Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Eragon
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
Eragon

Źródło - Doza Kultury O2
Autor - Wojciech Zembaty

Przyznam, że miałem baaardzo ciepłe nadzieje odnośnie tego filmu, gdyż gatunek fantasy wraca do łask. Nie jest to technofantasy, cyberpunk, ani bardziej rasowe science-fiction - to jednak jest więcej fantasy Tongue Smile Dlatego trochę się - prawdopodobnie - przeliczyłem...

Cytat:
Familijne fantasy, adaptacja popularnej powieści. Baśniowa kraina jest we władaniu okrutnego króla Galbatoriksa. Kiedyś był on dobrym Smoczym Jeźdźcem, ale przeszedł na ciemną stronę mocy i wyrżnął innych Jedi, tfu, Jeźdźców. Tymczasem młody, złotowłosy wieśniak Eragon odnajduje na swojej drodze smocze jajo i zostaje początkującym herosem.

Obsada jest mocna...

Cytat:
Przede wszystkim wspaniały jest smok. Znakomicie animowany, wyrażający zróżnicowane emocje, obdarzony temperamentem i osobowością. W filmie pojawia się też plejada dobrych aktorów. Robert Carlyle wcielił się w rolę okrutnego Cienia. John Malkovich gra króla Asteriksa, tfu, Galbatoriksa, zaś Jeremy Irons wystąpił w roli przygaszonego weterana o imieniu Brom.

jednak na to wychodzi, że tak świetnych, bardzo doświadczonych aktorów przyćmił i... hmmm... zemdlił, stłamsił? - główny bohater...

Cytat:
Najsłabszym elementem filmu jest sam Eragon. Główny bohater to nastolatek w stylu kalifornijsko-boysbandowym. Przypomina zaginionego członka grupy Beach Boys albo uciekiniera z serialu Beverly Hills 90210. To złotowłose i białozębe pacholę surfuje na smoku, uśmiecha się często i szczerze, odgrywa kilka grymasów i notorycznie wprowadza do filmu niezamierzony humor. Chociażby w mojej ulubionej scenie, w której ukochana z orlim piórkiem we włosach tłumaczy naszemu Jasiowi: "byłeś wieśniakiem, a teraz jesteś bohaterem". A on dalej reklamuje pastę Colgate.

Tekst rozłożył mnei na łopatki Smile I na pewno uczulił na pewne rzeczy, zanim oglądnę film. ma nadzieję, ze nie zniechęci mnie całkowicie, gdyż czasem trzeba oglądnąć takie filmy, które może neizbyt logicznie, ale 'złotoustnie' - starają się pokrzepiać serca...

Pozdro Smile

05.01.2007 09:01:45
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Reputacja: 0

Ogladałem....Godne polecenia Smile Naprawde spoko

05.01.2007 09:10:00
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

No to ciekawe Smile A już traciłem nadzieję, że sam będe wlepiał gały w ekran i łudził się, ze ten film do czegoś się nada Smile Zatem... trzeba będzie oglądnąć Tongue Smile

05.01.2007 09:14:38
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1

To może pooglądamy razem jak będziesz miał już ten film... ? CO? Biggrin:DBiggrin:D

05.01.2007 16:24:58
Padlinka

*

Reputacja: 1

przyznam ksiazka była ciekawsza , jej autor jak ja pisał miła zaledwie 16 , 17 lat

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
05.01.2007 17:19:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Padlinka, Dlatego ta książka jest taka... eklektyczna. Jak wspomina recenzja - pozlepiane to, co się dzieciom/mlodzieży podoba najbardziej, a pewne rzeczy logiczne - są troszkę na bok odsunięte. jednak dla mnie to nie jest błąd. Trzeba to oglądnąć Smile

okimaxim, No jak tylko będzie w wypozcyzalni, to na pewno się odezwę Smile

06.01.2007 16:48:13
Sleepwalker

*

Reputacja: 0

Mi się ten film nie podobał.

11.04.2007 15:28:14
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

tapety na pulpit stanie na rękach wyszukiwarka mp3 drum and bass djs internet radio Wierszyki