Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza [1] 2 3 4 Następna > Ostatnia »
Dlaczego paskudzą ścianę? Czyli niby 'graffiti'
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Dlaczego paskudzą ścianę? Czyli niby 'graffiti'

Taki oto widok zdobi ściane jednego z dość znanych lokali gastronomicznych naszego miasta, Pizzerii 'U Sołtysa'.

[center] [/center]
[center]Fot. 'malunek' na ścianie pizzerii Sołtys, Źródło własne. [/center]

W niektórych miejscach miasta są już od dość dawna różne malunki, które faktycznie można nazwać jakimś graffiti. Nie da się pominąć, że zasyfienie estetycznej ściany to akt wandalizmu, a namalowanie graficiarskiego dzieła sztuki na starej ruderze to może akt sztuki, ale to, co widac na obrazku, to chyba tylko i wyłącznie głupota.

Jak oceniacie coś takiego? Czy to malunek niezadowolonego klienta? Kogoś przejezdnego? Czy też po prostu łobuza? Może Wam się to podoba?

10.09.2007 20:11:09
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 1,588

Graffiti, naprawdę dobre graffiti, to sztuka, ale ten bohomaz na pizzerii ani ładny nie jest, ani nie znaczy nic konkretnego. Szpeci, po prostu. :/

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
10.09.2007 21:25:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
darekielb

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 228

Ten napis z prawdziwym graffiti łączy tylko sposób nanoszenia na ścianę.
Niestety osoba, która to zrobiła nie wykazała się raczej inteligencją

Moje fotki
10.09.2007 21:47:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kuru

*

Portfel: 1,066

Na ulicy Trzeciego maja, też jest kilka takich samych bazgrołów... złapać takiego i farbą po oczach, a puszkę w d...pe !

10.09.2007 22:05:10
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

to jest po prostu wandalizm, chodzą tacy w kapturach i myślą że robią sztukę. No ale ja się nie wypowiuadam bo jestem agresywny w stosunku do młodzieży.... Biggrin:DBiggrin swój swojego broni tak to jest...

Co do tych bochomazów, nikt tego nie widział? nie zgłosił, gdyby musieli zapłacic za przywrócenie tego syfu do porządku może by 2 raz sie zastanowili co robią.... ja bym im ręce odrąbał swoją drogą....

[ Dodano: 2007-09-11, 08:39 ]
a skrót tnc jest rozwinięty właśnie na 3 maja-to normalny człowiek ahahahahahahahahahahahhahahahahhaahhaahaa

dobre nie?

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
11.09.2007 08:17:45
Demonesssa

*

Portfel: 395

ja slyszalam, ze ostatnio policja sie wycwanila i na serio zaczeli scigac tych debili z puszkami sprayuyacymi sciany w taki sposob nawet ladniejszy - dziwne ze jak taki gowniarz chce sie buntowac to nie obsmaruje urzedu miasta czy policji albo poczte a ten smark zasyfil sciane picerii :/ matol albo epulsowe dziecko neostrady :/

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
11.09.2007 09:08:51
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Demonesssa, nie obrażaj dzieci neostrady Animatedwink

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
11.09.2007 09:19:08
Demonesssa

*

Portfel: 395

Bake, a ty pisz w temacie.

dziecko neostrady nie odnosi sie do wszystkich urzytkownikow neostrady wiadomo o co biega. po prostu jak widze takie akty pseudobuntu zakopleksionego malolata albo pijanego wyrostka to jestem za tym aby tworzyc poprawczaki na zasadach obozu pracy.

fajna sciana ladny kolor i obiekt uzytecznosci spolecznej a tu taki matolek-potworek paskudzi - jego chetnie bym pomalowala farba drogowa moze by sie podniecil wystarczajaco :lol-sweat:

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
11.09.2007 09:32:33
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

sztuka nie sztuka ale mowinna w miescie byc gdzies sciana przeznaczona na takie bazgroly moze jakis małolat pomyslalby ze szkoda brudzic miasta na budynkach swiezo odremontowanych i poszedl by sobie legalnie tą sciane pobazgrac i koniec kazdy jest zadowolony

11.09.2007 11:00:04
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Był sobie kiedyś brzydki, szary sklepik. Dziś jest ładny i kolorowy, bo właściciel zaproponował grafficiarzowi żeby sprayem namalował coś ładnego. I wilk był syty i owca cała. Był tylko jeden warunek: to musiało być ładne, a nie szpecące. A sklepik istnieje naprawdę Smile
Specjalna ściana jest dobrym pomysłem dla prawdziwych grafficiarzy, bo ktoś kto chce coś pomalować tylko dlatego żeby to zniszczyć i tak nie wyżywałby się tylko w tym wyznaczonym miejscu. A to już nie jest grafficiarz, tylko wandal.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
11.09.2007 18:36:16
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Ponadto prawdziwy graficiarz gdy ma coś do powiedzenia, np. przeci włądzy, to nie smaruje ściany w ubikacji znajdującej się 400km od właściwego przedstawiocielstwa loklanej włądzy na przykład. Robi napis tam, gdzie powinien, ale do tego trzeba głowy. I fakt, co by to nie było - smarowanie czyjejś ściany bez jego zgody to po prostu wykroczenie.

11.09.2007 18:50:30
PEPEr

*

Portfel: 416

Już dawno zwróciły moją uwage te napisy , sam myslałem zeby napisac o tym na forum . TNC - taki normalny człowiek . Może i ładnie to brzmi ale do cholery nie życze sobie zeby mi miasta paskudził . Lubie dobre graffiti , ale to co ten szczeniak bazgroli jest poprostu ponizej jakiegokolwiek poziomu . TNC na budynku PZU , TNC na murkach na 3 maja , TNC na szkołach , TNC na lokalach , w d*pie to mam , jak taki cwany jest niech sie podpisze imieniem i nazwiskiem jeszcze . Złapać gówniarza i niech płaci odszkodowanie , albo własnorecznie "odmaluje " to co nabazgrał.

I don't need no tv, I don't need no news, All I need is a bumpin beat to bump away my blue-ue-ues I don't give a damn what the people say I`m gonna do it my way Smile
12.09.2007 14:50:30
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

nie no nie oszukujmy sie zeby to pseudo grafiti bylo jeszcze ladne i kolorowe oraz bylo tam cos madrego hmm a tu tylko brudzi sciane ktora ladnie wyglada jak jest czysta a koszta odmalowania sa duze .... i niezbyt to wyglada ale kto cos z tym zrobi musialby ktos zainstalowac kamere tak w ukryciu w kilku miejscach

12.09.2007 17:22:23
Falkhor
Administrator
*

Heh, gdyby w mieście istniał monitoring albo wogóle po prostu kilka kamer to ja myślę, że byłoby co zamieszczać na YouTube Tongue Póki co - policja musi powoli szukać kogos, kto takiego typka wsypie, bo to juz tak u nas jest - nawet jak ktoś o nim wie, to nic nie powie.

12.09.2007 23:08:23
Sleepwalker

*

Portfel: 153

Ciekawe co Ci ludzie co malują te bazgroły by mówili jakby to ich własność pomalowano pewnie byliby wielce pokrzywdzeni przez los. Moim zdaniem powinni walić wielkie kary.

13.09.2007 16:14:13
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: