Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 4 [5] 6 7 8 Następna > Ostatnia »
1 Głosów - 4 Średnio   czy rozmyślałeś o migracji zarobkowej/???
AutorWiadomość
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

ja jeszcze nie myślałam o tym, aby wyjechać - najpeirw musze się skończyć uczyć Smile Moze wtedy coś się wyduma. Sporo znajomych pojechało gdzies tam pracować, jak wracają, to zaraz myślą, jak znowu pojechać. Niedługo wszyscy wyjadą.

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
10.02.2007 10:02:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

niestety smutna prawda :/ ja jak bym miała w miare dobrą prace żebym dała rade się sama utrzymać jako tako i jeszcze żeby mi zostało na drobiazgi dla siebie i bliskich (czyli jakieś 2000-3000zł pensja by musiała być minimum Tongue ) to z przyjemnością zostane Smile nie widze strasznej przyjemności w wyjeżdżaniu do obcych ludzi do obcego kraju i charować jak wół (ale zarabiając też syyyyyyytą kase). Jeśli nie będe miała potrzeby... chętnie zostane Smile

10.02.2007 19:33:10
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

okimaxim tez mysle podobnie 2000-3000 to juz w polsce ok wtedy nie trzeba wyjezdzac chyba ze ktos lubi pieniazkow miec duzo ale jest jedna mala pomylka w twojej wypowiedzi Smile bo w 95% przypadkow wykonujac taka sama prace tu a tam roznica w zarobkach wynosi 2 do 4 razy okolo Smile no ale przy pensji 3k zł w polsce mozna zostac nie ma sensu wyjezdzac Smile

10.02.2007 19:56:34
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Qmar, Hmmmmm... no ale sam powiedz - tu zarabiasz 3.000 a za granicą... mógłbyć zarabiać... 9.000-12.000?? No wiesz... widać różnicę... prawda?

U nas kase można zarabiać, ale trzeba strasznie kombinować, popadać w niesamowite układy itd. Poza tym u nas jest jeszcze tak, ze jak dużo zarabiasz to od razu masz na karku spojrzenia sąsiadów... i to raczej pełne zawiści, niż uznania.

10.02.2007 20:02:41
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
michas
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 785

ja jak na razie nie myslałem o migracji za granice ale perspektywa lepszych zarobków,narzaie nie bede i tak wyjezdzał,narazie musze skonczyc studia,a jak skoncze studia to wtedy juz powazniej sie nad tym zastanowie,bo jednak żeby tu w polsce cos osiagnac i żeby zarobic tyle zeby mozna było godnie zyc,to trzeba miec znajomosci,a i zgodze sie z Wami jak tkos by mi bał 2-3 tysiace na miesiąc to ani mysle z tad wyjezdzac,ale to raczej jest jak narazie nie mozliwe w polsce raczej,

12.02.2007 09:54:30
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Falkhor to dobrze Smile ja mowiłem wlasnie ze jak chcesz pieniazki lubisz pieniazki lub potrzebujesz duzej sumy w krotszym czasie bo planujesz budowe domu nie wiem zalozenie firmy czy czego kolwiek to sie jedzie. Ale jak masz chalupe fimy przykladowo nie chcesz masz samochod i nei trzeba ci kasy mozesz sobie mieszkac tutaj i zarabiac te 3k zł i jest spoko.

12.02.2007 16:20:25
Dubi

*

Portfel: 210

Qmar napisał(a):
Falkhor to dobrze Smile ja mowiłem wlasnie ze jak chcesz pieniazki lubisz pieniazki lub potrzebujesz duzej sumy w krotszym czasie bo planujesz budowe domu nie wiem zalozenie firmy czy czego kolwiek to sie jedzie. Ale jak masz chalupe fimy przykladowo nie chcesz masz samochod i nei trzeba ci kasy mozesz sobie mieszkac tutaj i zarabiac te 3k zł i jest spoko.

myślę podobnie
od dwóch już lat planowałem wyjazd za granicę i w tym roku jest duża szansa ze wreszcie uda mi się wyjechać,do Szkocji dokladnie
bedzie to krótki okres ( około 3-4 miesięcy ) lecz jeżeli tylko spodoba mi się tam, nie mam tu na mysli wyłącznie pieniążki - to w przyszłym roku uderze tam na dobrych kilka lat
oczywiscie marzy mi się budowa wlasnego domku ( wyłącznie w Polsce )wycieczki po świecie,dobra,stała ( już ) praca it itp. jednak NIE wyobrazam sobie tych marzen bez koniecznosci wyjazdu za granicę ... taka jest prawda - nie mam znajomości, studia wyższe z magistrem które mam zamiar ukonczyc? nawet moja siostra z tytułem magisterskim ( po adm) ciężko pracuje w Domu opieki spolecznej ehh ;/

12.02.2007 22:46:35
Falkhor
Administrator
*

Dubi, Heh, szkoda własnie, że Polska obecnie nie chce dac swoim obywatelom takich warunków na miejscu, tylko musza się po świecie rozbijać... Sad Noooo ale fajnie, że kiedyś zamierzasz wrócić i tu miec swój dom Smile

13.02.2007 09:46:18
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Racja Falkhor, Dlatego po długim namyśle, ani trochę nie wykluczam wyjazdu za granicę. Może nie jako lekarz chirurg - ale wystarczy mi bycie pielęgniarką lub lekarz taki co siedzi w przychodni. (tylko by pomagać potrzebującym). Zawsze ostatecznie pozostaje wyjazd nawet po to by opiekować się dzieckiem czy po to by sprzątać. Żadna praca nie hańbi a nawet za sprzątanie czy opiekę może trafić się niezła kasa. Ale jednego jestem pewna. Ostatnio mam wielki uraz do dentystów, i bez znieczulenia nie zacznę z nimi nawet gadać!! dlatego też dentyską nigdy nie będę!!

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
18.02.2007 13:37:59
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

mnei takie mysli nawiedzaja coraz czesciej....

szkoda tyrac tutaj za marne grosze....

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.02.2007 14:03:01
Cerberion

*

Portfel: 378

a wyjedzcie sobie wszyscy, meni sie tu podoba, fajny kraj i fajni ludzie, nie wiem czego sie czepiacie. tego, ze trzeba troche potyrac, bo wladza kradnie i nie lubi konkurencji? Hipokryci. trzeba zostac, wtedy dopiero da sie ten kraj jakos podniesc.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
23.02.2007 16:27:44
Falkhor
Administrator
*

Cerberion, Heh, ja bym tak wszystkich nie zatrzymywał, bo oni jadą, zarabiają funty/euro/dolary i wracają, więc jakby nie patrzec, trochę to dla nas dobre Tongue A jeszcze rząd o to zadbał i od razu przywalił stosowny podatek Tongue Niedługo obce waluty będą miały akcyze dla Polaków Biggrin która będzie od razu odprowadzana do kasy państwa Biggrin

23.02.2007 21:48:38
Prot

*

Reputacja: 1
Portfel: 457

ostatnie 7 miesięcy spędziłem w Hiszpanii wcale nie było to słodkie spędzenie czasu, praca od rana do wieczora bez żadnych przyjemności , weekendy i dyskoteki bardzo przyjemne ale kosztowne, taki wypad na disco to koszt 100 euro, dziękujemy za drinki ale pózniej terzeba sie odwdzięczyć.... wiec zrezygnowałem szybko... ale i tak fajnie było Smile

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
24.02.2007 02:36:25
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Prot napisał(a):
ostatnie 7 miesięcy spędziłem w Hiszpanii

Więc śmiem przypuszczać, że jesteś opalony niemalże jak murzyn a przynajmniej jak mulat Biggrin Biggrin Biggrin
Jak dla mnie - migracja zarobkowa - tak, ale do Afryki Tongue

Prot napisał(a):
wcale nie było to słodkie spędzenie czasu, praca od rana do wieczora bez żadnych przyjemności , weekendy i dyskoteki bardzo przyjemne ale kosztowne, taki wypad na disco to koszt 100 euro, dziękujemy za drinki ale pózniej terzeba sie odwdzięczyć.... wiec zrezygnowałem szybko... ale i tak fajnie było Smile

Z reguły jest tak, ze pobyt za graica wiąze się z o wiele wiekszymi kosztami niż przebywane na polskiej ziemi, no ale praca i poznanie języka no i zarobek rekomprnsuje myślę wszystkie wyrzeczenia i trudy pracy poza granicami Polski. Animatedwink

Prot a dobrze mówisz po hiszpańsku? Biggrin Biggrin Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
24.02.2007 12:13:28
Falkhor
Administrator
*

Estas guapo Tongue Tongue Tongue Moze być pobłądzone Tongue

Heh... w sumei to Polacy jadą za granicę, tyrają i żyja w skromnych warunkach, aby jak najwięcej przywieźć ze sobą do kraju, hehe Smile ja ich rozumiem, ze się ograniczają we wszystkim, bo w sumie mój wujek na pracy w Niemczech też mówił, że jakoś sobie chłopaki nie używają zabaw ani nic, tylko spanie i robota.

26.02.2007 10:08:30
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: