Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dworzec PKP - nasza antywizytówka?
06.11.2007, 14:20:33

tu właśnie jest chyba sedno problemu - obiło mi się o uszy na przykładzie sporów o remont rzeszowskiego dworca, że budynki dworcowe/perony nie są własnością miasta, a spółek PKP i to one, a nie samorządy decydują o remontach - to by wyjaśniało dlaczego podróżnych straszy nie tylko łańcucki dworzec, ale 90% dworców w Polsce - w końcu PKP jest wiecznie niedoinwestowane i wiecznie stratne i z czego niby mają dworce remontować jak nie mają nawet na prąd?
czytałam też, że PKP czasem oddaje samorządom dworce w zamian za anulowanie długów, ale niestety nie dotyczy to dużych dworców ani dworców na ważnych trasach kolejowych - ale z drugiej strony trasa kolejowa Kraków-Medyka ma być ponoć gruntownie zmodernizowana za unijne fundusze, więc może i na dworce starczy? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
06.11.2007, 15:00:46

mala.em napisał(a):zmodernizowana za unijne fundusze, więc może i na dworce starczy

"będą też autostrady i stadiony" powiedział pinokio po czym usiadło mu na nosie stato gołębi :lol-above:

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
08.11.2007, 09:33:20

mala.em, Owszem, PKP to PKP, a miasto to miasto. Ostatnio gdzieś to w prasie było, że PKP 'zmniejsza' dworce po to, by na swoich działkach stawiać biurowce.

PKP nasze może się jednak spokojnie z miastem dogadać. Nie jest powiedziane, że nie mogliby razem złożyć wniosku o dotację na modernizację. Celów moze być wiele, niektóre już tu opisane na naszym Forum.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
08.11.2007, 13:33:35

mala.em napisał(a):tu właśnie jest chyba sedno problemu - obiło mi się o uszy na przykładzie sporów o remont rzeszowskiego dworca, że budynki dworcowe/perony nie są własnością miasta, a spółek PKP i to one, a nie samorządy decydują o remontach
Prawda. Remont dworca to działka PKP, a nie miasta.

Ale czytałem w Newsweeku bodajże dwa tygodnie temu jak ludzie bardzo często kupują dworce i przerabiają na coś innego. Aczkolwiek to tyczy zamkniętych dworców. Bo co do otwartych to i na nie mają pomysły. Przykład - przychodnia lekarska. Zero problemów z dojazdem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Pisali też, że na dworcu gdzie taka przychodnia jest, nie ma już dworcowej poczekalni, bo się bardziej opłaciło przerobić ją na gabinety.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
06.12.2007, 22:46:08

Jeden z ministrów "Ćwiąkalski" jest z Łańcuta to będziemy mieć drugą Włoszczową i problem dworca z głowy

WALKA WIARA I ODDANIE TAK NAS WYCHOWANO I TAK POZOSTANIE!!!
06.12.2007, 22:49:27

seba,
Cytat:Jeden z ministrów "Ćwiąkalski" jest z Łańcuta to będziemy mieć drugą Włoszczową i problem dworca z głowy
ha ha ha - aqrat xD jak by minister Grabarczyk był z Łańcuta to może by coś załatwił, a tak :?: ... pan Ćwiąkalski to najwyżej naszych lokalnych meneli wyzamyka xD ...oczywiście to żart, zresztą wiadomo, że: najciemniej jest pod latarnią - pan Ć napewno nie będzie się troszczył o swoją mieścinę...

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
07.12.2007, 14:47:46

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Co tu dużo mówić?
07.12.2007, 18:02:29

w dzień faktycznie PKP straszy :eek: , ale w ciemności nie jest źle Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Moje fotki
10.12.2007, 21:41:21

ja wogóle nie lubie i dworców PKP i samych pociągów :/ są paskudne, źle urządzone, zniszczone, śmierdzą a ostatnio jak jechałam to mi się nawet popsuł i mieliśmy godzinne opóźnienie :/ jedynie niektóre widoki z okien np krajobrazy, sarenki, mi się podobają. Reszta K.L.A.P.A.!

11.12.2007, 10:41:07

Niestety, ale praktycznie KĄZDY wagon PKP ma taki specyficzny zapach... plastiku, 'zakwaszonej' podłogi i papierosów (nawet, jak to dział dla niepalących). nie moge jednak zaprzeczyć - komfort jazdy na meijscu siedzącym w wagonie przy ŁUGICh podróżach jest wysoki. Można spokojnie rozłożyć, wyciągnąć nogi... Tylko raz w zyciu jechałem w wagonie sypialnym Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji TO była podróż nad... morze albo znad morza, już nie pamiętam. Czyli DAWNO temu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Kolej ma duży potencjał, bardzo duży - ale niestety, jest źle zarządzana. Stąd też bierze się jej baaaardzo zaniedbany wizerunek :/
11.12.2007, 10:46:37

Falkhor, to zdjęcie jest obrzydliwe, na szczescie nigdy tam nie byłem i nie widziałęm tego syfu

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy