Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
drażliwy temat - Kobieta za kierownicą
21.10.2006, 19:45:13
drażliwy temat - Kobieta za kierownicą
Co sądzicie o kobietach za kierownicą??
Czy przełamują stereotypy czy jednak nie

Ja osobiscie lekko sie boje kobiet na ulicy. ostatnio musiłem jedna prawym pasem wyprzedzić bo nie byłe łaskawa jechać prawym pasem.

O zakonnichc nie wspomne

jedna wyjechała mi z przystanku, zmuszajać mnie do wychamowania z 80 do prawie 0 po czym zjechała na chodnik.

wiećj moich historyjek z kobietami na ulicy w następnych odcinkach.

P.S. tej jesieni faceci też jeżdźża jak idioci

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
21.10.2006, 20:00:31

to trzeba miec we krwi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ja np kierowca sie nie urodzilam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale sa kobiety - i znam takie - ktore jezdza lepiej niz faceci Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
poza tym kobiety sa jednak ostrozniejszymi kierowcami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
21.10.2006, 20:00:41

Sadze ze wiele kobiet jezdzi lepiej i ostrozniej niz niektorzy faceci. No ale wiekszosc dobrych kierowcow to wlasnie mezczyzni. Wedlug mnie to jak ktos jezdzi zalezy od umiejetnosci i zamilowania do prowadzenia samochodu, jeden ma do tego "dryg" inny nie, super kierowaca moze byc tez kobieta i przebija w umiejetnosciach niejednego faceta. Mysle ze problemy na drodze sprawia kazdy niedoswiadczony i poczatkujacy kierowca Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://www.power.org.pl
Zapraszamy
21.10.2006, 20:39:10

Ale kobiety-kierowcy często jeżdżą niezdecydowanie. Brak im szybkiej reakcji na sytuację na drodze. A już ciągłe poprawianie makijażu na światłach doprowadza mnie do pasji - czy naprawdę kosmetyki są takie kiepskie że spływają między jednym a drugim skrzyżowaniem? To lusterko naprawdę nie do tego służy!!! Często również widać jak kobieta kierując, rozmawia z koleżanką na drugim fotelu mocno przy tym gestykulując i nie patrząc na drogę.

Nie mówię że wszystkie kobiety są kiepskimi kierowcami, ale spora ich część jeździ nienajlepiej. Różnica między "ostrożna jazda" a "zawalidroga" jest niewielka, a to też może powodować zagrożenie na drodze.
21.10.2006, 21:27:10

Trudno jest jednoznacznie ocenić czy kobiety jeżdżą dobrze... Nie mogę też powiedzieć że mężczyźni są bez zarzutu... To czy ktoś pewnie prowadzi cztery kółka zależy od doświadczenia, wrodzonych predyspozycji - znam kilka osób, które po prostu nie nadają się na kierowców. Jechałem niedawno z koleżanką i bałem się jak nigdy w życiu... Nie mogła się skupić na prowadzeniu... Brak przewidywania, hamowanie w ostatniej chwili przed przejściem dla pieszych, na którym znalazła się starsza osoba (jaką prędkość wychodzenia na przejście może mieć babcia z laską? - delikatnie mówiąc - małą), przed sznurkiem samochodów, które daawno temu zaczęły hamować... Odczułem wielką ulgę jak wysiadłem z auta...
Dla równowagi - znam też kilka innych kobiet, które jeżdżą lepiej niż niejeden mój kolega...
Tytuł "mistrza kierownicy" nie jest przypisany do płci...
Nie lubię słuchać osób, które przechwalają się jakimi są dobrymi "kierownikami"...
Moim mogą ocenić to, którzy jadą za mną, obok mnie... Mistrz wcale nie musi jeździć szybko... Ważne że cały dociera do celu, nie robi nikomu krzywdy i pozostawia za sobą jak najwięcej uśmiechniętych twarzy... Kulturka, kulturka - budujący jest prosty gest podziękowania, na który się zasłużyło... Małe, a cieszy... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
21.10.2006, 21:40:42

eeeehhh faktycznie drażliwy temat :[ moim zdaniem to nie zależy od płci ale od doświadczenia kierowcy. Mężczyźni jeżdżą częściej a niektóre kobiety się boją jeździć. Im jeździsz wiecej i dłużej, jeździsz lepiej bo sie uczysz :| naszczęście makijażu nie nosze i jedyne co poprawiam na światłach to warstwa ochronna mojej pomadki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i tylko na sygnalizacji bezkolizyjnej (kierunkowej) bo sie bardzo dlugo czeka... To tylko stereotyp... Najwięcej wypadków powodują męzczyźni. I nie wiem do czego tu sie ma... że jeżdżą jak wariaci to dlatego jeżdżą lepiej? Są kobiety zawalidrogi kompletnie nie stosujące sie do przepisów i nie myślace na drodze i sa równiez tacy sami mężczyźni... I znam równiez kobiety które są bardzo dobrymi kierowcami... Tak samo wielu mężczyzn, a wielu tylko dlatego ze jest ich na drogach wiecej.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
21.10.2006, 23:14:16

Grzenio lepiej że kobieta używa na światłach kosmetyków i poprawia fryzurę niż dłubie w nosie co przeważnie robią mężczyżni w tym momencie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
22.10.2006, 11:11:46

magdaaa napisał(a):Grzenio lepiej że kobieta używa na światłach kosmetyków i poprawia fryzurę niż dłubie w nosie co przeważnie robią mężczyżni w tym momencie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Jak lubią, to niech dłubią. Poza względami estetycznymi, dłubanie nie powoduje większych zagrożeń. Patrząc w lusterko, ze szminką lub pudrem, zamiast na jezdnię nie da się w pełni kontrolować sytuacji na drodze. Droga to dżungla w której trzeba mieć oczy naokoło głowy, dla własnego bezpieczeństwa, a samochód na drodze to nie salon kosmetyczny.
22.10.2006, 13:07:38

phi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji można obserwować droge dookola cóż to przeszkadza Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji zresztą stojąc na światłach bardziej sie skupiamy patrzac kiedy się zmieni... No jak dłubiesz w nosie to niekoniecznie patrzysz na lusterko... Możesz sie zaptarzeć na to co wydłubiesz i wychodzi na to samo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
22.10.2006, 13:09:19

grzenio napisał(a):Często również widać jak kobieta kierując, rozmawia z koleżanką na drugim fotelu mocno przy tym gestykulując i nie patrząc na drogę.

Nie tylko kobiety tak robią Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ja częsciej widze jak to właśnie mężczyni rozmawiają i nie patrzą na droge Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

A kobiety jeżdżą autem bardzo dobrze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Za przykład mogę podać moją siostrę, która naprawde jeździ uważnie, ostrożnie, z odpowiednią prędkościa i jak z nią jade to wiem, że nic mi się nie stanie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

A wśród panów jest więcej piratów drogowych, którzy jeżdzą o wiele szybciej niż jest to dozwolone, wyprzedzają na podwójnej ciągłej i nawet widziałam takich, którzy wyprzedzają na zakręcie kiedy kompletnie nic nie widac...

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

22.10.2006, 15:10:58

inna moja hostoryjka jest taka

jade sobie od Orlenu przez Łańcut za babeczką w pomarańczowym maluszku. No i zblizamy sie do przejscia dla pieszych ze światłami tam jak sie idzie do Fary. no i babaczeka zjeżdża do lewej krawędzi, kirunkowskaz, wiec ja ją czmych z prawej strony. Ale wtedy babeczce sie odmieniło i postanowiła jechac prosto. A było akurat czerwone wiec stałęm z nią równolegle na tym samym pasie. Światełko na zileone, no to ja przycisnałem i juz mnie nie było.

Ja niecierpie "tarabaniarzy", tarabanią sie na droge głowną z podporządkowanej i zamiest gaz do spodu, to se pyrkają powoli tak ze musze za nimi wychamowywać. Dzisiaj znowu taki wyjechał ale ja nie prowadziłem.

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
22.10.2006, 15:42:45

terelka napisał(a):A kobiety jeżdżą autem bardzo dobrze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Za przykład mogę podać moją siostrę
Moja siostra też jeździ dobrze, ale dwie jaskółki jeszcze wiosny nie czynią. Zdania nie zmienię. Ale możemy sobie pogratulować sióstr Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
22.10.2006, 19:06:36

grzenio napisał(a):A już ciągłe poprawianie makijażu na światłach
Grzenio napisałeś, że kobieta poprawia fryzurę na światłach kiedy samochód stoi, więc uważam że nie powoduje tym zagrożenia dla innych uczestników ruchu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Ja myślę, że nie ma sensu dzielić kierowców na kobiety i mężczyzn, bo to czy ktoś dobrze jeżdzi czy nie zależy od wielu czynników. Poza tym nawet nie będę pisała o różnego rodzaju wpadkach mężczyzn, bo jak wiemy nie wszyscy mężczyżni są dobrymi kierowcami tak jak nie wszystkie kobiety Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
22.10.2006, 19:08:00

To ja dorzuce jeszcze moją siostre która też bardzo dobrze jeździ i czuje swój samochód. Są kobiety które jeżdżą dynamicznie nie torują ruchu... I nie odpowiadają one za te które niosą postrach na drodze. Nie można wizerunku kobiety przyporzadkowywac do jednego obrazka ;( krzywdzac wszystkie kobiety tego świata ktrórym nie mozna nic zarzucić co do jazdy ;(
Jak ja nie lubie cwaniactwa na drodze :[ eeeh odzywa się we mnie feministka chyba ;(
Będę walczyć o równouprawnienie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji kocham jeździć, kocham samochody, kocham te 3 pedały pod moimi stopami i mogłabym spac z kierownicą... I będe robić wszytsko żeby przełamać ten stereotyp Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Kobiety wychodźcie na drogi i pokażcie że potraficie dobrze jeździć :634: :701:

22.10.2006, 19:41:20

A moja siostra też świetnie jeździ... rowerem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale autkiem też dam Jej koło domu pojeździć Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy