Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Następna > Ostatnia »
1 Głosów - 4 Średnio   czy rozmyślałeś o migracji zarobkowej/???
AutorWiadomość
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Tak Falkhor wydaje przedewszystkim tu Drwi i mnie to nie obchodzi gdzie, bo wydaje dla swojej przyjemnosci ^^
Co do tego ze ludzie wyjezdzaja i zeby zostawali to nasz rząd powinien sie o to postarac zeby nam w tym panstwie sie zylo dobrze a nie zeby to ludzie sprawili zeby rządowi bylo lepiej.
Jak to w Polsce kazdy robi sobie dobrze wiec nie martwimy sie o reszte i kazdy sobie pojedzie i zarobi.
Fakt faktem wyjedziemy polowa wroci polowa nie ale kogo to wina bo napewno nie ludzi.

03.02.2007 10:50:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Qmar, Wiesz... siląc swoją wyobraźnię Tongue moze być tak - połowa wyjedzie, potem połowa z połowa, i jeszcze kolejna połowa... w końcu zostanie mniej ludzi-obywateli niż ludzi-władców. Wtedy też pewnie dojdzie do tego, że Polska zostanie po cichu podzielona i ktos krzyknie, że siedzimy na najwięjkszych złożach ropy. To nas jakieś państwo postanowi wspaniałomyślnie uwolnić od ciężaru schorowanej demokracji, podpbije, spacyfikuje i zrobi raj na ziemi Smile czy to nie brzmi znajomo? Tongue

03.02.2007 13:05:54
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Cerberion

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 378

Falkhor, wyjada wszyscy mlodzi, zostana emeryci i rencisci, rzad oglosi demokracje absolutna i zostaniemy podzieleni miedzy Kaliningrad i Niemcy Smile No, i bedzie koniec peiknej polskiej krainy.

ja nie rozumiem - jak mozna taki piekny i bogaty kraj doprowadzic do czego takiego - chyba tylko glupota i zawiscia.

ja widze tu duzo mozliwosci - moze mi sie uda.
pooozdro

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
05.02.2007 10:36:12
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Status: Online
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Cerberion napisał(a):
ja nie rozumiem - jak mozna taki piekny i bogaty kraj doprowadzic do czego takiego - chyba tylko glupota i zawiscia.

Prawda jest taka, że wszystko jest winą rządzących naszym cudownym krajem ... gdyby nie ich chora, pokręcona i przynajmniej dla mnie - niezrozumiała polityka, bylibyśmy w stanie z dołka nasz kraj wyprowadzić. A tak - tkwimy w tym sh**cie po uszy Animatedwink no i w tym momencie zeby nie było, ze wprowadzam grobową atmosferę - zacytuje KMN - z kazdego szamba da się wyjść - i oby to była prawda ... Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
05.02.2007 14:16:30
Qmar
Moderator
*

Ziomalka proboje to wytlumaczyc od kilku postow. Przeciez kazdy kto ma stołek w rzadzie robi wszystko tak zeby jemu bylo najlepiej i co ? my musimy wyjechac zeby nam tez sie dobrze zylo bo nikt nie bedzie pracowac na ludzi z rządu. Ja tez widze tu duzo mozliwosci ale skoro moge miec lepiej niz dobrze to nad czym sie zastanawiac w sumie nci mnie tu nie trzyma.

05.02.2007 14:20:03
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Status: Online
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Qmar napisał(a):
Ja tez widze tu duzo mozliwosci ale skoro moge miec lepiej niz dobrze to nad czym sie zastanawiac w sumie nci mnie tu nie trzyma.

Właśnie, kazdy młody człowiek mysli - nic mnie tu nie trzyma ..... i wyjezdzają jedne po drugim, osobno lub w zgranych grupach .... no i takim właśnie sposobem wyludnimy nasz kraj, a rządzący - o dziwo, widzą jak sie sprawa ma i nic z tym nie robią, przykre to ale prawdziwe :/

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
05.02.2007 14:27:44
Qmar
Moderator
*

spoko narazie planuje studia wiec minimum 5 lat tu bede pozniej sie zobaczy poki co wyjezdzam na wakacje - jak juz mam wolne to moge to jakos wykorzystac Smile a rządzący nic z tym nie zrobia bo nie mysla przyszlosciowo prawnie maja stolki po kilka lat zapewnione wiec na najblizsze pare lat nic ich nie obchodzi jak sie zaczna zblizac wybory kazdy bedzie zalatwial 'nasze' sprawy i zachecac beda zebysmy zostawali a teraz tez tak mowia zebysmy zostawali ale to pic na wode fotomontaz

05.02.2007 15:24:57
Falkhor
Administrator
*

Qmar, Zachęcają nas do zostania, bo jakims cudem któryś sie z nich chyba przebudził z ręką w połowie nocnika... Bo do jasnego licha - KTO niby bedzie niedługo płacił te podatki?? Same nowe inwestycje, siedziby firm, więcej urzędów nie da miejsc pracy, jeśli państwo nie będzie miało kasy...

Takie konsekwentne baaaardzo podcinanie gałęzi, na której się siedzi Sad

05.02.2007 19:19:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Portfel: 1,393

Falkhor napisał(a):
Zachęcają nas do zostania, bo jakims cudem któryś sie z nich chyba przebudził z ręką w połowie nocnika...

No nie bardzo to widać. W tej chwili najważniejsze jest dla rządzących który minister którego nie lubi, na kogo mają haki, itp. bzdury. Co zostało z szumnych zapowiedzi obniżenia kosztów pracy? Co z obiecywanym obniżeniem podatków? Kolejny rok zamrożone progi podatkowe, zlikwidowane prawie wszystkie ulgi. Czy komuś jeszcze będzie się chciało tu pozostać i pracować?

Po raz kolejny powtarzam że politycy żyją w oderwaniu od świata rzeczywistego i to niezależnie od opcji politycznej.

08.02.2007 17:43:41
Qmar
Moderator
*

Zgadza sie z postem wyzej Biggrin nic nie widać zeby chcieli nas zatrzymać, a jeszcze sie kluca miedzy soba jedni odchodza przychodza nastepni ikazdy ma gdzies jak narazie ludzi tylko wlasny interes.

btw/ grzenio dedykujesz mi podpis ? Biggrin //

08.02.2007 18:21:43
grzenio

*

Falkhor, a już wiem jakie to są działania żeby "zachęcić" do pozostania w kraju, a raczej zniechęcić do wyjazdu:

Cytat:
Kolejna grupa mieszkańców Podkarpacia została oszukana za granicą. Wszyscy wyjechali na zarobek korzystając z ofert Wojewódzkiego Urzędu Pracy.

Więcej: GC Nowiny

Iście szatański plan :534:

08.02.2007 20:58:46
nws

*

Portfel: 41
ja zrobiłem tak

wymeldowałem się na czas 2lat tymczasowo,tylko dlatego żeby uniknąć wakacji w MON,teraz dostrzegam inny plus tego że państwo nie ma na mnie żadnego zarobku,jestem rezydentem podatkowym w irlandii,ale to irlandia dała mi możliwośc pracy za godziwe pieniążki a nie pl,gdzie zarabiałem 500zeta za msc bez stale umowy w techgrafieDrwi

na własny sposóbAnimatedwink))
09.02.2007 03:17:31
Falkhor
Administrator
*

grzenio napisał(a):
Falkhor, a już wiem jakie to są działania żeby "zachęcić" do pozostania w kraju, a raczej zniechęcić do wyjazdu:

Cytat:
Kolejna grupa mieszkańców Podkarpacia została oszukana za granicą. Wszyscy wyjechali na zarobek korzystając z ofert Wojewódzkiego Urzędu Pracy.

Więcej: GC Nowiny

Iście szatański plan :534:

Taaaak... sprytnie. Po prostu ukazać, że jedziesz w iście szatańską krainę...

nws - Może to taki plan, z tymi zarobkami, aby pokazać ludziom, że nasze państwo nadal ma wrogów, nadal sa same problemy i w sumie powinniśmy się bardzo, oj bardzo cieszyć, zę wogóle pozawala się nam tu żyć...?

Przecież to oczywiste - państwo powinno dać możliwość zarabiania ludziom - to taka INWETYCJA... przecież ja nie będę spał na pieniądzach, tylko coś sobie kupię, zlecę, zaoszczędzę... ech...

09.02.2007 11:58:20
grzenio

*

Falkhor napisał(a):
Przecież to oczywiste - państwo powinno dać możliwość zarabiania ludziom - to taka INWETYCJA... przecież ja nie będę spał na pieniądzach, tylko coś sobie kupię, zlecę, zaoszczędzę... ech...

No niekoniecznie ty wydasz te pieniądze Falkhor. To państwo uważa że ono lepiej "zainwestuje" twoje pieniądze. Na nowe drogi...............e samochody dla urzędników, pałace dla ZUS-u i inne wartościowe przedmioty. To takie "Tanie Państwo"

Cytat:
Fiskus kontroluje pracujących za granicą

Pracujesz za granicą? Nie zatajaj w PIT-ach swoich dochodów, bo może cię skontrolować nie tylko urząd skarbowy, ale także urząd kontroli skarbowej. Wystarczy anonim "życzliwego” sąsiada.

Podatnicy muszą w rocznych zeznaniach PIT wykazywać także dochody osiągnięte za granicą. Jeśli zatają swoje zagraniczne zarobki, narażają się nie tylko na kontrole urzędów skarbowych, ale także urzędów kontroli skarbowej. Czyli jednostek wyspecjalizowanych do walki z przestępstwami podatkowymi. (...)

Nieuczciwym podatnikom grożą drakońskie kary. Po pierwsze zapłacą podatek, ale nie według obowiązującej skali, ale stałej stawki wynoszącej - 75 procent. A po drugie, za przestępstwa podatkowe Kodeks Karny Skarbowy przewiduję grzywnę do... 9 mln zł lub karę pozbawienia wolności. Albo jedno i drugie.

GC Nowiny

Tylko ja się zastanawiam, gdzie jest ta nieuczciwość podatników, skoro już raz płacą podatek za granicą.

09.02.2007 13:00:19
Falkhor
Administrator
*

grzenio,

Cytat:
Tylko ja się zastanawiam, gdzie jest ta nieuczciwość podatników, skoro już raz płacą podatek za granicą.

Dlatego owi pracujący za granicą, którzy opłacą podatek, wrócą do kraju i będą znowu poddaniu opodatkowaniu - powinni podać państwo polskie do europejskiego trybunału sprawiedliwości. Za co? Za wyłudzanie pieniędzy Smile ciekawe, czy by to przeszło Tongue

09.02.2007 13:25:43
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: