Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Droga 10 Pułku Strzelców Konnych
AutorWiadomość
jan

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 36
Droga 10 Pułku Strzelców Konnych

Nie wiem jaki jest status tej ulicy, myślę że to droga miejska. Często używam tej ulicy poniewaz tam mieszkam. Bardzo proszę o wymalowanie linii- znaków na jezdni przy wyjeździe z tej ulicy na ul. Piłsudskiego. Bardzo często samochody wyjeżdżające z ulicy 10PSK a skręcające w lewo(do miasta) przekraczają oś jezdni, a samochód który nadjeżdża od ulicy od LIDLA i jadący na wprost czyl na ulice 10PSK nie ma jak wjechać bo samochód z przeciwka zajmuje jego pas ruchu.
To jedna sprawa, a druga to połączenie ulicy Bohaterów z ulicą Wyszyńskiego.
Być może burmistrz dojeżdża tą ulicą do pracy
Samochody jadące od ul. Wyszyńskiego "ścinają zakręt i auto jadące w przeciwnym kierunku musi uciekać na chodnik, a tam mogą być piesi. Nie wspomne jeszcze o zaniżonych studzienkach na ulicy Wyszyńskiegi , Konopnickiej, może burmistrz przejedzie swoim sportowym autem tymi ulicami i zobaczy to, a tak niewiele trzeba nakładu , aby te sprawy rozwiązać.
Sam już kilka razy spotkałem sie z taką sytuacją. Może odpowiednie służby zajmą sie tymi sprawami.
Niech mu będzie wzorem Prezydent Rzeszowa.który wyprowadzi urzędnika odpowiedzialnego za te sprawy i pokarze mu co terzeba naprawic, wykonać.
Uważam , że wasze -nasze forum jest bardzo skuteczne, przekaże te uwagi odpowiednim służbom

jony
11.06.2007 15:18:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Sprawa zostanie przekazana do władz miasta. Czekamy na opinie innych internautów w tej sprawie.

Pozdrawiam Maciej
11.06.2007 16:21:13
Demonesssa

*

Portfel: 395

tak sie sklada ze znam te okolice i popieram pana jana - z tym trzeba cos zrobic :/

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
13.06.2007 09:13:53
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Mogę powiedzieć, że NFM odniosło skromny sukces i nasza interwencja przyniosła dobre rezultaty. Przynajmniej WSTĘPNE Smile Zobczymy, co będzie dalej, ale spokojnie - do rzeczy Smile oto list, który otrzymaliśmy od Władz Miasta:

[center] [/center]

List otrzymany dzisiaj, ok godz. 11:00.

Chwilę to trwało, ale dwa wnioski poszły zapewne dzisiaj do Starostwa i do Zarządu Dróg. Czyli sprawie nadano bieg Smile Mamy nadzieję, że z należytym skutkiem i jakby co by gdyby - detale zamieścimy znowu na Forum.

03.07.2007 11:29:16
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

Portfel: 149

Brawo- ateraz prosze o poruszenie sprawy wysypisk śmieci od ulicy Wandy Rutkiewicz do strzelnicy i tej okolicy.

05.07.2007 23:06:33
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 3
Portfel: 16,128

lukascompl, Załóż oddzielny temat, daj fotki i dokłądnie opisz, o co i z kim chodzi Smile

07.07.2007 09:30:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
jan

*

Bardzo dziekuję administratorowi forum za przekazanie tej sprawydo odpowiednich slużb.
Widać już efekty interwencji- ul. Wyszyńskiego studzienki zostały podniesione do poziomu jezdni, a więc nie trzeba już omijać dołków wyjeżdżając na srodek jezdni, co bylo niebezpieczne gdy z przeciwka nadjeżdżał inny pojazd. Myślę, że odpowiednie służby, komisje, odniosą sie pozytywnia do pozostałych moich problemów które poruszyłem.
Jest jeszcze wiele miejsc na drogach, o których można by tu pisać , szkoda jednak ,że urzędnicy ich sami nie zauważają. jeśli będzie taka wola administratora to mogę wskazać inne miejsca, gdzie niewielkim nakładem mozna ułatwic sobie "życie".
Uważam , że to forum jest bardzo potrzebne i bardzo a bardzo skuteczne.
Pozdrawiam wszystkich czytających.

jony
23.07.2007 14:11:02
jan

*

Długo juz nie pisałem,a sprawy idą do przodu. Studzienki narazie chyba tylko trzy na ul.Wyszyńskiego zostały poprawione, jeśli chodzi o jakość tej pracy do jest na do bani, lepiej by zrobiły dzieci z podstawówki gdyby miały masę plastyczną, A to podobno robili fachowcy.
A co zrobiono na skrzyżowaniu ulicy 10 Pułku Strzelców Konnych i Piłsudskiego z oznaczeniem poziomym jezdni to już zupełne nieporozumienie. Może szanowna Powiatowa Komisja wypowie sie dlaczego tak a nie inaczej namalowano tą linię na jezdni. Jak mają zakręcać pojazdy jadące od strony Rzeszowa i przyjeżdżające od ulicy tzw. od Lidla a jadące na wprost na osiedle Gen. Maczka. Bardzo chętnie spotkam się z przedstawicielami tej Komisji , która kazała w taki sposób oznakować jezdnie. Ciekawe , gdzie mieszkają przedstawiciele tej Komisji, na jakim osiedlu?

jony
01.10.2007 21:39:45
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: