Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dworzec PKP - nasza antywizytówka?
09.09.2007, 21:13:15
Dworzec PKP - nasza antywizytówka?
Dworzec PKP w Łańcucie straszy. Nie tylko swoim kolorem, zniszczonym napisem górującym nad samym dworcem. UBIKACJA rozwalająca się kilkanaście metrów od peronu i kilkanaście metrów od Dworca absolutnie nie zachęca do odwiedzenia. Wszyscy w potrzebei albo zaciskają zęby i czekają na toaletę w pociągu, odwiedzają okoliczne zarośla, ewentualnie... wolę nie myśleć.

Poczekalnia - niby wystawiona do wynajęcia. Chętnych brak albo oferta wzięta z kosmosu.

Informacja turystyczna na dworcu? Nie ma.

Parking? Już była o nim mowa na Forum.

Kiosk - który swoją drogą był dawniej najlepszą informacją turystyczną - doczekał się konkurencji (drugi kiosk). W końcu znikneły oba, a centrum handlowym stał się 'Zielony Sklepik' o znanej renomie.

Czy mają tylko jeden dworzec kolejowy możemy sobie pozwolic na coś takiego? Stan tego dworca jest fatalny. Po prostu fatalny.

Da się co z tym zrobić? W końcu ostatnio w TV widziałem nawet reklamę PKP. Może to dobrze wróży?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
09.09.2007, 22:10:08

dworzec jest obskurny XP strach się bać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

włoszczowa to to raczej nie jest :lmao:

ogólnie pkp jest do d##y :/ raz jechałem pośpiesznym do krakowa, no i dojechałem
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
po upływie pięciu minut zajechał zwykły osobowy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
morał: przepłaciłem za pośpieszny :/
cała podróż była jak jazda rollercoaster'em :/

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
09.09.2007, 22:17:09

jak ktoś lubi mocne wrażenia, to faktycznie, warto zawierzyć PKP :/ nawet nie tyle co jazda pociagami, ale wogóle nocna wizyta na PKP. Sokistów to ja widze tylko i wyłącznie, jak jedzie jakiś lepszy pociąg. Tak, to chyba nawet nie wysiadają. Na łąwkach dworcowych często leżą pijaczki i spią. A sam budynek... normalnie RUPIEĆ.
10.09.2007, 07:28:54

Kiedyś lubiłam jeździć koleją, ale przestało mnie to bawić. Łańcucki PKP to obraz nędzy i rozpaczy. Turyści nie wysiadają, bo skoro nawet toalety straszą, to swoje potrzeby wolą załatwić w pociągu.
A ten sławny kiosk z siedzącymi pod nim menelami omijam szerokim łukiem.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
10.09.2007, 09:05:18

Falkhor - zapomniałeś o schodach których stan też daje dużo do życzenia.

Mój rekord jeżeli chodzi o kupowanie biletów na dworcu w Łańcucie - 3 bilety ze zniżką 50% - 27 minut... Dodam, że kolejki nie było. Notabene innym razem gdy była kolejka to kupienie biletu ze zniżką nie zajęło mi nawet 5 minut.

Poza tym ciągle zastanawia mnie ta duża reklama z tyłu odnośnie ile to milionów dostaliśmy z Unii Europejskiej na modernizację - tylko nie wiem czego.

Joy_ride masz rację - Wołoszczowa to to nie jest, ale jakby ktoś tak uświadomił władze miasta to może by coś się zmieniło... W najgorszym wypadku poczekamy do przyszłych wyborów i a, nóż widelec, któryś z kandydatów obieca remont.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
10.09.2007, 09:14:53

co do schodów to fakt są w okropnym stanie :/
jeszcz jak moja żona była w ciąży jeździła pkp do pracy i dwa razy dziennie musiała się wspinać na te właśnie schody :/ w zimie nie były niczym posypane/odlodzone tak że się przewróciła Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji naszczescie nic się jej nie stało :| a jeżeli by się już stało to pkp by kwiczało że nie posypali :[ :devil:

innym razem przechodziła "dołem" to przyczepił się jakiś palant chyba SOK'ista czy jakos tak i straszył ją mandatem debil skończony Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
powiedział że to jest tylko dla inwalidów i pokazał pordzewiałą tabliczkę która wisi jeszcze po PRL'u Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji więc znowu zostają schody a raczej to co znich zostało :/

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
10.09.2007, 09:27:45

dworzec pkp w Lancucie to groteska - mozna sie zniego smiac albo nad nim plakac :/ kto normalny tu wysiadzie jak nie wiem wybral sie na wycieczke po regionie? taki dworzec zabija wzrokiem :eek: :eek: :eek:

zero informacji turystycznej, poczekalnia jak prosektorium, brudno, szaro, do bani :/

i jeszcze te kraty w oknach w rodku w okienkach - paranoja - mogliby jakies normalne zainstalowac

a sam dworzec to juz wogole - beton syf i wszystko jakies takie jak po wybuchu atomowym :/ a o zielonym sklepiku nie wspomne - jak tam ma sie kto pytac co w lancucie mozna zoabczyc to matko boska :eek: :eek:

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
10.09.2007, 18:22:05

za niedlugo bedzie tak jak na ukrainie ze zaczna kaloryfery drutem kolaczstym przypinac . mroxzno ,ciemno , nieprzyjemnie . ogolnie okrponie

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
23.09.2007, 15:32:57

Dworzec jest okropny:/ Mieszkam niego niedaleko, ale jak coś to idę tylko na schody.

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
24.09.2007, 08:37:02

Ja codziennie przejeżdżam koło dworca Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji masakra, zielona budka - dzień w dzień panowie z piwemPrzepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji pocigiem jechałem raz za komuny hehe

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
24.09.2007, 19:44:39

Szkoda, że nikt nie chce się tym zająć. W centrum miasta chcą stawiac pomnik Cetnarskich, a PKP i tak odstraszy potencjalnych turystów, którzy chcieliby to zoabczyć. W końcu w pociągach, które nas mijają, śmiga na prawde WIELE ludzi...
30.09.2007, 13:09:55

Falkhor napisał(a):W centrum miasta chcą stawiac pomnik Cetnarskich, a PKP i tak odstraszy potencjalnych turystów, którzy chcieliby to zoabczyć.

Tak, ale pragnę zauważyć, że dworzec nie stoi w centum miasta i nie jest narażony na oglądanie, znaczy sie, że nie wiele osób może go zobaczyć, więc władza nie ma się czym przejmować, bo jak wiadomo nie widzi ona problemu w tym, że dworzec PKP jest obleśny i straszny...w nocy to strach się tam pokazać:/ za dużo meneli się tam kręci :/

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
01.10.2007, 17:48:47

rudzia, Fakt, PKP w centrum nie jest, dzięki Bogu. Mnie jednak cały czas opd początku chodzi przede wszystkim o turystów poruszających się po Polsce i nie tylko - POCIĄGIEM. o nadal popularny środek transportu. Co do meneli - ech... czekam, aż ktoś wynajmie ten nowy budyneczek koło PKP i zrobi tam jakiś lokal porzadny - w sensie - taki, który pomieści i meneli, i trochę porządniejszych klientów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
07.10.2007, 10:37:29

Cierpliwość uszlachetnia Falk...wiec śmiem przypuszczać, że w przysżłości będą z Ciebie ludzie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji =D

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
17.10.2007, 08:14:09

Byc może jest taka sytuacja, jak była na PKP w Rzeszowie. Prywaciarz chciał wyjmienić płytki chodnikowe przed dworcem na nową kostkę brukową. Ileż ona (bo to byłą kobieta) się musiałą napisac i naprocesować nawet... Bo PKP wymiany chodnika nie chciało :puppyeyes: :eek:
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy