Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 2 3 4 5 [6] 7 Następna > Ostatnia »
Euro 2012 w Polsce ??
AutorWiadomość
Eisenhower

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 252

Kolega ktory od 2005 mieszka w Bostonie, w USA jak sie o tym dowiedzial, powiedzial mi ze jesli to prawda, wowczas bardzo powaznie rozwazy zrzeczenie sie polskiego obywatelstwa (do tego czasu bedzie mial USA), bo sie okaze, ze dostanie jeszcze jakas grzywna po tylku za niestawienie sie na te dwa dni pracy w Polsce.

Normalnie zero cywilizacji. Dostalismy ta organizacje i zamiast isc z duchem czasu, dalej tkwimy w zascianku
:wall:

25.07.2007 00:57:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 785

no niestety ja tez to widze w czarnycch barwach to całe euro 20012 Smileod dnia wyboru organizatora nic sie nie zaczeło dziac Smilejedynie to co chwile jest ktos nominowany na jakies wysokie stanowisko w rzadzie która ma organizowac to przedsiwwziecie Smilez kazdym dniem mamy coraz mniej czasu Smilea aurostrad stadionów hoteli itp.itd jak nie było tak nie ma Smilei nic sie nie zapowiada że w najblizszym czasie to ruszy Smileczarno to wszystko widzeSmileoj bardzo czarno v:/

25.07.2007 02:02:52
Eisenhower

*

Portfel: 252

Jak piszesz, wciaz ktos nowy jest powolywany, albo... odwolywany. Znalazlem przed chwila. Szef sztabu Euro 2012, jeszcze nie zdazyl sie wykazac, a juz zostal odwolany.

Cytat:
Maciej Grześkowiak, szef komitetu organizacyjnego mistrzostw Europy w piłce nożnej w 2012 r. został odwołany ze stanowiska przez nową minister sportu Elżbietę Jakubiak - dowiedział się Sport.pl

Grześkowiak został odwołany ze stanowiska we wtorek. Jego następcą zostanie prawdopodobnie Michał Borowski, były naczelny architekt Warszawy za czasów prezydentury Lecha Kaczyńskiego.

Grześkowiak przysłał do Sport.pl i "Gazety" następujące oświadczenie:

"Dzisiaj Pani Minister Sportu odwołała mnie z funkcji Dyrektora Generalnego Komitetu Wykonawczego Sztabu Euro 2012. W ten sposób kończy się okres mojej pracy na rzecz organizacji Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej. W tym trudnym, niestabilnym okresie starałem się z moimi współpracownikami w miarę ograniczonych możności czynić wszystko, by przygotowania do Euro2012 przebiegały zgodnie z oczekiwaniami UEFA. W dużej mierze się to nam udało. Zwiększenie zakresu kompetencji nowego Ministra Sportu i Turystyki wymaga zmian w zespołach odpowiedzialnych za organizację i koordynację Euro 2012. Mam nadzieję, że impreza ta będzie wielkim sukcesem Polski i Ukrainy i w znaczącym stopniu przyczyni się do rozwoju naszego kraju.

Chciałbym tą drogą podziękować wszystkim za zaufanie i wsparcie, a w sposób szczególny dziękuję dziennikarzom, którzy byli krytycznymi, ale oddanymi sprawie recenzentami naszych działań. Dziękuję wszystkim kolegom i przyjaciołom z redakcji sportowych, którzy z taką życzliwością odnosili się do naszej pracy."

Marcin Roszkowski, rzecznik minister sportu powiedział w TVN 24, że rozstanie z Grześkowiakiem nastąpiło w "przyjaźni" oraz że minister Jakubiak nie ma nic do zarzucenia byłemu szefowi sztabu, a chodzi jedynie o to, że "rząd będzie teraz stawiał większe wymagania przed sztabem i nastąpi reorganizacja jego pracy".

Roszkowski dodał, że nie ma jeszcze nominacji dla nowego szefa sztabu i nic nie wie, aby miał nim zostać Borowski. Nazwisko następcy Grześkowiaka poznamy 6 sierpnia na konferencji prasowej.

- Pan Grześkowiak nie został odwołany. Po prostu wycofałam pełnomocnictwo udzielone mu przez ministra Lipca. Nie chodzi o jakieś zastrzeżenia wobec niego, po prostu każdy szef ma prawo dobierać sobie współpracowników. Ja buduję zespół od początku, a jego skład i schemat organizacyjny ogłoszę na konferencji - powiedziała PAP minister Jakubiak.

sport.pl

To powoli staje sie smieszne, a niedlugo bedzie zalosne.

25.07.2007 02:12:36
michas
Moderator
*

Portfel: 785

to chyba juz jest załosne Smiletak mi sie zdaje przynajmniej Smilebo to że wszyscy obiecuja ze wszystko bvedzie gotowe na czas i na miejsceSmile a tym czasem nic soie nie robi żeby było gotowe Smile nie ma przede wszzystkim kasy,nie ma zadnych planów Smileco robic jak robic i coi w pierwszej kolejnosci Smile wszyscy tylko obiecuja złote góry Smilea potem bedzie wstyd na cały świat

25.07.2007 02:18:57
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Samo się nie zrobi Animatedwink a oni widocznie zajęli się obsadzaniem stołków...

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

25.07.2007 10:00:46
Prot

*

Reputacja: 1
Portfel: 457

Już wcześniej wkleiłem fotkę "naszych" stadionów... a o autostradach i drogach expresowych które mieli zrobić już nie wspomnę... nawet nie maja jeszcze planów na nie i wykupionych gruntów itp itd... ehhh porażka. Szkoda.

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
26.07.2007 01:00:37
lukascompl

*

Portfel: 149

Jak to prezydent powiedział- kieruje panią minister do zadań specjalnych, gdyż wybitnie się sprawdziła u mojego boku- no to niech pokaże na co ja stać, bo ja po pani Jakubiak wiele nie koge się spodziewać. Niech żyje EURO 2012-hip hip hurrra.

26.07.2007 01:55:48
terelka
Moderator
*

lukascompl,

Cytat:
Niech żyje EURO 2012-hip hip hurrra.

No jeszcze nie żyje Animatedwink bo nawet stadionów nie widać Tongue i boję się, że ich widac nie będzie... z takim tempem to napewno nie zdążymy.

27.07.2007 15:28:23
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

a narazie żadnych prac nie widać ....

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
27.07.2007 15:38:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Bake,

Cytat:
a narazie żadnych prac nie widać ....

No własnie, i w tym jest cały problem Sad Nie mamy porządnych stadionów, nie mamy czasu... Nie mam pojęcia jak to będzie.

27.07.2007 16:31:59
Bake

*

podobno był taki projekt ustwy by zmuszać do pracy KAŻDEGOG polaka ... :/

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
27.07.2007 18:35:39
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

Portfel: 149

Bake napisał(a):
podobno był taki projekt ustwy by zmuszać do pracy KAŻDEGOG polaka ...

Do pracy ja bym skierował karnie wszystkich członków partii koalicyjnych- zrobiliby coś wreszcie dobrego na rzecz Polski- przy orzanizacji EURO 2012

01.08.2007 10:19:29
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Euro 2012 co raz bliżej... Wg mnie prace zaczną się w 2010 Biggrin I akurat w 2012 całą Europa zjedzie na świeży cement, niepoprzykręcane krzesełka i nie porosnięte trawą stadiony Tongue O ILE reszta Europy odważy się przyjechac do naszego gościnnego i kulturalnego kraju Biggrin

01.08.2007 18:15:53
terelka
Moderator
*

Cytat:
Jeśli myślimy, że nikt nie może nam odebrać organizacji Euro 2012, to jesteśmy w błędzie. W 1986 roku mundial miał się odbyć w Kolumbii, ale został przeniesiony do Meksyku. Obecnie kłopoty z organizacją MŚ 2010 ma RPA.

Cytat:
Dodajmy, że kłopoty miał również organizator mistrzostw Europy w 2004 roku – Portugalia. Dwa lata wcześniej okazało się, że koszty budowy stadionu w Lizbonie przekroczyły zaplanowany budżet, co nie spodobało się nowym władzom miasta. UEFA pogroziła wówczas Portugalczykom palcem.

Nam na razie nikt nie grozi, ale czasu zostało niewiele. Zgodnie z wymogami UEFA musimy być gotowi już do 2010 roku. Jeśli nie zdążymy, chętnych, podobnie jak w przypadku potknięcia Kolumbii, nie zabraknie. Włosi już od kilku miesięcy wytykają nam wszystkie niepowodzenia.

źródło - wp.pl

Możliwe, że jakiś kraj przejmuje organizację Euro... i pewnie będą to Włosi... Wątpię żebyśmy zdąrzyli wybudowac te stadiony, drogi, hotele itp. Plany były piękne, ale czy damy rade?

03.08.2007 14:01:15
Bake

*

obyśmy chociaż cokolwiek tej kasy skubnęli ...

03.08.2007 14:46:43
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: