Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
dziewczyna a zakon...
AutorWiadomość
szary

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 18
dziewczyna a zakon...

Na wstepie chciałem sie z wszystkimi przywitac Smile

Mam problem poznałem super dziewczyne normalnie....mmmmmmmmm kosmos bardzo mi sie podoba i wogole.... Smile Tylko jest problem duzy problem ona jest moja dobra kolezanka prawie jak przyjaciółka rozmwiamy na kazdy temat i ona kiedy mi powioediząła ze chce isc do zakonu bo nie wierzy w prawdziwa miłosc i woglole.... :/ takie :500: syfy ze szok.... I co ja biedy mam zrobic?? Sad Pomocy :506:

Jestem wiec jestem............
09.03.2007 11:48:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Joy_ride

*

Portfel: 703

no to może powiedz jej co czujesz :?
może się "przebudzi"
spróbowac zawsze można Smile

ewentualnie możesz iść na księdza Animatedwink

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
09.03.2007 12:02:39
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

szary, Witaj na Forum.

Spośród moich znajomych mam taki jeden przypadek. Tylko ze trochę odwrotny. A mianowicie byli sobie przyjaciele i dziewczyna cos więcej zaczęła czuć do chłopaka. On tego kategorycznie nie odrzucił, wiec... poznawali się bliżej, relacje zmienaiły swój charakter. Ona już była tego pewna - zakochała się po prostu. A on powiedział jej, że poczuł w sobie powołanie i idzie do zakonu. Dla niej było to wielkie zaskoczenie, ale pogodziła się z tym.

W Twoim przypadku... Mówisz, że łączy Was przyjaźń, rozmawiacie ze sobą bardzo dużo, itp. Mało tego jest, ale cóż mozna powiedzieć...

- nie bój się jej tego powiedzieć. Jeżeli zapewnisz ją, że tak po prostu czujesz i chcesz spróbować, bo uwazasz, ze warto i masz swiadomośc tego, ze ona może to 'większe uczucie odrzucić' - to na pewno ona to zrozumiem, przemyśli i da Ci odpowiedź i jeśli jest dojrzała - to nei wpłynie to na Wasze relacje, ale to wymaga od Ciebie szczerości i konsekwencji. Jeśli odmówi - Ty odpuszczasz.

- mówienie o zakonie... w swoim życiu spotkałem kilkoro ludzi, którzy w chwilach zwątpienia i zawodu rozważali ucieczkę w mury kościołów i klasztorów. Jednak po jakimś czasie przychodziło otrzeźwienie. TO nie to po prostu. Moze miała jakieś ostatnio bardzo smutne przezycia? Może wyszło tak, że zawiódł ją ktoś, kogo kochała? W tym wypadku może być tak, zę Ciebie ma tylko i aż za przyjaciela. Dziwne, że nie powiedziała tego, ale nie drąż, może sama powie.

- jednak nie czekaj zbyt długo. prawdziwa miłośc nie zawsze przychodzi jak prawda oświecona i oczywista. Jeśli kochasz prawdziwie - zaryzykuj. Jeśli ona CIę szanuje i lubi - nie zniszczy tego, co Was łączy.

Pozdro.

09.03.2007 12:18:23
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
szary

Joy_ride napisał(a):
no to może powiedz jej co czujesz :?

...........ona nie chce miec chlopaka z naszych rozmow tak wynika.... Dziwny jest ten swiat... Tongue

Falkhor ty to madry chlop jestes.... Smile Dzięki

Moze sie zdobęde na odwage i jej powiem Smile

09.03.2007 12:18:56
Falkhor
Administrator
*

szary,

Cytat:
...........ona nie chce miec chlopaka z naszych rozmow tak wynika.... Dziwny jest ten swiat...

Hmmm... ale ma przyjaciół. W tym Ciebie, jakby nei było - faceta. Dlatego wg mnei musi miec jakiś konkretny powód. A tego wstąpienia do zakonu to tak na prawdę nie traktuj jako decyzję ostateczną. Postaw na spokojną, rzeczową, serdeczna rozmowę. jak się nie uda, to przynajmniej wszystko sobie wyjaśnicie Smile I nadal będziecie się przyjaźnić. :564:

09.03.2007 12:35:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Portfel: 1,026

Według mnie powinnienes szary działac Smile Zaproś ja na piwko Smile pojdzie na spracer nie wiem skad ona jest wnioskujac ze napisałes gdzie mieszkasz / krakow/łancut / to mozesz ja wziasc na rynek do krk to działa na kobietki jak magnes wiem to po sobie tez jestem obecnie w krk Smile Ogolnie badz soba nie udawaj! nie kłam badz szczery jak ci sie cos nie podoba to poprostu to powiedz jak urosną kwiatki to jej zerwij pare Smile Zobaczysz jak to działa.... Biggrin hihi Smile Dasz rade!! Wkoncu jestes facet! Smile

09.03.2007 12:40:35
szary

Dzięki wszystkim za rade postaram sie dostosowac do waszych rad....ale to nie takie proste Sad

09.03.2007 16:03:39
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Ja też myślę że musisz z nią porozmawiać, tak delikatnie Animatedwink
Będzie to co ma być!! Animatedwink wierzę że się uda i trzymam kciuki!!

pooooooozdroooo!! Animatedwink

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
09.03.2007 20:06:13
michas
Moderator
*

Portfel: 785

dobrze szary ze poruszyłes ten temat jestem w podobnej sytuacji tylko ze ta druga osoba nie mysli o zakonie,tez juz nieco wiecej po waszych wypowiedziach wiem jak i co??chyba Smiledzieki Smile

09.03.2007 20:09:08
Falkhor
Administrator
*

szary,

Cytat:
to nie takie proste

nic nie jest takie proste w miłości, jak wygląda na pierwszy rzut oka Smile Nawet sama miłośc to takie proste słowo, krótkie w piśmie ale bezkresne w znaczeniu Smile

Dlatego... spróbuj. A mowię tak dlatego, że lepiej spróbować i żeby nic się nie udało, niźli NIE spróbowac i całe życie zadawac sobei pytanie, czy to jest miłość, czy to jest... kochanie...? Smile

Głowa do góry Smile

10.03.2007 00:18:59
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Cytat:
Moze sie zdobęde na odwage i jej powiem

szary jasne, że powiedz - o uczuciach trzeba rozmawiać :030: wiesz nawet jak cić kobiecina oleje to przynajmiej będziesz wiedział, że zrobiłeś wszystko co mogłeś :030:
słuchaj takie jest życie - raz na wozie raz pod wozem - ale nigdy się nie wolno poddawać :027: :030:

Cytat:
...ale to nie takie proste

wiem stary, że to nie jest proste - sam byłem ostatnio w nieco podobnej sytuacji, więc wiem jaka to ciężka sprawa - ale z drugiej strony pomyśl: co tracisz??
przecież w tym momencie nic was chyba nie łączy (tj nie wiem jak to dokładnie jest) a jak z nią szczerze pogadasz to może się coś zmieni!! może się dziewczynie oczy otworzą i zobaczy, że spoko koleś chce z nią spędzić życie :030:
ooo i taka jest moja rada Biggrin
w myśl piosenki: "walcz walcz walcz - ty walczysz -ja walcze"

Cytat:
Falkhor ty to madry chlop jestes...

a tego stwierdzenia to nie sposób podwarzyć Biggrin

pozdro szary...3mam kciuki

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
10.03.2007 13:29:11
szary

dziekuje wam wszystkim za jakis czas jej to powiem jeszcze poczekam jak sie sprawa rozwinie... :564:

10.03.2007 14:24:55
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Tylko szary, nie za długo Animatedwink
myślę że będziesz wiedział kiedy... już... Animatedwink

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
10.03.2007 14:35:51
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

moim zdaniem ona testuje czy cos do niej czujesz...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
31.03.2007 20:09:04
Cerberion

*

Portfel: 378

moze i testuje
ale cos nie pisze ten Szary co tam dalej w tym temacie - chyba sie zeszli hehehe oby Smile

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.04.2007 07:36:57
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: