Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Dzikie wysypiska śmieci w Łańcucie i okolicach
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Dzikie wysypiska śmieci w Łańcucie i okolicach

Nie wiem, czy tutaj trzeba dużo słów komentarza...

Wszystko to nie ejst jakoś poukrywane przed ludźmi czy tez nie znajduje się kilka kilometrów w głąb lasu. Wszystkei fotki zostały wykonane w pobliżu osad ludzkich...

Ciekawe... jak przychodzi dzień Ziemi, to dzieciarnia gania z workami i patykami i musze te brudy zbierać. Ale jak widać nie brakuje osób, którym to na wiele się nie zdaje i łądują śmiecie całymi workami.

Śnieg zniknał i już nei sypie, więc nie przykrywa tego przed naszymi oczami Sad

A u Was też takie są? Sad

20.03.2007 21:35:54
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Trzeba pojsc z tym do burmistrza w czwartek zagadam o to wlasciwa osobe moze cos mu powie ;/ to jest niedopuszczalne jesli ludzie juz nie szanuja ziemi i przyrody to niech chociaz siebie poszanuja lub na odwrot jakbym zobaczyl tak ludzia ktory to robi odrazu bym mu Ban recznie

20.03.2007 21:57:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Qmar, Mnie takie zachowanie strasznie wnerwia. Przecież są kontenery, jak się człowiek uprze, to podzieli to na kilka porcji i walnie do pomarańczowych pojemników. A tak? Telewizor, pralka zużyta albo nawet wersalkę widziałem (na zdjęciu, gdzie miotła jest)... To się w pale nie mieści, jak ludzie moga brudzic na około siebie... Sad

20.03.2007 22:05:30
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

ale wiesz eby to przysypac to co innego a to tak rozje**** byle jak ;/ przeciez segreguje sie smieci daja worki na to - czy to taka trudnosc ? u mnie sie segreguje i taniej jest nawet za wywyoz normlanych smieci bo mniej papieru plastiku butelek metalu ...

20.03.2007 22:15:40
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 1,393

Niestety ciężko jest przezwyciężyć ludzkie nawyki. Uważają że śmieci to śmieci i już - nie będą się babrać w segregację odpadków. Wkurza mnie też, nawet jak są już odpowiednie pojemniki do segregacji, to i tak wrzucają ludzie odpadki bezmyślnie.

A tych co wysypują tak śmieci to powinni karać pracami porządkowymi. I publikować nazwiska ze zdjęciami. Niechby się "przedstawili" szerokiej publiczności.

21.03.2007 00:05:41
Falkhor
Administrator
*

grzenio,

Cytat:
Wkurza mnie też, nawet jak są już odpowiednie pojemniki do segregacji, to i tak wrzucają ludzie odpadki bezmyślnie.

Widok pospolity - idzie babina z siatą rupieci, podchodzi do pojemnika na szkło białe, ładuje butelki, stare gazety, i uwaga - gumową psią zabawkę :eek: :eek: :eek: Ja po hamulcach i pytam - a pani wie, ze to tylko na biale szklo - a babina, uwaga cytat - 'Spieprzaj gówniarzu!'. Nom, to sie dowiedziałem.

Qmar, U mnie sa wiekie pojemniki na śmiecie, ale np. ja swoje zużyte baterie - trzymam w domu i raz na jakis czas wywala sie je do wlasciwych pojemnikow.

Ludzie są bezmyślni. Myślą, że jak to wywalą 5km od siebie, to jest ok :O

21.03.2007 06:50:54
levi'
Moderator
*

Portfel: 3,304

Cytat:
Ludzie są bezmyślni. Myślą, że jak to wywalą 5km od siebie, to jest ok

qrcze jak tak można robić :eek: przecież są legalne wysypiska...2 razy w miesiącu (albo jeszcze więcej) można swoje śmieci oddać służbą które się tym zajmują i zbierają nasze śmiecie... :O
FALK dobrze, że poruszyłeś taki temat :O to wielki problem...
...ja mam swój lasek i też jak tam czasem wchodze to mnie szlak (sory za słowo) trafia :eek: ludzie jadą do lasu żeby się pozbyć swoich brudów :eek: jak tak można?? noo qrcze... :eek:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
21.03.2007 11:28:57
marshal

*

Portfel: 15

Najlepszym rozwiązaniem tego problemu to wprowadzenie opodatkowania za śmiecie.... ( jakaś stawka)każdy musi płacić za śmiecie-bo jednak coś produkuje.A często się nawet na mieście spotyka takie podrzutki.Mieszkając na blokach też szczególnie nocami widzi się samochody przywożą smieci-i to jest nagminne....a Jak bedzie się płacić podatek wtedy nie będzie się opłacać podrzucać.....a kto chce uniknąc płacenia to właśnie podrzuca.... na samochody extra stać a na opłatę za śmieci nie-trochę to śmieszne....

21.03.2007 12:22:40
Falkhor
Administrator
*

mako80, Takie rozwiązanie wg mnie NIE JEST uczciwe. U mnie bywa tak, że produkuje się dużo śmieci, ale sa takie miesiące, ze jest ich BARDZO mało. Z resztą - wchodzi w grę jeszcze klasufikacja odpadów. Np. Qmar śmiecie segreguje - i ma z tego tytułu upust i chociaz tyle cieszy. Ale dlaczego mam płacić za kogoś, kto produkuje znacznie wiecej śmieci niż ja? Nie da się tego tak łatwo zgeneralizować. A wyrzucanie śmieci powinno być nie tylko tępione przez służby komunalne, ale przede wszystkim PRZEZ SAMYCH mieszkańców.

21.03.2007 12:37:07
Joy_ride

*

Portfel: 703

hehe no jest tego na tych fotkach trochę :O

jeszcze kilka lat temu jak jechało się z wysokiej do łańcuta i odwrotnie przez tak zwane "pola"przedłużenie ul. Traugutta, leżała tam maaaasa śmieci identycznych jak na fotkach, widać ludzie zmądrzeli albo upatrzyli sobie inne miejsca :/

osobiscie staram się segregować śmieci Smile

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
21.03.2007 14:32:55
grzenio

*

Portfel: 1,393

Falkhor napisał(a):
pytam - a pani wie, ze to tylko na biale szklo - a babina, uwaga cytat - 'Spieprzaj gówniarzu!'. Nom, to sie dowiedziałem.

Ach ta dzisiejsza młodzież - żadnego szacunku dla starszych Shy

21.03.2007 19:02:48
Ahab

*

Portfel: 843

Falkhor napisał(a):
Ludzie są bezmyślni. Myślą, że jak to wywalą 5km od siebie, to jest ok

Mentalność sporej części Polaków - "ekologia kończy się, na moim ogródku"...

A co do kontenerów na szkło - mimo, że wiele jest na szkło białe i druga połowa na kolorowe, to jak zaglądnąć do środka kontenera, to tam nie ma żadnej ścianki działowej Smile

Kontenery też powinny być jakoś inaczej konstruowane, by możnabyło np. walnąć całą reklamówkę ze szkłem, a w chucie juz by sobie reklamówkę wywalili.... bo tak wkładać kilkadziesiąt butelek po jednej, lub potłuczone szklanki to troche syfna i niebezpieczna robota. (moje zdanie).

Liberate tute me ex inferis
21.03.2007 19:42:32
Falkhor
Administrator
*

Ahab, Zdarzyło mi się kiedyś wyrzucac z plecaka 8 butelek po piwie, więc mniej więcej mam pojęcie, o czym mówisz. Nie wiem, ale jedynym argumentem za tym, aby butelka się rozbijała jest to, ze podłuczona zajmuje MNIEJ miejsca?

Cytat:
Mentalność sporej części Polaków - "ekologia kończy się, na moim ogródku"...

Taaaaakk... i tak mówią np. ludzie mieszkający nad rzeką. Każdy cos tam do niej wypuszcza... a ten na samym końcu, ze tk powiem, czerpie z niej wode do podlewania działki, na której rosną sliczne ogórki, następnei sprzedawane w lokalnym sklepiku... Ech. Tylko jedną planete mamy, kucze.

21.03.2007 20:32:35
Ahab

*

Portfel: 843

Falkhor napisał(a):
Zdarzyło mi się kiedyś wyrzucac z plecaka 8 butelek po piwie, więc mniej więcej mam pojęcie, o czym mówisz. Nie wiem, ale jedynym argumentem za tym, aby butelka się rozbijała jest to, ze podłuczona zajmuje MNIEJ miejsca?

Nie wiem czy dobrze się rozumiemy, mnie chodzi o to, że są kontenery (te takie kopulaste) na których jest napisane "szkło kolorowe" a pod drugim otworem w tym samym kontenerze jest "szkło białe"... i te szkła się mieszają Smile

Ps. Logika mówi też, że firmy zapewne chcą odzyskać całe/dobre butelki... potem umyć i lać piwo od nowa. Jak się nie mylę, szkło z takich kontenerów jest segregowane przed przetopem Smile

Liberate tute me ex inferis
21.03.2007 20:35:56
Falkhor
Administrator
*

Mnie chodziło o inny fragment Twojej wypowiedzi

Cytat:
bo tak wkładać kilkadziesiąt butelek po jednej, lub potłuczone szklanki to troche syfna i niebezpieczna robota. (moje zdanie).

A co do tego, że szkło się miesza - hmmm... no cóż Smile może to ma jakieś znaczenie, filozoficzne albo co, albo okazało się, że przegroda jest z aliminium, to ktoś zakosił? Tongue

21.03.2007 20:37:54
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: