Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (7): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 7 Następna > Ostatnia »
FILM - Widziałem, polecam/odradzam/szukam (SKRÓTOWCE)
Autor Wiadomość
marcelka

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 764

Gothka =) napisał(a):
"Kto nigdy nie żył..."

Ja także polecam ten film Smile

"Świat bez kar, świat bez wad - to sen
I jak ptak, nieba blask - piękny sen"

17.06.2007 09:45:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
nfm: 1,251

"Po rozum do mrówek"

PS wszystkie bachory powinny to oglądnąć!! Animatedwink
Bajka jak bajka ale ciekawa treść, pokazuje życie mrówek i ich tak na prawde duże problemy Animatedwink

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
17.06.2007 10:25:02
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,400

"Młodzi gniewni" - widziałam, przed paroma minutami zakończyłam seansik i jestem jak nowo narodzona. Film o buncie, śmierci, brutalnej czarnej krwawej rzeczywistości ale i o uporze, ambicji i tym, że z każdego szamba da się wyjśc, jak się czegoś naprawdę pragnie. PIekny film, acz szkoda, że z jednym smutnym akcentem, nie mogło być przecież całkiem różowo .... polecam ! Po tysiącroć polecam - nie tylko ze względu na genialną rolę Michelle Pfeiffer Smile
Peace Cool

A dziś - jako zamiennik za Dodę bleeee :sweet:

"Szukając siebie"

Cytat:
Opowieść o niezwykłej przyjaźni, łączącej autora bestsellerowej książki, zdobywcę nagrody Pulitzera, i czarnoskórego nastolatka z Bronksu, obdarzonego wielkim talentem pisarskim. Choć pochodzą z dwóch różnych światów, zbliża ich miłość do literatury. Do spotkania między uczniem i mentorem dochodzi przypadkowo. Okna mieszkania Forrestera wychodzą na boisko szkolne, gdzie nastolatek Jamal Wallace wraz z kolegami trenuje koszykówkę. Grający w piłkę chłopcy zauważają, że od pewnego czasu ktoś obserwuje ich z ukrycia.

Film naprawdę niesamowity i uwierzcie mi, pisałabym tak samo jeśliby nawet nie było czarnoskórego nastolatka z BronXu.... A na szczególną uwagę zasługuje Sean Connery, który genialnie zagrał tegoż pisarza .... Smile

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
03.07.2007 22:40:16
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,849

POLECAM KRONIKI PRL'u MIODZIO!

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
23.07.2007 18:15:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
SunShine

*

nfm: 1,317

Bake napisał(a):
POLECAM KRONIKI PRL'u MIODZIO!

Oglądałam Tongue fajne Biggrin
Ja oglądałam ostatnio epic movie specyficzne, banalne, śmieczne, absurdalne, ale mi się podobało.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
24.07.2007 23:53:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Bake

*

ja wczoraj komedie Noc W muzem... bardzo mi sie podobałą! polecam!

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
25.07.2007 14:22:19
Prot

*

Reputacja: 1
nfm: 459

ziomalka napisał(a):
"Szukając siebie"
Cytat:
Opowieść o niezwykłej przyjaźni, łączącej autora bestsellerowej książki, zdobywcę nagrody Pulitzera, i czarnoskórego nastolatka z Bronksu, obdarzonego wielkim talentem pisarskim. Choć pochodzą z dwóch różnych światów, zbliża ich miłość do literatury. Do spotkania między uczniem i mentorem dochodzi przypadkowo. Okna mieszkania Forrestera wychodzą na boisko szkolne, gdzie nastolatek Jamal Wallace wraz z kolegami trenuje koszykówkę. Grający w piłkę chłopcy zauważają, że od pewnego czasu ktoś obserwuje ich z ukrycia.

Film naprawdę niesamowity i uwierzcie mi, pisałabym tak samo jeśliby nawet nie było czarnoskórego nastolatka z BronXu.... A na szczególną uwagę zasługuje Sean Connery, który genialnie zagrał tegoż pisarza .... Smile

Oglądałem i podobał mi się ale nie ze względów na aktorów Animatedwink Też polecam ten film.

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
25.07.2007 23:49:08
Bake

*

Polecam Back to the future - kultowy film! Naprawde warto obejrzeć!

26.07.2007 15:07:29
mala.em

*

nfm: 306

"Harry Potter i Zakon Feniksa"
byłam wczoraj na premierze, więc mogę na świeżo napisać, że ten film zapowiadany jako hit lata mozna polecić chyba tylko fanom Smile
osoby, które nie czytały książek ani nie oglądały poprzednich filmów nie mają czego szukać w kinie, bo po prostu nie załapią o co w tym wszystkim biega..jak dla mnie to trochę dziwne, że na podstawie najdłuższej książki całej serii (prawie 1000 stron) zrobili najkrótszy, ledwie 2 godzinny film.. fabuła wprawdzie trzyma w napięciu, ale w porownaniu z wersją papierową wyszła trochę jak zlepek przypadkowych scen i skrótów myślowych..że już nie wspomnę o tym, ze jedną z kluczowych scen okrojono dosłownie do 3 sekund!
ale trzeba się też zgodzić, że film w odróżnieniu do poprzednich "Potterów" nie ma juz takiej radosnej, familijnej atmosfery, a jest bardziej mroczny i "horrorowaty" co jest niebanalną zasługą polskiego operatora Sławomira Idziaka Smile Z powodu tejże mroczności nie polecam zabierania do kina dzieci - bo dosłownie już po pierwszych 5 minutach schowają się ze strachu pod fotel Smile
mogą się za to wybrać do kina nastoletnie fanki Daniela Radcliffa - czarodziej wreszcie trochę wydoroślał i wyprzystojniał Animatedwink
ja niestety jestem zawiedzioną fanką Alana Rickmana, któremu rolę bardzo okrojono - a szkoda, bo moim skromnym zdaniem jako ponury i wiecznie drwiący, kpiący i szydzący czarny charakter jest najlepiej obsadzonym aktorem w całej serii Smile no ale jako równie wredna i do tego sadystyczna wiedźma pojawiła się po raz pierwszy Helena Bonham-Carter, więc czuję się usatysfakcjonowana Animatedwink

28.07.2007 19:27:57
Bake

*

Oglądałem film TAMA z Łańcuckiej wypożyczalni DVD... nie taki zły Smile

29.07.2007 13:31:00
Kuru

*

nfm: 1,020

"Shooting dogs" - film zatyka. Naprawde mocny film, nawet nie będę próbował opisywać słowami...

29.07.2007 23:48:57
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Gang dzikich wieprzy - lekko nudnawy i monotonny film, z prostą i oczywistą fabułą, mało - zdecydowanie zbyt mało śmiesznych gagów żeby określać to komedią tych wakacji - co miałam przyjemność (?) usłyszeć kiedyś tam w tv Animatedwink
John Travolta już się wypala, a reszta obsady to też znani i lubiani aktorzy, co nie znaczy, ze film ze wzgledu na samo zaplecze aktorskie bedzie udany Animatedwink
Uogólniając - średniawka Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.07.2007 00:05:55
Bake

*

Powrót do Przyszłości - BOSKA komedia, chyba jedyn film który obejrzeliśmy wczoraj do końca Biggrin

05.08.2007 09:15:31
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

40 letni prawiczek - too jest dopiero wypaśna komedia Animatedwink - nie było Cię wtedy Bake, ale ją faktycznie obejrzeliśmy do końca - porządna dawka dobrego i niekoniecznie 'grzecznego' dobrego humoru Animatedwink - POLECAM GORĄCO :lol-sweat: :lol-sweat:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
05.08.2007 16:48:22
Bake

*

ziomalka, a może obejrzelibyśmy Kosmiczne Jaja? tez boska komedia...

06.08.2007 09:21:33
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *