Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Facet istotną NAJmądrzejszą i NAJgłupszą jednocześnie.
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Facet istotną NAJmądrzejszą i NAJgłupszą jednocześnie.

Cytat:
To mężczyźni zbierają najwyższe laury, ale nie mogą przypisać sobie bezapelacyjnego zwycięstwa w intelektualnej wojnie płci. Badanie wykazało bowiem, że taką samą przewagę nad kobietami mają też po przeciwnej stronie skali, wśród dwóch procent osób najmniej inteligentnych.

Źródło - Sunday Times / Onet.pl
Autor - Roger Dobson i John Elliott

Wojna płci trwa od zawsze. Najsilniejszym argumentem jest oczywiście inteligencja, przejawiająca się w zaradności życiowej, mądrości użytkowej i społecznej, umiejętności gromadzenia wiedzy i... radzeniu sobei z rzeczami najtrudniejszymi jak i najłatwiejszymi.

Cytat:
Mężczyźni mają wyraźną skłonność do znajdowania się zarówno na samym szczycie, jak i na samym dnie.

Źródło - j.w.

Czyli kobeity nie są od nas głupsze, tylko... są w mniejszości Smile Są wszechstronniejsze Smile

Ciekawa lekturka, niedługa. Polecam Smile

Co o tym sądzicie? Smile

19.10.2007 10:16:24
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Wedlug mnie mezczyzni sa inteligentni ale tylko w niektorych dziedzinach, zas w pozostalych czasem glupota wychodzi na wierzch.
Osobiscie denerwuje mnie gdy mezczyzna uparcie twierdzi ze ma racje nawet gdy jej niema, rywalizacja plci objawia sie szczegolnie tym facet nie moze pogodzic sie ze kobieta jest w czyms lepsza, np zarabia wiecej, ma lepsza posade itp, mase przykladow z zycia gdzie meska ambicja bierze gore.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
19.10.2007 17:32:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kuru

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 1,066

iwcia napisał(a):
objawia sie szczegolnie tym facet nie moze pogodzic sie ze kobieta jest w czyms lepsza, np zarabia wiecej,

W sprawie zarobków to jest chyba jasne - taki facet którego żona wiecej zarabia, może czuc się niepotrzebny i niedoceniany.

19.10.2007 17:47:32
siss

*

Portfel: 791

Moim zdaniem kobiety są wszechstronniejsze i tym samym mądrzejsze. I nie twierdzę tak dlatego, że sama jestem płci żeńskiej.
Obserwując bliskich mi mężczyzn stwierdzam, że pomijają mnóstwo "drobiazgów", jak brudne naczynia, niesprzątnięte mieszkanie, pełny kosz na śmieci itp, ale zwracają na to uwagę dopiero, jak zaczyna im to fizycznie przeszkadzać. Jak z kosza śmierdzi, jak nie ma czystego talerza, jak łażą po wyschniętym błocie. Tak jest i poza domem.
Faceci są chyba bardziej stanowczy i mniej sentymentalni. U kobiet z kolei sentymentaklizm, roztkliwianie się, rozważanie jest słabą stroną, choć bardzo często bywa tą mocną.
Tak więc jednak, starając się oceniać w miarę obiektywnie, stawiam na kobiety. Jesteśmy po prostu bardziej wszechstronne i oczywiście używamy procentowo większego obszaru mózgu, niż mężczyźni, choć faceci mają większe mózgi.

Ciekawy artykuł na ten temat: artykuł

22.10.2007 12:13:40
Falkhor
Administrator
*

siss, Faceci są bardziej wyspecjalizowani Smile Nie zaprzeczę też, że... kobeity prędzej przestawią się z jednej specjalności na drugą. Kobiety wybrały środek i dobrze się w nim czują. Faceci... popadają w skrajności Animatedwink

22.10.2007 13:24:47
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Portfel: 791

Falkhor napisał(a):
siss, Faceci są bardziej wyspecjalizowani Smile

Owszem, faceci potrafią bardziej skupić się na jednej sprawie/rzeczy i pewnie prędzej doprowadzą ją do końca, niż kobieta. Bo babka to od razu zauważa różne za i przeciw płynące z tej, tamtej i siamtej strony. Tak że kwestia jest ta, żeby się ludzie czepiali tego w czym są dobrzy, a zostawili resztę innym. Można próbować swoich sił, ale nie na siłę starać się przekonać (najczęściej samego siebie), że się jest dobrym we wszystkim.
Wcale nie uważam facetów za głupszych, a babki za mądrzejsze. Uważam tylko, że człowiek nie powienien pchać się tam, gdzie go nie potrzebują.

22.10.2007 15:11:06
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Nie ma czegoś takiego jak to, że faceci są głupi a kobiety są mądre i na odwrót. Może i jest ze mnie mała feministka, ale uważam, że jedna i druga płeć ma pewne wrunki, które się wzajenie uzupełniają. To jest tak samo jak ocenienie kogoś przez to jaką ma płeć. Przecież nie ma w tym najmniejszego sensu :/

To, że wojna płci trw od zawsze to jest fakt, ale czy nie jest ona bez sensu. Zdrowa rywalizacja tak, ale takowa w tym "konflikcie" jak się zakończyła i niekiedy przybiera straszne rozmiary. Myślę, że należy pamiętać o tym, że zarówno kobiety jak i mężczyźni są dobrzy ale w innych dziedzinach....i to jest właśnie fajne Animatedwink

Falkhor napisał(a):
Faceci są bardziej wyspecjalizowani

Możliwe, ale to wiele zależy od dziedziny jaką masz na myśli Tongue

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
28.10.2007 14:15:24
Falkhor
Administrator
*

rudzia, Jakiekolwiek dziedziny Animatedwink Jestem maskulizmistą Tongue więc powiem, że w każdej Animatedwink

A tak na poważniej - to wg mnie wychodzi na to, że kobeity lepiej sprawdzają się na stanowiskach multifunkcjonalnych, np... sekretarka. Wbrew pozorom właśnie ona wykonuje najwięcej różnorodnych zadań w biurze (mowa o dobrej sekretarce). Czy kobeita byłaby dobrym dyrektorem... hmmm... na pewno wymagającym Tongue Ale czy sprawiedliwym? No tu juz miałbym pewne obiekcje.

Co do mądrości - zdolnośc uczenia się, rozumowania i inteligencja - jest taka sama. Klucz to ją... wydobyć i uzbroić Smile

29.10.2007 08:49:38
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
Czy kobeita byłaby dobrym dyrektorem... hmmm... na pewno wymagającym Ale czy sprawiedliwym? No tu juz miałbym pewne obiekcje.

Kobiety bardziej idą za głosem serca, myślą hmmm abstrakcyjnie, a facet ot facet - widzi ZA i PRZECIW, podejmuje racjonalne - przynajmniej w większości przypadków - decyzje i nie kieruje się tak jak część kobiet stwiedzeniem : tego lubię a tego niet. ^^"

Reasumując ... kobiety są MADRE a faceci są mądrzy "na swój sposób" ^_^ HAHAHA xD

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
29.10.2007 21:03:05
SunShine

*

Portfel: 1,514

Falkhor napisał(a):
Ale czy sprawiedliwym? No tu juz miałbym pewne obiekcje.

heeh to u faceta z tym jeszcze trudniej Tongue u mnie w pracy wystarczyło się uśmiechnąć i zagadać do szefa i już miałam lepiej niż reszta.
Ja wielu facetów uważam za inteligentnych Smile cenie w nich to że sa konkretni i podejmuja racjonalne decyzje... Patrza na świat inaczej niż kobiety... Są często bystrzejsi, mniej rozstrzepani, nie ulegają tak emocjom jak kobiety, potrafią zachować zimną krew... Mają szybką reakcje... Lecz niestety tyle samo jest facetów mądrych co mówiąc delikatnie mało inteligentych. Cześciej niz u kobiet u męzczyzn występują całkowite przeciwnieństwa...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
30.10.2007 00:26:41
Falkhor
Administrator
*

SunShine,

Cytat:
Są często bystrzejsi, mniej rozstrzepani, nie ulegają tak emocjom jak kobiety, potrafią zachować zimną krew... Mają szybką reakcje...

ziomalka,

Cytat:
facet ot facet - widzi ZA i PRZECIW, podejmuje racjonalne - przynajmniej w większości przypadków - decyzje i nie kieruje się tak jak część kobiet stwiedzeniem : tego lubię a tego niet

Muzyka dla męskich uszu Animatedwink I trudno się z tym nie zgodzić. Może to dlatego też kobiety tak rzadko brały udział w wojnach... Animatedwink

Ale takie spostrzeżenie jeszcze:
SunShine,

Cytat:
u mnie w pracy wystarczyło się uśmiechnąć i zagadać do szefa i już miałam lepiej niż reszta

Faceci też tak potrafią Animatedwink Tongueuppyeyes:

30.10.2007 08:07:49
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Faceci też tak potrafią Animatedwink Tongueuppyeyes:

ALE faceci jako szefowie są bardziej podatni na uroki kobiet a kobiety z kolei jeśli o factów podwładnych chodzi są bardziej wymagającee i byle ciasteczkiem się nie zaspokoją, im trzeba naprawdę mega ciacha aby powalił je na kolana i żeby zwróciły na niego uwagę Tongue

(PS - przynajmniej JA tak mam Tongue Tongue Tongue )

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
31.10.2007 18:48:39
kinga69

*

Portfel: 65

Ja jestem najmądrzejsza hahahhahah Tongue Tongue Tongue

04.11.2007 22:50:57
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Facet istotną NAJmądrzejszą i NAJgłupszą jednocześnie
Hehe a ja uważam to za przenośnie w sensie że każdy tak ma, mo każdy ma wady i zalety które uzupoełniając się tworzą jednąś całość. Czasem mniej czasem bardziej poukładaną Smile

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
05.11.2007 17:33:09
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Faceci mimo wad, mimo niedociągłości, mimo czasami zeschizowanej psychiki, pokręconej osobowości i kosmatych myśli, są KOCHAAAANI, kto jak kto, ale gdyby nie faceci, nie byloby tak śmiesznie na Ziemi XP XP XP
Ahhhh :kiss:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
06.11.2007 02:09:51
Odpowiedz Napisz temat