Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Fast food - Za czy Przeciw ?
Autor Wiadomość
Kiwi
Hrabina ;)
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 618
Fast food - Za czy Przeciw ?

Jeśli niema czasu na przygotowanie sobie posiłku często wybieramy się do McDonalda albo do najblizszej budki z hamburgerami, hot dogami, zapiekankami. Łatwo, szybko, smacznie (?) - oto powody dlaczego tak robimy.
Ale czy naprawdę warto zajadać się jedzeniem, którego pochodzenia nie znamy albo nie chcemy znać? Które jest bardzo tuczące,a my nawet tego nie odczuwamy dopóki nie staniemy na wadze.

I w tym miejscu stawiam pytanie:

Czy lubicie takie jedzenie czy nie?
I jak często po nie sięgacie?

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
13.11.2007 16:35:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
SunShine

*

nfm: 1,319

Nie sięgam z przyczym nardziej materialnych ale też boje się troche to jeść bo nigdy niewiadomo co tam tak naprawde się znajduje :/ szczerze nie pamietam kiedy cos takiego jadłam ale często takie jedzonko robie u siebie w domu, jak dla mnie troche za "cięzkie" ale mój boyfriend chyba lubi Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
13.11.2007 18:10:19
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Padlinka

*

Reputacja: 1
nfm: 1,415

ja lubie fast foosy smakuja mi niezmiernie , ale nie jem ich specjalnie czesto . ciezko jest potem z moim zloladniek i jak mow Sun niewaidomo co tam jest SmileO

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
13.11.2007 22:37:31
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,957

Są sytuacje, gdy hotdog albo zapiekanka bardzo sie przyda. Ale nijak nie nadają się one na stałe menu.

Zapiekanka kosztuje obecnie około 4-4,5 złotego. Za 5 złotych mamy w lokalu ziemniaki oraz porcję surówki. Ile czekamy? Tyle samo, co na fastfood - bo te akurat rzeczy są 'z lady'. napchać można się skutecznie, płacąc dosłownie 50 groszy więcej albo i nie - bo ziemniaki 2,5zł, surówka 2,5zł. Powiem też gdzie - w barze Millenium. ostatnio mam remont totalny, więc już 3 razy byłem tam na obiedzie.

Fast food jest atrakcyjny - kolorowy i szybki. Mowa o zapiekance. KTÓRA i tak w sumei wypada całkiem dobrze jak dla mnie w porównaniu z hamburgerem.

14.11.2007 08:12:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,889

Lubie ale jem rzadko bo próbuje schudnąć Biggrin wczoraj 2 kebaby... ech jestem słabym człowiekiem ...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
14.11.2007 10:33:49
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
nfm: 15,957

Bake, Myślę, że akurat kebab - DOBRY kebab - znowu bije czego-to-nie-mającego-hamburgera Smile

14.11.2007 11:25:20
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,664

co najwyzej pizza a jak jestem gdzies i trzeba szybko zjesc to frytki albo talarki - wiadomo z czego - z zmieniaka i szybko sie je Biggrin
a jak jestem niesamowicie glodny wole kupic bulke w spozywczaku i zjesc z czyms normlanym niz te przerobki z z fast foodów - mieso niewiadomo skad - chore bydlo i te sprawy - polecam krotkie opowiadanie Mastertona pt hamburger - po przeczytanieu tego napewno juz nei kupie hamburgera w ff Biggrin

14.11.2007 12:06:06
okimaxim

*

Reputacja: 1
nfm: 2,325

ja tek jak Qmar Tongue pizza, zapiekanka, frytki... a kiedy ja ostatni raz jadłam chamburgera czy coś takiego...? chyba jeszcze w podstwówce ^^ i to tylko z 3 razy Tongue góra 4 Tongue nie jadam takich rzeczy Animatedwink

14.11.2007 12:21:07
SunShine

*

nfm: 1,319

ja jadałam 2 lata temu w warszawie kebaba Biggrin widziałam jak kobbiea go przygotowuje ale pyszny był Smile tylko cała się w tym uświniłam Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
14.11.2007 13:20:56
Kiwi
Hrabina ;)
*

Ja normalnie nie jem fast foodów (czasem zapiekankę albo kebab), ale za to pizzę uwielbiam. Tylko czy pizza to fast food, w końcu czeka się na nią minimum 20 minut !!!
Za to hamburgerów, hod dogów i większości innych produktów a'la McDonalds nienawidzę.
Jednak wczoraj skusiłam się na tortillę, bo nigdy tego nie próbowałam. Nie opłacało się. Teraz wiem przynajmniej czego nie kupować. Przestroga na przyszłość. hehe

*
14.11.2007 14:28:10
Qmar
Moderator
*

pizze tez w sumie mozna przyjac jako ff a dlugo sie ja robi bo jest duza Biggrin - na zapiekanke tez sie chwile czeka Biggrin

14.11.2007 15:21:53
Kiwi
Hrabina ;)
*

Qmar napisał(a):
na zapiekanke tez sie chwile czeka

Zależy gdzie kupujesz. W Greko w Łańcucie trzeba mieć troszkę cierpliwości, ale w budkach koło PKP w Rzeszowie dostaniesz w ciągu paru minut. A w smaku porównywalne Smile

*
14.11.2007 15:31:45
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,889

Falk kebaby w rzeszowie dobre sa u turka (ale tłuste) albo w barze koło WSZ chyba bistro bar, z miesem z kurczaka warzywami sałatka... chyba bardzo niezdrowy nie jest...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
14.11.2007 16:21:01
Kiwi
Hrabina ;)
*

Bake, ale mi ochotę na kebaba zrobiłeś. Na szczęście w pobliżu mojej pracy (na Podwisłoczu) nie ma żadnej budki z kebabami, bo od razu bym tam poszła. A później plułabym sobie w brodę, że przytyłam Tongue

Kebaby i pizza to moje słabostki jeśli chodzi o fast foody.

*
14.11.2007 16:30:31
Qmar
Moderator
*

a mi ten temat zrobil smaka na pizze chyba zjem jakas na weekendzie Biggrin

Kiwi napisał(a):
Zależy gdzie kupujesz. W Greko w Łańcucie trzeba mieć troszkę cierpliwości, ale w budkach koło PKP w Rzeszowie dostaniesz w ciągu paru minut. A w smaku porównywalne

tak racja Smile ale zalezy tez gdzie jesz Smile przeciez niektorzy nie sa codzinnie w rzeszwie a tym bardziej specjalnie po zapiekanke Animatedwink
ja za to moge powiedziec ze pizza w greco jest dosc szybko robiona i bardzo dobra Smile czeka sie srednio 10-15 minut Smile

14.11.2007 17:45:04
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *