejnym okrążeniu jeszcze się poprawił. "Schumi" szybciej już nie chciał jechać.
(...) - Były znaczne różnice techniczne w ich samochodach - tłumaczy Theissen, na którym Vettel robi ogromne wrażenie.

Gazeta Wyborcza

10.09.2006 09:14:25
Falkhor
Administrator
*

grzenio,

Cytat:
Był najszybszy nie tylko na torze, ale też w alejce dojazdowej do garaży, za co dostał od FIA mandat - 3,5 tys. dol. Jechał bowiem 74 km/godz., a nie powinien przekroczyć 70

\
3,500 dolców za 4km nadwyżki?? Biggrin Buahaha Biggrin jakby u nas były takei stawki za mandaty, to mielibysmy najbezpeiczniejsze drogi na ŚWIECIE, bijąc nawet Mongolię na głowę Tongue

Kubica, teraz ten Vettel... Młode talenty? Smile

10.09.2006 09:34:45
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Młode wilki.

A co do mandatu to świadczy to o ścisłym trzymaniu się przepisów. A u nas nawet pomysłodawcy przepisu o ograniczeniu prędkości do 50 km/h zakładali że trzeba dać mniej bo i tak wszyscy będą jeździli co najmniej 10 km/h szybciej.

10.09.2006 10:11:01
PEPEr

*

Portfel: 416

3 miejsce ! Biggrin brawo Robert brawo ! Smile

I don't need no tv, I don't need no news, All I need is a bumpin beat to bump away my blue-ue-ues I don't give a damn what the people say I`m gonna do it my way Smile
10.09.2006 15:40:19
grzenio

*

Yes, yes, yes :!: Piękny wyścig.

A Schumi zakończył karierę w pięknym stylu.

10.09.2006 15:42:16
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Wiedziałam, że da rade Biggrin Gratulacje dla Roberta! Smile Smile Smile

Cytat:
Trzecie miejsce to dla mnie wielkie zaskoczenie - powiedział na konferencji po zakończeniu wyścigu o Grand Prix Włoch Robert Kubica. Polak zakończył wyścig na trzecim miejscu w swoim trzecim starcie w Formule 1.
- Miałem bardzo dobre opony, zarówno podczas kwalifikacji jak również w trakcie wyścigu - powiedział Kubica. - Po kwalifikacjach już wiedziałem, że w niedzielnym wyścigu mogę pojechać bardzo dobrze. Miałem niewielki problem na początku - na pierwszej szykanie zablokowałem koło i opona uległa odkształceniu, tak więc do pierwszego pit stopu musiałem zmagać się z wibracjami samochodu.

- Bardzo dziękuję zespołowi - powiedział Kubica. - Wyścig był bardzo trudny. Najpierw miałem za plecami Felipe Massę, później Fernando Alonso, trzeba więc było jechać na sto procent możliwości. Trochę sprzyjało mi szczęście, trochę pecha mieli rywale, ale ostatecznie udało się.

- Drugie podium w debiutanckim sezonie teamu BMW Sauber i podium w moim trzecim wyścigu Formuły 1 to wspaniały rezultat - mówił Polski kierowca. - Jeszcze raz chciałem podziękować całej ekipie.

[center]
[/center]
źródło - gazeta.pl

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

10.09.2006 16:00:05
Falkhor
Administrator
*

Wielkie gratulejszyn dla niego! Smile Smile Smile Smile Fakt, niby inni mieli pecha, a on szczęście, ale przecież tak jest w sporcie Animatedwink

Poooooozdro.

10.09.2006 16:41:46
terelka
Moderator
*

Coraz bardziej lubie tego Kubice Biggrin

Cytat:
Wszystkie włoskie gazety podkreślają dżentelmeńską postawę Kubicy, gdy przy wyjeździe z pit-stopu przepuścił mistrza świata Fernanda Alonso.
Cytują słowa Polaka: "Gdyby chodziło o kogo innego, być może trzymałbym się swego toru jazdy i nie ustąpił, ale pomyślałem, że to dopiero mój trzeci wyścig w F1, a Fernando walczy przecież o tytuł mistrza świata".

Ta wypowiedź zachwyciła włoskich komentatorów. Piszą, że to dowód dojrzałości, skromności i szacunku dla zasad fair play, których od Kubicy mogliby się uczyć starsi i bardziej doświadczeni kierowcy.

źródło - onet.pl

12.09.2006 08:34:18
Falkhor
Administrator
*

Jeny Smile To chyba mój idol jest, ten Kubica Biggrin jak człek, bo sam ten sport to mnie nie interesuje, no ale jednak... Potrafi się chłopak odezwać.

12.09.2006 08:48:20
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Falkhor,

Falkhor napisał(a):
bo sam ten sport to mnie nie interesuje

eee taki poazadny sport, ogladam przewaznie cale wyscigi , i sie niepdooba ? ojojoj Tongue Tongue Tongue

Pozdrawiam Maciej
12.09.2006 10:01:28
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

Falkhor a juz myslalam ze jestem sama jednyna jak palec Animatedwink ze swoim wypaczonym niezainteresowaniem tym sportem Animatedwink ale juz mi razniej Biggrin

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
12.09.2006 11:01:32
terelka
Moderator
*

hehe kofani Biggrin Ja w sumie tez nie oglądam narazie ale jak pojawił sie taki talent jak Robert Kubica - i to Polak! to trzeba trzymac kciuki i kibicowac Biggrin Wkońcu rzadko ktoś z naszego kraju jest w jakims sporcie najlepszy (Kubica dąży do tego Biggrin )

12.09.2006 12:08:04
Falkhor
Administrator
*

iwcia, No pewnie, ze we dwoje raźniej Biggrin

Ja uważam, że kibicuje mu jako sportowcowi, w sensie życze mu szczęścia i sukcesów. Ale ta auticzka mnie nie interesują jak i sam wyścig też mnie nie porywa...

Po prostu przyjemnie posłuchać takiego sportowca. Nie oglądam tego, bo mnie nie intersuje ta dziedzina, ale doceniam jego zasługi i na pewno wielką wolę walki. Jego osobowośc czyni go chyba... unikalnym.

12.09.2006 12:59:17
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: