Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Finał LŚ w Polsce
AutorWiadomość
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Finał LŚ w Polsce

Tegoroczny finał Ligi Światowej mężczyzn w piłce siatkowej odbędzie się.... w Polsce, a dokładniej w Katowickim Spodku!!! Oznacza to, że Polska jako gospodarz ma zapewniony udział w turnieju finałowym Clap Thumbup Biggrinance: Biggrinance: Biggrinance:

Cytat:
W lipcu Polska będzie gospodarzem finałowego turnieju Ligi Światowej siatkarzy. W piątek prezes PZPS Mirosław Przedpełski złożył podpis na umowie przygotowanej przez Międzynarodową Federację Siatkówki (FIVB).
Finałowy turniej odbędzie się w Polsce po raz drugi. W 2001 roku osiem zespołów rozgrywało mecze w Katowicach, a zwyciężyła Brazylia. Ocena imprezy przez władze FIVB i zagranicznych gości była bardzo wysoka.
źródło - onet.pl

A stało się tak dlatego, że:

Cytat:
Gospodarzami finałowego turnieju Ligi Światowej siatkarzy 2007 mieli być Włosi, którzy jednak zrezygnowali z organizacji imprezy. Nie widzieli szans, by się ona zbilansowała w kosztach.

- Gdyby było inaczej, to tak szybko Włosi nie oddaliby finału światowego. Fakt, że Międzynarodowa Federacja Siatkówki zwróciła się do Polski o przejęcie turnieju, świadczy o tym, że jesteśmy cennym partnerem i potrafimy udźwignąć dość wysokie zobowiązania finansowe - uważa mistrz olimpijski i świata Ryszard Bosek.

Gospodarz musi wpłacić FIVB kaucję w wysokości 500 tys. dolarów.
źródło- onet.pl

Bardzo się ciesze, że taki turniej będzie zorganizowany w Polsce, wiadomo, że w Spodku panuje na meczach reprezentacji fantastyczna atmosfera Smile Wiele bym dała, żeby obejrzeć na żywo chociaż jeden mecz, ale pewnie dostac bilety, to bedzie granicznyło z cudem Smile

A Wy co sądzicie o tej imprezie ?

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.03.2007 23:40:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4

świetna sprawa Thumbup pamiętam jak byłem na eliminacjach kadry w rzeszowie...
...niezapomniana atmosfera Clap
chyba nigdzie na świece nia ma takich kibiców jak w polsce :sugoi:

a co do samej imprezy to nie tylko duże wydarzenie sportowe, ale zarazem medialne i finansowe - dzięki temu, że o naszym kraju będzie głośno na świecie zyskamy renomę, a zarazem zarobimy sporo pieniędzy Clap mówie "my" mając na myśli pzps Rotfl

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
16.03.2007 23:45:59
terelka
Moderator
*

levi napisał(a):
świetna sprawa Thumbup pamiętam jak byłem na eliminacjach kadry w rzeszowie...
...niezapomniana atmosfera Clap
chyba nigdzie na świece nia ma takich kibiców jak w polsce :sugoi:

tez tam byłam! Biggrin i zgadzam sie tego się nie da zapomnieć Biggrin
Na którym meczu byłes? Ja na tym z Rosja Smile Było fantastycznie, jesteśmy najlepszymi kibicami na świecie (my Polacy Biggrin ) I myśle, że m.in dlatego też wybrano Polske na finał, atmosfera panująca na meczach naszej kadry jest niepowtarzalna i nigdzie na świecie nie ma takiej Smile

16.03.2007 23:51:47
levi'
Moderator
*

ja też z rosją Clap ale miałem troszke kiepskie miejsce (loża M) =P ale swoje przeżyłem Clap

Cytat:
atmosfera panująca na meczach naszej kadry jest niepowtarzalna i nigdzie na świecie nie ma takiej

nie da się ukryć Clap - i to kolejny powód do wielkiej narodowej dumy Thumbup Clap

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
16.03.2007 23:56:10
terelka
Moderator
*

levi napisał(a):
ja też z rosją Clap ale miałem troszke kiepskie miejsce (loża M) =P ale swoje przeżyłem Clap

Ja sektor A , rząd 1 Biggrin Miejsca idealne, ale w czerwcu wstałam o 4 rano, żeby zarezerwować spokojnie bilety Smile Opłaciło się. Fajnie by było, gdyby jeszcze jakieś mecze były organizowane w Rzeszowie Smile

Liga Światowa to renomowana impreza i powinniśmy być dumni, że jest organizowana w Polsce Biggrin Może akurat nasza reprezentacja wywalczy :lol-sweat: na niej wysokie miejsce, albo i ją wygra Biggrin

17.03.2007 00:02:06
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy

terelka,

Cytat:
Nie widzieli szans, by się ona zbilansowała w kosztach.

No proszę... Jacy metodyczni Ci Włosi Tongue Bardzo się cieszę, hehe. Dzięki temu super impreza sportowa będzie u nas Smile I sądze, Terelko, ze jak się postarasz, to załatwisz bilety, weźmiesz aparat i zdasz nam wspaniałą relację Smile

A dla siatkarzy jak zwykle - trzymane mocno kciuki Smile Rotfl

17.03.2007 10:32:38
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Falkohr napisał(a):
A dla siatkarzy jak zwykle - trzymane mocno kciuki Smile Rotfl

Trzymamy trzymamy :] Rotfl :lol-sweat:

Juz nie mogę się doczekać pierwszych meczy naszej reprezentacji Clap :lol-sweat:

17.03.2007 11:02:27
Falkhor
Administrator
*

Hmmmmmmmm... a moze jednak zdecydują się na przenosiny i owy Finał LŚ będzie się dobywał... na Podpromiu?? hala jest piękna Biggrin Biggrin Biggrin A kibice z Podkarpacia mają już renomę Biggrin Biggrin Biggrin

17.03.2007 12:52:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
Hmmmmmmmm... a moze jednak zdecydują się na przenosiny i owy Finał LŚ będzie się dobywał... na Podpromiu?? hala jest piękna

Fakt, hala piękne, ale za mała Animatedwink Zainteresowanie w Polsce siatkówką jest zbyt duże Animatedwink wiec mecze muszą być rozgrywane w naprawdę dużej hali... Spodek to dobre miejsce na tego typu imprezy, bo pomieści dużo ludzi.

No ale jakby się zdecydowali na Podpromie to by była pełnia szczęscia Biggrin =D

17.03.2007 12:55:17
Falkhor
Administrator
*

terelka, Wiesz, na Podpromiu to zrobią tylko taki elitarny występ, dla najwierniejszych fanek, które będzie się weryufikowało wariografem Tongue Tongue Dlatego spoko, myślę, że załapiesz się na pierwszy rząd. Z resztą ponoć ten 'kaloryfer' się rozbiera, w sensie można dach rozłożyć i będzie jeszcze więcej miejsc siedzących Biggrin Biggrin Biggrin

Z resztą ja tak powiem - jakby finał był na Podpromiu, to nawet ja bym się z Łańcuta ruszył. nawet na parking, żeby krzyczeć i dopingować Smile Smile

17.03.2007 13:08:45
terelka
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
jakby finał był na Podpromiu

Pomarzyć zawsze można Smile
Już raz grała reprezentacja na Podpromiu, może akurat powtórzy się to kiedyś Smile Oby oby, podkarpacie tez potrzebuje wielkich sportowych wydarzeń :lol-sweat:

17.03.2007 13:12:01
Falkhor
Administrator
*

terelka, Nooo ale FINAŁ to FINAŁ. Zjechałoby się sporo luda nie tylko z naszego kraju... A Rzeszów chyba by nie podołał tak wielkiej imprezie. Prawda, hala jak dla mnei jest ogromna, ale na takie coś za mała Smile MOŻE by ją tak powiększyli o parking, to by było ok Smile PÓKI co - zostaje na razie TV Smile

17.03.2007 14:14:45
terelka
Moderator
*

Finał LŚ 2007 w Polsce, Euro 2012 w Polsce Biggrin wow!!! Jeszcze niedawno nikt by niepomyslał, że takie ważne imprezy będą się odbywać w Polsce. Smile

18.04.2007 19:49:43
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

All Inclusive timbaland mp3 cad software Leśmian Bolesław wiersze Spawanie