Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
FILM - Widziałem, polecam/odradzam/szukam (SKRÓTOWCE)
AutorWiadomość
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
Portfel: 0

ZA szybcy za wściekli - Tokio drift - wprawdzie pierwszych dwóch dilmów z tej serii nie widziałam, ale ten powalił mnie na kolana ... wspaniała muzyka plus niesamowita akcja a do tej przystojny aktor w roli głownej - nic dodać nic ująć, już nie wspomnę tych fantastycznych samochodów i huku silnika, który doprowadzał mnie do obłędu hehe Smile

niezwykły film , warto obejrzeć Smile

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
12.08.2006 23:59:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
nemeczko

*

Reputacja: 0

Mullholand drive ( 2001 ) - thriller/psychologiczny/z domieszką czarnego humoru
Ogólnie to bardzo trudno straścić ten film w kilku zadaniach.opowiadania losy kobiety która na wskutego wypadku traci pamięć.w drodze do poznania prawdy napotyka niejaką Betty która pomoże jej odkryć prawde.akcja dzieje się na kilku płaszczyznach które przenikają się w punkcie kulminacyjnym.
Film wywarł na mnie ogromne wrażenie.pomimo że ma niesamowicie zakręcona fabułe,to oglądało mi się go bardzo przyjemnie.Powalające zakończenie,genialna gra aktorska,fantastyczna muzyka charakterystyczna dla dzieł Lyncha wprowadzą nas w ciemne zakamarki umysłu rezesara, których przez długi czas nie będziemy mogli opuścić.

And all its been was it all for nothing
14.08.2006 16:15:26
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Klątwa El Charro - niby horror miał być, a otrzymujemy kiepską wersję naśladownitwa "teksańskiej masakry...". Fabułą wręcz przewidywalna. gra aktorów... no niemal żałosna. Aktorki ąłdne, ale to za mało Biggrin Końcówka filmu.... no ŚMIAĆ się chce... ŻAŁOSNA. muzyka na zwykłym, niewyróżniającym się poziomie... Pomysł na film... no nawet jakiś jest, tylko wzięty od całkiem złej strony. Nie da rady się tego bać. Odradzam...

The Hounting - Na okładce napisane było, ze jest to film o nawiedzonym domu. No i wrzucam do odtwarzacza, i kurcze... zgadza się. Jest dom. neizwykły. i ponadto jest nawiedzony. Aktorzy troszeczkę trącą myszką... Jest tam i bohater gwiezdnych owjen, i kusząca K. Zeta-Jones, która w filmie okazuje się być bi-seksualistką, ale to nic. Efekty na pozimoie przyzwoitym, z małym minusem. Muzyka - całkiem całkiem. Klimacik... jest. Fabuła - moim zdaniem bardzo ciekawa. momenty, w których można zatrząśc portkami - tez są Smile Całośc - ładnei zmontowana dla miłosników nawiedzonych domów Biggrin Polecam, warto. Bo trudno o oś lepszego Biggrin

Sky Fighters - Film o... samolotach. powstały z ręki człowieka odpowiedzialnego za "Taxi". Okłądka głosi, ze... jest to obecnie najszybszy film akcji Biggrin Czy na prawdę? Hmmm... Całośc oceniam na +. Bo film nie udaje, ze jest czymś innym. Zdjęcia walk samolotów robią spore wrażenie, kamera tak fruwa, że autentycznie można mieć zawrót głowy. Do tego teorrorysci, wielka afera, piękne kobiety, szybkie samoloty... To tygryski lubią. Warto wrzucić na ruszt Smile Oczywiście, jesli lubiało się Top Gun Biggrin

20.08.2006 21:19:22
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Step Up - Tyler Gage wskutek nierozważnego chuligańskiego wybryku zostaje skazany na pracę społeczną w szkole tańca. Na początku czuje się w nowej roli nieswojo i obco. Wszystko się zmienia, kiedy poznaje piękną studentkę. Dziewczyna wciągnie go w świat muzyki i pomoże mu odkryć w sobie wyjątkowy talent do tańca. A w międzyczasie zapłonie między nimi gorące uczucie.
Wspaniała muzyka plus niesamowity aktor w roli głownej Biggrin Wprawdzie fabuła znana i stara jak świat, ale dla tej muzyki no i dla niejakiego Channinga Tatuma warto Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
11.09.2006 20:19:39
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 3

CLICK

Michael Newman (Adam Sandler) jest żonaty z piękną Donną (Kate Beckinsale). Para ma dwójkę wspaniałych dzieci, Bena (Joseph Castanon) i Samanthę (Tatum McCann). Niestety Michael nie widuje ich często, gdyż do późna pracuje w firmie architektonicznej, łudząc się, że niewdzięczny szef (David Hasselhoff) w końcu doceni jego zasługi i zaproponuje mu spółkę.
Po kolejnym wieczorze spędzonym w pracy Michael jest tak zmęczony i zdenerwowany, że nie pamięta, którym z pilotów wyłączyć telewizor. Udaje się więc na zakupy w poszukiwaniu pilota uniwersalnego.
I zaczyna sie cala seria ciekawych i smiesznych przygod Biggrin przy koncu mozna sie nawet troszke poplakac,

Film jak dla mnie bardzo fajny, zabawny i smieszny Smile sklania do przemyslen i refleksji no i ma w sobie pewne przeslanie... jakie? zobaczcie sami Smile

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
14.09.2006 23:00:50
okimaxim

*

Reputacja: 1

Zakochany bez pamięci - odradzam. Można obejżeć ale to nie jest to co ma być :/ da sie oglądać ale taki jakiś dziwny :/ ogólnie raz widziałam i więcej nie chce.

04.10.2006 21:31:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Zakochany bez pamięci - odradzam. Można obejżeć ale to nie jest to co ma być :/ da sie oglądać ale taki jakiś dziwny :/ ogólnie raz widziałam i więcej nie chce.

04.10.2006 21:31:55
Falkhor
Administrator
*

Widmo (Shutter) - Zacznę od niego, chociaż mozna by od innych... Bardzo, bardzo dobry horror - jeżeli komuś nie drgnie powieka w scenie, gdy gościu wywołuje klisze i dostrzega cień, któremu zaczyna się przyglądać i... to ma coś z głową albo nie ma takeigo udźwiękowienia w domu, jak ja Biggrin Film oglądać tylko w nocy, ewentualnie przy zaświeconej małej lampce i tak jak ja - mieć za swoimi plecami dwie kolumny po 200watt Tongue Biggrin Plus wzmazniacz Diory Biggrin Film po rpostu znakomity w swej klasie. Zaliczany do kategorii asian terror theatre - a przynajmniej a bym zaliczył. Bije na głowę japońskie 'kręgi' i 'Klątwę'. Gorąco polecam. Sporo dobrych momentów, jak wspomniałem lux dźwięk i... fabuła Smile Zakończenie troszeńkę niedopracowana, raczej dziwnawe, ale... nie czepiajmy się Smile Po prostu polecam. Ocena szkolna 6- Smile

Infekcja - film z serii Asian Terror Theatre. Historia o tym, jak niby wirus zanieczyszcza ludzką krew, powoduje dziwne zmiany w mózgu. Ludzie niby umierają, a po poewnym czasie - stają się niby zombiakami... ale uprzedzam - takie jest tylko wrażenie! Ja, gdy oglądnąlem film do końca, połapałem się, że to wszystko wyglądało trochę inaczej. Acz dokłądnie SAMA końcówka wróży coś innego, ale ja uznałem to za 'oczko' od reżysera Tongue Wracając do filmu - jest trochę krwi, także zielonkawej. Znikające ciała, odcięcie od świata zewnętrzengo (wsio dzieje się w szpitalu). Dosypmy do tego lekarza o silnej woli dokonania super odkrycia, tuszowanie smierci jednego z pacjentów oraz tajemniczą pacjentkę, która w lustrzanych powierzchniach widzi... zmarłych? Film w skali szkolnej oceniłbym na 4-. A to dlatego, że cosik w tym filmie brakło. Ale - dla miłośników zielonkawych medycznych dziwactw - w sam raz Smile

Wizje - Druga (ale w sumie pierwsza, jaką miałem Tongue ) pozycja z serii Asian Terror Theatre. Film o... gazecie śmierci. A dokładniej - rodzinka (2+1) wraca sobie chyba z urlopu. Muszą się zatrzymać, bo tatuś musi z budki wysłać przez modem wazne dane. W tej chwili dostrzega skrawek starej gazety. Przygląda się jej a tam... zdjęcie jego córeczki i adnotację, że dziewczynka zginęła w wypadku samochodowym. W ten właśnie dzień i za... kilka minut. Ojciec przez chwilę nie wie, o co biega, ale gdy jego wzrok pada na nadjeżdżającą ciężarówkę ukierunkowaną na samochód... Nie będę zdradzał szczegółów. Życie zapracowanego azjaty zmienia się całkowicie... gazeta zaczyna go wręcz prześladować i przynosić mu wieści o ludziach, którzy wkrótce umrą... Co nasz bohater zrobi? Podpowiem, ze nie będzie to takie oczywiste. Do tego dojdzie ktoś, kto juz wcześniej miał do czynienia z ową gazetą, starsza kobieta-medium i... Hmmm... warto oglądnąć. Tutaj dałbym ładną 4. Lepsze niż Infekcja (wg mnie oczywiście), ale nie tak dobre jak Widmo Smile

UltraViolet - Hummmm... Komiksowa rozpierdzielanka, machanie mieczami, dobre kostiumy, zgrabna i wysportowana (i ładna Smile ) Mila Jovowich, sporo zaawansowanej technologii, spisek, genetyczne manipulacje, morze efektów specjalnych (na średnio-zaawansowanym poziomie). Plus ratowanie dziecka przez złym, wrednym, krnąbrnym i mającym ludzkość za nic - złym charakterem. czy nei wygląda Wam to na komiks? Strzał w dziesiątkę. Film szybki i efekciarski, z okrojoną ale sensowną fabułą. Naciągany jesli chodzi o realizm (kurcze, w sumie to tam chyba nic nie jest do końca realne). Wielki plus to wspomniana Mila - po 'Piątym Elemencie' i 'Resident Evil' - podobne wcielenie. Zabójcze, seksowne, troche nierozgarnięte Biggrin Dla miłośników i amatorów komiksowej fantastyki. W oryginalnym DVD - opcja alternatywnego... początku filmu. Ocena w swej klasie to jak dla mnie 4+ Smile

Hostel - Pewnie już wszyscy ten film widzieli. Ja czekałem na DVD Tongue Być może niecałkiem potrzebnie, boooo... Dźwięk nie jest tu tak wazny ani rewelacyjny. Wokoło tego obrazu wybuchła już i w sumie wygasła afera, że niby urąga krajom słowiańskim Smile Tongue Za film odpowiadają E. Roth i Q. Tarantino (m.in. Pulp Fiction). Mniejsza z tym. Grupka młodych ludzi rusza w trasę po Eur. Wschodniej, gdyż jak ktoś im dał cynk - tam kobiety lecą na kasę i jak usłyszą amerykański akcent - zrobią wszystko. Oczywiście naszym bohaterom chodzi głównie o zajęcia łóżkowe, niż poznawanie historii zwiedzanych krajów... Tyle tylko, że moneta 'zdobywców' się odwraca... trafiają do 'schroniska' dla młodzieży, która w sumie jest miejscem wyłapywania ludzi do... specyficznego biznesu. Skracając niektóre wątki powiem tak - jeden z bohaterów budzi się przywiązany do krzesła, zakneblowany fikuśnym gadżetem, a przed nim gość wyglądający na esesmańskiego prawcę chce mu coś wyciąć... Hmmm... Film masakryczny. Sporo erotyzmu i ciał pięknych słowianek. Zupełnie nie dla młodych ludzi. Masakra, nieuzasadniona przemoc, krew, itp. itd. Plus 'zboczeniec dość rozmowny'. W sensie - 'katować, aby katować'. Jest piłowanie ciała, wyłupywanie oka, przypalanie palnikiem... Prawie jak film 'gore'. Są jakieś strzępy fabularne, które ograniczają się do próby ucieczki i uratowania jednej dziewczyny... Film cięzko ocenić. Efekty i dźwię - 3+. Fabuła... Uhm. Może i niepotrzebna w takim filmie. Wrażenie ogólne - 4-. Dla ewidetnych amatorów poczucia humoru Tarantino.

Wszystkie filmy do wzięcia w wypożyczalni na Ottona z Pilczy.

05.10.2006 10:32:34
Zuziaaa

*

Falkhor, zaczełam oglądac Widmo ale wiadomo jak Biggrin wiec sie nie wypowiem Smile

a tak poza tym - był ktos juz moze na Samotności w sieci ??

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
05.10.2006 10:44:44
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

okimaxim napisał(a):

Zgadzam sie Smile też to widziałam i zdecydowanie odradzam, według mnie najgorsza komedia romantyczna (?) jaką widziałam...

okimaxim napisał(a):
a tak poza tym - był ktos juz moze na Samotności w sieci ??

Byłam , obejrzałam i ... uważam, że są lepsze filmy.. Troche nudny, czasami niewiadomo o co chodzi... w sumie wątek ciekawy i film o znajomościach sieciowych można zrobic naprawdę niezły a tu... według mnie nic ciekawego... wybrałam się, żeby poprawić sobie nastrój a wyszło inaczej...

[ Dodano: 2006-10-06, 20:22 ]
World Trade Center - był ktoś może? warto się wybrać?
Bo ja właśnie niedługo mam zamiar pójść na to Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

06.10.2006 20:00:39
Totti

*

Jestem fanem kina rodzimego ,ale ostatnio wybrałem sie na World Trade Center.Dla mnie rewelacja .Bardzo dobre kino .Polecam :569:

15.10.2006 23:11:16
Zuziaaa

*

ja WTC ogladalam na kompie - moze to i lepiej bo fragm z tytmi przysypanymi przewijalam. Film nie najgorszy, jak dla mnie taki "amerykanski" ...

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
16.10.2006 09:01:57
Padlinka

*

napewno wszyscy znaja kawalki legendarnego juz (niestety ) Ray'a Charlesa tj . "hit the road Jack" "Georgia on my mind"
i wlasnie film o jego tworczosci z mnostwem wspanialej muzyki
naprawde polecam

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
16.10.2006 16:33:36
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Piraci z Karaibów - Na krańcu świata - nie dość, że śmieszny, fascynujący, pełen ciekawych ujęć to na dodatek - cudooowna - jak przypuszczam podobnie jak we wcześniejszych odcinkach z serii - rola boskiego Johnny'ego Tongueuppyeyes: Jack Swallow ahhhh jakże on ma wspaniałe poczucie humoru, jakże wymowne spojrzenie, jak zwinnie się porusza, jaki złośliwy...jaki zabawny....murowany kandydat na męża, choć sam aktor grający jego właśnie do najprzystojniejszych nie należy :lol-sweat: według mnie XP
Reasumując - Jack, Jack, Jack, czemuż facetów takich jak Ty,tak na tym świecie jest mało,deficyt, ciąągły deficyt .... Tongueuppyeyes:

I dodam tylko, że jak widać na załączonym obrazku, nie jest ON czarny, ale ziomalce się podoba i to jaaak Smile Smile Smile

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
03.06.2007 18:17:17
Falkhor
Administrator
*

Plac Waszyngtona - Ciekawa opowieść o trudnych związkach... międzyludzkich. Polecane do oglądania we dwoje, ale solo też może być, bo historia ponadczasowa - 'dramat trudnego wyboru'.

Co gryzie Gilberta Grape'a - Znakomity film połączenia dramatu, komedii, obyczaju i psychologii. Film przedstawiający ludzi z problemami - od małych do dużych problemów. A nawet bardzo dużych i ciężkich... nastroje widza - od płaczu do śmiechu.

03.06.2007 19:07:39
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

GRY sauna wkłady kominkowe zeswiata hotele w hamburgu