Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
1 Głosów - 4 Średnio   czy rozmyślałeś o migracji zarobkowej/???
AutorWiadomość
nws

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 41
czy rozmyślałeś o migracji zarobkowej/???

strasznie to wygląda,z mojego punktu widzenia jest masakra,jak wyjechałem 2lata temu do Dublina było nas sześć osób z Łańcuta w mojej dzielnicy Dublin 12,a teraz 30ponad osób znajomych z samego Łańcuta o których wiem ;(pytanie kto zostal z moich znajomych-odpowiedź 3osobyktóre musze niestety dawać rade w pl.ciekawy jestem czy także myślicie o podboju innych krajówSmilepozdr

na własny sposóbAnimatedwink))
02.01.2007 11:43:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ja bym chętnie gdzieś wyjechała, dorobiła się majątku i wiedzy i wróciła do kraju...

02.01.2007 12:51:57
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Portfel: 1,514

Ja jade na wakacjach Smile na 4 miesiące... Przecież tutaj nie ma perspetktyw... Naucze się języka, zarobie na samochód Smile za pensje w polsce to nic nie kupie nie biorac kredytu. Chciałabym tez czasem w trakcie studiów wyjeżdzac o ile można miedzy sesjami. Zarobić kapitał rozkrecić firme i zasilić nasz rynek w nowe miejsca pracy Smile raczej wróce do Polski...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
02.01.2007 13:11:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Ja tez jade na wakacjach, na 2 miesiace, mam nadzieje ze nic nie stanie mi na drodze Tongue W planie odwiedzenie bliskich Smile zarobek i zwiedzenie Londynu. Mam nadzieje ze sie uda Smile

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
02.01.2007 13:17:22
okimaxim

*

ja bym chciała wyjechać na tych wakacjach zarobić sobie na prawo jazdy i samopchód i lepszy komp i net ale...
1. Nie mam gdzie - nie ma mi kto załątwić a w ciemno nie pojade
2. Nie mam kasy na wyjad nawet :/, chociaż jak bym chciała byłabym w stanie zdobyć
3. Nawet jak bym miała załatwioną prace i kase na wyjazd moi rodzice są temu strasznie przciwni i nie wiem czy bym tak na złość im wyjechała... :/

02.01.2007 13:22:40
nws

*

powiem ci że moi rodzice także byli przeciwniAnimatedwinkbyłem na 2roku studiów ,ale decyzje ja podjąłem wbrew im,pogodzili sie z tymSmile
co do wyjazdu w ciemno odradzamAnimatedwinkpo co mamy sie stesować i psuć nerwy,wystarczy tylko mieć jakisznajomych punkt zaczepienia,w moim przypadku tak bylo,przyjechalem 2lata temu do 5znajomych z Ł-te,pomieszkałem 5mscy,zmieniłem prace,wynająłem domek bo ściągłem kolejnych 5osob,teraz znowu mam kolejny domek i kolejni ludzie,tak to zazwyczaj wyglądaSmile))pzdr

02.01.2007 13:53:45
okimaxim

*

a gdzie wyjeżdżałeś i co tam robiłeś? jaką miałeś prace?

02.01.2007 13:56:49
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Hehhehe ja bylem 2 razy i powiem ze sie oplaca ale jak na dluzej lepiej byc po studiach zeby pozniej ewentualnie jak ktos wroci miec to wyksztalcenie chyba ze sie tam zostaje ale tez by sie zdalo do lepszej robort. Jak tylko sie dostane i skoncze studia a w polsce naszej sie wiele nie zmieni a raczej tak bedzie to wybywam za granice na kilka lat wracam z kasa i sie zobaczy to taki moj plan Biggrin

02.01.2007 15:15:41
el-komendante

*

Portfel: 67

To takie Polskie - zarobic troche kasy a potem sie zobaczy. Nic sie nie zobaczy, przyjedziesz i za kase ktora ciezko zapracowales (wiem bo bylem 2 razy), kupisz auto albo wyremontujesz mamie kuchnie. Taka jest niestety brutalna prawda, zalozenie firmy w Polsce nawet przy posiadaniu jakiegos kapitalu to nie jest tak jak kiedys sprawa prosta trzeba miec pomysl a nie otwierac kolejny zieleniak. Prawda jest taka ze po studiach nie jest czas na robienie kasy tylko na zdobywanie doswiadczenia w wyuczonym zawodzie a nie w Dinnig rooms ani on the farms. Trzeba piac sie po szczeblach kariery w Polsce zeby za 2 -3 lata miec taka kaske jak ktos na zmywaku w Anglii.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
02.01.2007 17:46:39
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

no to obydwoje mamy troche inny poglad na te sprawe ale ok szanuje Twoje zdanie Smile (tez bylem 2 razy i mam tam dwoch braci)

02.01.2007 21:35:28
SunShine

*

Portfel: 1,514

Jak się jest przedsiębiorczym, ma sie dobry pomysł i biznes plan to można odnieść sukces na rynku. Można nawet w konkursie na biznes plan uzyskać dotacje z uni. Kapitał potrzebny jest zawsze. No i mozna go w cos zawsze zainwestować. Mam znajomych którzy zalożyli firme i dobrze prosperują na rynku... Oczywiście studia tez trzeba mieć w razie niepowidzenia żeby mieć się o co zaczepić. Ale jeżeli myśli się o działanosci gospodarczej to chyba lepiej samemu zarobić w Angli niz brać kredyty.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
02.01.2007 23:20:25
nws

*

:569: no tylko trzeba wziąść pod uwage że teraz unia ma nowe państwa i ony też zaczną wyjeżdzać za hajsem,to normalne,będzie konkurencja,i wyzysk.od siebieTongueracuje 22msce,Łańcut w tym czasie odwiedzilem może 6razy,powiem tylko że ja akurat wyjechałem bo wojsko nasze chcialo mnie wcielić w szeregi :/ a mi to sie nie podobalo służyć za 3grosze.zarobki minimum 5dni/40h 300euro to jest minimalna w Dublinie,ale wiadomo że mozna sobie znaleźć prace za większy hajs,ale doświadczenie i przede wszystkim ZNAJOMOŚĆ JĘZYKA ANGIELSKIEGO co zwiększa mozliwośc znalezienia lepszej pracySmile) Biggrin

03.01.2007 02:30:15
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

n razie tego nie planuję. Fakt, jeszcze się ucze, ale jednak uważam, że można się tu gdzieś zaczepić. Może Łańcut, może... Rzeszów? Ale na przyszłość nie można powiedzieć, ze na pewno nigdy nie wyjadę, gdyż sytuacja może się zmienić. na pewno jednak postaram się znaleźć sobei coś tutaj...

03.01.2007 08:38:37
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286

el-komendante napisał(a):
To takie Polskie - zarobic troche kasy a potem sie zobaczy. Nic sie nie zobaczy, przyjedziesz i za kase ktora ciezko zapracowales (wiem bo bylem 2 razy), kupisz auto albo wyremontujesz mamie kuchnie. Taka jest niestety brutalna prawda

I tu sie z toba zgodzę w 99% Wystarczy popatrzeć wokol Smile Tylko nie liczni umieją wykorzystać to co zarobili, czas , oraz praktyke jaka mieli będac na emigracji

el-komendante napisał(a):
zalozenie firmy w Polsce nawet przy posiadaniu jakiegos kapitalu to nie jest tak jak kiedys sprawa prosta trzeba miec pomysl a nie otwierac kolejny zieleniak

hehe terz to juz nigdzie nie jest prosto ale podstawy pomysl i bez kapitalu pienieznego mozna dojsc wysoko Smile Nawet z tego "zieleniaka" można zajść wysoko i co najważniejsze być na swoim. Smile

SunShine napisał(a):
Ale jeżeli myśli się o działanosci gospodarczej to chyba lepiej samemu zarobić w Angli niz brać kredyty.

Tylko będąc w Anglii tracisz czas "im pozniej wchodzisz w swiat biznesu tym jest gorzej" Wystarczy pomysl i kapital sam do Ciebie przyjdzie Smile

Tak na prawdę smieszą mnie osobiscie wypowiedzi ludzi będacych za granica i pracujacych na tzw zmywaku lub po prostu za najnizsza pensje. Mowia, ze nie widomo ile zarabiaja. a przecierz na pieniądze w kraju gdzie pracuja sa to grosze. Mało jest ludzi ktorzy wyjechali i pracuja na wysokuch stanowiskach i moga powieziec, że na prawde pracuja. Ale osonbiście też myślę, że tacy ludzie u nas też doszli by do takich zarobkow, bo to swiadczy, że wiesz co robisz i umiesz to robić.

Nie chce, żeby ktoś poczuł się obrazony czy dotknięty moim myśleniem, ale jest to jednym slowem iscie na wielka łatwiznę, zamiast zdobywać prawdziwe doświaczenie i wiedzę Animatedwink

Ale to tylko moje zdanie, za pewne wielu z was się z nim nie zgodzi Smile

Pozdrawiam Maciej
03.01.2007 17:48:48
Falkhor
Administrator
*

Portfel: 16,128

maciej, wg mnie Polska jako taka sama wiele straciłą w oczach... Polaków. Po prostu tutaj już jest taki przesąd, ze zarobić się nie da... i to trochę pokutuje. Ludzie wyjeżdżają, ale... powinni trochę pomyśleć. Tutaj na prawdę wiele rzeczy jest nienadgryzionych, tylko czeka, by złapać to za rogi i pchnąć w górę. Fakt, to jest trudne... ale nie niemożliwe.

Poza tym za ten kraj walczyli moi dziadkowie itd. ja tu zostaję.

03.01.2007 18:13:26
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: