Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Dzien Kobiet
AutorWiadomość
Ahab

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0

okimaxim napisał(a):
Ahab, ja wcale nie chce żeby traktowano mnie jak świętą krowe... ani jak szmate... nie chce być święta, wielka itp. Ja darze kogoś szacunkiem i chce żeby i on mnie darzył**. Nie lubie drogich prezentów i nie chce wszystkiego.

No ale może ja jestem jakaś dziwna...

Że niby jesteś "za" czy "przeciw" dniowi kobiet - bo nie rozumiem ?
Niby równouprawnienie - ale jak już traktują lepiej to też nie jest źle ? Biggrin

Z jednej strony kwiatuszki itp, a z drugiej, dyskryminacja/seksizm. *

To tak jak z pomocą "humanitarną" dla Afryki - ONZ wlewając w tę studnie bez dna pomoc finansową/materialną, podtrzymuje Afrykanów w przeświadczeniu, że " to im się należy", i jakoby byli pokrzywdzeni przez "złych białych Europejczyków".

Nie twierdzę, że kobiety nie zasługują na szacunek - ale poprzez takowy "dzień kobiet", kobiety same przedstawiają siebie jako "inne" (niektórzy mogą dodać "słaba płeć" "gorszy rodzaj człowieka"), które zasługują na szacunek przez fakt bycia kobietą.... - ot bo ma piersi i waginę....

Nie bulwersuje mnie dzień pielęgniarki, strażaka, górnika itp. Gdyż oni mają swój dzień za to co robią, lub uczynili, i nie sądze, ze za samo bycie kobietą powinno się być traktowanym jakoś wyjątkowo. Cała sprawa przypomnia poniekąd tę rozmowę na temat pomnika geja...

Ktoś pomyśli, ze nie szanuję kobiet - Szanuję LUDZI, którzy na to zasługują - nie jest ważne czy to kobieta czy mężczyzna.

Nie każda kobieta musi od razu być laureatem Nobla by być poważana w oczach innych - by zyskać w oczach mężczyzn wystarczy by okazywały większą ambicję w swerze "wyższej" - by ich świat nie kręcił się tylko dookoła ciuszków, kosmetyków i prasy bulwarowej, a co NIESTETY, ma miejsce W ZNACZNEJ CZĘŚCI u kobiet.
Przecież czytanie Naj/Pani domu nie wyklucza jakiegoś takiego wyższego rozwoju umysłowo-duchowego...

Oczywiście u meżczyzn, również można zaobserwować podobne "zainteresowania" - typu samochody, roznegliżowane panie...

Lecz u meżczyzn poza w/w. "zainteresowaniami" występuje (coś co trudno zaobserwować u kobiet) zainteresowanie problemami filozoficznymi/natury człowieka/natury wszechświata etc.

Dobrym przykład tego rozumowania - posadzić kobietę na godzinę przed National Geographic, lub Discovery... przeciętna kobieta już po kilku minutach zmieni kanał, w poszukiwaniu telenoweli...

* tak - sądze, że zjawisko dyskryminacji kobiet istnieje, ale w DUŻEJ mierze kobiety same na to sobie zapracowały !

** Więc ktoś powinien też ciebie darzyć szacunkiem, wzajemnie, gdyż ty jego tym darzysz, lub odwrotnie. A dzień kobiet jest skierowany w jedną stronę... a jak wiadomo dnia Mężczyzny się nie obchodzi...

Liberate tute me ex inferis
06.03.2007 21:07:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Ahab,

Cytat:
Dobrym przykład tego rozumowania - posadzić kobietę na godzinę przed National Geographic, lub Discovery... przeciętna kobieta już po kilku minutach zmieni kanał, w poszukiwaniu telenoweli...

Nom, coś w tym jest... CHYBA, ze jest mowa o wielkich drapieżnikach, to wtedy oglądają... a tak o to hmmm... średnie zeinteresowanie 'problemami filozoficznymi' Tongue Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin

Cytat:
Ktoś pomyśli, ze nie szanuję kobiet - Szanuję LUDZI, którzy na to zasługują - nie jest ważne czy to kobieta czy mężczyzna.

Tego w sumie bym się trzymał. Bo... cóż. Szowinista nie jestem, ale nie będe szanował kobeity TYLKo i WYŁĄCZNIE za to, że natura dała jej płeć żeńską. Smile

Heh... 8. co raz bliżej Tongue

06.03.2007 23:12:07
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Cerberion

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

buahahahahaa

o tych telenowelach to smiech na sali - zamiast ogladnac te na prawde wartosciowe programy to baby caly czas slepia w tych sowich latino loverow i patrza jakie to zdrady sie knuja a potem wiesza galy na mezu jak z pracy wroci i dawaj szuka po kieszeniach

a jak by ogladnela np budowe lotniska albo program o kolorach w zyciu czlowieka to by sie czegos przynajmniej dowiedziala a nie same pierdoly we lbie sie rodza Biggrin Biggrin Biggrin

na dzien kobiet to ja juz mam prezenta hyhyhyhy - miska dla mojej dobrej przyjaciolki oraz dla mojej mamy fajny upominek Smile

obiecuje tez 8 marca nie trabic na baby na ulicy!!!!!!!! :564:

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
07.03.2007 11:00:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Cerberion,

Cytat:
obiecuje tez 8 marca nie trabic na baby na ulicy!!!!!!!!

Ech, nie no, jak już ma to jakiejś życie lub zdrowie uratować albo nauczyć rozumu, to trąb ile wlezie Tongue

Cytat:
zamiast ogladnac te na prawde wartosciowe programy to baby caly czas slepia w tych sowich latino loverow i patrza jakie to zdrady sie knuja a potem wiesza galy na mezu jak z pracy wroci i dawaj szuka po kieszeniach

Heh, nooooo moze trochę w tym prawdy, że brazylijskie telenowele to instrukrtażowy materiał, jak wykrywać spisek, ale też jak... go urządzić. Działa to w dwie storny, wiec my, faceci, musimy albo zabronić kobietom to oglądać, albo... samym zaczać oglądać... nie wiem, co będzie trudniejsze Tongue

07.03.2007 13:53:34
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Ubieranki milionerzy Dotacje Poznań bilety lotnicze forniry