Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (15):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Formuła 1
AutorWiadomość
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Robert Kubica zajął ósme miejsce w kwalifikacjach do wyścigu o Grand Prix Turcji na torze Istanbul Park, jutro zawody, wszyscy bez wyjatkow ogladaja i trzymaja kciuki Smile

Polski kierowca wystartuje w niedzielę z czwartej linii. - BMW-Sauber -

[center][/center]

Formula roolez Biggrin

Pozdrawiam Maciej
26.08.2006 22:43:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 3,494

Trzymamy kciuki! i miejmy nadzieje, że zajmie dobre, punktowane miejsce Biggrin

Wywiad z Robertem - gazeta.pl

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

27.08.2006 09:34:48
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,393

terelka napisał(a):
Trzymamy kciuki! i miejmy nadzieje, że zajmie dobre, punktowane miejsce Biggrin

Yes, yes, yes :!:

Miejmy nadzieję że sprawdzi się to co mówią komentatorzy, że tor nowy i szanse się trochę wyrównują, bo "starzy" kierowcy jeszcze go tak dobrze nie znają jak inne tory.

27.08.2006 10:17:02
terelka
Moderator
*

No niestety, tym razem nie udało się zdobyć punktów, ale Kubica zajął całkiem niezłe ( biorąc pod uwage fakt, że jest to jego 2 występ w F1) 12 miejsce... Smile

Cytat:
Polski kierowca wystartował z ósmej pozycji (czwartej linii). W pewnym momencie wyścigu jechał nawet na piątym miejscu, jednak w drugiej części wyścigu bolid Polaka wyraźnie stracił moc. O niewłaściwych ustawieniach pojazdów teamu BMW-Sauber świadczyć może także dopiero 14. miejsce, ze stratą dwóch okrążeń do zwycięzcy, pierwszego kierowcy tego zespołu, Niemca Nicka Heidfelda. 1

więcej informacji - sport.onet.pl

27.08.2006 16:40:55
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Hmmmm... No fajno... Złe opony... Kubica czuje, że opony były złe (onet.pl)

Szkoda, bo nawet ja z ciekawości patrzyłem, jak mu poszło, i na pewno trochę nizej, niż on sam się spodziewał... Szkoda, ze nawalił sprzęt.

[ Dodano: 2006-09-01, 10:54 ]
Kubica znowu najszybszy Biggrin

LINK

Cytat:
Robert Kubica (BMW Sauber) uzyskał najlepszy czas podczas środowego treningu na torze w Monzy, gdzie odbędzie się następny wyścig Grand Prix Formuły 1. Jego kolega z drużyny Nick Heidfeld był ósmy, Fernando Alonso (Renault) - czwarty, a Michael Schumacher (Ferrari) szósty - podaje serwis F1-Live.com

Widać, musi się chłopak przetrzeć w walce z innymi użytkownikami toru. A potem będzie już tylko lepiej Biggrin

29.08.2006 09:36:31
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

No już 10 września kolejny wyścig z udziałem Polaka Biggrin Trzymamy kciuki, kiedyś wkońcu wygra! Smile Moze juz we Włoszech... Smile

Cytat:
"Znam tor Monza bardzo dobrze i bardzo go lubię. Wiele lat mieszkałem we Włoszech. Wydaje mi się, że w tym wyścigu będę u siebie w domu. Włosi uwielbiają motoryzację, a ja od wieku 13 lat uczyłem się tu sztuki kierowania samochodami" - wyjaśnił cytowany przez stronę internetową F1Racing.net Kubica.

Link - sport.onet.pl

01.09.2006 21:27:24
Falkhor
Administrator
*

terelka,

Cytat:
Znam tor Monza bardzo dobrze i bardzo go lubię. Wiele lat mieszkałem we Włoszech. Wydaje mi się, że w tym wyścigu będę u siebie w domu.

hEH Smile Super Smile Oby pojechał jak najlepiej i żeby dojechał cały do mety i wiadomo, z takim szczegółem jak miejsce w pierwszej 5. Smile I dobrym dla siebie czasem Smile Poooowodzenia.

02.09.2006 06:09:52
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Cytat:
Robert Kubica

Stan cywilny: kawaler

Wzrost: 1,84 m

Waga: 73 kg

Hobby: kręgle, gry komputerowe, karting

Ulubione danie: pasta

Ulubiony napój: sok pomarańczowy

Ulubiony tor: Macau

Pierwszy wyścig: kartingowe mistrzostwa Polski, Poznań 1995

Robert Kubica - sylwetka

źródło - gazeta.pl

02.09.2006 19:59:37
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,393

Cytat:
Kibice i fani bardzo liczą na moje zwycięstwa w wyścigach, ale na razie muszę trochę ostudzić te nadzieje. Na znaczące sukcesy jeszcze przyjdzie czas – stwierdził pierwszy polski kierowca startujący w wyścigach Formuły 1. (...)

"Cudu na torze z dnia na dzień nie ma, takie przypadki w Formule 1 się nie zdarzają. Pracujemy stale nad bolidem, jest już spora poprawa, ale i tak do doskonałości sprzętu jeszcze daleko. Ja sam przecież nadal jestem na torach nowicjuszem, muszę się jeszcze bardzo wiele nauczyć. Znam swoje miejsce w szeregu. Przecież nadal nie wiem, jak będzie wyglądała moja przyszłość w następnym sezonie. Oczywiście liczę na to, że zespół BMW Sauber podpisze ze mną kontrakt, ale o tym zadecydują szefowie teamu. Ja na ich decyzję nie mam żadnego wpływu" - dodał Kubica.

Oceniając dobre opinie, jakie otrzymał po dwóch startach w Grand Prix Węgier i Turcji Robert Kibica jest przekonany, że dla niego jednak najważniejsze są wnioski, jakie wyciągają szefowie jego teamu. "To, że o mnie dobrze pisze prasa i chwalą nawet przedstawiciele innych teamów, dla mnie osobiście nie ma wielkiego znaczenia. To miłe, ale najbardziej liczy się akceptacja szefów zespołu" - wyjaśnił Robert Kubica.

Myślę że bardzo rozsądne podejście do swoich startów. Nie możemy popadać w hurra optymizm, żeby potem się nie zawieźć.

Ten fragment jest dobry Smile :

Cytat:
Opowiadając o kulisach kontaktów towarzyskich wśród kierowców Formuły 1, Robert Kubica powiedział, że kto chce mieć kolegę... powinien sobie kupić psa. "To jest zamknięty świat rywalizacji kierowców i ich zespołów, ja na razie nie mam w nim kolegów.

I na koniec smutna prawda :554:

Cytat:
Na pytanie, jak zostać kierowcą wyścigowym, Robert Kubica stwierdził, że jedynym rozwiązaniem dla utalentowanych młodych zawodników jest wyjazd za granicę.

"Jest mi przykro, że muszę to powiedzieć, ale karierę trzeba robić za granicą. W Polsce nie ma torów wyścigowych, nie ma wysokiego poziomu sportowego, nie ma odpowiedniego zainteresowania. Kto będzie jeździł tylko w kraju, kariery międzynarodowej nie zrobi" - stwierdził zawodnik.

Wiadomosci24.pl

03.09.2006 21:07:41
terelka
Moderator
*

hehe grzenio uprzedziłeś mnie Animatedwink

Ciekawy artykuł Smile Liczymy na jego zwycięstwa, ma chłopak talent Smile więc niepozostało nam nic innego jak czekać na pierwsze miejsce w którymś z wyscigów Smile bo jestem przekonana, że w przyszłości Robert stanie na najwyższym miejscu na podium!

Robert Kubica w Warszawie - zobacz zdjęcia

03.09.2006 21:15:19
Falkhor
Administrator
*

Hmmmm... No gość nie wygląda groźnie Tongue

Cytat:
Cudu na torze z dnia na dzień nie ma, takie przypadki w Formule 1 się nie zdarzają. Pracujemy stale nad bolidem, jest już spora poprawa, ale i tak do doskonałości sprzętu jeszcze daleko. Ja sam przecież nadal jestem na torach nowicjuszem, muszę się jeszcze bardzo wiele nauczyć. Znam swoje miejsce w szeregu. Przecież nadal nie wiem, jak będzie wyglądała moja przyszłość w następnym sezonie.

i dlatego gościa lubię!

[ Dodano: 2006-09-06, 14:39 ]
Źródło: LINK, PAP.

Cytat:
Siedmiokrotny mistrz świata Formuły 1 Michael Schumacher ma ogłosić zakończenie kariery po niedzielnym starcie w Grand Prix w Monza - napisała w środę gazeta "Bild". Niemiecka bulwarówka nie podaje źródła informacji o wycofaniu się Schumachera z tej prestiżowej rywalizacji.

Może to tylko prowokacja, ale jeżeli Szumi zszedłby już z zawodów, to... Hmmm... mniejsza presja psychiczna na naszego Kubicę? Smile

Heh, podkreśliłem jeszcze 'siedmiokrotny'... rany... Schumacher to na prawdę rewelacyjny kierowca... Uznanie dla niego.

04.09.2006 09:12:22
terelka
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
Może to tylko prowokacja, ale jeżeli Szumi zszedłby już z zawodów, to... Hmmm... mniejsza presja psychiczna na naszego Kubicę? Smile

Ja wiem czy mniejsza presja... jest wiele innych świetnych kierowców, którzy dorównują pomału Szumiemu (bo dorównać jemu się nie da szybko Tongue ) -jak choćby Alonso Smile Ja wolę, żeby Kubica wygrywał z najlepszymi, z tymi którymi nikt nie może wygrać Biggrin wtedy taka wygrana nabiera większego znaczenia Biggrin Animatedwink i budzi respect Smile

Falkhor napisał(a):
Heh, podkreśliłem jeszcze 'siedmiokrotny'... rany... Schumacher to na prawdę rewelacyjny kierowca... Uznanie dla niego.

Falkhor prawda w 10000% Smile

06.09.2006 20:03:54
Falkhor
Administrator
*

terelka, Ale nie mam pojęcia, jako on jest jako człowiek Biggrin Bo nasz formułowiec to - po jego wypowiedziach - całkiem spoko gość, zrównoważony, inteligentny. Schumachera znamz jakiejś reklamy i parę razy widziałem go na eurosporcie Biggrin Wierze jednak, że byle kto nie może jednak usiąść w takiej maszynie, jakie fruwają w F1 Biggrin

terelka, a jak myślisz, czym Szumi by się mógł zająć.... na emeryturze? Smile Wyorbażasz go sobei np. w reklamie Fiata 126p F1 Edition? Biggrin Biggrin

06.09.2006 21:51:04
terelka
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
terelka, a jak myślisz, czym Szumi by się mógł zająć.... na emeryturze? Smile Wyorbażasz go sobei np. w reklamie Fiata 126p F1 Edition? Biggrin Biggrin

hehehe może zajmie się tworzeniem własnego modelu Szumi 126p F1 Biggrin kto wie Biggrin

06.09.2006 22:13:51
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Jutro kolejne wyscigi Biggrin GP Włoch - Zapraszam do ogladania wszystkich kibiców i trzymania kciuków za Polaka Smile

Cytat:
Mistrz świata Formuły 1 Hiszpan Fernando Alonso został przesunięty z piątej na dziesiątą pozycję na starcie niedzielnej Grand Prix Włoch, która rozegrana zostanie na torze Monza. To oznacza, że Robert Kubica wystartuje z trzeciej linii.

onet

Pozdrawiam Maciej
09.09.2006 22:31:27
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: